Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚυκλάδες - Κ. Γιαννακά: "Ο αγώνας για την υγεία είναι αγώνας ζωής"

Κυκλάδες – Κ. Γιαννακά: “Ο αγώνας για την υγεία είναι αγώνας ζωής”

|

Αρθρο της Κατερίνα Γιαννακά –  μέλους ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του νοσοκομείου Σύρου.

“… Η καταστροφική τακτική  της κυβέρνησης να μετακινεί από νησί σε νησί και από το νοσοκομείο γιατρούς, κατάσταση που συνεχίζεται, για να μπαλώσει δήθεν τα κενά που υπάρχουν, αποτελεί ευτελισμό του ΕΣΥ και μάλιστα την ώρα των «πανηγυρισμών» της κυβέρνησης για τα εκατομμύρια των τουριστών που πλημμύρισαν τα νησιά..” 

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα σε άρθρο της η Κατερίνα Γιαννακά – μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – με αφορμή τις επερχόμενες κινητοποιήσεις (βλ 20 Οκτωβρίου) των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου. Τίτλος του άρθρου ”  Ο αγώνας για την υγεία είναι αγώνας ζωής” και καταλήγει λέγοντας ” Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά υποβαθμίζει, απαξιώνει και διαλύει το ΕΣΥ. Ο αγώνας των εργαζόμενων στις δομές υγείας των νησιών μας είναι και δικός μας αγώνας, γιατί ο αγώνας για την Υγεία είναι αγώνας για τη ζωή”.

Αναλυτικά το άρθρο της κας Γιαννακά (*)

“Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Σύρου συνεχίζουν τον αγώνα τους απεργώντας, διαδηλώνοντας, αποκαλύπτοντας τις φρούδες υποσχέσεις που μοίρασαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης στις αρχές της τουριστικής περιόδου.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Σύρου βγαίνουν και πάλι στο δρόμο. Η φωνή τους είναι φωνή απόγνωσης, για τις υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν στο ελάχιστο, για τις εξαντλητικές συνθήκες κάτω από τις οποίες δούλεψαν το καλοκαίρι, για την υποβάθμιση,την υποστελέχωση ακόμη περισσότερο όλων των δομών υγείας στα νησιά.

Η καταστροφική τακτική  της κυβέρνησης να μετακινεί από νησί σε νησί και από το νοσοκομείο γιατρούς,κατάσταση που συνεχίζεται, για να μπαλώσει δήθεν τα κενά που υπάρχουν, αποτελεί ευτελισμό του ΕΣΥ και μάλιστα την ώρα των «πανηγυρισμών» της κυβέρνησης για τα εκατομμύρια των τουριστών που πλημμύρισαν τα νησιά.

Το μόνο μέτρο που πήραν, ήταν η θέσπιση ως κινήτρου μετακίνησης για ένα μήνα, ποσού 1.500€ σε γιατρούς κεντρικών Νοσοκομείων, μέτρο που απέτυχε πλήρως, αφού δεν ανταποκρίθηκε κανένας και πώς να ανταποκριθεί άραγε, αφού δεν θα είχε πού να μείνει;

Φωνή απόγνωσης των εργαζομένων βγαίνει από την ανακοίνωση του Σωματείου τους: «Τις ημέρες της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν 2/8 – 22/8 το Υπουργείο και η 2ηΔΥΠΕ άφησαν το Νοσοκομείο μας χωρίς εργαστηριακό γιατρό …Μέσα στον Αύγουστο μετακινήθηκαν ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ σε άλλα νησιά ένας παθολόγος και ένας γενικός ιατρός του Νοσοκομείου…Σήμερα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ:  Ψυχίατρο, νευρολόγο, Διευθυντή στη χειρουργική κλινική, στο τέλος του χρόνου ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ Διευθυντή της καρδιολογικής κλινικής, ούτε Παθολογοανατόμο και δεν θα γίνονται βιοψίες. Με οριακό ιατρικό προσωπικό στα εργαστήρια, πάντα θα κινδυνεύουμε και θα ζητιανεύουμε γιατρούς από την ΥΠΕ.

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ  εδώ και καιρό η ΜΑΦ, ούτε η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ κλινική και τα περιστατικά νοσηλεύονται όπως στο παρελθόν πριν λειτουργήσουν αυτά τα δύο τμήματα. Σε σύντομο διάστημα τα ραντεβού, που τώρα καθυστερούν 2 μήνες, θα φτάσουν τους 4 και 5. Το προσωπικό πλέον ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΩΣΗ».

Τα αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου και σε όλες τις δομές υγείας των νησιών μας, είναι αιτήματα όλων των Κυκλαδιτών. Απαιτούνται γενναία μέτρα για να αποκτήσουν τα νησιά μας σωστό και πλήρες δημόσιο σύστημα υγείας, αντάξιο της προσφοράς τους στην Εθνική Οικονομία.

Το Νοσοκομείο Σύρου έχει φτάσει στην χειρότερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, ενώ δεν διαφαίνεται πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για ανατροπή αυτής της κατηφόρας.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου μας αφορά όλους, φορείς και κατοίκους.

Μαζί τους συνεχίζουμε τον αγώνα για τη στήριξη του ΕΣΥ, το οποίο με κάθε τρόπο επιχειρεί η κυβέρνηση να απαξιώσει, για να το καταστήσει εύκολη λεία στους επιχειρηματίες της υγείας.

Απαιτείται μια άλλη πολιτική, πολύπλευρης στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, ουσιαστικής ενίσχυσης των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείαςστα νησιά, κάλυψης των τεράστιων κενών με μόνιμους διορισμούς. Το δημόσιο Σύστημα Υγείας στα νησιά πρέπει να αναπτυχθεί και να εξειδικευθεί με τους όρους της «νησιωτικότητας»,να γίνει πράξη το «νησιωτικό ΕΣΥ»,  με την αναβάθμιση των δομών Α/θμιας και Β/θμιας Υγείας, με επιπλέον μέτρα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιών, με την ουσιαστική  οικονομική ενίσχυση των Υγειονομικών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά υποβαθμίζει, απαξιώνει και διαλύει το ΕΣΥ.

Ο αγώνας των εργαζόμενων στις δομές υγείας των νησιών μας είναι και δικός μας αγώνας, γιατί ο αγώνας για την Υγεία είναι αγώνας για τη ζωή.

(*) Κατερίνα Γιαννακά – Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-Κυκλάδες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία

Δήμος Θήρας: Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρώνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στη Μεσαριά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρα 08:30 έως 14:30

Νάξος – Επαρχείο: Η εικόνα του οδικού δικτύου στα ορεινά

Τα μηχανήματα της Περιφέρειας (με αυτά του Δήμου) στη μάχη για να μείνει ανοιχτό το δίκτυο στην Ορεινή Νάξο

ΠΝΟ: Δεμένα πλοία για 48 ώρες, νησιά αποκλεισμένα ακόμη και για επτά ημέρες

Η ΠΝΟ ζητεί την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - Πρόβλημα με νησιά που ελέω δρομολογίων θα μείνουν χωρίς επικοινωνία για αρκετές ημέρες

Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Εκκληση για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Ανθρωπιστική βοήθεια σε Τούρκους και Σύριους από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Νάξου

Στοίχημα – Euroleague: Παρά τις απουσίες ο Ολυμπιακός σκοράρει …

Αλμπα Βερολίνου εναντίον Ολυμπιακού και ... Η πρόταση από τον Koubanezos.gr

Νάξος: Προσπάθεια ώστε οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί

Από τις πρώτες πρωινές ώρες τα μηχανήματα Δήμου και Περιφέρειας στη "μάχη" για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στην ορεινή Νάξο

Συρία – Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί

Μάχη με τον χρόνο - Συρροή ξένων σωστικών συνεργείων προς ενίσχυση των τουρκικών

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Συρία: Επί 17 ώρες επτάχρονη προστάτευε το αδελφάκι της (video)

7χρονη στα συντρίμμια κατοικίας στη Συρία προστάτευε το κεφάλι του αδελφού της επί 17 ώρες (Video&Photos)

“Αντώνης Τρίτσης”: Στις Κυκλάδες έργα ύψους 11,4 εκατ. ευρώ

Οι Κυκλάδες στο επίκεντρο της Επιτροπής Αξιολόγησης του Προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, με έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,4 εκατ. ευρώ»

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Παραράς

Στο Καλόξυλο - τόπος καταγωγής του - αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου η Εξόδιος Ακολουθία

“Σφήνα” Ηλιόπουλου στην συμφωνία της Attica Group με την ΑΝΕΚ

Η οικογένεια Ηλιοπούλου ελέγχει το 5,48% του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της MIG. - Η επόμενη κίνηση