Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠολιτικήΚΚΕ - Σχοινούσα: Τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πήγαν Βουλή

ΚΚΕ – Σχοινούσα: Τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πήγαν Βουλή

|

Μετά την Δονούσα και η Σχοινούσα στο επίκεντρο της συζήτησης για τα κενά στους εκπαιδευτικούς – Η ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ προς την αρμόδια υπουργό Παιδείας αλλά και Εσωτερικών – Γιατί βρίσκεται στο στόχαστρο ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  

“…. Τα  σχολεία της Σχοινούσας, (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις), δεν διαθέτουν εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και της Αγγλικής γλώσσας. Επίσης δεν έχει αναπληρωθεί φιλόλογος στο Γυμνάσιο που βρίσκεται σε άδεια λόγω εγκυμοσύνης.

Τα συγκεκριμένα σχολεία εκτός από την έλλειψη σε εκπαιδευτικούς, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που έχει να κάνει με τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών (κουφώματα, ασφάλεια του χώρου, είσοδο για ΑΜΕΑ κλπ), καθώς και με την επισκευή του μοναδικού γηπέδου του νησιού (ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης διαστάσεων 15×15 περίπου) που βρίσκεται στο χώρο του Γυμνασίου, με χαλασμένο τάπητα και ασυντήρητο εξοπλισμό που το καθιστά επικίνδυνο για χρήση από τα παιδιά και τους κατοίκους….” 

Αυτά αναφέρονται ανάμεσα στα άλλα στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης προς τους Υπουργούς Υγείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών για τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Σχοινούσας, ζητώντας αυτά να καλυφθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό… Μην ξεχάσουμε ότι ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν σχολεία σε Αντίπαρο, Πάρο ή Δονούσα αλλά για την ώρα δεν έχουμε εξέλιξη 

Αναλυτικά η ερώτηση αναφέρει: 

“Να καλυφθούν άμεσα όλα τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της Σχοινούσας με μόνιμο προσωπικό

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της σχολικής χρονιάς και τα σχολεία του απομακρυσμένου νησιού της Σχοινούσας, όπως και πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, συνεχίζουν να λειτουργούν με κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς.

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις από μεριάς της κυβέρνησης ότι όλα λειτουργούν κανονικά στην εκπαίδευση, η ίδια η πραγματικότητα στα σχολεία έρχεται να τη διαψεύσει.

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα κατά τη φετινή σχολική χρονιά, έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους μαθητές, εξαιτίας των συσσωρεμένων μορφωτικών κενών και των ψυχοσωματικών επιπτώσεων που υπάρχουν μετά από δύο χρόνια εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιπλέον, τα κενά σε εκπαιδευτικούς κατηγοριοποιούν στην πράξη τα σχολεία και διαχωρίζουν τους μαθητές, από τη στιγμή που δεν προσφέρεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ενιαία μόρφωση, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το κομμάτι της στελέχωσης των σχολείων.

Τα  σχολεία της Σχοινούσας, (νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις), δεν διαθέτουν εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και της Αγγλικής γλώσσας. Επίσης δεν έχει αναπληρωθεί φιλόλογος στο Γυμνάσιο που βρίσκεται σε άδεια λόγω εγκυμοσύνης.

Τα συγκεκριμένα σχολεία εκτός από την έλλειψη σε εκπαιδευτικούς, έχουν να αντιμετωπίσουν και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που έχει να κάνει με τη συντήρηση των κτιριακών υποδομών (κουφώματα, ασφάλεια του χώρου, είσοδο για ΑΜΕΑ κλπ), καθώς και με την επισκευή του μοναδικού γηπέδου του νησιού (ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης διαστάσεων 15×15 περίπου) που βρίσκεται στο χώρο του Γυμνασίου, με χαλασμένο τάπητα και ασυντήρητο εξοπλισμό που το καθιστά επικίνδυνο για χρήση από τα παιδιά και τους κατοίκους.     

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν, για ακόμα μία φορά, ότι την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας κάνει τα πάντα για να προωθήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική με βάση όλους τους νόμους που ψήφισε εν μέσω καραντίνας και κλειστών σχολείων, πατώντας πάνω και στη νομοθεσία των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την προστασία των μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία, αλλά δεν παίρνει και κανένα μέτρο για τα μορφωτικά κενά των μαθητών που έχουν προκύψει εξαιτίας της πολύμηνης καραντίνας, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να λειτουργούν τα σχολεία, τουλάχιστον, με το σύνολο του προσωπικού που είναι απαραίτητο και τις κατάλληλες υποδομές για την ασφάλεια τους.
 
Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στα σχολεία της Σχοινούσας με μόνιμο προσωπικό και για να συντηρηθούν άμεσα όλες οι κτιριακές και αθλητικές υποδομές.

Οι Βουλευτές
Κομνηνάκα Μαρία
Μανωλάκου Διαμάντω
Συντυχάκης Μανώλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΕΔΗΝ: Οι εκλογές καθυστερούν τις προσλήψεις ιατρών στα Κ.Υ των νησιών

«Γυμνά» από προσωπικό τα Κέντρα Υγείας στα νησιά ενόψει καλοκαιριού – Πώς οι εκλογές καθυστέρησαν τις προσλήψεις

ΑΟ Θήρας: Κρατάει την κεντρική Τόνια Κιουτσιούκη

Ο ΑΟ Θήρας ανανεώνει την κεντρική Τόνια Κιουτσιούκη και ενισχύει τον ελληνικό κορμό

Λύκειο Τραγαίας: Παρουσιάζει το πρώτο τεύχος του ηλεκτρονικού του περιοδικού

Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας παρουσιάζει το νέο ηλεκτρονικό περιοδικό με τίτλο "Η Τοπική μας Ιστορία"

Κλιάρης: “Η ασφάλεια των επιβατών είναι πάνω απ’ όλα”

Θ. Κλιάρης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο των πλοίων»

Εκλογές 2023 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Στο πλευρό Χατζημάρκου, ο Σπύρος Αποστόλου

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου, στην Περιφέρεια με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Ο λόγος για τον Σπύρο Αποστόλου

Αντίπαρος: Απολαμβάνει τη φιλοξενία των ελληνικών νησιών ο Αλμέιδα

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Αλμέιδα, εντοπίστηκε στην Αντίπαρο

Εποχική εργασία: “ξεχάστε τα ρεπό, τώρα τρέχουμε”…

Υπερωρίες, απλήρωτα ρεπό και ψυχολογική πίεση καταγγέλλουν εργαζόμενοι, ενώ οι επιχειρήσεις ψάχνουν εναγωνίως προσωπικό. Επιστρατεύονται ανήλικοι για να καλυφθούν τα κενά

Κέα: Εκεί που φυτρώνουν …σπιτάκια (Photos)

Εικόνες που προκαλούν σοκ στην Κέα... Το πριν και το μετά της περιοχής Βρόσκοπος

Ερευνα: “Μένω σπίτι, δεν πάω διακοπές φέτος” για έναν από τους δύο Ελληνες

Εξι στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι οι δαπάνες τους φέτος θα είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ 4 στους 10 ότι θα είναι μειωμένη άνω του 50%

Νάξος: Εγκαίνια (03/06) της έκθεσης Εργαστηρίου Παιδικής Τέχνης

Το Εργαστήριο Παιδικής Τέχνης Φλώρακα - Χάλκου μας προσκαλεί στην Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη πάλαι ποτέ Σχολή Ουρσουλινών (Νάξος)

Σαντορίνη – Αθηνιός: Μόνο σε μία ημέρα αποβιβάστηκαν 4.400 επιβάτες (!!!)

Η Σαντορίνη αποτελεί σημείο αναφοράς για τις Κυκλάδες... Το λιμάνι του Αθηνιού γεμίζει καθημερινά από κόσμο...

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ύμνοι Σουηδού δημοσιογράφου για 10 ελληνικούς προορισμούς. 2η η Νάξος

Ο κος Olsson αγαπάει με πάθος τη χώρα μας και την επισκέπτεται τακτικά, είτε στο πλαίσιο δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) που διοργανώνει η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας, είτε ιδιωτικά.

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

ZANTE FERRIES: Εκπτώσεις ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου

Εκπτώσεις (στο - 20%) στη γραμμή των Κυκλάδων για το καλοκαίρι του 2023 από την Zante Ferries

Κουφονήσια: Η γιορτή του Ψαρά ξεκινάει απόψε με άρωμα …Σκύρου

Σάββατο 27 Μαϊου και στα Κουφονήσια χορεύουν και διασκεδάζουν... Γιορτή του Ψαρά με καλεσμένους από τη Σκύρο

“Η Νάξος δια μέσου των αιώνων”: Αναβολή λόγω εκλογών και πάει Νοέμβριο

Το Ζ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Νάξος δια μέσου των αιώνων» λόγω εκλογών μετατίθεται σε νέα ημερομηνία .. Πότε θα γίνει

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)