Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΠάρος - Λαϊκή Συσπείρωση: "Ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και άμεσα μέτρα πρόληψης"

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: “Ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και άμεσα μέτρα πρόληψης”

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Πάρου και μιλάει για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας του νησιού αλλά και την πολιτική ευθύνη όπως και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν 

“…. Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την περίφημη τηλεδιάσκεψη και ο επικοινωνιακός της χαρακτήρας επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα αφού όχι μόνο δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα από όσα συζητήθηκαν αλλά ούτε καν ανανεώθηκε η σύμβαση της γιατρού Γενικής Ιατρικής ενώ το επισκευασμένο ακτινολογικό είναι πάλι εκτός λειτουργίας χωρίς να γίνεται καμία κίνηση άμεσης επισκευής !!! Οι όποιες ενέργειες έγιναν και γίνονται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δομές Υγείας, απέχουν πολύ από την κάλυψη των σημερινών αναγκών σε προσωπικό του Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ και πολύ περισσότερο από τις αυξημένες ανάγκες που θα απαιτηθούν από την πιθανή διασπορά του κορονοιού….”  Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Πάρου και έχει ως θέμα την υγειονομική κάλυψη του νησιού.. Αφορμή ο Κορωνοϊός που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα με γρήγορους ρυθμούς και το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Πάρου αντιμετωπίζει και πάλι προβλήματα… Είτε με την στελέχωσή του, είτε με την τεχνολογική ανεπάρκεια σε σημαντικά θέματα.. 

Ας δούμε τι αναφέρει η ανακοίνωση με τίτλο ” Τα γεγονότα απαιτούν ψυχραιμία, ενημέρωση και άμεσα μέτρα” … 

“Το ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού  αποκαλύπτει το μέγεθος των συσσωρευμένων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας πόσο μάλλον της γύμνιας του Κέντρου Υγείας Πάρου .

Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την περίφημη τηλεδιάσκεψη και ο επικοινωνιακός της χαρακτήρας επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα αφού όχι μόνο δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα από όσα συζητήθηκαν αλλά  ούτε καν  ανανεώθηκε  η σύμβαση της γιατρού Γενικής Ιατρικής ενώ  το επισκευασμένο ακτινολογικό είναι πάλι εκτός λειτουργίας χωρίς να γίνεται καμία κίνηση άμεσης επισκευής !!! 

Οι όποιες ενέργειες έγιναν και γίνονται στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δομές Υγείας, απέχουν πολύ από την κάλυψη των σημερινών αναγκών σε προσωπικό του Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ και πολύ περισσότερο από τις αυξημένες ανάγκες που θα απαιτηθούν  από την πιθανή   διασπορά του κορονοιού.

Οι προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού για να καλυφθούν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο νησί μας είναι επιτακτική ανάγκη. Επιτέλους η υγεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους – οφέλους και της εμπορευματοποίησης.

Τα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού απαιτούν και την άμεση ενεργοποίηση του Δήμου Πάρου στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας των κατοίκων της Πάρου. 

Είναι απαραίτητο άμεσα:

⦁ Να υπαρξει ο αναγκαίος εξοπλισμός για το προσωπικό του Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ.  

⦁ Να υπάρξει συνεργασία ΕΟΔΥ, Κέντρου Υγείας και του υπόλοιπου αυτοαπασχολούμενου ιατρικού προσωπικού του νησιού με στόχο την  ένταξη του σε ένα ενιαίο κρατικό σχεδιασμό.

⦁ Να πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τις οδηγίες προστασίας των κατοίκων  με  κάθε πρόσφορο μέσο ( φυλλάδια, αφίσες, διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ράδιο , εφημερίδα).

⦁ Να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του Δήμου για τα μέτρα πρόληψης που οφείλουν να τηρούν με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας τους.

⦁ Στις δημοτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό να δοθούν επιπλέον οδηγίες, μέσα προστασίας και μέτρα σχετικά με τις επισκέψεις του κοινού.

⦁ Να εξασφαλιστεί η καθαριότητα και η ύπαρξη των επίμαχων αναλώσιμων (σαπούνια, αντισηπτικά, κλπ.) σε όλες τις δημοτικές δομές και σχολεία.

⦁ Καλούμε τον παριανό λαό να ακολουθεί τις οδηγίες που δίνονται από τους αρμόδιους φορείς με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και να μην πανικοβάλλεται από μη έγκυρες διαδόσεις. 

⦁ Καλούμε τέλος τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσα την πρωτοβουλία σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων με στόχο την πιο αποτελεσματική οργάνωση της τοπικής μας κοινωνίας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν