Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την  προσκύνηση της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου Πέτρου

Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την  προσκύνηση της Τιμίας Αλύσεως του Αποστόλου Πέτρου. Πρόκειται για την αλυσίδα με την οποία ο βασιλιάς της Ιουδαίας Ηρώδης Αγρίππας έδεσε τον Απόστολο Πέτρο και τον έριξε σε φυλακή της Ιερουσαλήμ και την οποία άγγελος Κυρίου έσπασε κι ελευθέρωσε τον Πέτρο. Τα γράφω όλα αυτά γιατί στις μέρες μας τα ιερά σύμβολα της ορθοδοξίας βάλλονται από προεκλογικά πυρά και δεν θέλει πολύ μετά τα περιστέρια του ΣΥΡΙΖΑ, να διαμαρτυρηθούν οι ορθόδοξοι χριστιανοί και για τις αλυσίδες στο έμβλημα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!

 

Ακούς εκεί ο Αλέξης να παραποιήσει το περιστέρι που ατυχώς (καθώς το περιστέρι πρόκειται περί πορνόπουλου που πήρε το όνομά του από τη Θεά γονιμότητας Ιστάρ) είναι το σύμβολο του Αγίου Πνεύματος και να το κάνει πουλάκια του τουίτερ!

Πάλι καλά δηλαδή που δεν το έκανε πουλάκι τσίου!!!

Τώρα μένει να δούμε τίποτα ακραίους δεξιοφασιστοχριστιανούς να απειλήσουν τον Τσίπρα!!!

Γιατί όχι; Εδώ είδαμε χτες να καταδικάζεται ο σατυρικός καλλιτέχνης και δημιουργός του όσιου παστίτσιου και σήμερα να δικαιώνεται ο Παϊσιος, αφού ανακηρύχτηκε Άγιος! 

Μετά είδαμε την εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να επιτίθεται στον Λάκη Λαζόπουλο για την σατιρική του εκπομπή και μέσα σε όλα αυτά, είδαμε και τον Σαμαρά να συμμετέχει στην πορεία του Παρισιού και να διαδηλώνει υπέρ της σάτιρας! Είδαμε τον Τούρκο Ερντογάν που φυλακίζει δημοσιογράφους να διαδηλώνει υπέρ της ελευθεροτυπίας και τον Εβραίο Νετανιάχου να διαδηλώνει κατά της τρομοκρατίας, ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε δολοφονήσει χιλιάδες παιδιά Παλαιστινίων!!!

Είδαμε και την αρχιτρομοκράτη Μέρκελ που ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων άπορων και απελπισμένων Ελλήνων και παρεξηγηθήκαμε που δεν πήγε και ο Ομπάμα, έτσι για να συμπληρωθεί το κάδρο των υπερασπιστών της σάτιρας και της ελεύθερης έκφρασης!

Αντιφατικά αυτά τα αντιφασιστικά ξεσπάσματα των ηγετών της πορείας του Παρισιού αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά το αναπάντητο ερώτημα για τα όρια της σάτιρας.

Προσωπικά, και ως υπηρέτης της, πιστεύω πως η σάτιρα δημιουργήθηκε από τη στιγμή που ο λαός χρειάστηκε ένα όπλο εναντίον της πολιτικής εξουσίας που τον καταπιέζει, τον ξεγελά, τον περιπαίζει, τον εκμεταλλεύεται και τον τυραννά. Άρα αντικείμενό της είναι η πολιτική και οι πολιτικοί, από όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται και όχι ο Θεός όποια μορφή ή όνομα κι αν έχει. 

Είναι λάθος λοιπόν να επανέρχεται με νέα σκίτσα του Μωάμεθ το σατιρικό Charlie Hebdo γιατί τα δάκρυα με το οποία ισχυρίζεται ότι φτιάχτηκε, μπορεί να πληθύνουν εξαιτίας του μίσους που συνεχίζει να τροφοδοτεί βάλλοντας κατά των ιερών και όσιων των Μωαμεθανών.

Πάντως αυτός που σίγουρα δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Μα χριστιανέ μου με τα δεκαπεντάχρονα παιδάκια πιάνεις πολιτική συζήτηση; Τους σταματάς το παιχνίδι για να τα ψήσεις ότι τους λες την αλήθεια; Γιατί σάμπως ψηφίζουνε; Εδώ δεν ψηφίζουνε οι δεκαοχτάχρονοι!

Και μήπως απασχολεί τα δεκαπεντάχρονα η διαπραγμάτευση με την τρόικα; Αν ήθελες να έχεις την αμέριστη προσοχή τους, αντί να πας εσύ στο παγκάκι έπρεπε να βάλεις τη Νόνη Δούνια, να έβλεπες πώς θα προσέχανε! Τα μάτια τους δεν θα παίρνανε από πάνω της!!

Και μετά, εννοείται, πως θα έπεφτε σύννεφο η μαλακία!  Όπως μαλακία θα είναι άμα πιστέψει κανείς ότι λέει ο Σαμαράς την αλήθεια και μάλιστα θα πάει η μαλακία σύννεφο αν τον ψηφίσει κιόλας!

Αυτή είναι η αλήθεια και αυτήν λέει το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας».

Θα μου πείτε μα θα ψηφίσουν Σαμαρά; Γιατί όχι; Να δείτε που θα βρεθούν κάποιοι που θα ψηφίσουν την Κατερίνα Στανίση που κατεβαίνει με τον Απόστολο Γκλέτσο για να γίνει υπουργός πολιτισμού, αφού πίστεψαν τις δηλώσεις της ότι τον γνωρίζει τον χώρο του πολιτισμού μιας και τον έχει μάθει καλά τόσα χρόνια μες τις νύχτες!!!

Η Στανίση έχει ζήσει μέσα το σκοτάδι που έχει πνίξει τον πολιτισμό μας! Να την κάνουμε βουλευτή και υπουργό πολιτισμού! Γιατί όχι και αγία!!! Έτσι κι αλλιώς μας έχει φάει η μαλακία!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου ζούμε από τους πιο άγριους χειμώνες όπως είχε προβλεφτεί αρχικά και είχε διαψευστεί στη συνέχεια!… Μετά τα χιόνια έπιασαν και μας μαστίγωσαν θυελλώδεις βοριάδες που φτάνανε τα 10 μποφόρ! Αποτέλεσμα ήταν να διακοπούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες, γεγονός που έφερε σε απόγνωση τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας, καθώς ο χρόνος της προεκλογικής περιόδου εκπνέει και αυτοί, λόγω ανέμων, δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από νησί σε νησί.

Πώς να κάνεις περιοδεία σε προεκλογική περίοδο όταν οι άνεμοι φτάνουν περιοδικά τα 11 μποφόρ;

Από μια άποψη πάντως καλό τους έκανε αυτή η ταλαιπωρία αφού ένοιωσαν κι έζησαν από πρώτο χέρι τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της νησιωτικότητά μας, αυτήν που οι ίδιοι θυμούνται προεκλογικά και την ξεχνούν αμέσως μετά!

Πολλά τα προβλήματα λοιπόν που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία, αφού εκτός των άλλων  η απαγόρευση του απόπλου στάθηκε αιτία για την απουσία του αρχηγού της μεγάλης μειοψηφίας Νίκου Μαϊτού από το δημοτικό συμβούλιο που έγινε την περασμένη Τρίτη 13 Ιανουαρίου.

Κανονικά για την επίτευξη της εύρυθμης, δίκαιης και κυρίως δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου, θα έπρεπε ο πρόεδρός του Φώτης Μαυρομάτης, να ελέγχει από πριν τα δελτία καιρού της ΕΜΥ και να μην ορίζει τα συμβούλια σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με θαλασσοταραχές οι οποίες αποκλείουν τον Μαϊτό από τις συνεδριάσεις.

Τέλος πάντων όχι πως η αντιπολίτευση παίζει κανένα σημαντικό ρόλο στα συμβούλια, αφού κατά τον Λουλοπαράδοτο τρόπο οι αποφάσεις τους είναι προειλημμένες, αλλά έτσι για να έχουμε τουλάχιστον την ευκαιρία να φωτογραφίζουμε όλο μαζί το κάδρο των δημοτικών αρχόντων, ιδιαίτερα σε σημαντικές στιγμές όπως είναι το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίττας.

Τρίτη και 13 βρήκε να κόψει ο δήμος μας την πρωτοχρονιάτικη πίττα, έτσι για γούρι φαντάζομαι, για να του πάει καλά ο χρόνος! 

Θα μου πείτε όλα καλά να τα κάνουνε; Ας κάνουνε και κάτι ανάποδα. Πώς φοράς τις κάλτσες σου ανάποδα για να μη σε πιάνει το μάτι; Έτσι έκανε κι ο δήμος μας.

Γι’ αυτό δεν τον πιάνει το μάτι σου!!!!

Τέλος πάντων παρόλο που ήταν Τρίτη και 13 βρέθηκε ο τυχερός του δημοτικού μας συμβουλίου!

 Ήταν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας των Μελάνων Βαγγέλης Βερύκοκος που έτυχε το φλουρί και μάλιστα πήρε και από πάνω δώρο από τον δήμαρχο. Το Μανολάκι μας του έδωσε δώρο το βιβλίο με τίτλο «η Νάξος δια μέσου των αιώνων»!!!

Είναι που το νέο δημοτικό μας συμβούλιο φημίζεται για τη βιβλιοφαγία του, τη φιλομάθειά του και το υψηλό επίπεδο γνώσεών του κι ένα τέτοιο δώρο θα συμβάλλει στην περεταίρω μόρφωσή του!!!

Μεταξύ μας τώρα, έμαθα ότι το Μανολάκι ήταν προετοιμασμένο με ειδικά έντυπα για κάθε ενδεχόμενο όπως τα περιοδικά «Αυτοκινητιστής» και «Μοto Service» σε περίπτωση που το φλουρί τύχαινε σε στην πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων!!!!

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο για φέτος που ολοκληρώθηκε με την δημιουργία σημαντικών επιτροπών, ανάμεσα στις οποίες ήταν και οι επιτροπές -πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια-  για την καταστροφή αντικειμένων άνευ αξίας.

Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να καταστρέφονται τα αντικείμενα άνευ αξίας και μάλιστα να δημιουργούνται πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες επιτροπές για την καταστροφή τους!

Τι αξία έχει η επιτροπή που καταστρέφει άνευ αξίας πράγματα;

Από τα παραπάνω συμπεραίνετε ότι τα δικά μας είναι μάλλον άνευ αξίας αφού τίποτα άλλο αξιόλογο δεν βρήκα για να γράψω. Ένα θετικό γεγονός είναι ότι η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου στις πρόσφατες εκλογές της ανέδειξε ένα νέο συμβούλιο πολλά υποσχόμενο, αφού αποτελείται από άτομα που έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη τους για το περιβάλλον του τόπου μας.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τήνος: Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η προσφορά του π. Μάρκου Φώσκολου στην ιστορία και τον πολιτισμό Της Τήνου - Πότε έγινε η εκδήλωση

AIDS: Για πρώτη φορά το χάπι προφύλαξης δωρεάν στην Ελλάδα

AIDS- Χάπι προφύλαξης: Για πρώτη φορά δωρεάν στην Ελλάδα

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Η συνολική εικόνα των υποδομών και τα προβλήματά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουμε την πλήρη εικόνα των υποδομών στη Νάξο.... Αναλυτικά

Η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Η Πάρος αναδεικνύεται στη λίστα με τους τρεις Προορισμούς της Χρονιάς για το 2024, σύμφωνα με την έκθεση Unpack ’24 της Εxpedia, ενώ παγιώνει την επτάμηνη σεζόν

Πάρος: Πρώην αστυνομικός χτύπησε αστυνομικό και συνελήφθη

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός στην Πάρο – Κατηγορείται ότι χτύπησε εν ενεργεία συνάδελφό του σε κατάστημα εστίασης

National League 1: Ηττα εντός έδρας του ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia από τον ΟΦΗ

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia λύγισε από τις απουσίες και την καλή εμφάνιση του ΟΦΗ στο "Δημήτρης Περιστεράκης" - Ζητάει αντίδραση κόντρα στην ΦΕΑ (10/12)

ΠΝΑι – Ευρωπαϊκή Ένωση: Ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ολοκληρώθηκαν για το 2023 οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και συζητήσεις με τους πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΑΟ Θήρας: Πέρασε “αέρα” (3-0 τον Αρη) από Θεσσαλονίκη, υποδέχεται τον Απολλώνιο

Εδραιώνεται στην τετράδα ο ΑΟ Θήρας, 3-0 τον Άρη στην Θεσσαλονίκη - Πέντε νίκες και υποδέχεται την Τετάρτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση τον Απόλλώνιο

Εξοχικές κατοικίες: Στο… στόχαστρο Πάρος, Τήνος, Κέα και βέβαια Μύκονος

Έως και 3 εκατ. Ευρωπαίοι θέλουν να αγοράσουν στην Ελλάδα, πού κυμαίνονται οι τιμές - Η Κέρκυρα παραμένει για μια ακόμη φορά στην κορυφή των προτιμήσεων - Μεγάλη άνοδος για την Αθηναϊκή Ριβιέρα - Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το κέντρο της Αθήνας, η Μύκονος και η Πάρος, ενώ ακολουθούν Λευκάδα, Κρήτη, Κέα, Τήνος και Ρόδος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος

Υποχρεωτικά POS παντού από το νέο έτος – Επεκτείνονται σε 35 κλάδους

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά

Εκτακτο: Παραμένει επί δύο ώρες στη Νάξο το Blue Star 1

Ποιος ο λόγος που το Blue Star 1 είναι δεμένο ακόμη στο λιμάνι της Νάξου;

“Διονύσιος Σολωμός”: Αναχωρεί από τον Πειραιά απόψε στις 10 το βράδυ για Δυτικές Κυκλάδες

Αλλαγές επί αλλαγών στις ώρες αναχώρησης του "Διονύσιος Σολωμός" ελέω καιρικών συνθηκών

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ακινήτων στο Κτηματολόγιο αιτείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι του αιτήματος και ζητείται η παράταση της προθεσμίας για ένα ακόμη έτος.