Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠολιτισμόςΑκαδημία Αθηνών: Τιμή στο Ναξιώτη Κωνσταντίνο Επταήμερο

Ακαδημία Αθηνών: Τιμή στο Ναξιώτη Κωνσταντίνο Επταήμερο

|

Από τις 16 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει το έτος … Νάξου στην Ακαδημία Αθηνών καθότι πρόεδρος (Αντώνιος Κουνάδης) και Αντιπρόεδρος (Στέφανος Ημελλος) έχουν καταγωγή από το νησί των Κυκλάδων – Στις 21 Δεκεμβρίου ο Ναξιώτης επιστήμονας σε θέματα Μηχανικής Κωνσταντίνος Επταήμερος έλαβε το βραβείο ΠΣ Θεοχάρη για εργασία του πάνω στη Μηχανική 

Το 2018 είναι έτος Νάξου όσον αφορά την Ακαδημία Αθηνών με δεδομένο ότι από την 16η Ιανουαρίου έχουν αναλάβει τη θέση του Προέδρου και Αντιπροέδρου οι Αντώνιος Κουνάδης και Στέφανος Ημελλος… Μάλιστα, η θέση του αντιπροέδρου καλύφθηκε σε μυστική ψηφοφορία αναδεικνύοντας την ικανότητα και ευστροφία του Νάξιου καθηγητή με καταγωγή από το Φιλώτι της Νάξου…

Όμως, το έτος που τελείωσε ολοκληρώθηκε με μία ακόμη Ναξιακή επιτυχία… Και αυτό γιατί τη βραδιά (21η Δεκεμβρίου) όπου δόθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών υπήρξε κι ένα δικό μας παιδί και δη με καταγωγή από την Κόρωνο. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Επταήμερο ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη, αθλοθετούμενο από το Ίδρυμα Περικλή Σ. Θεοχάρη, με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Και ο τίτλος της εργασίας του (μαζί με τον Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη) έχει τίτλο «A different approach to Eringen’s nonlocal integral stress model with applications for beams»  [International Journal of Solids and Structures, Vol. 112 (2017) pp. 222-238].

Κι όπως διαβάζουμε στο σχετικό κείμενο σχετικά με την βράβευση:

«Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στους μεταδιδακτορικούς ερευνητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.),  Κωνσταντίνο Επταήμερο και Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη, το βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη  για επιστημονικό άρθρο τους πάνω στη Μηχανική.

Ο Κωνσταντίνος Επταήμερος, κατάγεται από την Κόρωνο και το Σκαδό της Νάξου, έχει μεγαλώσει στην Αθήνα κι είναι το δεύτερο παιδί πενταμελούς οικογένειας. Ο πατέρας του, Γεώργιος Επταήμερος, έχει καταγωγή από την Κόρωνο, ενώ η μητέρα του, Αμαλία Επταημέρου το γένος Κωνσταντίνου Λεγάκη, από το Σκαδό.

Ο Κωνσταντίνος Επταήμερος αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. το 2006 κι έλαβε Δίπλωμα, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Έπειτα, το 2008, έλαβε ένα δεύτερο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στον τομέα της Υπολογιστικής Μηχανικής.

Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. τον Μάιο του 2013, αφού εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του με άριστα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του, ειδικεύτηκε στην επιστημονική περιοχή της Υπολογιστικής Μηχανικής και της Αριθμητικής Ανάλυσης (κι ειδικότερα στην Ανάλυση Σφάλματος των Ασυνεχών και Συνεχών Galerkin Μεθόδων Πεπερασμένων Στοιχείων Εσωτερικής Ποινής για την Επίλυση Προβλημάτων Συνοριακών Τιμών της Θεωρίας Βαθμίδας της Παραμόρφωσης και της Θεωρίας των Πλακών).

Επιπροσθέτως, ο Κωνσταντίνος Επταήμερος έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος διεθνών, επιστημονικών συνεδρίων κι είναι κριτής σε διεθνή, επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα, ο Κωνσταντίνος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ε.Μ.Π. και συνεργάζεται με τον επίσης μεταδιδακτορικό ερευνητή του Ε.Μ.Π., Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη, με αντικείμενο τη στατική και τη δυναμική απόκριση των νανοκατασκευών στα πλαίσια της μη τοπικής θεωρίας ελαστικότητας.

Έχοντας μια εξαιρετική κι αγαστή συνεργασία, δημοσίευσαν 2 επιστημονικά άρθρα το 2016-2017 σε έγκριτα, διεθνή, ερευνητικά περιοδικά με κρίση, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση και αντίκτυπο στην επιστημονική κοινότητα. Συγκεκριμένα, έχουν λάβει τον αριθμό των 30 ετεροαναφορών, ενώ είναι μόνο 18 μήνες περίπου δημοσιευμένα.

Για το πρώτο τους επιστημονικό άρθρο στον τομέα της Μηχανικής, τους απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου 2017 το βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα