Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΜανόλη στάσου…. Όχι άλλο ρεκόρ πλιζζζζζζ

Μανόλη στάσου…. Όχι άλλο ρεκόρ πλιζζζζζζ

|

Με την βοήθεια της στήλης «Σημεία και Τέρατα» της εβδομαδιαίας σατυρικής εφημερίδας «η Μάσκα» έχουμε κριτική με ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ για όσα γίνονται εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Πλέον τα έχουμε δει όλα! Καύσωνες και χαλάζι μαζί, έκλειψη σελήνης και πανσέληνο μαζί, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες μαζί! Μεγαλύτερη εντύπωση όμως δεν μας έκανε ούτε ο Εωσφόρος, όπως αποκάλεσαν τον τελευταίο καύσωνα, ούτε η καταστροφή, όπως αποκαλούν την κυβέρνηση, παρά μας έκανε η Αυγουστιάτικη πανσέληνος! Μαγεμένα τα πλήθη απόμειναν να κοιτούν αποσβολωμένα τον ουρανό, καθώς τα επίγεια έπαψαν να μας εντυπωσιάζουν…

Διά χειρός … Σημεία και Τέρατα (εφημερίδα «η Μάσκα»)

Και τι να μας κάνει εντύπωση δηλαδή; Μήπως ότι ο παρανοϊκός Κιμ απειλεί με πυρηνικό χτύπημα αμερικανικό έδαφος και ο ψυχοπαθής Τραμπ εκπληρώνει τα λόγια της προφητείας περί τρίτου παγκόσμιου πόλεμου, όταν κάνει λόγο για απάντηση με φωτιά και οργή που όμοια τους δεν έχει ξαναδεί ο πλανήτης; Έτσι όπως έχουμε καταντήσει, σιγά μη μας αγχώσει μια παγκόσμιο συμφορά!

Έχουμε εμείς τις δικές μας συμφορές, θα ασχολούμαστε με τις παγκόσμιες; Και στο κάτω-κάτω, η κοινή συμφορά, μισή χαρά, οπότε άμα γίνει παγκόσμια καταστροφή, εμείς μισή έστω χαρά θα την πάρουμε, αντίθετα με τις δικές μας συμφορές που χαρά δεν βλέπουμε!…

Ή μήπως να μας κάνει εντύπωση η Φώφη που μόλις ο Καμίνης δήλωσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, δήλωσε ότι τώρα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την κεντροαριστερά; Δρόμοι ανοίγουν καθημερινά στην πολιτική… Και ο κάθε πολιτικός παίρνει το δρόμο του… Το θέμα είναι ότι κανένας τους δεν παίρνει δρόμο, παρόλο που έχουν ανοίξει τόσους!…

Ούτε η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση μας κάνει εντύπωση! Τώρα θα τους αξιολογήσουν; Αφού αυτοί έχουν ήδη αξιολογηθεί από τους βουλευτές της περιφέρειάς τους! Αξιολογήθηκε ο αριθμός των ψήφων που έχουν και έτσι μπήκαν στο δημόσιο!!!

Να μας κάνει εντύπωση ότι χρειάζεται να δηλώσεις τον ΑΜΚΑ για να πάρεις ηλεκτρονικό εισιτήριο κι έτσι παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα; Ποια προσωπικά δεδομένα, που μόνοι μας τα έχουμε βγάλει στη φόρα μέσω του μουροβιβλίου;

Έχουμε δημοσιοποιήσει πού βρισκόμαστε, τι τρώμε, τι κάνουμε, με ποιους, πώς είμαστε όταν ξυπνάμε, πώς χέζουμε και πώς είναι ο κώλος μας, θα μας πειράξει ο ΑΜΚΑ;

Ούτε καν τα λόγια του προέδρου της βουλής του Βούτση δεν μας εντυπωσίασαν. Και μιλάμε για τη βαρυσήμαντη δήλωση: «η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατη συντηρητική, ούτε η Ελλάδα να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»

Ήγουν, η προοδευτική μας κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει τη συντήρηση και γι αυτό πρέπει να συντηρηθεί στην εξουσία, αφού η εποχή αυτό απαιτεί. Όσο για τα περί πατρίδος, θρησκείας και οικογένειας είναι ανώφελο να σχολιαστούν καθώς άπαντα έχουν πέσει υπέρ πατρίδος! Και πίστεως!

Αυτό όμως το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών αποτέλεσε αφορμή για έμπνευση ώστε να το αποδώσω με την εικόνα του πρωτοσέλιδου της «Μάσκας». Τα πρόσωπα μόνο στον πίνακα του Νικάλοου Γύζη έχουν αλλάξει επειδή τα πάντα είναι θέμα παιδείας και στον τομέα αυτό η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμη να κάνει βαθιές τομές, με βαθύτερη εκείνη του να μην είναι πλέον υποχρεωτικό ο υπουργός παιδείας να έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του.

Θα μου πείτε βέβαια τι δουλεία έχει η αριστερή κυβέρνηση με το κρυφό σχολειό; Έ, λοιπόν όσο περίεργο κι αν ακούγεται χωρίς το κρυφό σχολειό που συντήρησε την ελληνική γλώσσα, οι σημερινοί προοδευτικοί δεν θα είχαν γλώσσα να την τροποποιούν κατά το δοκούν, αποκαλώντας την τρόικα θεσμούς και την φορομπηχτική πολιτική δημοσιονομική προσαρμογή, ούτε να την χρησιμοποιούν ασύστολα για να λένε τα ασύστολα ψέματα τους!…

Όσο για την κατάργηση των αριστείων και των αρίστων, αυτό νομίζω πως πρώτο από όλους φέρνει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό που είχε βαθμολογήσει τον πρώην υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, με άριστα δέκα! Επίσης φέρνει σε δύσκολη θέση την εκκλησία της Ελλάδας, αφού δεν αποσαφηνίζεται τι θα γίνει με όσους έχουν το όνομα Αρίστος!!!

Και στα της Νάξου

Στα δικά μας όμως τώρα όπου δεν ξέρω πόσοι από σας που μας διαβάζετε αυτή τη στιγμή, έχετε σώας τας φρένας ή έχετε παρανοήσει, για να ξέρω σε τι γλώσσα πρέπει να γράψω για να γίνω αντιληπτός.

Καταρχήν αυτό που ζούμε φέτος στο νησί είναι παράνοια… Θα μου πείτε η Νάξος έτσι πάντα ήταν… Δεν έχει μέση κατάσταση… Ή διάνοια ή παράνοια!

Να δώσω παράδειγμα. Ο Δήμος στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τα μπάζα που μαζευόταν σε κάθε γωνιά του νησιού, αλλά και να αποφύγει την λύση της καύσης τους, προτίμησε τη λύση του ιδιώτη ο οποίος μαζεύει τα μπάζα και κατά τα γεγονότα τα καίει αυτός!…

Έτσι λοιπόν τα μπάζα αυτή τη φορά δεν τα έκαψε ο δήμος, αλλά ο ιδιώτης που όρισε ο δήμος, όταν πήρε φωτιά ο χώρος που τα συλλέγει! Μπορεί λόγω υψηλών θερμοκρασιών να είχαμε αυτανάφλεξη, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αυτή τη φορά την αυτανάφλεξη δεν την χρεώνεται ο δήμος, αλλά ο ιδιώτης με όλη την αγγλική σημασία του όρου!!!

Το φλέγων ζήτημα των μπάζων ακόμα φλέγεται λοιπόν, και μαζί με αυτό και τα υπόλοιπα προβλήματα που μας καίνε αυτό τον καιρό. Η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση που παρατηρήθηκε ποτέ βρίσκεται σε εξέλιξη και όταν λέμε σε εξέλιξη εννοούμε σε πλήρη εξέλιξη, αφού και οι αδειούχοι του δεκαπενταύγουστου, αναμένεται να φέρουν τα αυτοκίνητά τους για διακοπές στο νησί μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κίνησης στο λιμάνι της Νάξου, μόνο τον Ιούλιο ήρθαν στο νησί μας πάνω από 11.300 ΙΧ! Κοντά στις 3.000 ΙΧ παραπάνω από πέρυσι!

Και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τον Αύγουστο αναμένονται στο νησί πολλά περισσότερα αυτοκίνητα αφού, πρόσφατα οι οδηγοί πήραν ως δώρο πίσω τις πινακίδες που τους κρατούσε η τροχαία!!!

Αυτό σημαίνει ότι αυτόν τον μήνα ο αριθμός των οχημάτων που θα βρίσκονται στο νησί μας θα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων!!!

Το δράμα είναι ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας, η ΚΛΙΜΑΚΑ, να βάλει  οριστικά λουκέτο, οπότε ζήτω που καήκαμε! Φανταστείτε η Νάξος, η νήσος των τρελών, που από μόνοι τους οι Ναξιώτες ομολογούν ότι δεν φτάνει η δική τους λώλα, αλλά κι άλλοι λωλοί έλκονται από το νησί και μένουν εδώ δια βίου, να μείνει χωρίς ψυχιατρική βοήθεια!!!

Και πότε; Τώρα που οι λωλοί στο νησί είναι δεκάδες χιλιάδες! Τώρα που έχουμε μεταμορφωθεί σε άσυλο! Που οι τρελοί έχουν καταλάβει το τρελοκομείο!

Για το λόγο αυτό η άμεση και γενική χρήση ηρεμιστικών, είναι άκρως απαραίτητη και παραπάνω παραθέτω την εικόνα του κουτιού των ηρεμιστικών στο οποίο υπάρχει η φωτογραφία από την άφιξη πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, μια εικόνα που εκτός του ότι είναι πέρα για πέρα αληθινή, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα λήψης των χαπιών!!!

Είμαι επίσης αναγκασμένος λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί, να παρακαλέσω θερμά το Μανολάκι να σταματήσει την εισροή τουριστών στο νησί μας! Το ρεκόρ επισκεψιμότητας το έχει ήδη κάνει, θα μπορεί να ισχυριστεί ότι επί των ημερών του είχαμε την μεγαλύτερη αύξηση τουριστών, οπότε Μανολάκι φτάνει πια, έλεος!

Κι αν δεν λυπάσαι εμάς, τουλάχιστον λυπήσου τους αντιδημάρχους σου! Λυπήσου τον Λιανό που το κυκλοφοριακό του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο των οχημάτων! Λυπήσου τον αρμόδιο της καθαριότητας, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών.

Αυτόν τον αρμόδιο καθαριότητας που ειλικρινά κανένας δεν ξέρει πια ποιος είναι, αλλά φαντάζομαι  ότι εσύ τουλάχιστον ξέρεις!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Με λαμπρότητα η σημερινή μαθητική παρέλαση, παραμονή της 25ης Μαρτίου (video)

Η μαθητική παρέλαση σήμερα στη πόλη της Νάξου - Το αυριανό πρόγραμμα (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Πάρος: Προχωρεί στην ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ με έμφαση σε τουρισμό και γαστρονομία

Ίδρυση ∆ηµόσιου Ινστιτούτου Επαγγελµατικής Κατάρτισης στην Πάρο - Η απόφαση του Δήμου και η δήλωση του κου Κωβαίου

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Πρόσκληση για γλέντι στη ….Γοργόνα

Ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια διοργανώνει γιορτή - Αύριο Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αγία Αννα

Στοίχημα: Ανοδική άνοδο – χρόνο με το χρόνο – εμφανίζουν τα “ύποπτα” παιχνίδια

Η Sportradar δείχνει άνοδο των ύποπτων αγώνων κατά 34% μέσα στο 2022

Τέμπη: Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο, τι προβλέπει για τη στήριξη των θυμάτων

Ειδική σύνταξη, διαγραφή οφειλών, διορισμός στο Δημόσιο, άμεσες αποζημιώσεις και μέριμνα για φοιτητές μεταξύ των μέτρων στήριξης στο Νομοσχέδιο για συγγενείς θυμάτων και τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη

Χρ. Λύδης: Το “Santa Irini” του χρόνου θα συνδέει την Φολέγανδρο με τη Κρήτη

Συναντήσεις με νόημα για τον υποψήφιο δήμαρχο Φολεγάνδρου Χρήστο Λύδη - Τι συζήτησε με τους εκπροσώπους ναυτιλιακής εταιρείας

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για τον Απρίλιο

Επιδότηση ρεύματος: Στα 15€/MWh σε νοικοκυριά – Δύο νέα προγράμματα από τον Απρίλιο

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Εξήντα χιλιάδες εργασίες κενές ενόψει νέας τουριστικής περιόδου, ποιες είναι οι αιτίες

"Οχι" στον Τουρισμό ... Σκληρές συνθήκες εργασίας, στρεβλώσεις, μη ανταγωνιστικές αμοιβές, αλλά και αλλαγή νοοτροπίας νέων εργαζομένων (πίνακας)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής