Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΝάξος, το νησί της ανοχής

Νάξος, το νησί της ανοχής

|

Μέσα από την στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας “η Μάσκα” πληροφορούμαστε τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως τα σχόλια γύρω από την κοινωνική και πολιτική ζωή εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Και πριν να βγει ο Ιούλιος, βγήκαμε εμείς στις αγορές. Αναγκαστικά, γιατί έληγε το ομόλογο που είχε εκδώσει ο Σαμαράς και έπρεπε ο Τσίπρας να το ανανεώσει. Όπως ακριβώς έληγε το μνημόνιο που είχε υπογράψει ο Σαμαράς και έπρεπε ο Τσίπρας να το ανανεώσει! Ανανέωση λοιπόν και πάνω από όλα ανανεώνονται οι ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο…

Από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” (εφημερίδα Μάσκα) 

Για δυναμική επιστροφή της Ελλάδας έκανε λόγο σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης αφού όπως χαρακτηριστικά είπε, μετά την έξοδό μας στις αγορές, σιγά-σιγά ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας…

Η ελπίδα λοιπόν που περιμέναμε να έρθει, έρχεται σιγά-σιγά. Μόνο που είναι τόσο μικρή, που χωράει να περάσει από χαραμάδα!  Σε ότι αφορά τις δηλώσεις από πλευράς των εταίρων, ότι παραμένουν υποχρεώσεις για άμεσες μεταρρυθμίσεις, ο Αλέξης τις χαρακτήρισε «business as usual», λέγοντας ότι αυτές τις προτροπές τις συνηθίσαμε και εμείς και οι επενδυτές. Α, όλα κι όλα, σε αυτό δεν λέει ψέματα! Τώρα πια έχουμε συνηθίσει στις προτροπές των εταίρων, λένε αυτοί κάνουμε εμείς, και μέχρι να γίνει και η Ελλάδα ισάξια εταίρα θα μας ξεκάνουνε όλους! Βusiness as usual δηλαδή, ήγουν σε δουλειά να βρισκόμαστε, αφού δουλειά δεν είχε ο διάολος και πήδαγε τα παιδιά του!…

Επίσης ο Αλέξης αποσαφήνισε τις σχέσεις κράτους και δικαιοσύνης λέγοντας «άλλο ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και άλλο ανεξέλεγκτη Δικαιοσύνη» και πρόσθεσε ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ελέγχονται από τον λαό».

Μπορεί λοιπόν σύμφωνα με τον Αλέξη η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση να ελέγξει τη Δικαιοσύνη παρόλο που αυτή κι αν έχει χάσει τον έλεγχο! Στο κάτω-κάτω ποιος θα την ελέγξει; Ο λαός, αυτός που τα ελέγχει όλα, ελέγχεται! Τον ελέγχει η εφορία, τα ειδικά κλιμάκια, η αστυνομία με αποτέλεσμα να κρατιέται υπό έλεγχο. Αν ο λαός χάσει τον έλεγχο, βγει δηλαδή εκτός ελέγχου, ίσως τότε να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα μας… Και μιλάμε για πραγματική αποκατάσταση της δημοκρατίας, όχι σαν κι αυτή τη γιαλαντζί που γιορτάσαμε τις προάλλες…

Που μαζευτήκανε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για να γιορτάσουνε την 43η επέτειο της δημοκρατίας και όλοι τους δηλώνανε ότι δεν υπάρχει δημοκρατία! Κι άμα δεν υπάρχει, τότε γιατί γιορτάζεται ρε;

Για να τρώτε και να πίνετε στις δεξιώσεις; Και επιτρέπεται αριστερή κυβέρνηση να κάνει δεξιώσεις;

Ή μήπως για να βρίσκει ευκαιρία ο Σαρτζετάκης να την πέφτει στη Φώφη; Και άμα δεν υπάρχει δημοκρατία, τότε γιατί υπάρχει ο πρόεδρος της δημοκρατίας; Για να φωτογραφίζεται με το Ρουβά;

Αποκατάσταση Δημοκρατίας αλά … ελληνικά

Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» με τον τίτλο η αποκατάσταση της δημοκρατίας εμφανίζονται οι πολιτικοί αρχηγοί έτσι όπως είχαν παραταχτεί από μόνοι τους στη σειρά μπροστά από το προεδρικό μέγαρο. Ο τρόπος που παρατάχτηκαν μου έφερε στο νου, το εκτελεστικό απόσπασμα των Γερμανών κατακτητών που έστησα απέναντί τους.

Έτσι κι αλλιώς η χώρα μας κατεκτημένη από τους Γερμανούς είναι, αυτοί κάνουν κουμάντο, αυτοί ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις και αυτοί είναι οι μόνοι που μπορούν να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας, αφού αυτοί και τα μνημόνιά τους είναι που την έχουν καταλύσει!

Και όχι ο Ρουβίκωνας που διέβει τον προαύλιο χώρο της βουλής για να διαμαρτυρηθεί και βγήκαν οι πολιτικοί και έκαναν λόγο για κατάλυση του ναού της δημοκρατίας! 

Ναός της δημοκρατίας η βουλή; Η άβουλη; Για να μη ρωτήσω πώς είναι δυνατόν να έχουμε ναό της δημοκρατίας χωρίς να έχουμε δημοκρατία!..

Το νησί της ανοχής

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στο νησί γίνεται το πατείς με πατώ σε. Πιο πολύς από κάθε χρονιά φέτος ο κόσμος και μπορεί να είθισται να χρησιμοποιούμε σε αυτή την περίπτωση τη φράση «το νησί έχει βουλιάξει από κόσμο», αλλά στη δική μας περίπτωση το νησί έχει βουλιάξει πριν έρθει ο κόσμος! 

Και έχει βουλιάξει καθώς ένα ακόμα καλοκαίρι μας βρήκε ανοργάνωτους. Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να δείχνουμε ανοχή σε κάθε παραξενιά ή παρανομία που προβαίνουν οι επισκέπτες μας.

Δείχνουμε ανοχή στα παράνομα παρκαρίσματα, δείχνουμε ανοχή στις παράλογες απαιτήσεις των πελατών μας, με δυο λόγια από την ανοχή που δείχνουμε έχουμε μετατρέψει το νησί σε οίκο ανοχής!

Και είναι απορίας άξιο δηλαδή, πώς και οι επισκέπτες δεν μας έχουν πηδήσει ακόμα! Πάντως αν και τον Αύγουστο η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, δεν το γλιτώνουμε κι αυτό!!!

Ανεξέλεγκτες καταστάσεις ζούμε λοιπόν φέτος το καλοκαίρι, λόγω της ανοργανωσιάς μας και όταν λέω οργάνωση δεν εννοώ σαν κι αυτή της Σύρου, που ο εκεί δήμος έχει λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, έχει φτιάξει μέχρι και ποδηλατοδρόμους και τώρα πλέον παρέχει δωρεάν ποδήλατα στους πολίτες.  Δεν μπορούμε –για όνομα του Θεού που μας αγαπάει- να συγκριθούμε σε οργάνωση με τη Σύρο, αλλά τουλάχιστον ας αποφασίζαμε αν η οδός Παπανδρέου είναι μονόδρομος ή όχι!!!

Κατά τα άλλα, συνεχίστηκε ο απόηχος από τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου που σαν θέμα της είχε τη δημιουργία γεωργικής σχολής στο Σαγκρί.

Το Μανολάκι αφού επέρριψε τις ευθύνες σε όλες τις προηγούμενες αρχές και καμία στη δική του, δήλωσε πως ενώ ο ίδιος επιθυμεί την υλοποίηση του έργου, εντούτοις, δεν υπάρχουν οι πόροι για να πραγματοποιηθεί. Εγώ λέω πως αν το Μανολάκι ήταν περισσότερο λάτρης του πρωτογενούς τομέα από λάτρης της ορθόδοξης πίστης, θα έβαζε τα λεφτά από την τσέπη του για να υλοποιηθεί το έργο, όπως ακριβώς έκανε για να πάει το νερό στο ναό της Αργοκοιλιώτισσας!!!

Τώρα για αυτά που ακούστηκαν ότι δηλαδή αν ο δήμος ήθελε να υλοποιήσει με δικά του χρήματα τη δημιουργία του ΚΕΓΕ θα μπορούσε με χρηστή διαχείριση να βάζει στον προϋπολογισμό του το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο κι έτσι στα δεκαπέντε χρόνια που έχουν περάσει να είχε μαζέψει ένα σεβαστό ποσό για να ξεκινήσει την κατασκευή, έχω να σημειώσω τις εξής παρατηρήσεις:

Παρατηρήσεις

Καταρχήν είναι γνωστό ότι ο προϋπολογισμός είναι η αχίλλειος πτέρνα της δημοτικής αρχής. Συντάσσεται  κάθε χρόνο με τέτοια καθυστέρηση που καθυστερεί ή και μπλοκάρει όσα έργα είναι να γίνουν! Κι έπειτα το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ το διαθέτει κάθε χρόνο ο δήμος στην εταιρία bay line για καύσιμα των ναυαγοσωστικών λέμβων που υπάρχουν αραγμένα δίπλα στους ναυαγοσωστικούς  πύργους και που σχεδόν ποτέ δεν έχουν μπει στη θάλασσα! 

Αν αυτό αποκαλείται χρηστή διαχείριση των οικονομικών του δήμου, τότε το Μανολάκι μας είναι ο πιο χρηστός δήμαρχος που είχαμε ποτέ. Αλλιώς συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!!!

Αυτό πάντως που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου μας αυτή τη βδομάδα ήταν η συνάντηση που είχε το Μανολάκι με το Λαγουδάκη. Ο δήμαρχος Περάματος κάνει διακοπές στο νησί μας και είπε να κάνει ένα πέρασμα από το δημαρχείο να πει στο Μανολάκι ότι είναι κι αυτός δήμαρχος.

Το Μανολάκι τον υποδέχτηκε περιχαρής, και μάλιστα εξέδωσε δελτίο τύπου για την υψίστης σημασίας συνάντηση το οποίο απέστειλε σε όλα τα ΜΜΕ του τόπου μας και το συνόδευε με φωτογραφία ντοκουμέντο και την οποία παρουσιάζω παραπάνω.

Προσέξτε μόνο μη μπερδέψετε το Λαγουδάκη με το Μαργαρίτη!…

Να διευκρινίσω πως τα μάτια του Λαγουδάκη δεν είναι μαύρα από τον ξυλοδαρμό του πέρυσι από ομάδα νεαρών, αλλά είναι από φυσικού τους έτσι. Σίγουρα πάντως από τις εμπειρίες που αντάλλαξαν οι δύο δήμαρχοι θα συμβούλευσε το Μανολάκι πώς να αποφεύγει τέτοιες κακοτοπιές…

Αλλά να μου πείτε τι κοινό έχει ο δήμος μας με το δήμο Περάματος;

Ο δήμος Περάματος σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του Λαγουδάκη είναι ένας δήμος χρεοκοπημένος που τον μαστίζει η φτώχεια και η ανεργία και που δίνει καθημερινά αγώνα για να κρατηθεί όρθιος… Ενώ ο δικός μας σύμφωνα με το Μανολάκι είναι ένας δήμος πλούσιος πρότυπο καθαριότητας και τάξης… Δικαιολογημένοι λοιπόν οι δημοτικοί μας άρχοντες που δεν δίνουν καθημερινό αγώνα, αφού έχουν πετύχει τα πάντα!…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Αταλάντη: Σεισμός τώρα (4,8 R), έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,8 R στην Αταλάντη - Αισθητός στην Αττική - Τι λένε οι ειδικοί

Κύθνος – Βρυόκαστρο: Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως

Οι εργασίες της τελευταίας περιόδου εστίασαν στην ανασκαφή των κτηρίων της Ακρόπολης που είχαν έρθει στο φως κατά το 2021

Αμοργός: Εκεί όπου η προστασία του περιβάλλοντος συναντά την παράδοση

Στην Αμοργό ανταμώνουν το «Αμοργόραμα» και η «Γιορτή του Ψαρά»..Πότε; Τι θα συμβεί;

Στοίχημα – Ελλάδα (μπάσκετ): Πάμε ΟΑΚΑ και ποντάρουμε στον Αγραβάνη

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει ... άρωμα μπάσκετ: Ξανά με Αγραβάνη και επιλογή στα φάουλ

Η συνηγορία του ποδοσφαίρου ή κάποιοι δικοί μου ηγέτες-ήρωες ποδοσφαιριστές…

Αρθρο του Ναξιώτη καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη με θέμα τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό