Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Ο υπέρτατος κριτής

|

Η στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας εφημερίδας “η Μάσκα” θέτει το ερώτημα “τι είναι χειρότερο; Τα κωθώνια ή η κατάχρηση εξουσίας;….Ιδού η απορία 

Φτάνουμε στην άκρη του έτους με ακραία πολιτικά φαινόμενα όπως η τάση της κυβέρνησης να φτάσει στα άκρα τον λαό, προκειμένου να περάσει τα προαπαιτούμενα μέτρα, αλλά και η τάση της Νέας Δημοκρατίας που προκειμένου να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους ψηφοφόρους, τείνει να φτάσει στην άκρα δεξιά! Ζούμε ακραίες στιγμές έχοντας φτάσει στην άκρη του γκρεμού και το κακό είναι ότι κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη!…

Στα άκρα έχουν φτάσει και οι σχέσεις μας με τους Γερμανούς οι οποίοι υποστήριξαν ότι η χώρα μας είναι ακυβέρνητο καράβι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αυτόματου πιλότου Τσίπρα, που βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας και εκτελεί αυτόματα την πορεία που του έχει υποδείξει το μνημόνιο!!!

Στα άκρα επίσης έχει φτάσει και η σχέση μας με το ΔΝΤ το οποίο έχει την απαίτηση να κάνουμε ό,τι θέλει, χωρίς να μας δίνει φράγκο, απαίτηση που θα έφερνε σε δύσκολη θέση την κάθε επί χρήμασι εκδιδόμενη χώρα! Και ακραία γεγονότα είχαμε, έτσι τουλάχιστον τα ονόμασαν οι δημοσιογράφοι, με τις συμπλοκές στα Εξάρχεια των νεαρών αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ οι οποίες παρεμπιπτόντως ήταν και οι μόνες αντιδράσεις εναντίον της κυβέρνησης που δεν έσπευσε να τις στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Και μέσα σε τόσα ακραία οι θεσμοί μπλόκαραν την τροπολογία για τα βοσκοτόπια με σύμφωνα με την οποία οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα διορίζονταν με μια απλή συνέντευξη! Θεώρησαν δηλαδή οι θεσμοί ακραίο το να προσλαμβάνεσαι απαντώντας θετικά στην ερώτηση αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ ή το ότι η ελληνική παιδεία εμπλέκεται με τα ζωντόβολα;

Θέλετε κι άλλα ακραία; Ο υπουργός των οικονομικών, ο Τσακαλώτος, έδωσε από του βήματος της βουλής τα νούμερα του τζόκερ την ώρα που είχανε σημειωθεί απανωτά τζακ ποτ, με αποτέλεσμα πολλοί πάνω στην απόγνωσή τους να τα παίξουν!  

Το 25 είπε, που είναι το ποσοστό που έχει πέσει το εθνικό εισόδημα, το 28 που έχει φτάσει η ανεργία, το 33 που ζει μέσα στη φτώχεια και δεν είπε το μηδέν που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αντιστρέψει τα παραπάνω νούμερα! Νούμερα έκανε ο Τσίπρας στην συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και δεν εννοώ τηλεοπτικά νούμερα, καθώς δεν βρέθηκαν αρκετά νούμερα για να παρακολουθήσουν τα δικά του! Εννοώ νούμερα εντυπωσιασμού σαν τον ακροβάτη που προσπαθεί να μας πείσει ότι παρόλο που βαδίζει σε φθαρμένο σκοινί, αισθάνεται απόλυτα ασφαλής!

Ή μάλλον καλύτερα σαν τον γελωτοποιό, που προσπαθεί να προκαλέσει το γέλιο με τα όσα τραγικά συμβαίνουν σε αυτόν, αλλά και γύρω του! Γέλια προκάλεσε σε όσους αμφισβητούν την αξιοπιστία του όταν διαβεβαίωνε πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, και ακόμα περισσότερα όταν επέμενε ότι διαθέτει σχέδιο! Και φτάσαμε στο σημείο να κατουρηθούμε πια από τα γέλια όταν δήλωσε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία! Αυτό είναι και το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» με τον τίτλο τζακ ποτ στο Τζόκερ! Όπου τζόκερ στα αγγλικά σημαίνει πλακατζής, χορατατζής!…

Να είναι καλά πάντως και ο Τσακαλώτος και ο Τσίπρας που αν μη τι άλλο μας κάνουν και γελάμε και ας είναι νευρικό το γέλιο, μιας και από δάκρυα στερέψαμε!…

Και κάτι ακόμα. Μιας και συχνά γίνεται λόγος γύρω από την προσωπικότητα του Τσίπρα και το πόσο σημαντικός πολιτικός είναι, τόσο που ασκεί επιρροή και στην διεθνή πολιτική σκηνή, είναι απορίας άξιο το πώς και δεν τον έχει καταγράψει το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το μόνο Έλληνα που στις μέρες μας αισθάνεται απόλυτα ασφαλής!!!

Στα δικά μας όμως τώρα όπου όλα κινούνται στους γνωστούς αργούς ρυθμούς του χειμώνα που έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες μέρες με κρύο και δυνατούς βοριάδες.

Στην ελάχιστη κινητικότητα να αναφέρω την συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού που επιχειρεί για δεύτερη φορά να συνεδριάσει για να εγκρίνει το σχέδιο τουριστικής προβολής για το 2016 και να προχωρήσει στην Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας  της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού.

Έκπληξη πάντως προκαλεί το ότι υπάρχει σχέδιο για την τουριστική προβολή μας, αφού μέχρι σήμερα η προβολή μας είναι αποσπασματική και πρόχειρη και ακόμα μεγαλύτερη ότι υπάρχει κανονισμός λειτουργίας της επιτροπής τουρισμού, δηλαδή μιας επιτροπής που υπολειτουργεί!!!

Βέβαια η τουριστική επιτροπή δεν είναι η μόνη που υπολειτουργεί, όλες οι επιτροπές του δήμου υπολειτουργούν και γενικά ο δήμος υπολειτουργεί και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εγκέφαλους των αρμοδίων που υπολειτουργούν, καθώς αν λειτουργούσαν κανονικά θα είχαν διαπιστώσει την ανεπάρκεια τους! 

Μία ακόμα ανέλπιστη πολιτική κίνηση έκανε το Μανολάκι μας που απάντησε με ανακοίνωση του στα ΜΜΕ στον αρχηγό της μικρής μειοψηφίας, Βασίλη Βρούτση, ο οποίος τον κατηγόρησε για προφανή κατάχρηση εξουσίας, όσο αφορά την υπόθεση του ορισμού προϊσταμένων στο Δήμο.

Ο βαρύγδουπος τίτλος «προφανή κατάχρηση εξουσίας» της εφημερίδας «Κυκλαδική» που δημοσίευσε την συνέντευξη του Β. Βρούτση στάθηκε όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το Μανολάκι αφορμή για να δώσει τις παρακάτω εξηγήσεις: «Επειδή η υπόθεση της επιλογής προϊσταμένων σε θέσεις ευθύνης στο Δήμο μας αφορά στις σταδιοδρομίες των υπαλλήλων του Δήμου, κυρίως επιστημόνων, σκληρά εργαζομένων που αναλαμβάνουν καθημερινά τεράστιες ευθύνες, αλλά και στη συνολική λειτουργία του Δήμου που έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των δημοτών, των κατοίκων και των επισκεπτών του, ενημερώνουμε ότι εμείς πρώτοι διαπιστώσαμε προφανή κατάχρηση εξουσίας και παράβαση της αρχής της νομιμότητας από την πλευρά υπαλλήλων μας και κυρίως του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κατά τη διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων του Δήμου, γι αυτό εμείς πρώτοι οδηγήσαμε την υπόθεση στο δρόμο της δικαιοσύνης από τις αρχές Αυγούστου, καταθέτοντας πλήρεις φακέλους στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.»

Καυχιέται δηλαδή το Μανολάκι ότι πρώτο αυτό ανακάλυψε πως κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου, τους οποίους είχε διορίσει το ίδιο το Μανολάκι, έκαναν κατάχρηση εξουσίας! Γι’ αυτό και πρέπει πρώτο να συγχαρούμε το Μανολάκι για τις επιλογές που έκανε στους υπαλλήλους του!!

Συνυπεύθυνο λοιπόν το Μανολάκι για την κατάχρηση εξουσίας και ας μην υπερηφανεύεται ότι πρώτο αυτό ανακάλυψε τη βρώμα, κάτι εντελώς λογικό, αφού αυτός πρώτος διόρισε τους υπαλλήλους.

Εξάλλου όπως λέει ο λαός μας: πρωτοκλαστής-πρωτομυριστής!

Πάντως αν ο δήμαρχος βρήκε βαρύγδουπο τον τίτλο της «Κυκλαδικής» για κατάχρηση εξουσίας, είμαι πολύ περίεργος να δω πώς του φάνηκε το επόμενο δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρεται σε προεκλογικές συζητήσεις που έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Φώτης Μαυρομάτης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μαυρομάτης, λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές είχε εκμυστηρευτεί στον δημοσιογράφο της εφημερίδας, Γιάννη Βλαχάκη, ότι δεν έχει κανένα σκοπό να κατέβει στις εκλογές και να συνεργαστεί με την νυν δημοτική αρχή, τα μέλη της οποίας χαρακτήρισε κωθώνια!!! Δεν ξέρω για το Μανολάκι, εγώ πάντως βρίσκω πολύ πιο βαρύγδουπο τον χαρακτηρισμό κωθώνια από την κατάχρηση εξουσίας!

Επειδή το Μανολάκι έχει την τάση να κρίνει τους πάντες, εκτός βέβαια τον εαυτό του, έχοντας  αναγάγει εαυτό σε μέγα δικαστή, περιμένω να δω πώς θα κρίνει αυτόν τον χαρακτηρισμό που εκτόξευσε ο πρόεδρος του δημοτικού του συμβουλίου, που και αυτός είναι επιλογή του δημάρχου, με τον οποίο χαρακτηρίζει βλάκα και το δήμαρχο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του!

Από τις επιλογές του πάντως τόσο στους υπαλλήλους του, όσο και στους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν φαίνεται πως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είναι σωστός, αφού το Μανολάκι μας  βγήκε λάθος, όπως αποδεικνύεται και με τις λάθος επιλογές του!…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Μπάρμπαρα”: Σύσταση για προσέλευση στην εργασία μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας

Μαζί με τον υδράργυρο, «παγώνει» η λειτουργία υπηρεσιών, καταστημάτων και σχολείων σε όλη τη χώρα και κυρίως στην Αττική τη Δευτέρα.

Λέρος: Κατέληξαν τρία παιδιά που είχαν εντοπιστεί σε ναυάγιο

Λέρος: Πέθαναν τα τρία παιδιά παρά την υπερπροσπάθεια των γιατρών

Κλειστά τα σχολεία σε Φολέγανδρο, Κύθνο και Σίφνο

Τρεις ακόμη δήμοι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων

Απαγορευτικό απόπλου από Ραφήνα αύριο Δευτέρα

Δεμένα και αύριο Δευτέρα (06/02) τα πλοία από την Ραφήνα προς Ανδρο, Τήνο και Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία αύριο (06/02) στο Δήμο Θήρας

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει τα σχολεία και στο Δήμο Θήρας

Μήλος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Δευτέρα (06/02)

Ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι αύριο Δευτέρα θα είναι κλειστα τα σχολεία όλων των βαθμίδων

“Μπάρμπαρα”: Πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο αύριο

Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και τα δικαιώματα των εργαζομένων - Ισχυρή σύσταση προς τον ιδιωτικό τομέα για τηλεργασίας

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Εκτακτο: Κλειστά τα σχολεία σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Η "Μπάρμπαρα" κλείνει αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου τις σχολικές μονάδες σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας: Κόβει τη πίτα του μετά μουσικής

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτική του

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Εγγαρές: Κόβει ο σύλλογος τη πίτα του την προσεχή Κυριακή (05/02)

Ο Σύλλογος Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφων» κόβει τη πίτα του.. Πότε και που

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

Το μπάτουδο από τα χέρια της κας Μαριάννας Βαλέρη (video)

Μπάτουδο... πρόκληση από ναξιώτικα υλικά στο Action 24! (video)

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση