Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΠΑΣΟΚ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και εκλογές στο τέλος του... δρόμου

ΠΑΣΟΚ: Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και εκλογές στο τέλος του… δρόμου

|

Ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή (12/02) στη Σύρο, η εκδήλωση της κοπής πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κυκλάδων.

Η κοπή πίτας έλαβε χώρα στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Σύρου και τον κύκλο των τοποθετήσεων άνοιξε ο κ. Χρήστος Πολατσίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Αφού καλωσόρισε τα μέλη, τους φίλους και όσους έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση, έθεσε τις πολιτικές αιχμές που βάζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ακρίβειας ασκώντας κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.  Επίσης, όπως είπε, πολύ ψηλά στην ατζέντα του κόμματος βρίσκονται τα ζητήματα υγείας, όπου θέση τους είναι η βελτίωση των διαδικασιών πρόσληψης, ώστε αφενός να είναι ταχύτερες  και αφετέρου να είναι διαφανείς. Επιπλέον, θεωρούν ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα σχετικά με τη στέγαση και με τους μισθούς.

Ένα ακόμα ζήτημα το οποίο ιεραρχείται ψηλά από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης των νησιών. Ενώ τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, και στο ζήτημα της αποκατάστασης του δημαρχιακού μεγάρου, στην μη ύπαρξη εξεταστικού κέντρου ΑΣΕΠ στις Κυκλάδες και στο ζήτημα του μεταφορικού ισοδυνάμου, που έχει καθυστερήσει μήνες.

Ταυτόχρονα, κριτική εξαπέλυσε και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ λέγοντας χαρακτηριστικά: “δεν δεχόμαστε μαθήματα προοδευτικότητας από εκείνους που συγκυβέρνησαν με την ακροδεξιά” και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ακολουθεί αυτόνομη πορεία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο κ. Αντώνης Καραμολέγκος, γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης, ό οποίος είπε ότι ελπίζουν από του χρόνου να διαθέτουν ένα μεγαλύτερο χώρο  και ευχαρίστησε τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος για την παρουσία τους, καθώς και τον πρ. Δήμαρχο, κ. Γιάννη Δεκαβάλλα, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Πιταούλη και Μηνά Αληφραγκή και τον κ. Αλέξη Αθανασίου, υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής του συνδυασμού “Αναγέννησί μας”. Έκλεισε με ευχές για τη νέα χρονιά και για τις εκλογές.

Τον πρώτο κύκλο τοποθετήσεων έκλεισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και οργανωτικός υπεύθυνος των Κυκλάδων για τις εκλογές,  κ. Μάριος Ρούσσος, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και ευχήθηκε για το νέο έτος.

Από τους υποψηφίους βουλευτές πρώτος το λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Βλασερός. Με τη σειρά του και εκείνος έθεσε τις πολιτικές αιχμές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνοντας ότι τα προβλήματα του κόσμου πληθαίνουν. Χαρακτηριστικά ανέφερε: “Το ΠΑΣΟΚ είναι η ήρεμη δύναμη, είναι το κόμμα που θα δώσει λύσεις”. Ο κ. Γιάννης Βλασερός είναι γιατρός και ως εκ τούτου επέμεινε στα ζητήματα υποστελέχωσης των κέντρων υγείας και γενικότερα των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας χωρίς όμως να παραλείψει να αναφερθεί και σε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, της συνδεσιμότητας των νησιών, της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, της ακρίβειας και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλαδίτες στην καθημερινότητά τους.

Από τον  κ. Βλασερό την σκυτάλη έλαβε ο κ. Τζώρτζης Μακρυωνίτης. Σύμφωνα με τον κ. Μακρυωνίτη βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εκλογές είναι η πανελλαδική αύξηση των ποσοστών του, ώστε να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή το επόμενο διάστημα. Ο δεύτερος στόχος είναι να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Βουλευτή – ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι – στις Κυκλάδες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “το γεγονός ότι δεν είχαμε Βουλευτή στις Κυκλάδες τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλο μειονέκτημα για το κίνημα, δεν έχουμε φωνή”. Έχοντας πείρα ετών στα αυτοδιοικητικά και όντας εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος επέμεινε στα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και σημείωσε, ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα και απευθυνόμενος στους αυτοδιοικητικούς που ήταν παρόντες υπογράμμισε ότι η αποκέντρωση έχει υπονομευτεί και ότι το κράτος έχει γίνει πολύ συγκεντρωτικό.

Τέλος, μίλησε ο κ. Γιάννης Πολυχρονάκος. Στην ομιλία του υπενθύμισε τις δυσκολίες που έχουμε βιώσει τα τελευταία έτη ως χώρα τονίζοντας ότι αυτές τις δυσκολίες βίωσαν στο πολλαπλάσιο οι νησιώτες. Καταλόγισε και εκείνος έλλειμμα δημοκρατίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνοντας ειδική μνεία στην απόπειρα παρακολούθησης του προέδρου του Κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, κατηγορώντας όμως για καπηλεία  το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στην τοποθέτησή του ανέπτυξε αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες  και αναφέρθηκε στο κομμάτι του προγράμματος του κόμματος για τα νησιά. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της υδροδότησης των νησιών για το οποίο προτείνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έργα υποδομής όπως μικρά φράγματα, αναβάθμιση του δικτύου και των μονάδων αφαλάτωσης. Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων στα νησιά για το οποίο είχε αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος τις προηγούμενες μέρες. Για τις επερχόμενες εκλογές προσδιόρισε το πολιτικό διακύβευμα λέγοντας:   “το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ αλλά ή με εκείνους που βάζουν πρώτα το συμφέρον της χώρας ή με εκείνους που κάνουν το οτιδήποτε για τις καρέκλες”.

Την εκδήλωση εκτός από τους παραπάνω τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαμανώλης, ο κ. Δημήτρης Γρυπάρης, πρώην Αντιδήμαρχος Ερμούπολης,  ο κ. Νικήτας Γρυπάρης, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος και η πρώην Δήμαρχος Σερίφου Αγγελική Συνοδινού, η οποία και χαιρέτισε την εκδήλωση στο τέλος. Έπειτα ακολούθησε η κοπή της Πίτας από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής και το γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης και το κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

Κείμενο – Φωτογραφίες Logotypos.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή