Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΜΜΕΔήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: back to the …future

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: back to the …future

|

Μέσα από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” της εβδομαδαίας σατυρικής εφημερίδας “Η Μάσκα” έχουμε μία κριτική ματιά για όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Θυμήθηκε ο Μάης να θυμίσει και σε μας ότι είναι άστατος κι έπιασε να φυσάει, να βρέχει και να κάνει τέλος πάντων ότι μπορεί για να αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτος. Να είναι δηλαδή ασορτί που λένε, με ότι άλλο συμβαίνει στον κόσμο, τον εντελώς απρόβλεπτο. Να δώσω μερικά παραδείγματα. Μόλις πριν λίγες μέρες ασχολήθηκε η χώρα μας, η Ευρώπη και ο κόσμος όλος με την νίκη του Μακρόν στις γαλλικές εκλογές.

Από τη στήλη “Σημεία και Τέρατα” (Μάσκα) 

Ο λόγος που ασχολήθηκε όλος ο κόσμος με την νίκη Μακρόν ήταν γιατί στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας νικήθηκε ο λαϊκισμός, που αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο τον κύριο εχθρό της δημοκρατίας. Την επόμενη μέρα όμως και εντελώς απρόβλεπτα όλος ο κόσμος σταμάτησε να ασχολείται με την ήττα του λαϊκισμού και άρχισε να ασχολείται με τη σύζυγο του Μακρόν. Τι φόρεμα φορούσε όταν πέρασε την πύλη του προεδρικού, τι χρώμα ήταν, αν ήταν παρόμοιο με το φόρεμα που φορούσε η γυναίκα του Τραμπ, η Μελανιά, αν το μαλλί της ήταν καλά επιμελημένο και τα κοσμήματά της ακριβά!

Ο παγκόσμιος θρίαμβος του λαϊκισμού λίγες ώρες μετά την ήττα του!!!

Περί παντελονιών ο λόγος

Ο σεξισμός είναι αυτός που –απρόβλεπτα- απασχόλησε μέχρι και τη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο και αφορά τα νέα μέτρα του νέου μνημονίου.

Ο Λοβέρδος ο γόης του πάλαι ποτέ Πασοκ δήλωσε ότι ο Τσακαλώτος φοράει παντελονάκια γιατί αν φόραγε παντελόνια θα είχε παραιτηθεί όπως είχε δηλώσει ότι θα κάνει αν πέσει περισσότερο το αφορολόγητο.  «Κύριε πρόεδρε, επιτέλους πρέπει να σταματήσουν τα σεξιστικά σχόλια μέσα στην αίθουσα. Και σήμερα και χθες, το να ‘φοράμε παντελονάκια ή παντελόνια’ ή οτιδήποτε άλλο, νομίζω δεν τιμά το Κοινοβούλιο και ιδιαίτερα με την παρουσία μας» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη απευθυνόμενη στο προεδρείο και συγκεκριμένα στον πρόεδρο τον δικό μας Νίκο Μανιό.

Ο Μανιός σήκωσε το γάντι και απάντησε στον Λοβέρδο «Αυτά που λέτε είναι απαράδεκτα, σεξιστικά και προκαλούν μονομαχία, εάν ήμασταν σε άλλες εποχές».

Το τι χαρήκανε οι κυρίες της βουλής που καταδικάστηκε επίσημα  ο σεξισμός, δεν λέγεται! Ιδιαίτερα χάρηκαν εκείνες που έχουν πρότυπο τη σύζυγο του Μακρόν και ξοδεύουν τεράστια ποσά για ανάλογα ταγιεράκια ή ξοδεύουν χρήμα και χρόνο στα κομμωτήρια ή που έχουν δώσει αγώνες για να μπαίνουν στη βουλή μόνο η αυθεντικές τσάντες Λουί Βιτόν!!!

Εντωμεταξύ έπρεπε να συζητηθεί το θέμα των νέων μέτρων, αλλά εντελώς απρόβλεπτα, κάτι τέτοιο δεν το επέτρεψε ο Μανιός, αφού διέκοψε το βουλευτή που τόλμησε να αναφερθεί στα νέα μέτρα και συγκεκριμένα στο θέμα των μαθητικών συσσιτίων, λέγοντάς του ότι να αλλάξει θέμα γιατί εκείνη τη στιγμή ο Μανιός πείναγε και δεν ήθελε να ακούει τέτοια!…

Άλλο απρόβλεπτο ήταν ότι πέρασε ο Δένδιας μπροστά από τον Κασιδιάρη την ώρα που ο βουλευτής της χρυσής αυγής μιλούσε, με αποτέλεσμα να εκτεθεί η φρουρά που καλούσε να επέμβει ο πρόεδρος της Βουλής μιας και έκανε ώρα να εισβάλλει στην αίθουσα και να συλλάβει τον Κασιδιάρη!

Τελικά αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της χρυσής αυγής από τη συζήτηση στην ολομέλεια και παραμείνανε μόνο οι δημοκράτες να αποφασίσουν την εφαρμογή των αντισυνταγματικών μέτρων!..

Το μνημόνιο προκαλεί … μεθύσι

Το μόνο προβλέψιμο ήταν ότι τελικά τα νέα μέτρα ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία της βουλής κάτι που έχει γίνει αρκετές φορές και στο παρελθόν. Τώρα πώς έγινε και αυτοί που έσκιζαν τα μνημόνια και τα ρούχα τους ότι δεν θα πάρουν άλλα μέτρα, να ψηφίσουν τα μέτρα του νέου μνημονίου, μάλλον πως το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Μάσκας» δίνει κάποια εξήγηση.

Μάλλον αντί να κάνουν τα μνημόνια κομμάτια, γίνανε αυτοί! Και μέσα στο μεθύσι τους λέγανε παρανοϊκά πράγματα ότι θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, θα σταματήσουν την επιτροπεία, και την επόμενη θα ξυπνήσουν και δεν θα θυμόνται τίποτα!

Ξέρετε υπάρχει σχέση μεταξύ του αλκοόλ και του μνημονίου. Το πρώτο ποτό φέρνει όρεξη (βλέπε Μανιό!), το δεύτερο υγεία, το τρίτο έξοδο στις αγορές, το τέταρτο ανάπτυξη, το πέμπτο τη συζήτηση, το έκτο φασαρία, το έβδομο τη συμπλοκή και την αστυνομία!!!

Όπως ακριβώς και στη συνεδρίαση της βουλής δηλαδή!!!!

Πρόεδρος ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ελαιοχρωματιστής

Στα δικά μας όμως τώρα όπου την περασμένη Τρίτη είχαμε δημοτικό συμβούλιο το οποίο έβγαλε λαυράκια! Πρώτα-πρώτα είχαμε αλλαγές στο προεδρείο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ.

Το Μανολάκι ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Γιάννη Τσολάκη για το έργο που προσέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι άφησε το δικό του χρώμα στον πολιτισμό…

Δεν ξέρω βέβαια πώς αντιλαμβάνεται το Μανολάκι τον πολιτισμό, αλλά αν κρίνω από αυτή του τη δήλωσή, μάλλον πως ο επόμενος πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ θα έπρεπε να είναι ελαιοχρωματιστής!

Και όμως ο νέος πρόεδρος ο Μιχάλης Μαρούλης, δεν είναι! Για το νέο πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ το Μανολάκι δήλωσε ότι τον στηρίζει και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Τώρα πώς αισθάνεται ο Μαρούλης που τον στηρίζει το Μανολάκι που δεν τον στηρίζουν ούτε οι δικοί του και έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό του, είναι ένα ζητούμενο…

Όπως ζητούμενο είναι το τι έργο θα προσφέρει ο νέος πρόεδρος στον πολιτισμό και τι χρώμα σκοπεύει ο ίδιος να τον βάψει!!! Πάντως με τα παραπάνω το Μανολάκι ομολογεί πως με τις επιλογές του, ο πολιτισμός μας την έχει βαμμένη!!!

Λαυράκι …. Επιστροφή Πολυκρέτη

Το μεγαλύτερο όμως λαυράκι από αυτό το δημοτικό συμβούλιο το έβγαλε ο τομέας της καθαριότητας.

Ποιον νομίζετε ότι όρισε το Μανολάκι υπεύθυνο για την καθαριότητα των ακτών, τη διατήριση του πράσινου και την ομαλή λειτουργία του ΧΥΤΑ; Επειδή δεν πάει ο νου σας, σας λέω ότι τους τομείς αυτούς τους ανέλαβε ο Μανώλης Πολυκρέτης!!!

Δεν πήγαινε με τίποτα ο νους στον Πολυκρέτη σας έτσι; Μόνο ο νους του Μανολακιού θα μπορούσε να φτάσει μέχρι εκεί! Ο νους του Μανολακιού που χρειάστηκε επτά χρόνια για να αντιληφθεί ότι ο Πολυκρέτης ήταν πολύ λίγος για να διαχειριστεί το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών και να αποφασίσει  να τον πάψει από τα καθήκοντά του, έφτασε στο σημείο να τον επιλέξει ως καταλληλότερο για να του αναθέσει εκ νέου καθήκοντα καθαριότητας.

Ερώτημα: Υπάρχει νους που να σκέφτεται ότι ο επί επτά χρόνια αποτυχημένος, αν του δοθεί μια ακόμα ευκαιρία μπορεί και να πετύχει; Απάντηση: Δεν υπάρχει. Τέτοιος είναι ο νους του Μανολακιού.

Ο νους του Μανολακιού δεν υπάρχει!!!!

Είναι πεπεισμένος δηλαδή ότι μπορεί να πετύχει ο αποτυχημένος!…

Η παραπάνω ιστορία μοιάζει με κινέζικο φιλοσοφικό γρίφο. Υπάρχει ένας κινέζικος φιλοσοφικός γρίφος που λέει: Αν κάποιος προσπαθεί να αποτύχει και πετύχει, τότε τι έκανε πέτυχε ή απέτυχε;

Και να δεις που οι Κινέζοι φιλόσοφοι θα είχαν κατά νου το Μανολάκι όταν τον σκέφτηκαν!…

Το θέμα είναι ότι το καλοκαίρι βρίσκεται λίγες μέρες μακριά, ο κόσμος θα αυξηθεί κατακόρυφα, το ίδιο και ο όγκος των σκουπιδιών και το δεδομένο είναι ότι προσωπικό -πολιτικό και εργατικό- δεν υπάρχει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Ήδη οι σκουπιδότοποι έχουν γεμίσει εκ νέου και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν κάνει την εμφάνισή τους και νέοι σκουπιδότοποι ανά τον τόπο…

Γι’ αυτό σου λέω Μανολάκι, πάρτο αλλιώς! Προσπαθώντας να κάνεις τη στροφή στο μέλλον, κάνεις επιστροφή στο παρελθόν!!! Βέβαια εκεί ανήκεις κι εσύ…

Αν και αυτό μου φαίνεται πως το έχεις καταλάβει και ο ίδιος… Δεν εξηγείται αλλιώς η εργολαβία ύψους  75.000 ευρώ που αφορά αποκλειστικά τα νεκροταφεία!

Φαίνεται πως προσδοκάς ανάσταση νεκρών!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Super Jet: Ανεκτέλεστα δρομολόγια σήμερα και αύριο

Δεμένο θα παραμείνει λόγω καιρικών συνθηκών το Super Jet στον Πειραιά

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

Ανάφη: Διαμάχη για την εύρεση ή όχι καρχαρία – καλικάντζαρου

Ο πρώτος καρχαρίας – καλικάντζαρος στη Μεσόγειο ή πλαστικό παιχνίδι; Επιστημονική διαμάχη για εύρημα στην Ανάφη

Μύκονος: Στάση εργασίας (28/03) από όλους τους εργαζόμενους

Κινητοποιήσεις στη Μύκονο με αφορμή την επίθεση κατά του αρχαιολόγου Μ. Ψαρρού - Και οι εκπαιδευτικοί στο πλευρό των εργαζομένων

Στοίχημα – Euro 2024: Προβάδισμα νίκης αλλά με under για την Ελλάδα

Μπαίνει με το... δεξί στην «OPAP Arena» η Ελλάδα, διπλό στο 2.15 η Γαλλία - Η πρόταση από την Foxbet.gr

Σαντορίνη: Στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για την 25η Μαρτίου 1821 το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Και αυτή τη φορά το σχολείο μας με την αντιπροσωπευτική ομάδα των μαθητών/τριών και την συνοδεία του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου ηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης στην πρωτεύουσα του νησιού

Σαντορίνη: Συγχαρητήρια από τον ΔΑΠΠΟΣ στην ομάδα του Πανθηραϊκού

"...ευελπιστούμε να σας καμαρώσουμε στον τελικό της διοργάνωσης..."

Βίβλος: Αυτοψία από τη δημοτική Αρχή για θέματα ασφάλειας του Γυμνασίου

Δημήτρης Λιανός και Ηλίας Ορφανός βρέθηκαν χθες στις Τρίποδες όπου είδαν τα προβλήματα που αφορούν υποδομές στο Γυμνάσιο Βίβλου

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στα δρομολόγια με έκτακτη προσέγγιση στο Ηράκλειο

Το απόγευμα της Τρίτης αναχωρεί το "Πρέβελης" - Πως διαμαρφώνεται το δρομολόγιό του

Νάξος: Οι Κουδουνάτοι μέσα από τη ματιά του Γιάννη Βασαλάκη

Αξώτες Κουδουνάτοι σε Απείρανθο και Φιλώτι όπως τους είδε ο φωτογραφικός φακός του Γιάννη Βασαλάκη