Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Βρισκόμαστε τρεις μόλις μέρες μετά τον εορτασμό της 17ης  Νοέμβρη που ξεκίνησε ως εξέγερση του πολυτεχνείου

Βρισκόμαστε τρεις μόλις μέρες μετά τον εορτασμό της 17ης  Νοέμβρη που ξεκίνησε ως εξέγερση του πολυτεχνείου, εξαιτίας της οποίας κάποιοι μπήκανε στη βουλή και κατέληξε ως τρομοκρατική οργάνωση, εξαιτίας της οποίας κάποιοι μπήκανε στη φυλακή. Στις μέρες μας που έχουν θολώσει τα όρια μεταξύ βουλής Ελλήνων και τρομοκρατικής οργάνωσης η μόνη διαφορά  τους βρίσκεται στο γεγονός ότι από τους πολιτικούς είναι μόνο ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα, και από τη 17Ν είναι μόνο ο Χριστόδουλος Ξηρός έξω!…

Άλλοι, εκτός του Άκη, διεφθαρμένοι πολιτικοί δεν φαίνεται να υπάρχουν στη χώρα της διαφθοράς και γράφω δεν φαίνεται, γιατί έχουν φροντίσει οι υπόλοιποι πολιτικοί να κρύβουν επιμελώς τα παραπτώματα των ομοίων τους. Όπως ακριβώς γινόταν τόσα χρόνια με τον Καρατζαφέρη, που ενώ συγκυβέρνησαν μαζί του, εντούτοις, δεν αντιλήφθηκαν τα εκατομμύρια που έστελνε στις οφ σορ εταιρίες του και τώρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο έχουν μείνει όλοι έκπληκτοι!

Και μπορεί ο Καρατζαφέρης να δηλώνει ότι δεν είναι Άκης, ότι δεν πρόκειται να πάει φυλακή, ότι δεν παραιτείται από πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δεν υποχωρεί και δεν υποτάσσεται, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν πείθει κανένα. Πόσο μάλιστα την Φωτεινή Πιπιλή η οποία δήλωσε ότι η ΝΔ θα είχε τεράστια προβλήματα αν είχε δεχτεί πίσω στους κόλπους της τον αρχηγό του ΛΑΟΣ.

Θα μου πείτε η Πιπιλή είναι ειδική στο να καταλαβαίνει τις μαϊμουδιές, αφού κατάλαβε και τις μαϊμού

τσάντες που κρατάνε οι βουλευτίνες, τον Καρατζαφέρη δεν θα έπαιρνε χαμπάρι;

Μιας και γίνεται λόγος για τις τσάντες που κρατάνε οι ελληνίδες πολιτικοί, τίθεται αυτόματα ένας σημαντικός, αξιοκρατικός και  δημοκρατικός προβληματισμός: Αν αναλάβει πρόεδρος της δημοκρατίας η Γιάννα Δασκαλάκη Αγγελοπούλου και οι βουλευτίνες κρατάνε τσάντες Λουί Βιτόν, τότε η πρόεδρος τι μάρκα τσάντας πρέπει να κρατάει; 

Από την άλλη ο λαός που κυβερνιέται από τις Λουί Βιτόν, ολοένα και βυθίζεται στην ανέχεια και την ανεργία. Έχουμε φτάσει μάλιστα στο σημείο να εξαγγείλουν οι υπουργοί θέσεις εργασίας χωρίς μισθό και ένσημα. Εθελοντική εργασία εκπαιδευτικών προανήγγειλε ο Λοβέρδος οι οποίοι θα αμείβονται με μόρια! Δηλαδή για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι εκπαιδευτικοί δεν θα παίρνουν ακριβώς μόρια, αλλά αυτά τα δύο που βρίσκονται κάτω από τα μόρια!!!

Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι με μόρια δεν κολλάς ένσημα και χωρίς ένσημα δεν δικαιούσαι πλέον ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Η κυβέρνηση ακολουθώντας την τακτική της τρόικας έθεσε ως προαπαιτούμενα τα ένσημα για να παρέχει φάρμακα!!!

Σύντομα μάλιστα θα δημοσιευτεί κατάλογος που θα αναγράφει τις υπηρεσίες υγείας που θα λαμβάνει κάποιος ανάλογα με τον αριθμό των ενσήμων του, ξεκινώντας από δύο ένσημα για μια ασπιρίνη και καταλήγοντας στα χιλιάδες ένσημα που θα σου επιτρέπουν ακόμα και χειρουργική επέμβαση!

Θα κλαίνε στις κηδείες οι χήρες και θα οδύρονται που χάσανε τον άνθρωπό τους επειδή του λείπανε πέντε ένσημα!!!  Προς το παρόν η κυβέρνηση σε μια ύστατη προσπάθεια να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, καθώς πρόσωπα έχει πολλά, έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να υπερασπιστεί τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει και τις οποίες ούτε να ακούσει δεν θέλει η τρόικα. Για το λόγο αυτό δεν λέει να έρθει στην Αθήνα, παρόλο που την παρακαλάει η κυβέρνηση η οποία μέχρι πρόσφατα δήλωνε ότι θα κάνει τα πάντα ώστε η τρόικα να μην ξαναέρθει στην Αθήνα!

Είναι γνωστό εξάλλου πως η κυβέρνηση αλλάζει θέσεις με την ταχύτητα που σβήνει τις κόκκινες γραμμές ή την ταχύτητα που τρέχει ο Σαμαράς κατοστάρι για να αλλάξει τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις στον ΕΝταΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, μετά από το τηλεφώνημα της Μέρκελ, όπως δείχνει και το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» Εν κατακλείδι, να σωθούμε κομματάκι δύσκολο και κατά πώς πάνε τα πράγματα οι μόνοι που θα σωθούνε τελικά είναι οι τράπεζες που τα βρήκαν σε όλα με την συγκυβέρνηση και ο Λουί Βιτόν που ξεπουλάει στο ελληνικό κοινοβούλιο!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου σήμερα θα ασχοληθούμε με τα νομικά πρόσωπα του δήμου μας και συγκεκριμένα με το δημοτικό λιμενικό ταμείο και τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Ξεκίνημα από το λιμενικό ταμείο που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Με γνώμονα την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, η οποία αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής και με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της παραλίας, το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχεδίασε και υλοποιεί το έργο υπογείωσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου». Μάλιστα ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Νίκος Σέργης, δήλωσε ότι  η υπογείωση των καλωδίων, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, αποφέρει καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών στους καταναλωτές και λιγότερες βλάβες, δημιουργώντας ελκυστικότερη εικόνα στην περιοχή.

Χωρίς καμία αμφιβολία το έργο της υπογείωσης των καλωδίων της ΔΕΗ, που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα, είναι μια σημαντική κίνηση, (αν και καθυστερημένη αφού είχε ξεκινήσει από δημαρχείας Κόκκοτα) που θα σβήσει μια μουτζούρα από την παραμουτζαλωμένη παραλία της Χώρας.

Η απομάκρυνση των αντιαισθητικών καλωδίων όμως δεν αρκεί για να δημιουργήσει μια ελκυστικότερη εικόνα της παραλίας, αγαπητέ πρόεδρε του λιμενικού ταμείου. Για να δημιουργήσεις μια τέτοια εικόνα θα πρέπει να απομακρυνθούν και όλα τα παραπήγματα τα τυλιγμένα με νάιλον, μαζί με όλο το περιεχόμενό τους. Όλα τα μπιχλιμπίδια, τα πολύχρωμα φωτάκια και τη σαβούρα που την ασχημαίνουν. Αλλιώς θα μοιάζουμε με τον κακομούτσουνο που νομίζει ότι έγινε όμορφος επειδή άλλαξε μεριά στη χωρίστρα του!

Να υπογραμμίσω στον Νίκο Σέργη  που υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή έχει σαν προτεραιότητα την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, ότι τότε θα πρέπει η δημοτική αρχή να εντείνει τη δράση της γιατί το καλοκαίρι η παραλία καταπατείται, από άκρη σε άκρη! Επίσης ότι θα πρέπει να επεκτείνει τη δράση της και εκτός παραλίας. Γιατί αντιαισθητικές κολώνες και καλώδια υπάρχουν και ακριβώς πίσω από την παραλία, στα στενά της παλιάς αγοράς και του κάστρου, περιοχή η οποία έχει μεγαλύτερη αισθητική, ιστορική, πολιτιστική και πολιτισμική αξία από την παραλία! Και η απομάκρυνση  αυτών των καλωδίων εκτός από αισθητική αναβάθμιση, θα αποφέρει καλύτερη ποιότητα στους καταναλωτές, αφού στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες από την παραλία επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό!

Πάμε όμως και στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ όπου κι εκεί ο νέος πρόεδρος του Γιάννης Τσολάκης έχει ξεκινήσει δυναμικά την προσπάθειά του να βάλει τάξη στο ψιλομπάχαλο που χαρακτήρισε την κατάσταση του νομικού προσώπου. Μάλιστα ο ίδιος σε συνέντευξή του δήλωσε άνθρωπος της πράξης και όχι της θεωρίας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η νέα διοίκηση του νομικού προσώπου του δήμου αλλάζει ρότα και κατ’ επέκταση οποιαδήποτε σύγκριση με την προηγούμενη, θα είναι άτοπη.

Θα στενοχωρήσω τον Γιάννη, αλλά καταρχήν πρέπει να γνωρίζει πως στη ζωή τα πάντα χαρακτηρίζονται συγκρινόμενα. Πόσο μάλιστα οι αιρετοί και το έργο τους! Ιδιαίτερα για αυτούς αν δεν τους συγκρίνει ο κόσμος, θα τους συγκρίνει η ιστορία που κάποτε θα χαρακτηρίσει και αυτούς και το έργο τους ως μικρό ή και ελάχιστο. Δεν γράφω μεγάλο ή σπουδαίο γιατί τέτοιο έργο όπως δείχνει η ιστορία έχει γίνει στον τόπο από την εποχή του Λύγδαμη!!! 

Πάντως ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ όταν δηλώνει άνθρωπος της πράξης και όχι της θεωρίας και ότι η διοίκηση αλλάζει ρότα, εννοεί βέβαια σε σύγκριση με την προηγούμενη διοίκηση, οπότε αφού υποστηρίζει ότι κάθε σύγκριση είναι άτοπη, είναι άτοπη και η δήλωσή του!!!

Όπως είναι άτοπο να αυτοχαρακτηρίζεται ο νέος πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, πριν το έργο του χαρακτηρίσει αυτόν. Είναι σαν να ρωτάει η κακιά μάγισσα τον καθρέπτη ποια είναι η πιο όμορφη, λες και ο καθρέπτης θα δείξει ποτέ κάποια άλλη από αυτή που τον κοιτάει!


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φλωρεντία: Κηρύσσει πόλεμο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Η Φλωρεντία κηρύσσει πόλεμο στις μισθώσεις τύπου Airbnb - Η εξάπλωσή τους στο κέντρο της πόλης έχει εκτοξεύσει στα ύψη τα ενοίκια

ΕΑΣ Νάξου: Χορός, μουσική, φαγητό με γεύσεις της Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ (video)

Η γιορτή της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο «Action Σαββατοκύριακο»! (video)

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση ΔΕΗ δωρεάν 24 ώρες το 24ωρο

ΔΕΗ: Τηλεφωνική εξυπηρέτηση επί 24ώρου βάσεως - Δείτε τους τρόπους

Γαλαξίας: Η μαύρη τρύπα στο κέντρο μεταβάλλει τον χωροχρόνο

Εντυπωσιακή ανακάλυψη που ανοίγει νέο κεφάλαιο στην κοσμολογία - Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη;

National League 1: Ντέρμπι απόψε (02/12) με τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia να υποδέχεται τον ΟΦΗ (video)

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia εναντίον ΟΦΗ στο κλειστό Γυμναστήριο "Δημήτρης Περιστεράκης".... Τι ώρα το τζάμπολ

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: Κυριακή (03/12) ψηφίζουν για νέο διοικητικό συμβούλιο

Εκλογές στο Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου.. Πότε και που... Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Τι έκανε ο Φίλιππος Φόρτωμας στην Πάρο;

Επίσκεψη του βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα στην Τήνο με αφορμή την εορτή του Αγίου Ανδρέα

Γ. Βρούτσης: “Προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας, η καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων”

Στα 40 τα Πορίσματα που ολοκλήρωσε η ΕΠΑΘΛΑ εντός του 2023 περί πιθανής χειραγώγησης αγώνων και 9 εκείνα που προχώρησαν για περαιτέρω διερεύνηση - Έρχονται ποινικές διώξεις

SOS: Απομακρύνετε τα παιδιά από τις … ειδήσεις

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει με τον δικό του τρόπο τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν την εβδομάδα που μας πέρασε εντός κι εκτός συνόρων. Γιατί συμφωνεί με τον Μητσοτάκη, τι λέει για τον Αυτιά και τη Δέσποινα

Πανναξιακός ΑΟΚ: Η ιστορική φανέλα του 2015 στα χέρια του Γιάννη Βρούτση

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΚ, Βασίλης Φλεριανός πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση μία φανέλα... Τι συμβολίζει

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά