Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΠαλιές κατηγορίεςΜΑΣΚΑΤης πουτ@ν@ς το κάγκελο

Της πουτ@ν@ς το κάγκελο

|

Η Νάξος μετατρέπεται σιγά σιγά σε …καγκελαρία και μέσα από την στήλη “σημεία και τέρατα” η εβδομαδιαία εφημερίδα “η Μάσκα” ανεβάζει τους τόνους της κριτικής 

Βρισκόμαστε δύο βδομάδες πριν τις δεύτερες, μέσα στο ίδιο έτος εκλογές, αυτές που όλα δείχνουν ότι θα αναδείξουν, για δεύτερη φορά, αριστερή κυβέρνηση κι ας λένε ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού! Εξάλλου αν οι εκλογές αποτελούσαν δείγμα της σοφίας του λαού, τότε θα έπρεπε να έχουν καταργηθεί! Αντίθετα όμως εμείς οδεύομε ολοταχώς για εκλογές με κάθε επισημότητα, αφού ετοιμαζόμαστε να τις υποδεχτούμε, μετά βαΐων και τηλεμαχιών!…

Τώρα ζούμε την εποχή της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων κομμάτων, όπου όλοι είναι εναντίον όλων, σε μια προσπάθεια να ενώσουν το λαό!!!

Και δεν είναι μόνο αυτό το παράδοξο που συμβαίνει κατά την προεκλογική περίοδο. Το ακόμα πιο παράδοξο θα συμβεί μετά τις εκλογές, όπου λόγω μη αυτοδυναμίας θα αναγκαστούν όλοι να συμπορευτούν με όλους, γεγονός που θα διχάσει το λαό!!!

Αλλά τι να κάνουμε; Βλέπετε η εποχή των αυτοδυναμιών έχει περάσει ανεπιστρεπτί και τα κόμματα μετεκλογικά μετατρέπονται σε τέρας του Φρανκενστάιν, όπου ενώνονται κομμάτια διαφορετικών πολιτικών πτωμάτων, για να συγκροτήσουν το τέρας, το οποίο όμως για να μπορέσει να επιζήσει πρέπει απαραίτητα ο δόκτωρ Σόιμπλε να του δώσει ρεύμα ή μάλλον καλύτερα ρευστότητα!…

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Με το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος να εμφανίζεται αναποφάσιστο, οι δύο κύριοι μονομάχοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αυτοί που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην τηλεμαχία της 14ης Σεπτεμβρίου, ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για το ποιος υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο και το ποιος υπηρέτησε πιο πιστά τους δανειστές!!!

Ο παραιτημένος Αλέξης δηλώνει ότι μπορεί να έκανε ένα συμβιβασμό, αλλά δεν είναι συμβιβασμένος, κατά το με μια φορά δεν γίνεται κανείς αδελφή, και δηλώνει ότι πλέον θέλει να εκφράσει αυτό το γαμώτο που εξέφρασε ο λαός στο δημοψήφισμα, που από όχι έγινε ναι, ρε γαμώτο!

Όπως ακριβώς και η Βούλα Πατουλίδου, έτσι και ο Αλέξης θα το κάνει για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Επίσης ο παραιτημένος που θέλει ακόμα μια ευκαιρία, ίσως για να ξαναπαραιτηθεί, δηλώνει ότι στόχος του είναι να ξεπεραστεί η θλίψη του ελληνικού λαού.

Από την άλλη ο Μεϊμαράκης που ξεκίνησε από προσωρινός πρόεδρος και θέλει να γίνει μόνιμος πρωθυπουργός, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει ο αυτοφοράκιας του Τσίπρα, με την έννοια βέβαια ότι αυτός που βάζει τους φόρους, αυτός πρέπει να πληρώνει το πολιτικό κόστος, εξ ου και η λέξη αυτοφοράκιας! Υποστηρίζει μάλιστα ο Βαγγέλης ότι το κόμμα του είναι αυτό που θα φέρει το κέφι στον λαό!  Γι αυτό και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» παρουσιάζει τις δύο όψεις, των δύο μονομάχων ,της δεύτερης αυτής εκλογική μάχης, με τα δύο πρόσωπα του θεάτρου υπό τον τίτλο από την κωμωδία στο δράμα!

Ιλαροτραγωδία οι εκλογές και κλαυσίγελος η προεκλογική περίοδος κατά την οποία η χρυσή αυγή κατηγορεί ως αντιδημοκρατικά τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, αφού δεν τις επιτρέπουν να πάρει μέρος στην τηλεμαχία και απειλεί ότι θα αποκλείσει την ΕΡΤ και η Φώφη προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά που της άναψε αυτός που έχει πάρει, εννοώ τον άντρα της τον Τσούνη, και όχι αυτό που θα πάρει στις εκλογές, ήγουν το Τσουτσούνι!!!

Γεννάται λοιπόν από τα παραπάνω το ερώτημα γιατί κάνουμε εκλογές; Γιατί δεν παραμένει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που κατά γενική ομολογία είναι πολύ καλύτερη από όλες τις προηγούμενες, αλλά πρέπει σώνει και καλά να εκλεγεί καινούρια κυβέρνηση που κι αυτή υπηρεσιακή θα είναι αφού θα τεθεί στην υπηρεσία των δανειστών;

Στα δικά μας όμως τώρα όπου μπήκε ο Σεπτέμβρης και φάνηκε πια η διαφορά, αφού το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών μας έφυγε, αραιώσαμε και μπορούμε πλέον να πάρουμε βαθιές ανάσες.

Δηλαδή ο λόγος το λέει να πάρουμε βαθιές ανάσες, αφού η τσίκνα από τα καμένα σκουπίδια ακόμα πλανάται στον αέρα, είκοσι σχεδόν μέρες μετά την πυρκαγιά στον σκουπιδότοπο!!!

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι ότι συνεχίζεται η δυσοσμία, πράγμα αναπόφευκτο σε βρώμικο τόπο, αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι παρόλο που έχουν περάσει τόσες μέρες, η δημοτική αρχή δεν έχει αναφέρει ούτε λέξη για το έγκλημα! Ούτε μια ανακοίνωση δεν έχει εκδώσει! Λες και δεν συμβαίνει τίποτα! Λες και δεν οφείλει να λογοδοτήσει για την συνεχόμενη προσβολή της δημόσιας υγείας!!!

Περίεργο, καθώς η δημοτική αρχή έχει τονίσει πολλές φορές ότι ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία και κυρίως το Μανολάκι μας που έχει δηλώσει ότι σαν φαρμακοποιός, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία!…

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η ευαισθησία του στο θέμα της υγείας που εδώ και τρεις μήνες έχει δηλώσει ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την υγεία και ακόμα και σήμερα  το συμβούλιο αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί!!!

Μπορεί οι της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στο να μπορούν να καθορίσουν με ακρίβεια το χρόνο. Αυτό εξηγεί και το γιατί ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Μανόλης Πολυκρέτης είχε κατά καιρούς δηλώσει ότι ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων θα είναι έτοιμος μέσα στο 2013 και μετά όρισε την ημερομηνία μέσα στο 2014, για να την οριστικοποιήσει, το πολύ στις αρχές του 2015, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα!!! 

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, γιατί να δώσει εξηγήσεις ή να λογοδοτήσει η δημοτική αρχή; Μήπως το ζήτησε κανένας; Ούτε η αντιπολίτευση, ούτε η περιβαλλοντική κίνηση Νάξου, ούτε καν ο εισαγγελέας που οφείλουν να προστατεύουν τη δημόσια υγεία, δεν κινητοποιήθηκαν! Λες και για το τι συμβαίνει στο νησί, δεν έχουν πάρει μυρωδιά!!!

Φαίνεται πως αυτή η κατακόρυφη άνοδος των θανάτων από καρκίνο που συνεχίζεται με αυξανόμενους ρυθμούς δεν ανησυχεί κανένα, ούτε καν τους δημότες, οι οποίοι εκδηλώνουν την αγωνία τους για τις διοξίνες, γράφοντας μηνύματα στο φέις μπουκ!!!

Να γυρίσουμε όμως στο πρόβλημα της δημοτικής αρχής να προσδιορίσει το χρόνο και να δώσω ακόμα δύο παραδείγματα. Λόγω που η δημοτική αρχή καθυστέρησε και δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση των ζημιών στον Απόλλωνα, ο πρόεδρος της κοινότητας αναγκάστηκε να ζητήσει να παραταθεί η περίοδος έκτακτης ανάγκης στην οποία βρέθηκε η περιοχή!

Καταλαβαίνετε ότι το πότε θα δράσει ο δήμος, αυτό ούτε οι ίδιοι μπορούν να το προσδιορίσουν!!! 

Ένα ακόμα πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι ότι βρισκόμαστε στο τέλος του καλοκαιριού κι ενώ το μεγαλύτερο μέρος των οχημάτων έχει γυρίσει στο Καματερό, την Αγία Βαρβάρα και τα Άνω Λιόσια, η δημοτική αρχή αποφάσισε τώρα(;!) να επιβάλει την τάξη όσο αφορά το παράνομο παρκάρισμα!… 

Ο τρόπος είναι γνωστός, δοκιμασμένος και αποτυχημένος!!!

Κολόνες! Ή μάλλον καλύτερα κολονάκια!

Κατά μήκος της παραλιακής οδού της Χώρας τοποθετήθηκαν τις προηγούμενες μέρες μια σειρά από πλαστικά κολονάκια που ήρθαν να προστεθούν δίπλα σε αυτά τα σιδερένια, που βρίσκονται δίπλα στα κάγκελα και που όλα μαζί απαγορεύουν τη στάθμευση, η οποία όμως συνεχίζεται!!!

Είναι τόσα πολλά τα κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί που θα έλεγε κανείς ότι ο Δήμος μετατρέπεται σιγά-σιγά σε …Καγκελαρία!!!

Τώρα το γιατί ξοδεύουμε άδικα τόσα λεφτά σε κολονάκια και σε απαγορευτικά σήματα, είναι ένα ερώτημα που θα απαντήσει η δημοτική αρχή όταν απαντήσει και στο ερώτημα γιατί ξοδεύουμε άδικα τόσες ζωές εισπνέοντας διοξίνες!!!

Το βέβαιο είναι ότι ο χρόνος τρέχει και, παρόλο που η δημοτική αρχή δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει, σε λίγο θα εκπνεύσει και ο δικός της χρόνος!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος – Γεν. Νοσοκομείο: Η πρώτη γιατρός Παθολογικής Ογκολογίας έπιασε δουλειά

Ανέλαβε υπηρεσία στο νοσοκομείο ιατρός, Παθολογικής Ογκολογίας - Η ανακοίνωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου

Εκτακτο: Ναυάγιο βάρκας στη Λέσβο, διασώθηκαν 16 μετανάστες

Τρεις νεκροί σε ναυάγιο στη Λέσβο - Έρευνες για περίπου 20 αγνοουμένους μτανάστες

Τουρκία: Συνεχόμενοι μετασεισμοί, περισσότεροι από 4000 οι νεκροί

Αγωνία στα χαλάσματα – Νέα δόνηση 5,6 Ρίχτερ - Χιλιάδες οι νεκροί, δυσχερής η διαδικασία διάσωσης εν μέσω συνεχών μετασεισμών και δυσμενών συνθηκών

Νάξος: Χιόνισε και με τη …βούλα στην Απείρανθο

Μετά από τρεις ημέρες που παλεύει να πιάσει το χιόνι, τα ξημερώματα της Τρίτης έχουμε χιόνι στην Ορεινή Νάξο. Προσοχή στις μετακινήσεις

Πανναξιακός ΑΟ: Μέτρησαν τα δοκάρια, αλλά η “Μπάρμπαρα” είχε άλλη άποψη

Στον Πανναξιακό ΑΟ πήραν τα μέτρα τους... Τα δοκάσια στο ύψος τους, αλλά η "Μπάρμπαρα" είχε άλλη άποψη και αναβλήθηκε ο σημερινός αγώνας με τον ΕΛΛΑΣ Σύρου

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: Προσφορά αγάπης με 400 κιλά τρόφιμα

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου στηρίζει και φέτος τα "Γεύματα Αγάπης" που διοργανώνει η Μητρόπολη Παροναξίας

Εμπνεύστηκε από την ομορφιά της Αμοργού, έκανε το βήμα στον μοναχισμό

Δεκαετίες μετά την πρώτη επίσκεψη της στο νησί της Αμοργού, η αδερφή Ειρήνη, επιστρέφει για να παραμείνει στο παλιό μοναστήρι που εξ ολοκλήρου το απανέφερε μόνη της

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Σάρωσε τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών (video)

Σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου (περίοδος 2021 - 22) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών. Ποια βραβεία πήραν (video)

Κλειστά αύριο Τρίτη (07/02) τα σχολεία σε Σύρο και Τήνο

Η Μπάρμπαρα κλείνει τα σχολεία αύριο Τρίτη (07/02) στην Σύρο και Τήνο

Το sequel του Avatar γκρέμισε τον “Τιτανικό”

Το νέο μπλοκμπάστερ του Τζέιμς Κάμερον ξεπέρασε σε εισπράξεις την άλλη υπερπαραγωγή του σκηνοθέτη «Τιτανικός», ως η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του διεθνούς box office

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες