Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠαράξεναΔιάστημα: Το 2027 θα είναι έτοιμο το πρώτο ξενοδοχείο (!!!)

Διάστημα: Το 2027 θα είναι έτοιμο το πρώτο ξενοδοχείο (!!!)

|

Το Ίδρυμα Gateway ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο, με το όνομα Voyager Station, το 2027 – Nα φιλοξενεί 280 επισκέπτες και 112 μέλη πληρώματος (video)  

Η λέξη “διακοπές” φέρνει στο νου πολλές εικόνες: ειδυλλιακές παραλίες, αστραφτερές πίστες σκι, θεματικά πάρκα και όμορφες διαδρομές μέσα από πόλεις και χωριά. Σύντομα όμως, σε αυτήν την εικόνα προστίθεται πλανήτες, κολοσσιαίοι περιστρεφόμενοι τροχοί και διαστημικές στολές. 

Πράγματι, η διαστημική εποχή βαδίζει σταθερά στην εμπορική της φάση, επιτρέποντας σε όλο και περισσότερους ιδιώτες να αγοράζουν διαδρομές έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Τους τελευταίους μόλις μήνες, οι δισεκατομμυριούχοι Jeff Bezos και Richard Branson πλήρωσαν για να διασχίσουν ή να φτάσουν στην άκρη της γραμμής Kármán, το όριο μεταξύ της ατμόσφαιρας και του διαστήματος. Όπως φαίνεται, η εκκολαπτόμενη πελατεία των Bezos και Branson, θα κηρύξει την έναρξη της εποχής των ταξιδιών αναψυχής στο διάστημα, ακόμη και για μια πολυήμερη απόδραση.

Για να φιλοξενήσει μια τέτοια εκδρομή, η νεοφυής εταιρεία Orbital Assembly Corporation (AOC) με έδρα το Σακραμέντο, ανακοίνωσε ότι έως το 2027, σχεδιάζει το άνοιγμα του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου.  Το πρωτοπόρο ξενοδοχείο, Voyager Station, θα είναι ένα πολυτελές θέρετρο σχεδιασμένο να φιλοξενεί 280 επισκέπτες και 112 μέλη πληρώματος, με εστιατόριο, μπαρ, αίθουσα συναυλιών, γυμναστήριο και σινεμά.

Σχετικά, ο αντιπρόεδρος και αρχιτέκτονας του OAC, κ.Tim Alatorre, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κατανοεί τον σκεπτικισμό, ωστόσο δεν αργεί η μέρα που τα ταξίδια στο διάστημα θα είναι ένα φυσιολογικό πράγμα και συμπλήρωσε ότι, το να είσαι αστροναύτης δεν θα είναι πια κάτι καινοτόμο, γιατί όλοι θα το έχουν κάνει.

oioo2-940x549.jpg

Ουράνιες αποδράσεις

Προς το παρόν, ωστόσο, το παλαιότερο όνειρο των ανθρώπων, ένα ταξίδι στα αστέρια, παραμένει κάτι νέο και συναρπαστικό. Για εκατοντάδες και ίσως χιλιάδες χρόνια, σημειώνει ο κ.Alatorre, η ιδέα του ταξιδιού στο διάστημαγοήτευε τους προγόνους μας. Πράγματι, η βασική δομή του Voyager βασίζεται σε έναν αιώνα αναζητήσεων, για το πώς μπορούν να λειτουργήσουν αποικίες στο διάστημα.

Η ιδέα του περιστρεφόμενου τροχού, που προτάθηκε στις αρχές του 1900 ως τρόπος δημιουργίας τεχνητής βαρύτητας, έγινε δημοφιλής αργότερα τη δεκαετία του 1950 από τον Γερμανό επιστήμονα πυραύλων Wernher von Braun. Χάρη στη φυγόκεντρη δύναμη που παράγει, οι επισκέπτες θα μπορούν να κινούνται λίγο-πολύ κανονικά.

Στην αρχή, το επίπεδο βαρύτητάς του θα είναι παρόμοιο με αυτό της Σελήνης, περίπου το 1/6 του επιπέδου της Γης. Ο κ. Alatorre επεσήμανε ότι ελπίζουν να το περιστρέψουν μέχρι το επίπεδο του Άρη (το 1/3 της βαρύτητας της Γης) και τελικά να αντιγράψουν τη βαρύτητα του πλανήτη μας. Προς το παρόν, η εταιρεία θέλοντας να κατανοήσει καλύτερα τη φυσιολογία των επισκεπτών, μελετά το πώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται στην τεχνητή βαρύτητα.

Μία πολύ θετική παράμετρος, είναι το γεγονός ότι, σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα άτομα με αναπηρία θα αντιμετωπίζουν λιγότερα φυσικά εμπόδια, ενώ οι λάτρεις του αθλητισμού θα ανακαλύψουν νέες, εκπληκτικές ικανότητες.

Μετά την εκτόξευση από τη Γη, οι επισκέπτες θα φτάνουν σε έναν κεντρικό κόμβο σύνδεσης μηδενικής βαρύτητας. Από εκεί, θα μεταφέρονται με ανελκυστήρες στο εξωτερικό κομμάτι, στην αλυσίδα «μονάδων κατοίκησης» οι οποίες θα βρίσκονται διατεταγμένες στην περιφέρεια του κυκλικού σταθμού. Μόνο εκεί, στην άκρη του τροχού, η φυγόκεντρος δύναμη θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να κρατά τους επισκέπτες και το περιβάλλον τους σταθερούς.

Οι 24 μονάδες, συνολικής επιφάνειας πλέον των 11.500 τ.μ., θα προσφέρουν όλες τις ανέσεις ενός ουράνιου θερέτρου, όπως είναι μεταξύ άλλων αθλητικές δραστηριότητες, ζωντανή μουσική, παγκόσμιες κουζίνες και «αστρική» γαστρονομία. Όμως το κορυφαίο πλεονέκτημα του διαστημικού θερέτρου, θα είναι η θέα του, η οποία αναμένεται να κόψει την ανάσα των επισκεπτών.

Το τίμημα του να γίνει κανείς αστροναύτης

Στον ιστότοπό της, η εταιρεία προτρέπει τους πιθανούς πελάτες να συμμετάσχουν στη δράση: «Γίνετε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που θα κάνουν διακοπές σε έναν πολυτελή διαστημικό σταθμό. Γράψτε ιστορία, ως ένας από τους πρώτους ανθρώπους στην ιστορία που απέκτησε ακίνητα τα οποία βρίσκονται σε τροχιά». Σαν να προωθούσε κάποιο ακίνητο στη γη, ο ιστότοπος διαφημίζει βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες μισθώσεις για «πολυτελείς βίλες, καταστήματα, εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους» ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της, η AOC βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Όμως, ποιοι είναι αυτοί οι πιθανοί πελάτες; Εξάλλου, η τιμή για μια απλή εκδρομή εκτός γης, εξακολουθεί να είναι υπερβολική. Ο Oliver Daemen, για παράδειγμα, πλήρωσε 28 εκατ. δολάρια για μια θέση στο διάστημα, δίπλα στον Bezos, συνεπώς προς το παρόν, αυτά τα ταξίδια είναι προνόμιο των πολύ ευκατάστατων ταξιδιωτών.

Από την πλευρά της, η AOC θέλει να απλοποιήσει τα πράγματα για όλους και το τίμημα μίας εβδομάδας στο διάστημα, να είναι ίσο με το τίμημα μίας εβδομάδας στο Παρίσι για παράδειγμα, δηλαδή οι διαστημικές διακοπές να είναι θέμα προτίμησης και όχι χρημάτων.

 Αν και οι τιμές του διαστημικού ταξιδιού δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, η εταιρεία σχολίασε ότι στόχος είναι η διαμονή στο Voyager να ανταγωνίζεται ένα εισιτήριο κρουαζιέρας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι αυτό που κοστίζει και ανεβάζει τις τιμές είναι η πτήση, όχι η διαμονή. Όμως με την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών συστημάτων εκτόξευσης, αναμένεται να μειωθεί  το κόστος κάθε κιλού που τίθεται σε τροχιά. 

Πληροφορίες: Tornosnews.gr – φωτογραφίες: Dezeen

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης Μαρκόπουλος

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. (video)

Μύκονος – Μουσείο Μπενάκη: Εκδήλωση “Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως”

Σάββατο 17 Ιουνίου.. Ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει εκδήλωση «Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως» στο Μουσείο Μπενάκη

Σέριφος: Να διασωθεί η παράδοση του νησιού

Επιστημονική ημερίδα "Ακολουθώντας τις ράγες" στη Χώρα Σερίφου - οι ομιλητές, τα συμπεράσματα

Πάρος: “Καυτός” Μαϊος, η κίνηση του Αγίου Πνεύματος άγγιξε το 2019 (πίνακες)

Πάνω από 80.000 επισκέπτες δέχτηκε η Πάρος το Μάϊο από θάλασσα και αέρα με τις αυξήσεις έναντι του προηγούμενου έτους να ξεπερνούν το μέσο όρο της χώρας. (πίνακες)

Πάτμος: Συνελήφθη 27χρονος για βιασμό 70χρονης (!!!)

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Πάτμου - Συνελήφθη 27χρονος για βιασμό 70χρονης - Την απείλησε με μαχαίρι στο σπίτι της

Σύρος: Ξεκινάει τη Δευτέρα, 4ημερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σύρο - Χρονοδιάγραμμα

Στοίχημα – Champions League: Τελικός με over και προβάδισμα σε Σίτι

Η προταση από την Foxbet.gr... Τελικός Champions League 2023 και τι παίζουμε;

Estiatoria.gr – Golden Awards: “Στο Λαδόχαρτο” και “Dal Professore” στη κορυφή της γεύσης

Ποια είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Estiatoria.gr Golden Awards - Η εικόνα των Κυκλάδων

Εστίαση: Μπήκαν οι υπογραφές για αυξήσεις (10,5%) μισθών

Από 1ης Ιουνίου οι μισθοί ενισχύονται 5,5% και ένα χρόνο αργότερα, την 1η Ιουνίου 2024, θα αυκηθούν επιπλέον κατά 5%

Κολομβία: Βρέθηκαν μετά από 40 ημέρες ζωντανά τέσσερα παιδιά στη ζούγκλα

Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 ημέρες τα τέσσερα παιδιά που είχαν χαθεί στη ζούγκλα

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: “Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποπέμψει άμεσα τον νταή αντιδήμαρχο”

Η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων" ζητάει από τον Δήμαρχο την άμεση απομπομπή του Αντιδημάρχου Παιδείας για την εις βάρος του καταγγελία από πολίτη του νησιού

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.