Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΣαντορίνη: Φωτογραφία που φέρνει αναμνήσεις

Σαντορίνη: Φωτογραφία που φέρνει αναμνήσεις

|

Τι θυμήθηκε ο Δήμος Θήρας: «Μια ιστορική φωτογραφία από μία ιστορική μέρα για τη Σαντορίνη»

“…. Η Δημιουργική Συνάντηση της 17η Δεκεμβρίου του 2019 ήταν η αφετηρία ενός κοπιαστικού, αλλά ωραίου Μαραθωνίου που θα διαρκέσει έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου.
Ήδη από τότε μέχρι σήμερα -παρά τις δυσκολίες που προέκυψε κυρίως από την πανδημία του covid-19- πολλά από τα έργα του Σχεδίου έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση και αρκετά έχουν δρομολογηθεί. Με την συστηματική δουλειά και την παραγωγική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, των συλλογικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, η Σαντορίνη κερδίζει συνεχώς αξιοπιστία και κύρος και οικοδομεί σταθερά ένα βιώσιμο μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας…”

Ποιος το λέει αυτό και γιατί; Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας και συνολικά ο Δήμος Θήρας… Και αφορμή η συνέντευξη που έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Τουρισμού στην εφημερίδα “Καθημερινή” σύμφωνα με την οποία είναι έτοιμη μελέτη για λογαριασμό της κυβέρνησης. Και για τη Σαντορίνη (αντίστοιχη και για τη Μύκονο) προτείνεται κρατική ενίσχυση για ανάπτυξη και υποστήριξη οικοσυστημάτων κυκλικής οικονομίας, απαγόρευση πλαστικών μιας χρήσης, απόσυρση πετρελαιοκίνητων οχημάτων του Δημοσίου, παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, κρατική ενίσχυση για την υποστήριξη ίσων ευκαιριών στην εργασία, έξυπνα συστήματα για όλες τις λειτουργίες του δήμου και ανάδειξη, πιστοποίηση και προώθηση προϊόντων ονομασίας προέλευσης. Σύμφωνα με τη μελέτη, η χρηματοδότηση αυτών των δράσεων μπορεί να γίνει τόσο από πόρους του ΕΣΠΑ όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Και ο Δήμος με ανακοίνωση του μας λέει: “Ήταν 17 Δεκεμβρίου του 2019 όταν πραγματοποιήθηκε η 1η Διυπουργική Επιτροπή με θέμα το Στρατηγικό Σχέδιο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη της Σαντορίνης.

Ήταν η πρώτη κορύφωση μιας διαδικασίας που ξεκίνησε από το Αναπτυξιακό Σχέδιο που είχαμε ήδη εκπονήσει ως νέα Δημοτική Αρχή και για το οποίο έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, συνεργάστηκε μαζί μας για την οριστικοποίηση του Ολοκληρωμένου Στρατηγικού Σχεδίου που θα αφορούσε στο βιώσιμο αναπτυξιακό μέλλον της Σαντορίνης.

Ήταν μια διήμερη συνάντηση εργασίας, που έγινε χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς δημοσιότητα, την οποία συγκάλεσε και συντόνισε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Άκης Σκέρτσος και η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στους συμμετέχοντες, η κα Βίκυ Λοΐζου, Γενική Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, η οποία στη συνέχεια είχε την ευθύνη της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του Σχεδίου και το έργο του συντονισμού των Γενικών Γραμματέων των συναρμοδίων για το Σχέδιο Υπουργείων.

Της συνάντησης είχαν προηγηθεί τρεις και πλέον μήνες, όπου σε καθημερινή σχεδόν βάση πραγματοποιούσα επαφές με την Πολιτική Ηγεσία όλων των Υπουργείων προκειμένου να συμφωνήσουμε τις δράσεις, τα έργα και τις ενέργειες που θα περιελάμβανε το Στρατηγικό Σχέδιο.

Τρεις και πλέον μήνες συστηματικής και επίμονης προσπάθειας, με συνεχή παρουσία μου στην Αθήνα προκειμένου να κατανεμηθούν αρμοδιότητες και να οριστικοποιηθεί αυτό το σχέδιο-πιλότος που αφορούσε στην ολιστική διαχείριση ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού, όπως η Σαντορίνη. 

Η Δημιουργική Συνάντηση της 17η Δεκεμβρίου του 2019 ήταν η αφετηρία ενός κοπιαστικού, αλλά ωραίου Μαραθωνίου που θα διαρκέσει έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι του Στρατηγικού Σχεδίου.
Ήδη από τότε μέχρι σήμερα -παρά τις δυσκολίες που προέκυψε κυρίως από την πανδημία του covid-19- πολλά από τα έργα του Σχεδίου έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση και αρκετά έχουν δρομολογηθεί.

Με την συστηματική δουλειά και την παραγωγική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, των συλλογικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, η Σαντορίνη κερδίζει συνεχώς αξιοπιστία και κύρος και οικοδομεί σταθερά ένα βιώσιμο μέλλον ανάπτυξης και ευημερίας.

Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, πιο αποτελεσματικοί”.


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δίκη Αλκη Καμπανού: Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας - Πότε συνεχίζεται η δίκη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Απέκτησε τεχνολογία σε θέματα κρίσεων

Παραδόθηκε στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων GPS για τον βέλτιστο συντονισμό σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις

Ιταλία – Σαρδηνία: Βάζει όριο επισκεπτών τις παραλίες, τι ισχύει για τις πετσέτες

Πώς η Σαρδηνία προστατεύει τις παραλίες της | Πρόστιμα για τις πετσέτες, απαραίτητη η κράτηση

ΑΟ Θήρας: Κράτησε την Τσοχατζή, “άρπαξε” την Λορένα Φίτζοκ (video)

Ο ΑΟ Θήρας συμπληρώνει το ρόστερ του - Απέκτησε την 20χρονη διεθνή Σλοβένα ακραία Λορένα Φίτζοκ (video)

ΠΝΑι – Χατζημάρκος: “Τον Ιούλιο έτοιμη η μελέτη για κατασκευή κατοικιών, επίκεντρο τα Δωδεκάνησα”

Χατζημάρκος: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη κατοικιών στα νησιά - "Το θέμα το έθεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν καταρχήν θετικός"

Υπουργείο Ναυτιλίας: Με πιλότο τη Νάξο σε ζητήματα λιμενικών υποδομών (!!!)

Υπ. Ναυτιλίας: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά - Η σχέση με τη Νάξο και την Ηρακλειά

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Οι Σκανδιναβοί “γνωρίζουν” την Τήνο, την Μήλο και την Σύρο

Νησιά των Κυκλάδων (Τήνος - Μήλος και Σύρος) προβάλλονται στην Σκανδιναβική τουριστική αγορά

Στοίχημα – ΝΒΑ: Με τον “τριπλό” Γιόκιτς για μία ακόμη νίκη επί του Μαϊάμι

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει μπόλικο μπάσκετ... Από την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα έως το ΝΒΑ και τους Νάγκετς

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.