Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠΝΑΙ προς "Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου": "Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη αντιπολίτευση"

ΠΝΑΙ προς “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”: “Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη αντιπολίτευση”

|

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως απάντηση στην έκδοση δελτίου ενημέρωσης από την παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” σχετικά με το πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ κι όπως σημειώνει “Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη, με μια ανακοίνωση που βρίθει από ψέματα, αποδεικνύει ότι δικαίως βρίσκεται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι “λίγη”, ακόμη και γι αυτήν”.

 

“…. Η ανακοίνωση που πριν λίγο εξέδωσε περί «μη επιστρεπτέας προκαταβολής» δείχνει ότι αγνοεί και τα στοιχειώδη, αφού το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ουδεμία σχέση έχει με τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή. Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη,  με μια ανακοίνωση που βρίθει από ψέματα, αποδεικνύει ότι  δικαίως βρίσκεται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι  “λίγη”, ακόμη και γι αυτήν”.  Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως απάντηση δελτίου ενημέρωσης από τη παράταξη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” σχετικά με το πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ και τις παρατηρήσεις που έχει σ’ αυτό…

Και μάλιστα σημειώνει ότι “δίνει ρεσιτάλ ψεύδους, λαϊκισμού και ασχετοσύνης”. Καταγράφει τέσσερα …ψέματα όπου δίνει απαντήσεις και καταλήγει ” Κατόπιν αυτών, είναι φανερό ότι αποτελεί  ντροπή για τον τόπο το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου που υπηρετούν, οι μετρ  του ψεύδους και της παραπληροφόρησης.  Αφόρητα λαϊκιστές, αποδεικνύουν  καθημερινά ότι  δικαίως βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι  πολύ λίγοι, ακόμη και γι αυτήν”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου:

“Σε κάθε ευκαιρία η παράταξη του Μανώλη Γλυνού, δίνει ρεσιτάλ ψεύδους, λαϊκισμού και ασχετοσύνης.
Η ανακοίνωση που πριν λίγο εξέδωσε περί «μη επιστρεπτέας προκαταβολής» δείχνει ότι αγνοεί και τα στοιχειώδη, αφού το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ουδεμία σχέση έχει με τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή.
Αφόρητα φτηνή, κουραστικά αδιάβαστη,  με μια ανακοίνωση που βρίθει από ψέματα, αποδεικνύει ότι  δικαίως βρίσκεται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι  “λίγη”, ακόμη και γι αυτήν.
Ψέμα 1:  Ισχυρίζονται πως «Η αρχική τοποθέτηση της Περιφερειακής Αρχής (όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 30ής Σεπτεμβρίου 2020) για διεκδίκηση και διάθεση συνολικά 49 εκατομμυρίων ευρώ, δυστυχώς χάθηκε στη μετάφραση, ενώ αργότερα… χάθηκαν και οι δηλώσεις από τα πρακτικά».
Η Αλήθεια: Το αίτημα του Περιφερειάρχη προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για 45 εκ. ευρώ στήριξης των επιχειρήσεων στο Νότιο Αιγαίο,  κατατέθηκε γραπτά (και όχι μόνο προφορικά) στο Περιφερειακό Συμβούλιο  και η επιστολή του Περιφερειάρχη διενεμήθη σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους.  Χάρη σε αυτήν την επιστολή η Περιφέρεια, διεκδίκησε και πήρε 35 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ», για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Ψέμα 2:  Ισχυρίζονται πως το ποσό των 35 εκ. ευρώ είναι  «χαμηλό ομολογουμένως και σε σύγκριση με άλλες περιφέρειες νούμερο». 
Η αλήθεια: Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι αναλογικά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαθέτει  το μεγαλύτερο ποσό στην Ελλάδα.  Η κύρια παράμετρος αυτών των χρηματοδοτήσεων είναι ο πληθυσμός. Συγκρινόμενο με τα ποσά που έχουν δώσει οι άλλες Περιφέρειες, το ποσό για το Νότιο Αιγαίο είναι αναλογικά μεγαλύτερο από τα ποσά που έχουν διαθέσει οι άλλες Περιφέρειες.  Όταν το Νότιο Αιγαίο δίνει 35 εκατ και η Κρήτη 50 εκατ ευρώ, ποιος δίνει περισσότερα; Όταν η Αττική με τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας δίνει 200 εκατ. και το Νότιο Αιγαίο δίνει 35 εκατ ., ποιος δίνει περισσότερα;
Ψέμα 3   Ισχυρίζονται πως «η Περιφερειακή Αρχή παραμένει εφησυχασμένη στα θετικά σχόλια που ακούει στα πέριξ του γραφείου του Περιφερειάρχη και δεν κάνει καμία προσπάθεια για επιπλέον διευκολύνσεις των συμπατριωτών μας».
Η αλήθεια: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που στο δικό της πρόγραμμα για τις πληττόμενες από την πανδημία covid -19 επιχειρήσεις, διεκδίκησε και πέτυχε διακριτό προϋπολογισμό για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου. 
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας που διεκδίκησε και πέτυχε διακριτό προϋπολογισμό για τις επιχειρήσεις της εστίασης.  
Γιατί το έκανε αυτό η Περιφέρεια; Για να μην χρειαστεί να ανταγωνιστούν με τις μεγάλες επιχειρήσεις,  που αν το πρόγραμμα έμενε όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από την ΕΕ, δεν θα είχαν καμία πιθανότητα στήριξης. 
Ψέμα 4: Ζητούν  «να δοθεί  άμεσα παράταση, ούτως ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματα τους όσο το δυνατόν περισσότεροι  επιχειρηματίες». 
Η αλήθεια: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε παράταση !  Άνοιξε το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» στις 21 Οκτωβρίου και μέχρι τις 23 Νοεμβρίου. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έδωσε παράταση μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα για το Νότιο Αιγαίο είναι ανοιχτή για 43 μέρες συνολικά, όταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την οποία η παράταξη Γλυνού είχε «σημαία» της, άφησε την πλατφόρμα της ανοιχτή 33 ημέρες και αυτές με παράταση στην αρχική προθεσμία.   
 
Κατόπιν αυτών, είναι φανερό ότι αποτελεί  ντροπή για τον τόπο το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου που υπηρετούν, οι μετρ  του ψεύδους και της παραπληροφόρησης. 
Αφόρητα λαϊκιστές, αποδεικνύουν  καθημερινά ότι  δικαίως βρίσκονται στην αντιπολίτευση, αλλά είναι  πολύ λίγοι, ακόμη και γι αυτήν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ανεκτέλεστα δρομολόγια σήμερα και αύριο

Δεμένο θα παραμείνει λόγω καιρικών συνθηκών το Super Jet στον Πειραιά

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Ανάφη: Διαμάχη για την εύρεση ή όχι καρχαρία – καλικάντζαρου

Ο πρώτος καρχαρίας – καλικάντζαρος στη Μεσόγειο ή πλαστικό παιχνίδι; Επιστημονική διαμάχη για εύρημα στην Ανάφη

Μύκονος: Στάση εργασίας (28/03) από όλους τους εργαζόμενους

Κινητοποιήσεις στη Μύκονο με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μ. Ψαρρού - Και οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των εργαζομένων

Στοίχημα – Euro 2024: Προβάδισμα νίκης αλλά με under για την Ελλάδα

Μπαίνει με το... δεξί στην «OPAP Arena» η Ελλάδα, διπλό στο 2.15 η Γαλλία - Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη: Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την 25η Μαρτίου 1821 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Και αυτή τη φορά το σχολείο μας με την αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών/τριών και την συνοδεία του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου ηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης στην πρωτεύουσα του νησιού

Σαντορίνη: Συγχαρητήρια από τον ΔΑΠΠΟΣ στην ομάδα του Πανθηραϊκού

"...ευελπιστούμε να σας καμαρώσουμε στον τελικό της διοργάνωσης..."

Βίβλος: Αυτοψία από τη δημοτική Αρχή για θέματα ασφάλειας του Γυμνασίου

Δημήτρης Λιανός και Ηλίας Ορφανός βρέθηκαν χθες στις Τρίποδες όπου είδαν τα προβλήματα που αφορούν υποδομές στο Γυμνάσιο Βίβλου

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη