Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Πριν από λίγες μέρες γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης, που ήταν, είναι και θα είναι το σημαντικότερο μέσο αποχαύνωσης του λαού. Γι’ αυτό και στη Νέα Υόρκη φτιάξανε την μεγαλύτερη οθόνη του κόσμου να την βλέπει ο πιο αποβλακωμένος λαός του κόσμου! Ή μήπως όχι; Μήπως έχουμε πάρει εμείς τα πρωτεία από τα Αμερικανάκια; Δεν αποκλείεται. Εδώ φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε αυτούς που πριν λίγο καιρό έλεγαν ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει η τρόικα στη χώρα μας, σήμερα να την παρακαλάνε γονυπετής να ξαναγυρίσει κι εμείς μένουμε ατάραχοι!…

 

Σε αυτό φταίει ο υπουργός των οικονομικών που στις μέρες μας είναι τόσο καθησυχαστικός που καθησύχασε μέχρι και τις αγωνίες του πρόεδρου της δημοκρατίας. Δήλωσε λοιπόν ο Γαρδούμπασης πως όταν η διαπραγμάτευση φτάνει στο τέλος της φυσιολογικό είναι να υπάρχει ένταση.

 Όπως ακριβώς και στο πήδημα δηλαδή που είναι φυσιολογικό στο τέλος του να υπάρχει ένταση!

Φτάνουμε στο τέλος λοιπόν και όπως δηλώνει ο πρωθυπουργός είμαστε επιτέλους έτοιμοι να αλλάξουμε σελίδα. Βέβαια για να αλλάξουμε σελίδα είναι απαραίτητο το σάλιο και εμείς δεν έχουμε ούτε σάλιο! Γι’ αυτό και το πήδημα που ανέφερα παραπάνω γίνεται χωρίς σάλιο!!!

Από παντού θέλουν να μας πάρουν οι τροϊκανοί! Τώρα λέει που είδανε ότι όλος ο κόσμος επισκέπτεται τον λόφο του Καστά θα επιβάλουν διόδια στο δρόμο για την Αμφίπολη!

Να παρακαλάμε  να αποδειχτεί ότι ο σκελετός που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης ανήκει σε κάποιο τυμβωρύχου που υπέφερε από κλειστοφοβία, μπας και γλιτώσουμε το νέο αυτό μέτρο! 

Και μπορεί εμείς να μην αντιστεκόμαστε σε αυτές τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, ευτυχώς όμως, αντιστέκεται το ΠΑΣΟΚ. Όταν τους κατηγόρησε ο Γεωργιάδης ότι αποτελούν το φρένο στην υλοποίηση των δεσμεύσεων, το ΠΑΣΟΚ απάντησε πως αυτό δεν κατεβάζει τα παντελόνια.

Ξέχασε βέβαια το ΠΑΣΟΚ πως ο γιος του ιδρυτή του και πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιωργάκης Παπανδρέου, είχε βγει από το Καστελόριζο με κατεβασμένα παντελόνια να μας αναγγείλει την επίσημη έναρξη των κατεβάσματος των παντελονιών! 

Να μη ξεχάσω στους αντιστασιακούς να προσθέσω και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου εβρισκόμενος στο συνέδριο των podemos στην Ισπανία δήλωσε πως η πολιτική αλλαγή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, θα αποτελέσει ντόμινο πολιτικών εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Τώρα πώς ο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα παιδεύεται να γίνει κυβέρνηση και τη μια καταθέτει πρόταση μομφής,  την άλλη προσφεύγει στον πρόεδρο της δημοκρατίας και ζητά εκλογές και παρόλο τον παιδεμό του δεν τα έχει καταφέρει ακόμα, θα επηρεάσει την Ευρώπη δεν ξέρω. Προσωπικά βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να επηρεάζεται από τους podemos και να ονομάζει το κίνημα του pedemos, από το παιδεμός!

Τέλος να αναφέρω ένα ακόμα αντιστασιακό, τον περιπτερά της πλατείας Εξαρχείων που αντιστάθηκε στα ΜΑΤ όταν αυτά του πήραν τα νερά χωρίς να τα πληρώσουν.

Εφτά χιλιάδες αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο για να περιφρουρήσουν δέκα χιλιάδες κόσμο που κατέβηκε στην φετινή πορεία. Σε λίγο οι μπάτσοι θα είναι περισσότεροι από τον κόσμο κι έτσι θα αλλάξει ριζικά η ιστορία που θέλει το 1973 οι φοιτητές να ρίχνουν τη χούντα και το 2014 η χούντα να τις ρίχνει στους φοιτητές! Και στους ρεπόρτερ και στους περιπτεράδες και σε όποιον βρεθεί μπροστά τους! Οι αστυνομικοί όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Βασιλάκης Καϊλας έπραξαν τα δέοντα!!! Αυτή η δήλωση αποτέλεσε την έμπνευση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» που προτείνει από του χρόνου να κατεβάζουν τη σημαία του Πολυτεχνείου τα ΜΑΤ και όλοι εμείς να καθόμαστε αποχαυνωμένοι  μπροστά από τις τηλεοράσεις μας, μέρα που είναι σήμερα, να παρακολουθούμε το θέαμα! Έτσι κι αλλιώς δεν αντιδράμε ακόμα κι όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορούμενος για μίζες πληρώνει 10 ευρώ την μέρα και αφήνεται ελεύθερος, ενώ οι φοιτητές δικάζονται για κακούργημα επειδή βρίσανε τα ΜΑΤ, θα αντιδράσουμε αν οι μπάτσοι περιφέρουν τη σημαία του Πολυτεχνείου;

Στα δικά μας όμως τώρα όπου κι εδώ τα πράγματα έχουν αλλάξει όσο αφορά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές που παλιότερα διοργάνωναν σχολικές γιορτές, έκαναν πορείες και κατάθεση λουλουδιών, έχουν πάψει να ασχολούνται.  

Κρίμα γιατί αν μη τι άλλων η γιορτή του Πολυτεχνείου είναι η γιορτή νεολαίας, είναι η υπενθύμιση του τι μπορούν να καταφέρουν οι νέοι που αντιδρούν, δεν συμβιβάζονται και δεν υποτάσσονται.

Αυτοί πάντως που αντιδρούν αυτό τον καιρό στο νησί είναι οι έμποροι. Ο εμποροεπαγγελματικός

σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει την αντίθεση του στις πολιτικές της κυβέρνησης, λέει όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όχι στην ανεξέλεγκτη υπερφορολόγηση, όχι στις ποινικές διώξεις και διαπομπεύσεις των συνανθρώπων μας και όχι στη δημιουργία μεγάλων πολυκαταστημάτων στο νησί μας.

Μπορεί οι έμποροι να έχουν δίκιο στα περισσότερα όχι που λένε, αλλά στο τελευταίο όχι δεν έχουν δίκιο. Λένε όχι στη δημιουργία πολυκαταστημάτων, που αφανίζουν όπως λένε τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, τη στιγμή που γνωστή ντόπια αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει ανοίξει υποκαταστήματα εκτός από κάθε γωνιά της Χώρας και σε κάθε χωριό του νησιού, αφανίζοντας τις κατά τόπους μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις!

Επίσης δεν έχουν δίκιο οι έμποροι να ζητούν να μην ανοίξει μεγάλο πολυκατάστημα στο νησί μας, από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πελατών τους είναι υπέρ ενός τέτοιου ενδεχόμενου

και  όπως λένε οι έμποροι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!

Ένα άλλο θέμα για το οποίο διαμαρτύρονται έντονα οι έμποροι είναι οι ρυθμίσεις του κυκλοφοριακού τις οποίες θεωρούν ζημιογόνες για τις επιχειρήσεις τους. Εδώ πρέπει να σταθώ λίγο παραπάνω, καθώς το κυκλοφοριακό είναι σημαντικότατο ζήτημα.

Ξέρετε πώς λέγεται η συντάκτρια της μελέτης του κυκλοφοριακού; Κυρία Περιμένη. Γιατί; Γιατί περιμένει να τις υποδείξουν τις προτιμήσεις τους οι σύλλογοι των ξενοδόχων, ρουματζήδων και μαζικής εστίασης, για το πώς τους βολεύει να φτιαχτεί η κυκλοφοριακή μελέτη!!!

Γι’ αυτό και τελικά οι ρυθμίσεις του κυκλοφοριακού δεν είναι δυνατόν να είναι αρεστές σε όλους, αφού εξυπηρετούν τα συμφέροντα κάποιων συγκεκριμένων. Θα πει κανείς τι γνώσεις έχουν όλοι αυτοί οι σύλλογοι που δίνουν οδηγίες στους συγκοινωνιολόγους; Καμία. Όπως δεν έχουν καμία γνώση περί οικονομικών, αυτοί που συνέταξαν τον προϋπολογισμό του δήμου μας για το 2015!

Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την περασμένη Τρίτη, σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στον προϋπολογισμό τον οποίο χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακό, αντιπαραγωγικό και αντικοινωνικό, αλλά η αντίδρασή της αυτή δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αφού ο προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία.

Αναρωτιέται κανείς μετά από αυτό το γιατί γίνονται τα συμβούλια, αφού τις αποφάσεις τις παίρνει η πλειοψηφία και μάλιστα στα προσυμβούλια και τι γίνεται όταν ακόμα και στις σημαντικότερες αποφάσεις, όπως αυτή του προϋπολογισμού, η άποψη της μειοψηφίας δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο; Επίσης αναρωτιέται κανείς γιατί ψήφισε τον Μαϊτό, τον Βρούτση και την Ψαρρά, αφού ο ψήφος του αυτός πάει στράφι; Τέλος πάντων, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία μας και υπερασπιστής της δήμαρχό μας υπεραμύνθηκε τόσο του προϋπολογισμού, όσο και του κοινωνικού προσώπου του δήμου μας, αναρωτώμενος μάλιστα πώς τολμάει η αντιπολίτευση να ασκεί κριτική για το κοινωνικό παντοπωλείο. Τώρα πια είναι η δημοκρατία που υπερασπίζεται το Μανολάκι η οποία απαγορεύει στους δημότες να κάνουν καταγγελίες και στην αντιπολίτευση να ασκεί κριτική, δεν ξέρω.

Αυτό που ξέρω είναι ότι επειδή μου αρέσει να αποκλείω τους αποκλεισμούς θέλω σήμερα να καταγγείλω την παθητική στάση του δημάρχου μας, απέναντι σε σοβαρότατα κοινωνικά θέματα.

Δεν μπορεί κοτζάμ Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, να φωτογραφίζεται εντελώς γυμνός

 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και το Μανολάκι μας να δηλώνει προστάτης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, χωρίς να κάνει τίποτα!

Για το λόγο αυτό παραπάνω δημοσιεύω μια εικόνα του, όχι γυμνός, αλλά με ολόσωμη κάλυψη, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για οποιουσδήποτε κοινωνικούς λόγους κρίνει ο ίδιος, με την ευαισθησία που διατείνεται ότι τον διακρίνει.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τέλος Επιτιδεύματος: Για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μείωση 50%

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, υπάρχουν 9 σαφείς εξαιρέσεις από το μαχητό τεκμήριο, όπως εγκυμονούσες και πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Εκτακτο: Κενό επιβατών ταξιδεύει το Express Skopelitis για Αμοργό

Χωρίς επιβάτες άφησε το λιμάνι της Νάξου το Express Skopelitis για Αμοργό και χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς στις Μικρές Κυκλάδες

RND: Η Ελλάδα προωθεί την ψηφιοποίηση

Διθύραμβοι από το γερμανικό μέσο για το gov.gr

Blue Star Myconos: Ανεκτέλεστο το σημερινό δρομολόγιο λόγω απαγορευτικού απόπλου

Στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνει δεμένο το BLUE STAR MYCONOS την Τρίτη 28/11 λόγω του απαγορευτικού απόπλου

Έρευνα εντοπίζει άγνωστο μοριακό μονοπάτι για την αναχαίτιση του καρκίνου του πνεύμονα

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ένας από τους συχνότερους καρκίνους και η κύρια αιτία θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο στον κόσμο.

Στη Μήλο καταπλέει το “Διονύσιος Σολωμός” λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Το πλοίο ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Φολεγάνδρου θα καταπλεύσει σε ασφαλές αγκυροβόλιο στον λιμένα της Μήλου

Β. Κατσαράς: Στις 9 Δεκεμβρίου ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Νάξο (video)

Νάξος ... Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Βαγγέλης Κατσαράς μιλησε στη "Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3" για ζητήματα τουρισμού και πολιτισμού ... (video)

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

Εκτακτο – Meteo: Απαγορευτικό απόπλου το Σαββατοκύριακο, δεμένα τα πλοία

Σαββατοκύριακο και τα πλοία εντός κι εκτός Κυκλάδων δεμένα στον Πειραιά

Lennart Neubauer: Γεννημένος να δαμάζει τα κύματα, να φτάσει στην κορυφή του κόσμου

Ο 19χρονος Lennart Neubauer χαρίζει στη Νάξο μοναδικές στιγμές.. Τι αναφέρει για την έως τώρα πορεία του

ΕΜΥ: Η ένταση των ανέμων έφρασε στα 123 χιλιόμετρα στις Τρίποδες (!!!)

Το Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, αναβαθμίζεται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σε Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων