Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΝάξος - Λαϊκή Συσπείρωση: "Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούμε κι εμείς...

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: “Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου παρακολουθούμε κι εμείς τη Νομοθεσία”

|

Ανακοίνωση από τη Δημοτική Παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τις ώρες διεξαγωγής των συνεδριάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια – Οι ερωτήσεις που καταθέτει προς τον κο Μαυρομμάτη 

“…. Ζητάμε να μας καταθέσετε μια απόφαση, ένα ΦΕΚ ή εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που λέει ότι λόγω covid  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων πρέπει να γίνονται τις ώρες που τις κάνετε. Δεν μας απαντήσατε τελικά, γιατί μετά τα σχετικά, εγκύκλιο και ΦΕΚ, δεν προχωράτε σε διά ζώσης συνεδριάσεις. Υπάρχουν ανεμβολίαστοι ΔημοτικοίΣύμβουλοι, πόσοι κι από ποιες παρατάξεις; Αλλά, και πάλι, η εγκύκλιος, δίνει τη δυνατότητα μεικτής συνεδρίασης, διά ζώσης – τηλεδιάσκεψη, για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν διά ζώσης. Μήπως εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητές σας η τηλεδιάσκεψη κι όχι την προστασία μας από τον covid;”

Σειρά ερωτήσεων καταθέτει η Δημοτική Παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων” προς τη Δημοτική Αρχή  – δύο μέρες μετά την τελευταία συνεδρίαση όπου απείχει η παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” και δη τον Πρόεδρο της κο Μαυρομμάτη με αφορμή την “παράταση” των συνεδριάσεων τόσο σε ώρες που θεωρούνται απ όλους ότι δεν είναι οι πλέον κατάλληλες αλλά και στις τηλεσυνεδριάσεις, όταν ο ένας Δήμος μετά τον άλλο προχωρούν στις διά ζώσης συνεδριάσεις. Φέρνει μάλιστα στην ανακοίνωσή της η “Λαϊκή Συσπείρωση” το παράδειγμα του Δήμου Πάρου – μερικά χιλιόμετρα μακριά – που πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις το απόγευμα… Και η ανακοίνωση καταλήγει ”  Η Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζει πολύ καλά τι είναι και ποιος είναι ο ρόλος της Τοπικής  Διοίκησης (δήμων και Περιφερειών) και πώς τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί  που ενώ στα περισσότερα συμφωνούν, διαφωνούν σε επιμέρους. Καλούμε τους κατοίκους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η Λαϊκή συσπείρωση θα είναι εκεί πάντα να τους χαλά τη σούπα με τις θέσεις της και τις προτάσεις της”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων” αναφέρει: 

“Τόσo ο εν  γένει τρόπος, όσο και η ώρα διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ,  αλλά και άλλων συλλογικών οργάνων του, είναι θέματα  ιδιαίτερα σοβαρά για τη σωστή, ποιοτική  και ουσιαστική λειτουργία τους, χωρίς να έχουμε καμιά  ψευδαίσθηση ότι από μόνη της η σωστή λειτουργία  τους θα λύσει τα προβλήματα  των κατοίκων  του Δήμου μας  που ολοένα οξύνονται.  Αλλά ας μείνουμε στο προκείμενο.

Τη Λαϊκή Συσπείρωση, πάντα, όχι μόνο την απασχολούσε το όλο θέμα των  συνεδριάσεων  του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά έχει επανειλημμένα  τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα συλλογικά όργανα που  συμμετέχει.

Στο προχθεσινό Δ.Σ. (9/11/2021) η συζήτηση περιορίστηκε με αφορμή την  ανακοίνωση  και αποχή της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ», στο κοινό πάγιο αίτημα όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης  να γίνεται απογευματινή  ώρα, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των εργαζομένων συναδέλφων.

Τα επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν κύρια από τη Δημοτική Αρχή, μέσω κυρίως του κ. Προέδρου,  δεν ευσταθούν και σας εκθέτουν.

Δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί τη σχετική νομοθεσία , την μελετά και η Λαϊκή Συσπείρωση. Επίσης δεν γνωρίζεται ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είμαστε δικηγόροι για να καταλαβαίνουμε; Σας παραπέμπουμε, λοιπόν:

  1. στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ που ορίζει ότι «Οι συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευµατινές έως βραδινές ώρες». Σας πληροφορούμε ότι στο   Δήμο Πάρου, συνεδριάζουν απογευματινές και βραδινές ώρες  εφαρμόζοντας τον παραπάνω κανονισμό .
  2. στην εγκύκλιο 643 του 69472\24-9-21 (σύγκληση και λειτουργία των συλλογικών οργάνων).   Σύμφωνα μ’ αυτή, ο Πρόεδρος πρέπει και οφείλει να διασφαλίζει,  σε κάθε περίπτωση, τη δυνατότητα κάθε μέλους, να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντά του.
  3. στο πρόσφατο ΦΕΚ τευχ. Β΄5138- 5/11/21 σελ 66163 για τη συμμετοχή χωρίς περιορισμό στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων).  

 

Ζητάμε να μας καταθέσετε μια απόφαση, ένα ΦΕΚ ή εγκύκλιο του ΥΠΕΣ που λέει ότι λόγω covid  οι συνεδριάσεις των Δημοτικών συμβουλίων πρέπει να γίνονται τις ώρες που τις κάνετε.

Δεν μας απαντήσατε τελικά, γιατί μετά τα σχετικά, εγκύκλιο και ΦΕΚ, δεν προχωράτε σε διά ζώσης συνεδριάσεις. Υπάρχουν ανεμβολίαστοι ΔημοτικοίΣύμβουλοι, πόσοι κι από ποιες παρατάξεις;

Αλλά, και πάλι, η εγκύκλιος, δίνει τη δυνατότητα μεικτής συνεδρίασης, διά ζώσης – τηλεδιάσκεψη, για όσους συναδέλφους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν διά ζώσης.

Μήπως εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητές σας η τηλεδιάσκεψη κι όχι την προστασία μας από τον covid;

Δεν σας είδαμε να επιδεικνύεται την ίδια ευαισθησίαγια τα σχολικά τμήματα με πάνω από 20-25 παιδιά χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις και τα τμ ανά μαθητή, η ελεύθερη είσοδος στις εκκλησίες, η 100%πληρότητα στα ΜΜΜ (αεροπλάνα, πλοία, τοπικές συγκοινωνίες, κάποια καταστήματα χωρίς τα απαραίτητα μέτρα κλπ) ούτε προχωρήσατε να λύσετε άμεσατεχνολογικά ζητήματα που επικαλείστε ενώ στην εποχή μας είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν ώστε να αξιοποιήσετε κάποιους από τους τρόπους που προτείνονταιόπως και τη δυνατότητα αξιοποίησης άλλου δημοτικού χώρου, ώστε να είναι δυνατήη συμμετοχή και πολιτών ώστε να ενημερώνονται και να καταθέτουν τις απόψεις τους. Και ο Δήμος μας διαθέτει τέτοιους χώρους.Αλλά από ότι φαίνεταισας φοβίζει και η συμμετοχή του κόσμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση γνωρίζει πολύ καλά τι είναι και ποιος είναι ο ρόλος της Τοπικής  Διοίκησης (δήμων και Περιφερειών) και πώς τη χρησιμοποιούν όλοι αυτοί  που ενώ στα περισσότερα συμφωνούν, διαφωνούν σε επιμέρους.

Καλούμε τους κατοίκους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η Λαϊκή συσπείρωση θα είναι εκεί πάντα να τους χαλά τη σούπα με τις θέσεις της και τις προτάσεις της”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογές 2023 – Φιλ. Φόρτωμας: Για 2η φορά θετικός στον Covid 19

Ο υποψηφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, για 2η φορά βρέθηκε θετικός στον Covid 19

Εκλογές 2023 – ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια, ποιοι είναι στις Κυκλάδες

Εκλογές 2023: Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Οι συμμετέχοντες στις Κυκλάδες

Δίκη Αλκη Καμπανού: Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας - Πότε συνεχίζεται η δίκη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Απέκτησε τεχνολογία σε θέματα κρίσεων

Παραδόθηκε στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων GPS για τον βέλτιστο συντονισμό σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις

Ιταλία – Σαρδηνία: Βάζει όριο επισκεπτών τις παραλίες, τι ισχύει για τις πετσέτες

Πώς η Σαρδηνία προστατεύει τις παραλίες της | Πρόστιμα για τις πετσέτες, απαραίτητη η κράτηση

ΑΟ Θήρας: Κράτησε την Τσοχατζή, “άρπαξε” την Λορένα Φίτζοκ (video)

Ο ΑΟ Θήρας συμπληρώνει το ρόστερ του - Απέκτησε την 20χρονη διεθνή Σλοβένα ακραία Λορένα Φίτζοκ (video)

ΠΝΑι – Χατζημάρκος: “Τον Ιούλιο έτοιμη η μελέτη για κατασκευή κατοικιών, επίκεντρο τα Δωδεκάνησα”

Χατζημάρκος: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη κατοικιών στα νησιά - "Το θέμα το έθεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν καταρχήν θετικός"

Υπουργείο Ναυτιλίας: Με πιλότο τη Νάξο σε ζητήματα λιμενικών υποδομών (!!!)

Υπ. Ναυτιλίας: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά - Η σχέση με τη Νάξο και την Ηρακλειά

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: “Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποπέμψει άμεσα τον νταή αντιδήμαρχο”

Η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων" ζητάει από τον Δήμαρχο την άμεση απομπομπή του Αντιδημάρχου Παιδείας για την εις βάρος του καταγγελία από πολίτη του νησιού

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.