Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΝάξος: Αντιπολίτευση προς Πρόεδρο Δημοτικό Συμβουλίου: "Διά ζώσης συνεδρίαση ή αποχή"

Νάξος: Αντιπολίτευση προς Πρόεδρο Δημοτικό Συμβουλίου: “Διά ζώσης συνεδρίαση ή αποχή”

|

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανοιχτή της επιστολή προς το Πρόεδρο του Συμβουλίου δηλώνει: “Σε περίπτωση που δεν γίνει διά ζώσης συνεδρίαση,, δεν θα συμμετάσχουμε…”

Και τώρα τι κάνουμε;  “Δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε περαιτέρω με τη παρουσία μας τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που ακολουθείτε και ζητούμε να λειτουργήσει άμεσα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, αρχής γενομένης από την επικείμενη αυριανή (σ.σ. σημερινή, 7 μ.μ.) συνεδρίαση. Σε περίπτωση που αρνηθείτε σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση.” 

Ποιος το λέει και γιατί; Κοινή ανακοίνωση από τις τρεις δημοτικές παρατάξεις μείζονος (“Μαζί Αλλάζουμε”) και ελάσσονος (“Δύναμη Δημιουργίας” και “Λαϊκή Συσπείρωση”) αντιπολίτευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την υποστήριξη και των δύο ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων (Π Μαργαρίτη και Μανώλης Πολυκρέτης)  προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτη Μαυρομμάτη. Και με την οποία είναι ξεκάθαροι: Η η σημερινή συνεδρίαση (29/11, 19:00 με τηλεδιάσκεψη και με 26 θέματα) γίνεται διά ζώσης ή αποχή... Και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία είναι με την Αντιπολίτευση, υπάρχει θέμα… Ετσι δεν είναι; 

Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; Μόλις χθες στην Σύρο έγινε για πρώτη φορά διά ζώσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Στα περισσότερα νησιά έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα… Εδώ;   

Ας δούμε τι αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το απόγευμα (σ.σ. με μορφή pdf στο τέλος του άρθρου) 

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Για άλλη μια φορά, αποφασίσατε να καλέστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Στην ουσία, έχετε καταργήσει τις διά ζώσης συνεδριάσεις, ενώ δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση και ενώ έχετε, ως δημοτική αρχή, πραγματοποιήσει πολυπληθείς συναντήσεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, και μάλιστα χωρίς να τηρούνται ούτε τα ελάχιστα υγειονομικά μέτρα.

Παράλληλα σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής, εργασιακής και πολιτικής ζωής, τα πράγματα έχουν επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς (βλ. συνεδριάσεις δικαστηρίων κ.α.). Αυτή η διάκριση δείχνει ότι δεν είναι ο κορονοϊός ο λόγος, για τον οποίο δεν προτιμάτε τις δια ζώσης συνεδριάσεις, αλλά η βούλησή σας να απαξιώσετε το δημοτικό συμβούλιο.

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας είχατε πάρα πολύ χρόνο για να δημιουργήσετε τις συνθήκες ώστε να επανέλθουμε στις δια ζώσης συνεδριάσεις, ώστε αν είναι όντως το πρόβλημα ο φόβος περαιτέρω εξάπλωσης να δίνεται η δυνατότητα πραγματοποίησης μεικτών συνεδριάσεων».

Η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη αφαιρεί την δυνατότητα παρέμβασης στο Δ.Σ. συλλογικών φορέων της πόλης μας και εκπροσώπων τους, αδυνατεί την οποιαδήποτε ουσιαστική
αντιπαράθεση, και τελικά υποβαθμίζει ολοένα και περισσότερο την λειτουργία του. Σε συνδυασμό με το απαράδεκτο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που έχει μεταφέρει τις περισσότερες αρμοδιότητες στην
οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής, η δημοτική αρχή οφείλει να σταματήσει να υποβαθμίζει και άλλο με την σειρά της την ιδία την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου».

Δεν σκοπεύουμε να νομιμοποιήσουμε περαιτέρω με τη παρουσία μας τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, που ακολουθείτε και ζητούμε να λειτουργήσει άμεσα δια ζώσης δημοτικό συμβούλιο, αρχής γενομένης
από την επικείμενη αυριανή συνεδρίαση. Σε περίπτωση που αρνηθείτε σας ενημερώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στην συνεδρίαση».

Νάξος, 28.11.2022

Για την Δημοτική Παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε»
Λεονάρδος Χατζηανδρέου

Για την Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας»
Βασίλης Βρούτσης

Για τη Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Γιάννης Κορρές

Οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι
Μανώλης Πολυκρέτης
Παρασκευή Μαργαρίτη  

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι τα θέματα του σημερινού συμβουλίου είναι: 

 1. Λήψη απόφασης για την ανακήρυξη του Κωνσταντίνου Μαρτίνου ως επίτιμου δημότη του Δήμου  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων. 
 2. Λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά ακινήτου στην Κοινότητα Βίβλου, για χρησιμοποίηση  του ως χώρου αθλοπαιδιών.  
 3. Λήψη απόφασης για τη σύναψη διαδημοτικής συνεργασίας με το Δήμο Αμοργού για την παροχή  από αυτόν διοικητικής υποστήριξης ή μη σε θέματα πολεοδομίας και δόμησης, ως και για την  άσκηση ή μη μέρους των αρμοδιοτήτων της ΥΔΟΜ και του Πολεοδομικού Σχεδιασμού από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμοργού. 
 4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη του κανονισμού λειτουργίας του τμήματος εσωτερικού  ελέγχου καθώς και έγκριση της μεθοδολογίας εσωτερικού ελέγχου και αξιολόγηση κινδύνων. 
 5. Έγκριση ή μη της συμμετοχής του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στην υπό σύσταση Αστική  Εταιρεία μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα με νομική προσωπικότητα με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ  ΜΠΛΕ ΔΗΜΩΝ», και σε καταφατική περίπτωση ορισμός του Δημάρχου ως εκπροσώπου στη Γενική  Συνέλευση του δικτύου και εξουσιοδότησή του για την υπογραφή του καταστατικού και κάθε  περαιτέρω απαιτούμενη ενέργεια. 
 6. Λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την  υπ’ αρ. 71/2022 δικαστική απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Νάξου, για τη λειτουργία του  καρνάγιου Κουφονησίων.
 7. Λήψη απόφασης για μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Νάξου  & Μικρών Κυκλάδων.  
 8. Έγκριση σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ Δ.ΥΠ.Α (τ.Ο.Α.Ε.Δ) και του Δήμου Νάξου & Μικρών  Κυκλάδων για την αποδοχή δωρεάν κατά χρήση παραχώρησης ενός (1) καταστήματος και μίας (1) αίθουσας συγκέντρωσης του οικισμού εργατικών κατοικιών «ΝΑΞΟΣ Ι» και εξουσιοδότηση Δημάρχου για την υπογραφή της σύμβασης. 
 9. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 1ου τριμήνου οικον. έτους 2022.
 10. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 2ου τριμήνου οικον. έτους 2022.
 11.  Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού 3ου τριμήνου οικον. έτους 2022.
 12. Τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2022. 
 13. Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2022. 
 14. Αναμορφώσεις χρηματοδοτούμενων έργων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων οικ. έτους 2022. 
 15. Λήψη απόφασης επί του θέματος μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης  για το σχολικό έτος 2023-2024.
 16. Λήψη απόφασης επί αιτήματος του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) Νάξου για την πραγματοποίηση του μαθήματος «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ» σπουδαστών της ειδικότητας  «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.
 17. Λήψη απόφασης για την προσθήκη προσωνυμίας στο Οικομουσείο Κορώνου σε «Οικομουσείο  Κορώνου Μανώλης Δημητρίου Μανωλάς».
 18. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων σε επιτροπές και συγκρότηση αυτών, για το έτος 2023.
 19. Σύσταση τριμελούς Επιτροπής Παράδοσης & Παραλαβής ακινήτων του Δήμου Νάξου και Μικρών  Κυκλάδων –ορισμός μελών του Δ.Σ. στην Επιτροπή». 
 20. Συγκρότηση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 21. Λήψη απόφασης για παραχώρηση ή μη αίθουσας Ανδρονικείου Πολιτιστικού Κέντρου στο Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Δαμαριώνα. 
 22. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης της πρώην Σχολής Ουρσουλινών για την  πραγματοποίηση δωρεάν μαθημάτων χορού από τη χορευτική ομάδα «ΣΥΝΑΞΙΑ». 
 23. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης της πρώην Σχολής Ουρσουλινών για την πραγματοποίηση  εκδηλώσεων πολιτιστικού και επιμορφωτικού χαρακτήρα.  
 24. Έγκριση ή μη δωρεάν παραχώρησης χρήσης του Δημοτικού Θεάτρου Ιάκωβος Καμπανέλλης για τη  διεξαγωγή εκδηλώσεων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. 
 25. Έγκριση ή μη αιτήματος παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ»  για τη διεξαγωγή αγώνων πετοσφαίρισης την αθλητική περίοδο 2022-2023. 
 26. Έγκριση διαγραφής ενός νηπίου από το δυναμικό του 2ου Παιδικού Σταθμού Δήμου Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων και εγγραφή ενός νηπίου προς κάλυψη της κενωθείσας θέσης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες από δήθεν υπαλλήλους του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με τις απόπειρες απάτης μέσω τηλεφωνικών επαφών από δήθεν υπαλλήλους του Δήμου

Αλλαγή δρομολογίου για το “ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών που πρόκειται να επικρατήσουν την ερχόμενη Κυριακή 05/02/2023 & σύμφωνα με το δελτίο της Ε.Μ.Υ

Οι Βρετανοί δείχνουν τη προτιμησή τους στην Πάρο

Η Πάρος αποτελεί έναν από τους προορισμούς που αναμένεται να επιλέξουν οι βρετανοί το φετινό καλοκαίρι

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

ΠΝΑι: Στηρίζει τη μαθητική κοινότητα που θα αλλάξει την Ελλάδα μέσω καινοτόμων προτάσεων

Στο ελληνικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Επιχείρηση Αλλάζουμε την Ελλάδα! The gamechangers» μαθητές από την Κω, την Κάλυμνο και την Πάτμο πρωτοπορούν και επιχειρούν!

Στοίχημα – Αγγλία: Η Τσέλσι επένδυσε και θέλει … τρίποντα

Συνδυαστικά σε Λεβερκούζεν και Τσέλσι ... Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

“Παρών” δηλώνει το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ στις Κυκλάδες.

Η Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής ανακοίνωσε τους δύο πρώτους υποψηφίους της για την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων.

Σήμερα ή τη Δευτέρα (06/02) η πληρωμή των κτηνοτρόφων

Μέσα στη μέρα αναμένεται η πληρωμή των κτηνοτρόφων για την ενίσχυση ζωοτροφών - Εναλλακτική ημερομηνία η Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Πάρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου" με τίτλο "Λίγο ντροπή"... Ποιος είναι ο λόγος

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries