Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΤο μάθατε; Βραβευτήκαμε.... Και με ένα βραβείο...να με το συμπάθειο

Το μάθατε; Βραβευτήκαμε…. Και με ένα βραβείο…να με το συμπάθειο

|

 «Σημεία και Τέρατα»…. Η στήλη της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας «η Μάσκα» σχολιάζει με το ιδιαίτερα καυστικό της στιλ την καθημερινότητα τόσο εντός όσο κι εκτός των ορίων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Σε αναστάτωση έχει βρεθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας. Ανάστατα τα πολιτικά κόμματα προχωρούν σε διεργασίες και σε συνέδρια προκειμένου να ορίσουν την πολιτική τους ταυτότητα. Ψάχνουν απεγνωσμένα αυτόν τον καιρό οι αριστεροί να ορίσουν την αριστερή τους ταυτότητα, μέσω νομοθετημάτων, ψάχνουν οι δεξιοί να ορίσουν τη δική τους μέσω αντιδράσεων το ίδιο ψάχνουν και οι της κετροαριστεράς, μέσω εκλογών…

Στήλη … Σημεία και Τέρατα (εβδομαδιαία σατυρική εφημερίδα «η Μάσκα»)

Ειδικότερα στην Δημοκρατική Συμπαράσταση άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος του ενός μηνός που έχουν στην διάθεσή τους οι δέκα υποψήφιοι αρχηγοί, για να πείσουν τους υπόλοιπους ότι είναι ικανοί να οδηγήσουν το κόμμα και τη χώρα σε καλύτερες μέρες…

Τα χαρακτηριστικά πάντως του ηγέτη της Συμπαράστασης (και όχι Συμπαράταξης γιατί τα κόμματα που την απαρτίζουν συμπαραστέκεται το ένα στο άλλο, για τα χαμηλά ποσοστά τους!) τα έδωσε ο Γιωργάκης Τζέφρεϊ Παπανδρέου που δήλωσε ότι ο ηγέτης πρέπει να είναι ανθρώπινος, δημοκράτης και να βάζει πάνω από όλα τη χώρα…

Βέβαια ο Νικόλας ο Μακιαβέλι που είχε γράψει κι εκείνος για τα χαρακτηριστικά του ηγέτη, θα γελούσε με την άποψη του Γιωργάκη, καθώς ο Μακιαβέλι είχε πει ότι τον ηγέτη είναι προτιμότερο να τον φοβούνται παρά να τον λυπούνται, και η περίπτωση του Γιωργάκη και των μετανοημένων σοσιαλιστών της Συμπαράστασης είναι πραγματικά για λύπηση!…

Μωρέ πολλά χρόνια μπροστά μας είναι η αδελφή Κύπρος, εκεί που κάποιοι αφουγκραζόμενοι την δυσφορία των πολιτών προς τα παραδοσιακά κόμματα, δημιούργησαν ένα νέο κόμμα, το κόμμα των ζώων και μάλιστα το κόμμα αυτό έχει αποκτήσει ήδη ρεύμα και πολλούς οπαδούς! Και μακάρι η αδελφή Κύπρος να αναδείξει στην πολιτική της ηγεσία το κόμμα των ζώων, μπας και κάνουν οι Κύπριοι κάτι και για μας!

Εξάλλου μιας και η κακοποίηση των ζώων είναι πλέον ποινικό αδίκημα, θα μπορούμε να κινηθούμε νομικά, όταν μετά από απαίτηση του ΔΝΤ, και προκειμένου να πιάσουμε το πλεόνασμα, το επόμενο έτος θα έχουμε νέα μέτρα, με μειώσεις του αφορολόγητου και των συντάξεων!…

Κατά τα άλλα, πάρθηκε η απόφαση και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους η νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλλου. Ήγουν μαζεύτηκαν όλοι αυτοί που έχουν χάσει την πολιτική τους ταυτότητα, να αποφασίσουν για την ταυτότητα των διεμφυλικών!

Έχετε σίγουρα ακούσει τη φράση που λέει «από ένα π@ύστη, όλα να τα περιμένει κανείς!» Και ξέρετε ότι το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς. Αφού κι από ένα πολιτικό όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι όλοι οι πολιτικοί είναι π@ύστηδες.  

Από τα παραπάνω συμπεράνουμε ότι ήταν αναμενόμενο να περάσει το νομοσχέδιο από τη Βουλή, τον μόνιμο τόπο όπου κυριαρχούν οι πολιτικές κωλοτούμπες και οι αλλαξοκωλιές!!!

Με τον τίτλο «το κλουβί με τις τρελές» παρουσιάζει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της η «Μάσκα» τους πρωταγωνιστές της συζήτησης για την αναγνώρισης της ταυτότητας του φύλλου.

Διεμφυλικό ονομάζεται το άτομο που αισθάνεται ότι το βιολογικό του φύλο δεν βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με το φύλο που το ίδιο βιώνει. Με αυτό το σκεπτικό ο Αλέξης που αισθάνεται πως η αριστερά δεν βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με την πολιτική που ο ίδιος ασκεί και βιώνει, ο Καμένος που αναγκάζεται να αρνηθεί την πολιτική του ταυτότητα, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, ο Θεοδωράκης που ως δημοσιογράφος δεν μπορούσε να λείπει από το κάδρο και ο Κούλης που δήλωσε ότι ακόμα και οι εξωγήινοι μπορούν να επηρεάσουν ένα νέο να αλλάξει φύλλο, είναι οι πρωταγωνιστές του έργου-κωμωδίας που παρακολουθήσαμε.

Στα δικά μας όμως τώρα όπου στο νησί ζούμε πραγματικά μεγάλες στιγμές! Ιστορικές! Ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Cities Awards, ένα διαγωνισμό που επιβραβεύει την καινοτομία και την ποιότητα ζωής με το χρυσό βραβείο για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και την προστασία του περιβάλλοντός μας!!!

Το χρυσό βραβείο παρέλαβαν ο δήμαρχος, Μανολάκι και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Πολυκρέτης!

Και αντί να πανηγυρίζουμε για αυτή μας την επιτυχία, βγήκε η αντιπολίτευση, συγκεκριμένα ο Βασίλης Βρούτσης και απαίτησε από το Μανολάκι να αφαιρέσει κάθε αρμοδιότητα από τον Πολυκρέτη καθώς –όπως υποστήριξε- έχει κριθεί ως ανίκανος!

Μωρέ βγήκε το Μανολάκι και τον κατακεραύνωσε το Βρούτση! Ιδού τι του απάντησε:  «Εάν εσείς θέλετε να υποβαθμίζετε καταστάσεις και να μιλάτε για ρεζίλια, ο κόσμος γνωρίζει όταν σε όλη την Ελλάδα βραβευόμαστε. Η βράβευση μπορεί να σας αποστομώσει.. Όσο για το θέμα του  Πολυκρέτη και πάλι ο λαός το κρίνει. Τη δίνει την αξία όμως ο ίδιος ο λαός κρίνοντάς τον Ο Πολυκρέτης είναι άξιος και γι αυτό εγώ του έχω δώσει αυτή τη θέση. Είναι άξιος.. Και όπως είπα αυτή ακριβώς η βράβευση αποτελεί και την αξία και του Πολυκρέτη και της δημοτικής αρχής. Ο κόσμος βλέπει, ο κόσμος κρίνει και όσο και να θέλετε εσείς να υποβαθμίζετε τις καταστάσεις είτε για το αεροδρόμιο είτε για τη βράβευση ο κόσμος τα βλέπει και ο κόσμος κρίνει. Γιατί κυριολεκτικά: σας καίει και σας τσούζει η κάθε επιτυχία της δημοτικής αρχής!»

Μα γιατί Μανολάκι λες ότι ο κόσμος δίνει αξία στον Πολυκρέτη; Δεν γνωρίζεις πως ο κόσμος, ο λαός, είναι ευμετάβλητος; Αποκλείεις δηλαδή ο κόσμος να αλλάξει γνώμη; Πώς και μας θεωρείς δηλαδή δεδομένους; Με αυτό το σκεπτικό σκάφτεσαι ότι θα κάνεις περίπατο στις επόμενες εκλογές; Γιατί μας έχεις δεδομένους;  Δώσε βάση να σου πω εγώ τι είναι δεδομένα…

Δεδομένο πρώτο: Όλους μας αποστόμωσε αυτή η βράβευση σας Μανολάκι την οποία αναφέρεις τέσσερις φορές (δεδομένο δεύτερο) μέσα σε τρεις προτάσεις! Δεν αποστόμωσε μόνο την αντιπολίτευση, αποστόμωσε κι εμένα… Κανείς πλέον δεν μπορεί να μιλάει… Δεδομένου ότι οι αμμοθίνες δεν μιλάνε, ούτε οι υδροβιότοποι, ούτε τα νεκρά πουλιά και ψάρια, ούτε καν οι δολοφονημένες καρέτα-καρέτα δεν μιλάνε, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει!!

Η βράβευσή σου ως προστάτη του περιβάλλοντος Μανολάκι μου, άφησε ολόκληρη την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου, άφωνη!!! Πάντως αφού θεωρείς τον Πολυκράτη άξιο γιατί τον έβγαλες από αντιδήμαρχο καθαριότητας την στιγμή κιόλας που βραβεύτηκε ο άνθρωπος;

Πάντως όσοι ακόμα σταυροκοπιούνται ή γελάνε από αυτή τη βράβευση της αποκατάστασης των έντεκα ΧΑΔΑ που δεν έγινε ποτέ, αλλά αντιθέτως οι βραβευθέντες Μανολάκι και Πολυκρέτης ευθύνονται για τη δημιουργία εκατοντάδων νέων ΧΑΔΑ σε όλο νησί, τους ενημερώνω πως υπάρχει μια λογική εξήγηση. Το ποιος διοργάνωσε τη βράβευση και ποιοι ήταν οι χορηγοί της.

Εταιρίες όπως η Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και ανάπτυξης καινοτόμων συστημάτων λογισμικού. H ENVIROMETRICS ειδικεύεται στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, της εξοικονόμησης ενέργειας, Η Solaris Bus & Coach S.A. είναι πρωτοπόρος Ευρωπαίος κατασκευαστής καινοτόμων, φιλικών προς το περιβάλλον, οχημάτων αστικής μετακίνησης.

Και όλες αυτές οι εταιρίες χορηγοί της βράβευσης, συνεργάζονται με τους Δήμους…

Είπα κι εγώ καινοτόμος στην καθαριότητα η δημοτική μας αρχή… Εκτός αν η κριτική επιτροπή θεώρησε καινοτομία το να αφαιρείς τους κάδους απορριμμάτων για να αποφύγεις τα σκορπισμένα γύρω από αυτούς σκουπίδια!!!

Λοιπόν εις ανάμνηση της ιστορικής αυτής βράβευσης, δημοσιεύω παραπάνω την παραπάνω εικόνα στην οποία όμως εγώ αποκαθιστώ το περιβάλλον στην πραγματική μορφή που είχε επί των ημερών της βραβευμένη δημοτικής αρχής, με τις μπαζωμένες περιοχές Νατούρα και τα νεκρά φλαμίνγκο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Με λαμπρότητα η σημερινή μαθητική παρέλαση, παραμονή της 25ης Μαρτίου (video)

Η μαθητική παρέλαση σήμερα στη πόλη της Νάξου - Το αυριανό πρόγραμμα (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Πάρος: Προχωρεί στην ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ με έμφαση σε τουρισμό και γαστρονομία

Ίδρυση ∆ηµόσιου Ινστιτούτου Επαγγελµατικής Κατάρτισης στην Πάρο - Η απόφαση του Δήμου και η δήλωση του κου Κωβαίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Πρόσκληση για γλέντι στη ….Γοργόνα

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια διοργανώνει γιορτή - Αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αγία Αννα

Στοίχημα: Ανοδική άνοδο – χρόνο με το χρόνο – εμφανίζουν τα “ύποπτα” παιχνίδια

Η Sportradar δείχνει άνοδο των ύποπτων αγώνων κατά 34% μέσα στο 2022

Τέμπη: Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο, τι προβλέπει για τη στήριξη των θυμάτων

Ειδική σύνταξη, διαγραφή οφειλών, διορισμός στο Δημόσιο, άμεσες αποζημιώσεις και μέριμνα για φοιτητές μεταξύ των μέτρων στήριξης στο Νομοσχέδιο για συγγενείς θυμάτων και τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη

Χρ. Λύδης: Το “Santa Irini” του χρόνου θα συνδέει την Φολέγανδρο με τη Κρήτη

Συναντήσεις με νόημα για τον υποψήφιο δήμαρχο Φολεγάνδρου Χρήστο Λύδη - Τι συζήτησε με τους εκπροσώπους ναυτιλιακής εταιρείας

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο

Επιδότηση ρεύματος: Στα 15€/MWh σε νοικοκυριά – Δύο νέα προγράμματα από τον Απρίλιο

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Εξήντα χιλιάδες εργασίες κενές ενόψει νέας τουριστικής περιόδου, ποιες είναι οι αιτίες

"Οχι" στον Τουρισμό ... Σκληρές συνθήκες εργασίας, στρεβλώσεις, μη ανταγωνιστικές αμοιβές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας νέων εργαζομένων (πίνακας)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής