Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Σημεία και τέρατα

|

Στις 20 του μήνα γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στις 20 του μήνα γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Σκοπός της είναι να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός. Συμπτωματικά σήμερα λήγει και η διορία που έδωσαν οι εταίροι μας στην ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση με σκοπό να συνεχιστεί η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός στη χώρα μας! Σήμερα τέλος αδικείται η ελληνική κοινωνία που βγήκε στους δρόμους απαιτώντας δικαίωση.

Το γεγονός ότι ο κόσμος βγήκε στους δρόμους αναζητώντας την ελπίδα εξέπληξε ακόμα και τον πρωθυπουργό όπως δήλωσε ο ίδιος στον απερχόμενο πρόεδρο της δημοκρατίας, πράγμα που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, αφού αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να εκπλήσσεται ο Αλέξης από την ελπίδα που γέννησε στον λαό το προεκλογικό του σύνθημα: η ελπίδα έρχεται!…

Η μεγαλύτερη έκπληξη από όλες ήταν αυτή που προκάλεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την επιλογή του για πρόεδρο της δημοκρατίας. Προκόπη Παυλόπουλο ανακοίνωσε και μείναμε όλοι Παυλόπουλοι!

Η φράση έμεινα Παυλόπουλος σημαίνει έμεινα άναυδος χωρίς να αντιδράσω καθόλου, χωρίς να προβώ στην παραμικρή ενέργεια, όπως ακριβώς έκανε και ο Προκόπης όταν σαν υπουργός των εσωτερικών άφησε στο έλεος των αναρχικών την Αθήνα να καίγεται, αλλά και ως καλεσμένος του Παπαδάκη άφησε στο έλεος του Κασιδιάρη την Κανέλλη να χαστουκίζεται!..

Τι έκανε σε αυτές τις περιπτώσεις ο Παυλόπουλος; Τον Παυλόπουλο. Ήγουν απολύτως τίποτα!

Με αυτό το σκεπτικό ο Προκόπης αποτελεί ιδανική επιλογή για πρόεδρος δημοκρατίας, καθώς ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν κάνει απολύτως τίποτα. Και αν τέλος πάντων ξεσήκωσε η ανακοίνωση του ονόματός του διαμαρτυρίες, δεν τρέχει και τίποτα, πολύ κακό για το …τίποτα!

Μπορεί με το θέμα του προέδρου της δημοκρατίας η κυβέρνηση να ξεμπέρδεψε, όμως με το θέμα της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση μας μπέρδεψε. Τι ζήτησε η κυβέρνηση από τους δανειστές μας;

Παράταση δανειακής σύμβασης χωρίς όμως να παραταθεί το μνημόνιο, αλλά και ταυτόχρονα υποσχέθηκε ότι θα πάρει παράταση η υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων!

Τώρα δηλαδή εμείς να χαιρόμαστε ή να κλαίμε;

Αν πιστέψουμε τον Σόιμπλε πρέπει να κλαίμε αφού όπως ξεκαθάρισε ο καροτσωθούμενος, αφενός δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι το ίδιο πράγμα και αφετέρου είμαστε για λύπηση αφού εκλέξαμε μια ανεύθυνη κυβέρνηση.

Μια υπεύθυνη, σύμφωνα με τους Γερμανούς, κυβέρνηση θα έπρεπε να συνεχίσει αδιαμαρτύρητα το μνημόνιο άσχετα αν αυτό είναι υπεύθυνο για τη μιζέρια, την φτώχεια, ακόμα και το θάνατο χιλιάδων Ελλήνων. Να είναι διατεθειμένοι ακόμα και να κάνουν τους βαστάζους της Μέρκελ, όπως δείχνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας», να παραμείνουν ήρεμοι και να συνεχίσουν να την κουβαλάνε, δίνοντας έτσι μια ακόμα παράσταση για να εξασφαλίσουν την παράταση. 

Πάντως αν η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να σηκώσει αυτό το βάρος, ο ελληνικός λαός σίγουρα δεν είναι διατεθειμένος να σηκώσει άλλα βάρη!  

Ας την ρίξουν λοιπόν, πόσο πρέπει ακόμα να μας ρίξουν αυτοί, πριν κάνουμε εμείς τη ρήξη;

Στα δικά μας όμως τώρα όπου έχουμε τον κακό μας τον καιρό. Θυελλώδεις άνεμοι μας μαστιγώνουν, χιόνια πέφτουν συνεχώς, τρεις φορές έχει χιονίσει από την αρχή του χρόνου, βροχές και κρύο συνθέτουν το σκηνικό του φετινού χειμώνα.

Βέβαια όλα αυτά καλά είναι γιατί αν μη τι άλλων οι καιρικές αυτές συνθήκες λύνουν προβλήματα που ο δήμος δεν μπορούσε να λύσει. Πρώτα-πρώτα ψοφάνε τα κουνούπια που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει ο δήμος, μαζεύεται νερό που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, δικαιολογούνται τα ανεκτέλεστα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και δεν λειτουργούν τα σχολεία που έχουν ένα σωρό κτηριακά προβλήματα! Προς το παρόν ο δήμος μας είναι απασχολημένος με το να στελεχώσει διάφορες επιτροπές, όπως η τουριστική επιτροπή που αυτή τη φορά αποτελείται από σαράντα μέλη, δέκα λιγότερα από την προηγούμενη, αλλά και την επιτροπή πρωτογενούς τομέα, της οποίας ο αριθμός των μελών θα εξαρτηθεί από το πόσοι θα δηλώσουν συμμετοχή.

Με το σκεπτικό αυτό ο δήμος δεν έχει και πολλή δουλειά να κάνει, αρκεί μόνο να κάνει δεκτές όλες τις αιτήσεις συμμετοχής, άσχετα αν οι αιτούντες είναι άσχετοι με το θέμα!…

Επόμενο είναι ο στόχος που θέτουν οι επιτροπές αυτές να μην επιτυγχάνεται, όπως παράδειγμα ο διακαής πόθος της τουριστικής επιτροπής για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Σχετικά με αυτή την επιμήκυνση θα μπορούσα να αναφέρω ότι ευκαιρίες όπως αυτή που μας δίνεται κάθε χρόνο με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, που μπορούν να φέρουν πολύ κόσμο στο νησί και να δημιουργήσουν μια έντονη τουριστική κίνηση καταμεσής του χειμώνα, μένουν ανεκμετάλλευτες.

Και αυτό γιατί ο δήμος δεν επενδύει σε αυτές. Ενδεικτικά αναφέρω την τελευταία φορά που ασχολήθηκα με αυτές τις εκδηλώσεις, πρόπερσι που μαζί με την «Συναξία» αναπαραστήσαμε το μύθο του θεού Διόνυσου που προσπάθησαν να μας τον κλέψουν οι Τυρρηνοί πειρατές, ο δήμος ξόδεψε για την όλη εκδήλωση 700 ευρώ! Ο γάμος της Αριάδνης με τον Διόνυσο που παρουσιάζεται τις τελευταίες χρονιές αν κρίνω από το θέαμα που παρουσιάζει, θα στοιχίζει πολύ λιγότερα!

Είναι απαράδεκτο οι παγκόσμια γνωστοί μύθοι που συνδέουν τον Διόνυσο με το νησί μας και προσφέρουν μια πρώτης τάξης ευκαιρία για προβολή του τόπου και του πλούσιου πολιτισμού μας, να αντιμετωπίζονται με τόσο φτωχό και πρόχειρο τρόπο! Πόσο μάλιστα όταν ο δήμος ξοδεύει 10.000 ευρώ για την εκδήλωση της κλήρωσης του γυναικείου βόλεϊ!!!

Όσο για τις κατασκευές και τα άρματα που κατεβαίνουν στη παρέλαση της Κυριακής, αυτά παραμένουν τα ίδια εδώ και χρόνια και δεν δημιουργούνται άλλα καινούρια. Αντί λοιπόν κάθε χρόνο να δημιουργούμε όλο και περισσότερες, καλύτερες και πιο πλούσιες εκδηλώσεις, παραμένουμε στα ίδια, προσδοκώντας κιόλας περισσότερο κόσμο!

Κρίμα γιατί αν επενδύαμε στο ναξιώτικο καρναβάλι που διαθέτει ένα μοναδικό χαρακτήρα και ταυτότητα,  και κάθε χρόνο το κάναμε ακόμα καλύτερο, ακόμα πιο πλούσιο, τότε θα μπορούσε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ονομαστά καρναβάλια της χώρας, να πετύχουμε τη δημιουργία μιας μίνι τουριστικής σεζόν και να περνάνε όσοι θα μας έρχονται καλά κι εμείς καλύτερα!  

Το φετινό καρναβάλι πάντως θα διαφέρει από τα προηγούμενα. Φέτος θα είναι το πιο ασφαλές καρναβάλι που έγινε ποτέ. Και αυτό γιατί όπως μας ενημέρωσε ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για λόγους ασφαλείας, φέτος οι δάδες της λαμπαδηφορίας θα ανάψουν εκτός κάστρου, μπροστά από την Αγία Θεοδοσία και στην φετινή παρέλαση των αρμάτων δεν θα πάρουν μέρος μεγάλα άρματα, για την αποφυγή ατυχημάτων! Εγώ λέω ότι άμα φοβόμαστε τόσο πολύ, τότε γιατί το κάνουμε;

Δεν το αφήνουμε καλύτερα, μη πάει και πάθουμε τίποτα;

Παντού σε όλο τον κόσμο το καρναβάλι διαφημίζεται σαν ξέφρενο και τρελό ξεφάντωμα κι εμείς θα προβάλουμε το δικό μας ως το ασφαλέστερο;

Ωραία ιδέα! Να το διαφημίσουμε από του χρόνου. Το σποτ θα λέει: «Ελάτε στη Νάξο για το καρναβάλι, εγγυούμαστε την ασφάλειά σας!!!»

Περιττό να αναφέρω ότι φέτος ακόμα και η λαμπαδηφορία θα είναι φτωχότερη κι αυτό επειδή οι δάδες των λαμπαδηφόρων δεν θα ανάβουν πλέον στο κάστρο, παρά μόνο στη Παπαβασιλείου, και άρα χάνεται όλη η μυσταγωγία και το φαντασμαγορικό του θεάματος και μαζί χιλιάδες εκπληκτικές φωτογραφίες που πρόσφερε μέχρι πέρυσι η συγκεκριμένη εκδήλωση!

Τέλος πάντων, ας είναι όπως είναι το φετινό ασφαλές καρναβάλι,  τουλάχιστον ας διασκεδάσουμε όσο μπορούμε και φέτος, είναι εξάλλου η περίοδος της μάσκας και για το λόγο αυτό παραπάνω παρουσιάζω ντυμένους τους δημοτικούς μας άρχοντες, τους οποίους εσείς γνωρίζετε πλέον πολύ καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ν. Συρμαλένιος: Να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή υπογεγραμμένη μέχρι τώρα από 64 υποψήφιους πολίτες των Κυκλάδων που ζητούν να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Στην Τήνο για τα 200 χρόνια από την εύρεση Της Εικόνας της Παναγίας η Κ. Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε το νησί Της Μεγαλόχαρης

Κάρπαθος: Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι τίμησαν τους ήρως των Ιμίων

Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι Καρπάθου τίμησαν ήρωες των Ιμίων και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Σαντορίνη: Το JOIDES Resolution μπαίνει σήμερα στην Καλντέρα

Στη Σαντορίνη - μετά την ολοκλήρωση των δράσεων στην Ανάφη - το εντυπωσιακό πλοίο-γεωτρύπανο JOIDES Resolution, μήκους 143 μ. -Τι μελετά

Πάρος – ΔΕΥΑ: Νέα Φωτοβολταϊκή Εγκατάσταση 500 kWh

Κατασκευή νέου φωτοβολταϊκού σταθμού από τη Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου - Κόστος, χρονοδιάγραμμα και κέρδη από την κίνηση αυτή . Τι λέει ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος

Κέα – BOOT 2023: Δυναμική παρουσία με όπλο το θεματικό θαλάσσιο πάρκο

Στη διεθνή έκθεση θαλάσσιου τουρισμού BOOT 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από 21 έως 29 Ιανουαρίου, συμμετείχε ο Δήμος Κέας

Φόρτωμας: Η Τήνος στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππου Φόρτωμα, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Αποσύρεται από τη σκηνή ο Ozzy Osbourne

«Το σώμα μου είναι ακόμη πολύ αδύναμο», έγραψε στη σχετική ανακοίνωση ο Ozzy Osbourne για τον οποίο οι συναυλίες τελειώνουν κάπου εδώ

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος ο Έλληνας”: Κόβει πίτα, βραβεύει μαθητές

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου "Κούρος ο Ελληνας" κόβει τη πίτα, βραβεύει μαθητές και μετά μουσικής...

Κρήτη: Εκκλησία χώρος προετοιμασίας μαθητών ενόψει πανελλαδικών

Επί έντεκα χρόνια αυτή η εικόνα... Εκκλησία έχει μετατραπεί σε αίθουσα σχολείου... (photo) - Τι λένε οι εμπλεκόμενοι

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε