Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠεριβάλλονCyclades Preservation Fund: Πρόγραμμα "Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες"

Cyclades Preservation Fund: Πρόγραμμα “Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες”

|

Ένα νέο πρόγραμμα πράσινων ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών που εργάζονται ή επιθυμούν (reskilling/upskilling) να ασχοληθούν με το αντικείμενο, έρχεται στις Κυκλάδες, με το Cyclades Preservation Fund (CPF) να αποτελεί τον τοπικό πρεσβευτή της πρωτοβουλίας.

Το Cyclades Preservation Fund ενώνει τις δυνάμεις του με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mexoxo και την INCO για να φέρει στα κυκλαδίτικα νησιά το πρωτοποριακό πρόγραμμα Green Digital Skills | Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες που έχει σχεδιαστεί και προσφέρεται από την INCO Academy.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, και τα πεδία που καλύπτονται σε αυτό περιλαμβάνουν τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας, τρόπους να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ψηφιακών έργων, αρχές και πρακτικές “πράσινου” σχεδιασμού για ψηφιακά έργα, προτάσεις σταδιοδρομίας σε “πράσινα” ψηφιακά επαγγέλματα και καλλιέργεια δεξιοτήτων για μία επιτυχή “πράσινη” επαγγελματική πορεία στον κλάδο της Πληροφορικής.

Στο πρόγραμμα, που υλοποιείται διαδικτυακά και ασύγχρονα και διατίθεται σε πολλές γλώσσες (μεταξύ των οποίων ελληνικά και αγγλικά), θα δοθεί προτεραιότητα εγγραφής σε γυναίκες. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης που μπορούν να αξιοποιήσουν στα τρέχοντα ή επόμενα επαγγελματικά τους βήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στον τρέχοντα κύκλο του Προγράμματος Green Digital Skills | Πράσινες Ψηφιακές Δεξιότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.mexoxo.com/green-digital-skills.

Παράλληλα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέρονται ευκαιρίες και για άλλα προγράμματα απόκτησης ή βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και επιχειρηματικότητας για γυναίκες, τα οποία ειναι διαθέσιμα εδώ: www.mexoxo.com/active.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη συνεργασία, η διευθύντρια προγραμμάτων του Cyclades
Preservation Fund (CPF), Νάσια Κασσελά, δήλωσε τα εξής: «Το CPF επιδιώκει να χτίζει
συνεργασίες που μπορούν να μεταφέρουν τεχνογνωσία για την περιβαλλοντική προστασία των νησιών των Κυκλάδων και την ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων και της κοινωνίας των πολιτών. Η συνεργασία μας με τη Mexoxo έχει σαν στόχο τη διερεύνηση κοινών στόχων για την ενδυνάμωση των γυναικών στις Κυκλάδες, και εν προκειμένω την ενδυνάμωσή τους μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης που προσφέρει γνώση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ψηφιακών έργων και τρόπους με τους οποίους οι εργαζόμενοι στο χώρο της πληροφορικής μπορούν να λαμβάνουν υπόψη περιβαλλοντικές παραμέτρους στο επάγγελμά τους.

Για τα Κυκλατίδικα νησιά, όπου όπως γνωρίζουμε κατοικούν ήδη, και μάλιστα φαίνεται να
αυξάνονται, “ψηφιακοί νομάδες”, ευελπιστούμε πως η διάδοση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από το CPF θα αποτελέσει αφορμή για να γνωριστούμε με αυτό το κοινό, και – σταδιακά – να τους ανοίξουμε ακόμη πιο “πράσινους” δρόμους. Πέρα από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, όλοι οι κάτοικοι των νησιών μπορούν να έχουν ενεργή συμμετοχή σε δράσεις προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσω στοχευμένων συνεργασιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας μας CycladoScope, αλλά και διαδικτυακών εκπαιδεύσεων που συντονίζουμε, προσπαθούμε να αναδείξουμε τρόπους που καθένας μπορεί να συνδράμει στην διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.».

Η ιδρύτρια & CEO της Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα, δήλωσε τα εξής:“Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση βοηθά τον άνθρωπο να ανακαλύψει τη δυναμική του και να πατήσει γερά στα πόδια του. Δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, προσδίδει δεξιότητες και διευρύνει τη δυναμική του. Στη Mexoxo στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις ωφελούμενές μας, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη σημερινή πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι οι γυναίκες κατακλύζονται από πολλαπλές ευθύνες και ρόλους. Η Mexoxo αποτελείται από μια εξαιρετική ομάδα πίσω, που καθημερινά καταθέτει την ψυχή της και μοιράζεται το όραμά μου να εκπαιδεύσουμε και να ενδυναμώσουμε 5 εκατομμύρια γυναίκες μέχρι το 2030. Ένα τολμηρό όραμα, πλέον όμως απαραίτητο για ένα ισότιμο μέλλον ευημερίας.”.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνείστε με τη Mexoxo στο
programs@mexoxo.com.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φλωρεντία: Κηρύσσει πόλεμο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Φλωρεντία κηρύσσει πόλεμο στις μισθώσεις τύπου Airbnb - Η εξάπλωσή τους στο κέντρο της πόλης έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα ενοίκια

ΕΑΣ Νάξου: Χορός, μουσική, φαγητό με γεύσεις της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ (video)

Η γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Action Σαββατοκύριακο»! (video)

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση ΔΕΗ δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση επί 24ώρου βάσεως - Δείτε τους τρόπους

Γαλαξίας: Η μαύρη τρύπα στο κέντρο μεταβάλλει τον χωροχρόνο

Εντυπωσιακή ανακάλυψη που ανοίγει νέο κεφάλαιο στην κοσμολογία - Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη;

National League 1: Ντέρμπι απόψε (02/12) με τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia να υποδέχεται τον ΟΦΗ (video)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia εναντίον ΟΦΗ στο κλειστό Γυμναστήριο "Δημήτρης Περιστεράκης".... Τι ώρα το τζάμπολ

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: Κυριακή (03/12) ψηφίζουν για νέο διοικητικό συμβούλιο

Εκλογές στο Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου.. Πότε και που... Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Τι έκανε ο Φίλιππος Φόρτωμας στην Πάρο;

Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα στην Τήνο με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα

Γ. Βρούτσης: “Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, η καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων”

Στα 40 τα Πορίσματα που ολοκλήρωσε η ΕΠΑΘΛΑ εντός του 2023 περί πιθανής χειραγώγησης αγώνων και 9 εκείνα που προχώρησαν για περαιτέρω διερεύνηση - Έρχονται ποινικές διώξεις

SOS: Απομακρύνετε τα παιδιά από τις … ειδήσεις

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει με τον δικό του τρόπο τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε εντός κι εκτός συνόρων. Γιατί συμφωνεί με τον Μητσοτάκη, τι λέει για τον Αυτιά και τη Δέσποινα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Η ιστορική φανέλα του 2015 στα χέρια του Γιάννη Βρούτση

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ, Βασίλης Φλεριανός πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση μία φανέλα... Τι συμβολίζει

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά