Κυριακή, 11 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Λύκειο και τα μυαλά στα κάγκελα - Συνέχεια κατάληψης;

Νάξος: Λύκειο και τα μυαλά στα κάγκελα – Συνέχεια κατάληψης;

|

Αλλαγή στάσης από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Νάξου χθες το απόγευμα και με νέα Επιτροπή Κατάληψης σήμερα συνεχίζεται η κατάληψη και οι γονείς αλλά και οι μαθητές δεν ξέρουν τι να κάνουν 

Μία χαρά δεν τα είπαμε χθες… Ξέρετε ότι η κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Νάξου τελείωσε… Αμ δε. Όπως οι καθηγητές, όπως οι γονείς, όπως και οι μαθητές (!!!) έτσι κι εμείς πιαστήκαμε αδιάβαστοι. Ο λόγος; Μα πολύ απλά η κατάληψη δεν σταμάτησε. Συνεχίζεται κανονικά. Όπως είχαμε αναφέρει και χθες, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου και η Επιτροπή κατάληψης μετά τη συνάντηση που είχαν την Δευτέρα με τους καθηγητές και τους εκπροσώπους γονέων πήραν την απόφαση να σταματήσουν καθότι τα αιτήματά τους έγιναν αποδεχτά και δη αυτά που είχαν σχέση με τις διακρίσεις καθηγητών προς μαθητές αλλά και για απουσίες καθηγητών σε βασικά μαθήματα ενόψει των Πανελλαδικών εξετάσεων… 

Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σήμερα ενώ είναι αργία ελέω της εορτής των Τριών Ιεραρχών, τα μέλη της Επιτροπής Κατάληψης προχώρησαν εκ νέου σε κατάληψη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αλλαγές στην Επιτροπή Κατάληψης, η στάση σκλήρυνε και οι πόρτες έκλεισαν  εκ νέου. 

Και πλέον οι γονείς αλλά και οι μαθητές είναι αυτοί που έχουν αναλάβει να προχωρήσουν στην διαπραγμάτευση και μάλιστα οι πρωτεργάτες της προηγούμενης κατάληψης (της 24ης Ιανουαρίου) έχουν περάσει στην απέναντι όχθη. Και το ερώτημα που τέθηκε από τη πρώτη στιγμή είναι πως και πότε ψήφισαν οι μαθητές για τη συνέχιση της κατάληψης καθότι σήμερα είναι ημέρα αργία, οπότε να βρεθούν περισσότεροι από 150 μαθητές στο σχολείο πρωί Τρίτης, μοιάζει παράλογο.  

Και βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος ακόμη και να χαθούν συμμετοχές των σχολικών ομάδων στα πρωταθλήματα, όπου τα τελευταία χρόνια η Νάξος και το Γενικό Λύκειο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο… 
Να σημειώσουμε εδώ ότι με βάση την συνάντηση της Δευτέρας αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας και το Γραφείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφέρειας με μπροστάρηδες τους γονείς όσον αφορά την εν γένει συμπεριφορά εκπαιδευτικών… Παράλληλα, θα έχουμε εργασίες που αφορούν ζητήματα καθημερινότητας στην λειτουργία του σχολείου, όπως η κατασκευή περισσότερων καθισμάτων στην περίμετρο του σχολείου, κατασκευή πέργκολας (σ.σ. υπάρχει από την προηγούμενη κατάληψη ως αίτημα) αλλά και η αλλαγή επιτέλους των πινάκων που βρίσκονται στις αίθουσες και θα μπουν διαδραστικοί πίνακες… 

Αν και δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν νέα αιτήματα μαθητών, παραθέτουμε τα προηγούμενα, αυτά της 24ης Ιανουαρίου 
1. Υποχρεωτική και τακτική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από κατάλληλους ανθρώπους με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη διεξαγωγή του μαθήματος. Επίσης απαραίτητος είναι
2. Έλεγχος των καθηγητών σε περίπτωση αμέλειας των καθηκόντων τους και εκμετάλλευσης της αδικαιολόγητης και ασύδοτης ελευθερίας που τους παρέχει το κράτος.
3. Όλοι οι εργαζόμενοι αξιολογούνται σχεδόν καθημερινά. Είναι λοιπόν παράλογο έως καταστροφικό να μην αξιολογείται το έργο των εκπαιδευτικών και το αποτέλεσμα της δουλειάς του.
4. Διορισμός καθηγητή ελεύθερου σχεδίου (εξεταζόμενο μάθημα πανελληνίων) .
5. Υπάρχει παντελής αδιαφορία του κράτους για την εκπαίδευση με αποτέλεσμα την υποβίβαση της δημόσιας παιδείας και την στροφή των μαθητών σε φροντιστήρια
6. Διορισμένος ψυχολόγος από το κράτος σε κάθε σχολείου για την στήριξη και παρακολούθηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
7. Οι καθηγητές να αναλαμβάνουν τη διεξαγωγή μαθημάτων τα οποία ειδικεύονται με βάση το πτυχίο τους. Δεν γίνεται να υποχρεώνονται καθηγητές να καλύπτουν ελλείψεις εκτός του πεδίου γνώσεων τους διακινδυνεύοντας την τύχη των παιδιών.

8. Έντονη ανασφάλεια των μαθητών λόγω διαρκών μετατροπών του συστημάτων γενικών εξετάσεων και ειδικότερα των πανελληνίων. Απαιτείται καλός σχεδιασμός και λεπτομερής μελέτη για την εφαρμογή ενός συστήματος το οποίο δεν θα χρειάζεται να αλλάζει κάθε 2-3 χρόνια ή όταν αλλάζει η κυβέρνηση.
9. Τα αιτήματα και τα έγγραφα της διοίκησης του σχολείου δεν παίρνουν απάντηση καταργώντας οποιαδήποτε διέξοδο βελτίωσης της λειτουργίας του λυκείου.
10. Στο λύκειο έχει παρατηρηθεί ένας ανταγωνισμός των καθηγητών λόγω προσωπικών αιτιών. Κάτι που μεταφέρεται στην τάξη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων με αντιπαιδαγωγικό και κάποιες φορές προκλητικό τρόπο με συνέπεια τη δυσανασχέτηση των μαθητών.
11. Επαναλαμβανόμενα δείγματα ρατσισμού, από μικρό αριθμό καθηγητών, με ενδεχόμενες διακρίσεις των μαθητών λόγω καταγωγής ή μαθητικών επιδόσεων

12. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να λειτουργούν τα σχολεία μας κανονικά. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση! Αφορολόγητο πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία (προνόμιο που έχουν οι εφοπλιστές, αλλά όχι τα σχολεία…)
13. Δημιουργική αξιοποίηση του προαυλίου με την καλλιέργεια λαχανικών και φύτευση λουλουδιών και δέντρων με σκοπό τη σκιά (μιας και ζούμε στην χώρα του μόνιμου ήλιου) και το υγιές και καλαίσθητο περιβάλλον.
14. Καλύτερη τροφοδότηση ειδών υγιεινής στις τουαλέτες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Εφυγε” από τη ζωή ο Γιάννης Μαρκόπουλος

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος. (video)

Μύκονος – Μουσείο Μπενάκη: Εκδήλωση “Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως”

Σάββατο 17 Ιουνίου.. Ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει εκδήλωση «Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως» στο Μουσείο Μπενάκη

Σέριφος: Να διασωθεί η παράδοση του νησιού

Επιστημονική ημερίδα "Ακολουθώντας τις ράγες" στη Χώρα Σερίφου - οι ομιλητές, τα συμπεράσματα

Πάρος: “Καυτός” Μαϊος, η κίνηση του Αγίου Πνεύματος άγγιξε το 2019 (πίνακες)

Πάνω από 80.000 επισκέπτες δέχτηκε η Πάρος το Μάϊο από θάλασσα και αέρα με τις αυξήσεις έναντι του προηγούμενου έτους να ξεπερνούν το μέσο όρο της χώρας. (πίνακες)

Πάτμος: Συνελήφθη 27χρονος για βιασμό 70χρονης (!!!)

Σοκ στην τοπική κοινωνία της Πάτμου - Συνελήφθη 27χρονος για βιασμό 70χρονης - Την απείλησε με μαχαίρι στο σπίτι της

Σύρος: Ξεκινάει τη Δευτέρα, 4ημερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σύρο - Χρονοδιάγραμμα

Στοίχημα – Champions League: Τελικός με over και προβάδισμα σε Σίτι

Η προταση από την Foxbet.gr... Τελικός Champions League 2023 και τι παίζουμε;

Estiatoria.gr – Golden Awards: “Στο Λαδόχαρτο” και “Dal Professore” στη κορυφή της γεύσης

Ποια είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Estiatoria.gr Golden Awards - Η εικόνα των Κυκλάδων

Εστίαση: Μπήκαν οι υπογραφές για αυξήσεις (10,5%) μισθών

Από 1ης Ιουνίου οι μισθοί ενισχύονται 5,5% και ένα χρόνο αργότερα, την 1η Ιουνίου 2024, θα αυκηθούν επιπλέον κατά 5%

Κολομβία: Βρέθηκαν μετά από 40 ημέρες ζωντανά τέσσερα παιδιά στη ζούγκλα

Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 ημέρες τα τέσσερα παιδιά που είχαν χαθεί στη ζούγκλα

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: “Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποπέμψει άμεσα τον νταή αντιδήμαρχο”

Η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων" ζητάει από τον Δήμαρχο την άμεση απομπομπή του Αντιδημάρχου Παιδείας για την εις βάρος του καταγγελία από πολίτη του νησιού

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.