Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήLifestyleΑιγαίο: Τι κάνει η Βάνα Μπάρμπα και πάλι στο Καστελόριζο;

Αιγαίο: Τι κάνει η Βάνα Μπάρμπα και πάλι στο Καστελόριζο;

|

Η Βάνα Μπάρμπα και οι συντελεστές του “Mediterraneo”, ξανά στο Καστελλόριζο, αυτό το καλοκαίρι.. 

Όταν η Ιταλία και τα Όσκαρ υμνούσαν τις ομορφιές του Καστελλορίζου κι  η Βάνα Μπάρμπα ήταν μαγική,  όπως το νησί, οι Ιταλοί αγάπησαν το Καστελλόριζο,  όπως και όλοι όσοι είδαν τότε την κινηματογραφική ταινία.Πέρασαν 30 χρόνια, και αυτό το καλοκαίρι, ηθοποιοί και συντελεστές θα βρεθούν ξανά,  πιθανότατα τον Αύγουστο,  στο νησί και θα κάνουν ένα μεγάλο πάρτι σαν αυτά που κάνει ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης, δωρεάν για όλο τον κόσμο. Ο δήμος Μεγίστης, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Βάνα Μπάρμπα, όλοι αποφασισμένοι για αξέχαστες μέρες.

Η είδηση είναι πολύ φρέσκια και τώρα ξεκινά να σχεδιάζεται. Η Βάνα Μπάρμπα, πρωινή-πρωινή από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής  μου μιλάει για την υπέροχη προοπτική.«Καταρχάς να στείλουμε την αγάπη μας στο πανέμορφο νησί της Ρόδου, μου είπε, και τα θερμά μας συγχαρητήρια γιατί φυλάτε Θερμοπύλες οι άνθρωποι που δουλεύετε σε τέτοιας ποιότητας έντυπα μέσα. Γιατί διάβασα, μπήκα και είδα τι ακριβώς είναι «Η Ροδιακή» και τι δύναμη έχει στην έντυπη και την ηλεκτρονική της μορφή.

Το δεύτερο είναι ότι το Καστελλόριζο είναι σημείο αναφοράς για όλους μας. Για εμένα δε παραπάνω, λόγω της ταινίας “Mediterraneo”. Είχα  την τιμή να δουλέψω με τον δήμο Μεγίστης, μετά από πολλά χρόνια, από τότε που έκανα την  ταινία.

Πήγα μετά από πολλά χρόνια στο Καστελλόριζο και πραγματικά ντρεπόμουνα γιατί άφησα τον χρόνο να περάσει, ήταν δε μαγικό όλο αυτό το συναίσθημα που βίωσα, όλη αυτή η αγάπη. Το νησί είναι μαγικό, δεν υπάρχει αυτό το νησί όπως και η Σύμη όπως και η Χάλκη, όλα τα νησιά μας είναι υπέροχα, αλλά το Καστελλόριζο έχει μια άλλη μαγεία.

Έτσι πριν από δύο χρόνια κάναμε μία συναυλία ο δήμος Μεγίστης με τον Σταύρο Ξαρχάκο και το υπουργείο Ναυτιλίας.  Εκεί ήταν η πρώτη φορά που είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάποια φεστιβάλ, κάποιες μουσικές συναντήσεις, γιατί ο κόσμος θέλει να ‘ρθει στο Καστελλόριζο. Δεδομένου της πρώτης μας επαφής με τον δήμο είπαμε τώρα να κάνουμε ένα ριγιούνιον, μία επανασύνδεση μετά από 30 χρόνια, όλοι οι ηθοποιοί του “Mediterraneo”, να γίνει έκθεση φωτογραφίας από την ταινία και να γίνει και μία συναυλία. Πρότεινα στον μεγάλο μας συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη να κάνουμε μια γιορτή, ένα πάρτι συνάντησης 30 χρόνια μετά».

Δέχτηκε την πρόσκληση ο Κραουνάκης;
Ο κ. Κρουανάκης, περιμένει με μεγάλη χαρά να ορίσουμε ημερομηνίες, δέχτηκε, θέλει να έρθει και κοιτάμε ημερομηνίες.
Θέλαμε κι εμείς να είμαστε του προφήτη Λιά, που είναι πολύ σημαντικό που γίνεται το πανηγύρι, αλλά δεν ξέρω αν θα γίνει λίγο πριν ή λίγο μετά.

Ποιοι θα βρεθείτε στο Καστελλόριζο, λοιπόν;

Το ριγιούνιον των ανθρώπων που δουλέψαμε τότε. Μιλήσαμε  ήδη με την Ιταλική πρεσβεία, τους βρήκαμε, ο Τσετέρνα το παιδί ο μικρούλης που ήταν ερωτευμένος μ’ εμένα είναι αυτός που πηγαίνει σταθερά στο Καστελλόριζο από τότε, μπορεί και κάθε καλοκαίρι… Οι Ιταλοί από τότε το Καστελλόριζο το έχουν λατρέψει. Κάναμε και επίσημη πρόσκληση στον σκηνοθέτη της ταινίας τον  Γκαμπριέλε Σαλβατόρες, όλοι είπανε αμέσως «ναι» και τώρα κοιτάμε ημερομηνίες και το στήνουμε με μεγάλη αγάπη όπως και τις συναυλίες μας.

Θα καλέσουμε τον κόσμο να έρθει εκεί, είναι δωρεάν για τον κόσμο να δει τα πάντα και τις συναυλίες μας και όλα και για εμάς είναι πολύ σημαντικό γιατί θα στηθεί ψηλά πανευρωπαϊκά η σημαία του Καστελλορίζου, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν  να γίνουν αν δεν υπήρχε ο δήμαρχος,  ο αντιδήμαρχος και όλη η ομάδα των πολιτιστικών του δήμου Μεγίστης,  καθώς θα ήθελα να ευχαριστήσω από την ψυχή μου  τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τον κ. Χατζημάρκο. Μας στήριξε από την πρώτη στιγμή.

Με πληροφορίες από τη σελίδα  briefingnews.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Οι εκλογές αλλάζουν την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων

Αλλάζει η ημερομηνία λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια

Προκήρυξη διαγωνισμού για τη μικροκινητικότητα στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μπαίνει σε νέα εποχή... Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού

Λεονταρίτης και Μαργαρίτης έκαναν αυτοψία στο Γυμνάσιο Βίβλου

Σε επίπεδο αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων την Τετάρτη (29/03) πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες ώρες διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Βίβλου. Τι ήθελε η Δημοτική Αστυνομία ;

Γλινάδο: Πασχαλινό παζάρι Αγάπης την προσεχή Κυριακή (02/04)

Μέσω του Συλλόγου Γονένων και Κηδεμόνων των σχολείων στο Γλινάδο Νάξου έχουμε τη προσεχή Κυριακή (02/04) Πασχαλινό μπαζάρ

Τήνος και Σύρος πρώτες επιλογές για τις ημέρες του Πάσχα

Τα νησιά που αναμένεται να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μέρος των εκδρομέων του Πασχα - Τιμές και πληρότητες

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Κρήτη με τις Κυκλάδες

Οκτώ δρομολόγια θα έχουμε σε καθμερινή βάση που θα συνδέουν τις Κυκλάδες με την Κρήτη - Ποια θα προσεγγίσουν Νάξο και Πάρο

Ιταλία: Δρομολογεί την απαγόρευση κρέατος εργαστηρίου

Η Ιταλία δρομολογεί την απαγόρευση κρέατος εργαστηρίου «για την προστασία της παραδοσιακής διατροφής»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Ηλεκτρονικές απάτες και πώς μπορούμε να τις αποφύγουμε

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και αποφυγή μορφών τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής εξαπάτησης» από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

ΥΝΑΝΠ: Αποκτά υγειονομικό σκάφος το Λιμεναρχείο Κέας

Στην προμήθεια 11 νέων περιπολικών σκαφών με υγειονομικό εξοπλισμό προχωρά το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής - Το ένα στην Κέα

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos