Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΠαιδείαΚυκλάδες: Συγχωνεύσεις τμημάτων σε τρεις σχολικές μονάδες της Πάρου

Κυκλάδες: Συγχωνεύσεις τμημάτων σε τρεις σχολικές μονάδες της Πάρου

|

Σε τρεις σχολικές Μονάδες της Πάρου (ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο Παροικιάς, ΓΕΛ Πάρου) υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά την ορθή συγκρότηση των τμημάτων – Η καταγγελία από την ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου 

“… Εντός των επόμενων ημερών επρόκειτο να διενεργηθεί η γ΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Αντ’ αυτού το Υ.ΠΑΙ.Θ, για να «εξορθολογήσει» την εκπαίδευση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας του, αποφάσισε να συγχωνεύσει σχολεία και τμήματα εν μέσω πανδημίας, για να «εξοικονομήσει» εκπαιδευτικούς…”

Μέρος της αναφοράς των εκπαιδευτικών -μελών- της ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου με θέμα τις “συγχωνεύσεις τμημάτων” στα σχολεία της Πάρου… Και η επιστολή απευθύνεται στους γονείς ώστε να έχουν μία πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στο νησί. Κάτι που όπως βλέπουμε έχει παρατηρηθεί και στη Νάξο (σ.σ. οι πληροφορίες λένε κάτι αλλάζει) και δεν αποκλείεται να το δούμε και σε άλλα νησιά.

Αναλυτικά, η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί γονείς,

Ορμώμενοι από αγάπη και ενδιαφέρον για τους μαθητές μας και το δημόσιο σχολείο, αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε εκ νέου μαζί σας, για να σας ενημερώσουμε για σημαντικές αλλαγές στη δημόσια εκπαίδευση, οι οποίες παραβιάζουν τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας εν μέσω πανδημίας, επιβάλλονται με αυταρχικό τρόπο και κριτήρια καθαρά οικονομικά.

 Αναφερόμαστε στη συγχώνευση τμημάτων και σχολείων που συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επίκειται στην πρωτοβάθμια.

Εντός των επόμενων ημερών επρόκειτο να διενεργηθεί η γ΄φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Αντ’ αυτού το Υ.ΠΑΙ.Θ, για να «εξορθολογήσει» την εκπαίδευση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας του, αποφάσισε να συγχωνεύσει σχολεία και τμήματα εν μέσω πανδημίας, για να «εξοικονομήσει» εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα στον τόπο μας, το ΕΠΑΛ Πάρου καλείται να συγχωνεύσει τα 4 τμήματα κάθε τάξης σε 3. Στο συγκεκριμένο σχολείο υπάρχουν μόνο 4 αίθουσες εμβαδού 42 τ.μ., ενώ όλες οι άλλες έχουν εμβαδόν 28,60 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν το ανώτερο 18 μαθητές. Άρα στα 5 από τα 9 τμήματα με τη συγχώνευση παραβιάζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 Παράλληλα, στο Γυμνάσιο Παροικιάς (κτηριακό πρόβλημα, αίθουσες προκάτ)  διατάχθηκε συγχώνευση των 5 τμημάτων της Α΄ τάξης (105 μαθητές) σε 4 με 26 μαθητές στα 3 από αυτά και 27 στο 4ο τμήμα, ενώ, στο ΓΕΛ Πάρου, τμήμα κατεύθυνσης θετικών σπουδών της Γ’ Λυκείου λειτουργεί με 25 μαθητές, γιατί η Διεύθυνση αρνείται να στείλει άλλο εκπαιδευτικό Φυσικών Επιστημών.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι δεν έχουν σταλεί  ακόμη εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής σε πολλά σχολεία.  

Εντός των επόμενων ημερών ανάλογες συγχωνεύσεις είναι πιθανό να γίνουν και σε άλλα σχολεία της Πάρου, και όχι μόνο, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρακτικά όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι μαθητές θα αναγκαστούν, ένα μήνα μετά την έναρξη του διδακτικού έτους, να αλλάξουν καθηγητές και τμήμα, θα γίνει ανακατανομή μαθημάτων και αναπροσαρμογή προγραμμάτων και, το πιο σημαντικό, θα είναι αδύνατο να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θα κινδυνεύει καθημερινά η υγεία όλων μας.

Είναι σαφές ότι η κίνηση αυτή του Υ.ΠΑΙ.Θ είναι άκρως αντιπαιδαγωγική αλλά και επικίνδυνη υγειονομικά, αφού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις οδηγίες του  Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του Covid 19 και εντείνει τις ήδη δύσκολες συνθήκες της σχολικής ζωής εν μέσω πανδημίας.

Και, αγαπητοί γονείς, είναι τουλάχιστον υποκριτικό από τη μια να μας βομβαρδίζει με εγκυκλίους για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και από την άλλη να στοιβάζει τα παιδιά το ένα πάνω στο άλλο.

Και μπορεί το Υ.ΠΑΙ.Θ και η πολιτική ηγεσία της χώρας μας να προβάλλει τον εμβολιασμό ως πανάκεια, οι ειδικοί επιστήμονες όμως με έρευνες επισημαίνουν τις μακροχρόνιες και σοβαρές συνέπειες στην υγεία που μπορεί να έχει η νόσηση από Covid 19 και είναι γνωστό ότι και εμβολιασμένοι έχουν νοσήσει.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας για να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ, η οποία αποκαλύπτει και τις προθέσεις που κρύβονται πίσω από τις «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί το Υπουργείο, οι οποίες δεν είναι άλλες από την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Φορολογικές δηλώσεις: Εως 31 Ιουλίου χωρίς πρόστιμο οι διορθώσεις

Tη δυνατότητα να διορθώσουν λάθη, κενά και παραλείψεις στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης που υπέβαλαν έχουν οι φορολογούμενοι - Το χρονοδιάγραμμα

Μύκονος: Εφοδος της Αστυνομίας σε ιδιωτικό πάρτι και πέντε (5) συλλήψεις

Συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων οι διοργανωτές του πάρτι, κάποιοι για ηχορύπανση και ένας αλλοδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 5.000 ευρώ σε μετρητά και μικρή ποσότητα κοκαΐνης.

Ο Λασκαρίδης δωρίζει ένα ακόμη πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό

Εν καιρώ ειρήνης ο "Περσέας" με τις πολύ μεγάλες ενδιαιτήσεις του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως πλωτό νοσοκομείο

Στοίχημα – Ελλάδα: Ποντάρουμε στην “ανάγκη” της Κηφισιάς για επιστοφή στις νίκες

Η πρόταση της ημέρας από την foxbet.gr.... Σφραγίζει την παραμονή η Κάντιθ, δίχως περιθώρια η Κηφισιά

Οι Σουηδοί “ψηφίζουν” Νάξο για το φετινό καλοκαίρι

Σύμφωνα με το Σουηδικό ταξιδιωτικό περιοδικό Vagabond από τα 220 νησιά του Αρχιπελάγους– Προτείνονται οκτώ που δεν πρέπει να χάσετε, ποια είναι

Νάξος – “Μαζί Αλλάζουμε”: Να καταδικάσει δημόσια ο Δήμαρχος την συμπεριφορά του αντιδημάρχου του

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Μαζί Αλλάζουμε" για την συμπεριφορά του αντιδημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν με νέα πρόσωπα σε επίκαιρες θέσεις

Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν – Ποιοι ορίστηκαν υπ. Εξωτερικών και Αμυνας - Ολα τα πρόσωπα και η παρουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης

ΠΝΑΙ – Ιος: Πρόστιμο 132.000 ευρώ σε επιχείρηση για περιβαλλοντικές παραβάσεις

«Σαφάρι» σε οικοδομικές εργασίες στο νησί της Ιου διέταξε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Βατινικό: Γιατί πραγματοποιήθηκε «Λειτουργία εξαγνισμού» στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου;

Την ώρα που ο ναός έκλεινε, ένας Πολωνός έβγαλε τα ρούχα του και στάθηκε στον βωμό. Στην πλάτη του ήταν γραμμένο το σύνθημα: «Σώστε τα παιδιά της Ουκρανίας»

“Ακριβή μου ξαπλώστα”: Το κόστος σε Νάξο, Κέα και Σίφνο… (video)

Ακρίβεια: Ακόμη και στο Σούνιο… έφτασαν 90 ευρώ οι ξαπλώστρες (video)

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Μπαίνει το “Ανεμος” στις Δυτικές Κυκλάδες στα τέλη Ιουνίου

Από την Δευτέρα 26 Ιουνίου ξεκινάει τα δρομολόγια του το επιβατηγό οχηματαγωγό ΑΝΕΜΟΣ της Aegean Sea Lines, για τις Κυκλάδες. - Οι εκπτώσεις

HIGHSPEED 4: Από σήμερα (01/06) ενώνει τον Πειραιά με Παροναξία – Κουφονήσια – Αμοργό

Ξεκινάει σε λίγο (09:00) το HighSpeed 4 από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο - Κουφονήσια - Αμοργό - Πότε πιάνει Ανάφη

Κρήτη – Κυκλάδες ενώνονται από την 1η Ιουνίου με το “Santorini Palace”

MINOAN LINES: Από την 1η Ιουνίου «σαλπάρουμε» για Κυκλάδες - Ποιο είναι το δρομολόγιο του "Santorini Palace"

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου