Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΠαιδείαΝάξος: Έρχεται φωτογραφικό Εργαστήριο για εφήβους

Νάξος: Έρχεται φωτογραφικό Εργαστήριο για εφήβους

|

Φωτογραφικό Εργαστήριο στη Νάξο για εφήβους από το «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» – Ποιες ημέρες θα διεξαχθεί και πως μπορείτε να επικοινωνήσετε 

Η πολιτιστική πρωτοβουλία «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» επιστρέφει μετά τη μελωδική βραδιά στις Κάμπονες και η δημιουργός της, Μαρία Πολυκρέτη, διοργανώνει φωτογραφικό εργαστήριο για τους εφήβους του νησιού με τίτλο «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του Athens Photo World και της πολύ έμπειρης και καταξιωμένης ομάδας συνεργατών του.

Η σειρά εργαστηρίων απευθύνεται στους μικρούς Ναξιώτες ηλικίας 13-18 ετών και θα πραγματοποιείται ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι και τον Απρίλιο του 2023 στην αίθουσα του Naxos Resort.

Οι φωτογράφοι του Athens Photo World θα επισκεφθούν τη Νάξο και θα αναλάβουν να μυήσουν τα παιδιά στην τέχνη της φωτογραφίας με μια ιδιαίτερη προσέγγιση και διασκεδαστικό τρόπο.

Με την καθοδήγησή τους, οι νέες και οι νέοι φωτογράφοι θα εκπαιδευτούν στην προσέγγιση του τοπίου, των ανθρώπων, των καθημερινών σκηνών και οποιουδήποτε άλλου θέματος τους προκαλεί περιέργεια, ενδιαφέρον ή ευχαρίστηση.

Στόχος της δράσης είναι τα νέα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για μια καθημερινή τους ενασχόληση, αλλά ταυτόχρονα και η φωτογραφική αποτύπωση του τόπου και της ζωής του νησιού μέσα από τη φρέσκια ματιά τους.

Η εκπαίδευση θα γίνει είτε με τη χρήση της κάμερας των κινητών τηλεφώνων, είτε με τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Θα αναφερθούν οι αρχές της φωτογραφικής τεχνικής καθώς και βασικές έννοιες όπως κάδρο, σύνθεση, οπτική γωνία, «αποφασιστική στιγμή».

Επιπλέον, θα δοθούν απλές συμβουλές ψηφιακής επεξεργασίας της φωτογραφίας και θα γίνει απευθείας εξάσκηση τόσο με την παρουσία του φωτογράφου στη Νάξο, όσο και διαδικτυακά με την αποστολή των φωτογραφιών για παρατηρήσεις και πιθανά σχόλια προς βελτίωση. 

Στο τέλος του εξάμηνου εργαστηρίου, οι καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2023 πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νάξο.

Για τη νέα αυτή δράση της πρωτοβουλίας «Μια βραδιά κάτω από την ελιά», η Μαρία Πολυκρέτη τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αποτελεί κοινό τόπο το γεγονός ότι η Τέχνη «γιατρεύει» την ψυχή του ανθρώπου. Υπό αυτή την έννοια, δε μπορεί να είναι μια ενασχόληση ευκαιριακή, εποχική, περιστασιακή. Όταν δημιουργήσαμε το “Μια βραδιά κάτω από την ελιά” στόχος μας ήταν εξαρχής να έχει μια ουσιαστική και διαρκή παρουσία και προσφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του νησιού. 

Ταυτόχρονα, θελήσαμε να απευθυνθούμε στο πιο πολύτιμο και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μας, οι οποίοι μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν σήμερα τις εικόνες-φωτογραφίες περισσότερο από ποτέ. Αυτό το γεγονός καθιστά την εικόνα και την χρήση της από τα παιδιά μας, ως ένα πεδίο στο οποίο οφείλουμε ως ενήλικες και ως γονείς, να προσφέρουμε μια εκπαίδευση, μια καθοδήγηση η οποία θα κατευθύνει σε μια πιο υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη χρήση της εικόνας από την πλευρά των παιδιών μας.

Παράλληλα θεωρούμε ουσιαστικής σημασίας, να δώσουμε τη δυνατότητα έκφρασης και ενασχόλησης σε εκείνα τα παιδιά που επιθυμούν να εκδηλώσουν τη δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό τους ταλέντο μέσω της φωτογραφίας, διοργανώνοντας ένα εργαστήρι για εφήβους σε συνέργεια με τους καταξιωμένους επαγγελματίες της ομάδας του Athens Photo World, οι οποίοι συνεργάζονται και με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τον ίδιο σκοπό».

Η συμμετοχή στο «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab» είναι δωρεάν και απαιτείται αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στον instagram λογαριασμό της δράσης @naxos_photolab. 

Μπορεί να γίνει δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6986003069, 6983482551

Οι ημερομηνίες των workshops θα είναι:

12 – 13 Νοεμβρίου 2022

10 – 11 Δεκεμβρίου 2022

7 – 8  Ιανουαρίου 2023

25 – 26 Φεβρουαρίου 2023

25 – 26  Μαρτίου 2023

8 – 9 Απριλίου 2023

Χορηγός του «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab» είναι η Blue Star Ferries.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελληνική Βουλή: Ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές μίας… ημέρας

Ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου. Αύριο, μετά την εκλογή του προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυσή της

Λιμενικό Σώμα: Τι απαντάει στα περί “τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο”

Σε σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν υποτιθέμενη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών σε ελληνικά χωρικά ύδατα απαντούν πηγές του Λιμενικού Σώματος

Ισπανία: βροχή τα πρόστιμα σε καπνιστές και γυμνιστές σε παραλίες

Ισπανία: Πρόστιμα σε ποδηλάτες με ακουστικά, γυμνιστές και καπνιστές σε παραλίες

Νάξος – “Παρά Θιν Αλός”: “διέπραξε έναν ΆΘΛΟ, επέτυχε ένα ΘΑΥΜΑ”

Ο Κωνσταντίνος Σκαρβέλης - Κλινικός ψυχολόγος - καταθέτει την άποψή του έχοντας τις πρώτες εικόνες από το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου της θεατρικής ομάδας " Παρά Θιν Αός"

Εκλογές 2023: Τι ψήφισαν τα νησιά των Κυκλάδων την 21η Μαϊου (πίνακας)

Εντυπωσιακή η Νέα Δημοκρατία, αναδείχτηκε πρώτη σε όλα τα νησιά στις εκλογές της 21ης Μαϊου – Κέρδισε τρεις έδρες, μία ο ΣΥΡΙΖΑ (πίνακας)

ΑΟ Θήρας: Η Βραζιλιάνα Natalia Fernandes Silva φοράει τα …γαλάζια

Η Βραζιλιάνα ακραία Natalia Fernandes Silva η πρώτη ξένη του ΑΟ Θήρας για τη περίοδο 2023 - 24

Αμοργός – Amorgorama: Ερχεται (09-10/06) η 2η γιορτή του Ψαρά

Η Γιορτή του Ψαρά συναντά το Amorgorama στις 9 και 10 Ιουνίου - Η πρόσκληρη

Πάρος: To ζαχαροπλαστείο που μοιάζει με μουσείο Αρχαίων Γλυπτών

Με αναπάντεχο design και γλυκά στις βιτρίνες που μοιάζουν με εφήμερα γλυπτά, το ζαχαροπλαστείο Tserki έχει γίνει το νέο τοπόσημο του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού.

Ορκίζεται σήμερα (28/05) η Βουλή των …δύο ημερών

Ορκίζεται σήμερα η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαϊου - Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά

Στοίχημα – Αγγλία: Προβάδισμα λόγω έδρας για τους “χωριάτες” της Βίλα

Το κίνητρο της Άστον Βίλα και η αντίδραση της «Μπάρτσα»... Η πρόταση από την Foxbet.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα

Δονούσα: Με τα μάτια ενός καθηγητή που παρατηρεί τα καιρικά φαινόμενα

Μάγισσα Δονούσα... Κι ένας εκπαιδευτικός, ο Παναγιώτης Αλούκος,, μιλάει για το χρόνο που περνάει παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα στο νησί ...

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη