Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Ανωτάτου επιπέδου

|

Υπάρχει πολιτική ζωή εν τέλει στο τόπο μας; αυτό είναι το ερώτημα που θέτει η στήλη “σημεία και τέρατα” στο τελευταίο τεύχος της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” 

Γιορτάσαμε λοιπόν το περήφανο «όχι» του ελληνικού λαού απέναντι στη ναζιστική Γερμανία, εορτασμός που αποκτά πλέον ένα γραφικό χαρακτήρα, ιδιαίτερα μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις του Σόιμπλε που χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας περί γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων! Πιο ανόητοι βέβαια από τον Τσίπρα που έλεγε ανοησίες είναι οι Έλληνες που τον πίστεψαν, αλλά αυτό δεν το είπε ο καρεκλομεταφερόμενος!… 

Και δεν το είπε για να μη πάει και ανησυχήσουν όσοι ακόμα περιμένουν πώς κάτι θα αλλάξει με τη δεύτερη φορά αριστερά. Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι! Ανήκουν είτε στην τελευταία βαθμίδα των ανόητων, είτε στην πρώτη βαθμίδα των συνεργατών του πρωθυπουργού!!!

Όπως ο Κατρούλαγκος που ανέλαβε να σταματήσει την συνεχόμενη γήρανση του ελληνικού πληθυσμού, με σχέδιο που του υπέδειξε η επιτροπή των σοφών και το οποίο περιλαμβάνει μείωση ή και κατάργηση συντάξεων και παράλληλα αύξηση φαρμάκων και κόστους ζωής, ούτως ώστε να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των ηλικιωμένων!!!Μάλιστα το πόρισμα των ψοφών (αφού θα ψοφήσουν όλους τους γέρους) κάνει λόγο για εθνική σύνταξη 390 ευρώ!…

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν τα άτομα με ειδικές ανάγκες έξω από τη Βουλή στέλνοντας κραυγή απόγνωσης για τις περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις τους, αλλά πού να συγκινηθεί ο Κατρούλαγκος που είναι και ο ίδιος άτομο με ειδικές ανάγκες, τέτοιες που για να τις ικανοποιήσει παίρνει ποσοστό 12% από τους αδικημένους για να βρουν το δίκιο τους!!!

Και πιο δίκιο δηλαδή και πού να το βρεις όταν ο καρεκλομεταφερόμενος δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος και κανένας δεν αντιδρά! Και αφού δεν είναι κράτος, δεν μπορεί να είναι και κράτος δικαίου! Απόδειξη όλα αυτά τα άδικα μέτρα που πήρε η δεύτερη φορά αριστερά!

Αυξήθηκε τελικά ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση καθώς δεν βρήκε η κυβέρνηση ισοδύναμα, όπως ισοδύναμα δεν βρήκε ούτε για το ΦΠΑ στα νησιά, ούτε και πρόκειται βέβαια να βρει ποτέ ισοδύναμα και κάθε φορά που μιλάνε για ισοδύναμα, αυτό ισοδυναμεί με κοροϊδία!..

Έρχεται οσονούπω και ο νέος ΕΝταΦΙΑ, αυξάνονται οι δόσεις και τα επιτόκια των 100 δόσεων και δεν ξέρω πραγματικά, τόση αριστερά πώς θα την αντέξουμε!!!

Αν αποκαλείται αριστερή αυτή η κυβέρνηση καθώς πίσω από τις λέξεις βρίσκεται ο Αλέξης και άλλαξε την τρόικα σε θεσμούς, το μνημόνιο σε συμφωνία και το όχι του λαού σε ναι!

Δικαίως λοιπόν αναρωτιούνται όσοι ανησυχούν πού πάμε;

Μιας και συχνά γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό για οδικό χάρτη, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» σας παρουσιάζω με εικόνα αυτόν τον οδικό χάρτη για να ξέρετε πού πάμε.

Σταυροδρόμι όπως βλέπετε είναι και ο Αλέξης έχει πάρει ήδη τον δρόμο με την σήμανση επικίνδυνη στροφή στα αριστερά, ενώ οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας περιμένουν να ανάψει το πράσινο φως για να πάρει ένας από αυτούς τον άλλο δρόμο προς τα δεξιά…

Το θέμα είναι ότι στο κέντρο βρίσκεται η ταμπέλα που ενημερώνει ότι όποιο δρόμο και να ακολουθήσουν οδηγεί στην «bankruptcy» ήγουν στην χρεοκοπία! Και ταυτόχρονα στην έξοδό μας από το ευρώ που τώρα πια δεν αποκαλείται «Grexit», αλλά  «Time out»

Μάλιστα! Τάιμ άουτ! Κάντε ένα διάλειμμα! Να ξεκουραστείτε κι εσείς από το ευρώ και να ησυχάσουμε κι εμείς από σας! Και μετά βλέπουμε…

Στα δικά μας όμως τώρα όπου εδώ δεν βλέπουμε τίποτα! Ούτε ακούμε τίποτα! Σιγή ιχθύος συνεχίζει να κρατά η δημοτική αρχή, που ακόμα δεν έχει απαντήσει στις τόσες σοβαρές καταγγελίες της αντιπολίτευσης, που την κατηγορεί για κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος, στις περιπτώσεις της επέκτασης του δικτύου ύδρευσης στο Αργοκοίλι και στην συντήρηση των παράνομων και δυσλειτουργικών ΒΙΟ.ΚΑ. του νησιού! Μάλιστα η αντιπολίτευση κατηγορεί και τον ίδιο τον δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος, αφού δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί με την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου ΟΤΑ Κυκλάδων, σχετικά με το διορισμό διευθυντών στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας! Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας ότι λόγω που αυτές οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές, η μη απάντησή τους από τη δημοτική αρχή, είναι ακόμα σοβαρότερη!…

Προφανώς το Μανολάκι δεν τα έχει αντιληφθεί όλα αυτά, πράγμα που με κάνει να αναρωτιέμαι αν διαθέτει αντίληψη, αλλά και να αμφιβάλλω για τις διανοητικές του δυνατότητες!

Ο Carlo Cipolla, στο βιβλίο του «Δοκίμιο Περί Ανθρώπινης Βλακείας» γράφει ότι: «Η πιθανότητα να είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο ηλίθιο είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του ίδιου προσώπου. Τουτέστιν, δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει δέκα πτυχία, ή κατέχει υψηλή θέση ευθύνης. Η βλακεία είναι μία equal opportunities έννοια και δεν κάνει τέτοιου είδους διακρίσεις!»

Με άλλα λόγια, ένα έξυπνο άτομο δεν θα άφηνε να περνάει ο καιρός, χωρίς να δίνει απαντήσεις στις κατηγορίες που του προσάπτουν, γιατί γνωρίζει πως η παρατεταμένη σιωπή, υποδηλώνει ενοχή!

Ούτε βέβαια ένα έξυπνο άτομο θα αψηφούσε ανοιχτά τους νόμους, γιατί όπως είναι λογικό, θα φοβόταν τις συνέπειες της πράξης του αυτής! Πολύ περισσότερο ένα έξυπνο άτομο δεν θα άφηνε ποτέ κάποιον άλλο να απαντά αντ’ αυτού, πόσο μάλιστα όταν αυτός ο άλλος λέει βλακείες!!!

Να σημειώσω ότι χωρίς να θέλω να μειώσω την βαρύτητα της λέξης βλακείες οι δηλώσεις του αντιδημάρχου καθαριότητας, Μανόλη Πολυκρέτη, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ξεπερνούν το όριο της βλακείας και φτάνουν το όριο της ύβρης!

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Βασαλάκης έθιξε το θέμα των απορριμμάτων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του απάντησε: «Μιλάς κι εσύ που μοιάζεις με ατσίγγανο;»!

Δείγμα δημοκρατικού διαλόγου και δείγμα του πόσο πολύ έχει υποβαθμιστεί η πολιτική ζωή στον τόπο μας! Αν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει πολιτική ζωή στον τόπο μας…

Γιατί είναι πλέον φανερό ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακόμα και στην λειτουργία των δημοκρατικών διαδικασιών. Η παρούσα δημοτική αρχή έχει εντελώς απαξιώσει την αντιπολίτευση, αφού όχι μόνο δημοκρατικός διάλογος δεν γίνεται στα δημοτικά συμβούλια, αλλά ούτε καν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στις προτάσεις και τις καταγγελίες της. Και παράλληλα με την στάση της αυτή, απαξιώνει όλους τους δημότες που -τι ειρωνεία- η ίδια τους χρησιμοποιεί ως άλλοθι  για την αντιδημοκρατική της συμπεριφορά! Λένε οι δημοτικοί μας άρχοντες ότι ο λαός τους ξαναψήφισε και αυτό πιστεύουν ότι τους δίνει το δικαίωμα να φτάνουν στο σημείο να αγνοούν τους πάντες και να βρίζουν όσους έχουν αντίθετη άποψη! Ο Κομφούκιος έλεγε πως η ύβρη ατιμάζει αυτόν που την εκτοξεύει!

Οπότε επειδή ο ίδιος ο κύριος Πολυκρέτης την εκτόξευσε και δεν αντέδρασε έντονα, καταδικάζοντάς την, ούτε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, ούτε και το Μανολάκι, τους έφτιαξα το παραπάνω κάδρο να το έχουν και να με θυμούνται, όταν θα αποτελούν παρελθόν της πολιτικής ζωής του τόπου!!!

Προς το παρόν αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον το επόμενο δημοτικό συμβούλιο στο οποίο θα αναγκαστεί η δημοτική αρχή να δώσει κάποιες εξηγήσεις και ευχής έργο θα ήταν αν οι συντοπίτες μου παραβρισκόντουσαν σε αυτό. Όχι μόνο για να μετέχουν στα κοινά και όχι μόνο σε αυτά που τους αφορούν προσωπικά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά κυρίως για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την υποβάθμιση του διαλόγου, την έλλειψη επιχειρημάτων και την καταστρατήγηση της ίδιας της δημοκρατίας, για να μην νομίζουν ότι εγώ υπερβάλω!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Επαρχείο: Ενημέρωση για την κίνηση στην Ορεινή Νάξο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού, Ιωάννης Μαργαρίτης σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Ορεινή Νάξο

Τήνος: Προβολή των μονοπατιών

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ η προβολή των μονοπατιών της Τήνου

Σύρος – Γεν. Νοσοκομείο: Η πρώτη γιατρός Παθολογικής Ογκολογίας έπιασε δουλειά

Ανέλαβε υπηρεσία στο νοσοκομείο ιατρός, Παθολογικής Ογκολογίας - Η ανακοίνωση από τη διοίκηση του Νοσοκομείου

Εκτακτο: Ναυάγιο βάρκας στη Λέσβο, διασώθηκαν 16 μετανάστες

Τρεις νεκροί σε ναυάγιο στη Λέσβο - Έρευνες για περίπου 20 αγνοουμένους μτανάστες

Τουρκία: Συνεχόμενοι μετασεισμοί, περισσότεροι από 4000 οι νεκροί

Αγωνία στα χαλάσματα – Νέα δόνηση 5,6 Ρίχτερ - Χιλιάδες οι νεκροί, δυσχερής η διαδικασία διάσωσης εν μέσω συνεχών μετασεισμών και δυσμενών συνθηκών

Νάξος: Χιόνισε και με τη …βούλα στην Απείρανθο

Μετά από τρεις ημέρες που παλεύει να πιάσει το χιόνι, τα ξημερώματα της Τρίτης έχουμε χιόνι στην Ορεινή Νάξο. Προσοχή στις μετακινήσεις

Πανναξιακός ΑΟ: Μέτρησαν τα δοκάρια, αλλά η “Μπάρμπαρα” είχε άλλη άποψη

Στον Πανναξιακό ΑΟ πήραν τα μέτρα τους... Τα δοκάσια στο ύψος τους, αλλά η "Μπάρμπαρα" είχε άλλη άποψη και αναβλήθηκε ο σημερινός αγώνας με τον ΕΛΛΑΣ Σύρου

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου: Προσφορά αγάπης με 400 κιλά τρόφιμα

Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου στηρίζει και φέτος τα "Γεύματα Αγάπης" που διοργανώνει η Μητρόπολη Παροναξίας

Εμπνεύστηκε από την ομορφιά της Αμοργού, έκανε το βήμα στον μοναχισμό

Δεκαετίες μετά την πρώτη επίσκεψη της στο νησί της Αμοργού, η αδερφή Ειρήνη, επιστρέφει για να παραμείνει στο παλιό μοναστήρι που εξ ολοκλήρου το απανέφερε μόνη της

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Σάρωσε τα βραβεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών (video)

Σημαντικές διακρίσεις για μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου (περίοδος 2021 - 22) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανιών. Ποια βραβεία πήραν (video)

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες