Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΠρίμα ... μπαλαρίνα και στα Μπολσόι

Πρίμα … μπαλαρίνα και στα Μπολσόι

|

Μέσα από τη στιγμή “σημεία και τέρατα” της σατυρικής εβδομαδιαίας εφημερίδας “η Μάσκα” έχουμε εικόνα για τα δρώμενα εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Πριν λίγες μέρες το ημερολόγιο έγραφε Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού.  Τουτέστιν  δεν γιόρταζε ο πρωθυπουργός που δεν είναι άνθρωπος και πολύ περισσότερο, δεν είναι άνθρωπος του Θεού! Γιατί απλά ο Αλέξιός μας δεν έχει το Θεό του!!! Αν και τώρα τελευταία, κάτι με τις υποχωρήσεις στο μάθημα των θρησκευτικών, κάτι με τα ξεμοναχιάσματα στο Άγιον Όρος, κάτι που θα πάει σε στα Ιεροσόλυμα να προσκυνήσει τον πανάγιο τάφο, έχει αρχίσει και δείχνει σημάδια ότι γίνεται πιστός…

Από τη στήλη σημεία και τέρατα της εφημερίδας “Η Μάσκα” 

Όχι, για όνομα του Θεού, πιστός στον χριστιανισμό, αλλά πιστός στους δανειστές!… Τα μάθατε έτσι;

Την παρακαλούσε λέει η Λανγκάρτ  ο Αλέξιος για να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα! Τέτοια βαθιά πίστη στο ΔΝΤ ο Αλέξιος, που μέχρι πρότινος ήταν πολέμιός του! Ο Σαούλ που έγινε Πέτρος του καπιταλισμού έγινε ο Αλέξιος! Αποτέλεσμα; Να προσπαθεί σήμερα να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση που αρνιόταν να ολοκληρώσει χτες. Κι αυτή η διαπραγμάτευση είναι γεμάτη αγκάθια.

Ένα μυστήριο πράγμα να έχουν όλες οι διαπραγματεύσεις αγκάθια! Ούτε κάκτος να ήτανε!…

Τέλος πάντων, από αυτά τα αγκάθια το σίγουρο είναι ότι δεν βγαίνει ρόδο. Από αυτά τα αγκάθια μας που κάνουν τη ζωή μας ρόιδο, βγαίνει κορόιδο. Εμείς δηλαδή, που περιμέναμε να ανακουφιστούμε από τα αντισταθμιστικά μέτρα. Εμείς που περιμένουμε τρία χρόνια στη λίστα αναμονής για να πάρουμε μια σύνταξη κι αυτή κουτσουρεμένη. Μερικοί μάλιστα είναι τόσο κορόιδα που ούτε καν περιμένουν τρία χρόνια και πάνε και πεθαίνουν πριν πάρουν τη σύνταξη!

Μας ανακάλυψαν οι Αμερικανοί

Άλλα πάλι κορόιδα περιμένουν ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει τις κόκκινες γραμμές όσο αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, άλλα ότι θα πετύχει την πολυπόθητη μείωση του χρέους και άλλα κάτσανε μπροστά στις τηλεοράσεις και είδανε το debate μεταξύ των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, με τον τίτλο: δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!!! Και αυτό γιατί ό,τι και να λένε οι εκπρόσωποι, οι έρημοι κι απρόσωποι, οι ξένοι έχουν τον τελευταίο λόγο, που είναι τα αφεντικά. Υπάρχουν μάλιστα και κάποιοι που είναι τόσο κορόιδα που διαβάζουν στις ειδήσεις ότι οι Αμερικάνοι ενημερώθηκαν από τον υπουργό εξωτερικών της Ελλάδας για τη σημαντική γεωπολιτική θέση που κατέχει η χώρας μας, και το πιστεύουν!

Τώρα μας ανακάλυψαν οι Αμερικάνοι! Πήγε λέει ο Κοτζιάς στις ΗΠΑ τους έδειξε που είναι η θέση της Ελλάδας στο χάρτη και τα Αμερικανάκια που δεν έχουν ιδέα που βρισκόμαστε, εντυπωσιάστηκαν, και του υποσχέθηκαν βοήθεια και μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που μας παρείχαν μέχρι τώρα!

Βρέχει …λεφτά

Πάντως τα μεγαλύτερα κορόιδα είναι εκείνοι που συνεχίζουν να πιστεύουν τους πολιτικούς που ισχυρίζονται ότι μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το αδιέξοδο, κάτι αδύνατο καθώς το αδιέξοδο δεν έχει έξοδο! Ανέξοδα λοιπόν λένε ότι μπορούν να βρουν την έξοδο στο αδιέξοδο!

Βγήκε προχτές ο Κούλης και δήλωσε πως «βρέχει λεφτά αλλά η κυβέρνηση κρατάει ομπρέλα, επειδή καθυστερεί τη διαπραγμάτευση παίζοντας θέατρο»

Αυτήν τη θεατρική σκηνή παρουσιάζει στο πρωτοσέλιδό της σήμερα η «Μάσκα» δίνοντας με ρεαλισμό τη σκληρότητα της διαπραγμάτευσης, όπου εμφανίζεται το κορόιδο που νόμιζε ότι θα φέρει τούμπα την Ευρώπη, αλλά και το άλλο,, αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να μας πείσει ότι αυτός θα τα καταφέρει καλύτερα! Γελάτε ε; Καλά κάνετε. Στο κάτω-κάτω, δεν βλέπετε την Λανγκάρτ, ούτε αυτή μπορεί να συγκρατήσει τα γέλια της!..

Και όμως, υπάρχουν κορόιδα που πιστεύουν ότι ο Κούλης μπορεί να μας οδηγήσει στην έξοδο από το αδιέξοδο. Ο αριθμός τους σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις φτάνει το 42% του πληθυσμού των Ελλήνων που τον θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό;!

Υποψιασμένοι

Στα δικά μας όμως τώρα, όπου θέλω καταρχήν να συγχαρώ τους μαθητές του Α΄ Γυμνασίου Χώρας Νάξου οι οποίοι έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους, διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεν τους συγχαίρω βέβαια για την κατάληψη, αφού όλα αυτά τα χρόνια αποδείχτηκε αναποτελεσματική, αλλά τους συγχαίρω γιατί ζήτησαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Δημήτρη Λιανό, να δεσμευτεί εγγράφως ότι ο δήμος θα υλοποιήσει αυτά που προφορικώς είχε υποσχεθεί, όλα τα προηγούμενα χρόνια! Από την κίνησή τους αυτή φαίνεται πως οι δεκαπεντάχρονοι είναι περισσότερο υποψιασμένοι από εμάς… Γι σκεφτείτε να είχαμε ζητήσει κι εμείς από το Μανολάκι να μας δώσει γραπτώς το ότι σε έξι μήνες θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας, που προφορικώς είχε δεσμευτεί πριν από  έξι χρόνια! Ή να είχαμε ζητήσει εγγράφως από τον Πολυκρέτη να ορίσει την ημερομηνία λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ή ακόμα να είχαμε ζητήσει εγγράφως τη δήλωση του Λιανού ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η περυσινή καθυστέρηση στην ψήφιση του προϋπολογισμού!…

Αλλά από ότι φαίνεται μόνο αυτοί που δεν έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου αμφισβητούν έμπρακτα την αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής!!!

Σκουπίδια

Οι υπόλοιποι ακόμα κι όταν η αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού , αφού τα σκουπίδια είναι τόσα που βγάζουν μάτι, δεν διαμαρτύρονται. Τουλάχιστον όχι στη δημοτική αρχή. Διαμαρτύρονται μόνο στα ΜΜΕ του τόπου και μου στέλνουν στην ηλεκτρονική  διεύθυνση της Μάσκας δεκάδες φωτογραφίες με σκουπιδότοπους.

Προφανώς για να διαμαρτυρηθούν μέσω της εφημερίδας. Καθώς φαίνεται πως πιστεύουν ότι η εφημερίδα είναι περισσότερο αποτελεσματική από τη δημοτική αρχή…

Αποτελεσματική όμως αντίδραση δεν είναι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών με τα μπαζοσκουπίδια. Αποτελεσματική αντίδραση θα ήταν να μαζέψουν οι αγανακτισμένοι δημότες τα σκουπίδια μπροστά από τις πόρτες τους και να τα παρατήσουν μπροστά στο δημοτικό μέγαρο.

Προσέξτε μόνο σκουπίδια στο δημαρχείο, γιατί από μπάζα είναι γεμάτο!!!!

Τέλος πάντων αντίθετα με το τι πιστεύουν οι πιτσιρικάδες για την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής, η ίδια η δημοτική αρχή είναι πεπεισμένη ότι είναι αποτελεσματική.

Κέρδισε τις εντυπώσεις

Έφτασε μάλιστα στο σημείο το Μανολάκι που έχει πάει στη Μόσχα στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση να δηλώσει ότι κατάφερε και κέντρισε τα βλέμματα των επισκεπτών, στους οποίους μάλιστα προξένησε μεγάλη εντύπωση. Παραπάνω δημοσιεύω φωτογραφία από αυτήν την εμφάνιση του Μανολακιού στην Μόσχα που κέντρισε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις. 

Είναι από τη λίμνη των κύκνων που παρουσίασαν τα μπαλέτα Μπουμπολσόι!

Σοβαρά τώρα, από εκεί που δεν πήγαινε καν σε εκθέσεις ο δήμος και ο Λιανός είχε δηλώσει ότι έχουν στραφεί πλέον αποκλειστικά στο διαδίκτυο για την προβολή του νησιού, ξαφνικά πάει στην έκθεση της Μόσχας το Μανολάκι, μαζί με το παραιτημένο Τσολάκη και τον κομματικό συνοδό Στρατούρη! Και τι κάνανε; Ποζάρανε οι τρεις τους στριμωχτά μπροστά από ένα καφάσι διαστάσεων 50Χ70 εκατοστών που έγραφε «Νάξος» και μοιράσανε φυλλάδια.  Και αφού ξεπούλησαν δήλωσαν ότι μετά από αυτό περιμένουμε κύμα από Ρώσους τουρίστες!!!!

Που οι Ρώσοι τουρίστες είναι γνωστό ότι δεν θέλουν καθόλου ταλαιπωρία, θέλουν να πηγαίνουν με τσάρτερ πτήσεις απευθείας στον προορισμό τους, έχουν υψηλότατες απαιτήσεις όσον αφορά τις προδιαγραφές που πρέπει να διαθέτουν τα καταλύματά τους και είναι τουρίστες του «ολ ινκλούσιβ».

Τουτέστιν, η Νάξος δεν διαθέτει τίποτα από όλα αυτά που θέλει ο Ρώσος τουρίστας και είναι να απορείς από πού αντλεί την αισιοδοξία του το Μανολάκι!…

Και μιλάμε ότι το Μανολάκι είναι τόσο αισιόδοξο, που δεν είναι μόνο πεπεισμένο ότι θα έρθουν φέτος Ρώσοι τουρίστες, αλλά και ότι θα ξαναβγεί δήμαρχος!!!

Λοιπόν έτσι για να προσγειώσω το Μανολάκι μας πάνω στην επέκταση του αεροδιαδρόμου που δεν υπάρχει, έχω να του πω ότι είναι τόσο βέβαιο ότι θα ξαναβγεί δήμαρχος όσο βέβαιο είναι ότι θα έρθει κύμα Ρώσων τουριστών!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή