Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΚαλύψτε τα κενά τώρα

Καλύψτε τα κενά τώρα

|

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων ζητάει την άμεση κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα Αστυνομικά (και όχι μόνο) τμήματα των Κυκλάδων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου 

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι επί …θύρας. Οι πρώτοι επισκέπτες εμφανίζονται και τα νησιά στις Κυκλάδες αποκτούν και πάλι ζωή. Όμως, τα προβλήματα δεν λείπουν. Τα κενά είναι πολλά όσον αφορά τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων που για μία ακόμη φορά θα σηκώσει το βάρος της προστασίας του πολίτη. Και όπως είναι λογικό, η Ένωση Αστυνομικών Κυκλάδων προσπαθεί να προλάβει τα …χειρότερα. Με επιστολή της προς κάθε αρμόδιο φορέα ζητάει τι άλλο από την απαραίτητη ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των υπηρεσιών της Δ/νσης Αστυνομίας Κυκλάδων κατά την τρέχουσα θερινή τουριστική περίοδο ώστε το τέλος της σεζόν να μην μας βρει με …παρατράγουδα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε πρόσφατα..

Κύριε Αρχηγέ,

            Με αφορμή την έκδοση της υπ΄ αριθμ.  6001/7/5651-β΄ από 17-01-2015 Δ/γής κ. Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., με την οποία κλήθηκαν συνάδελφοι μας, από όλη την επικράτεια, να εκδηλώσουν επιθυμία, προκείμενου να αποσπασθούν αδαπάνως για το Ελληνικό Δημόσιο, σε υπηρεσίες που αστυνομεύουν Κρατικά ή Διεθνή Αεροδρόμια, όπως είναι τα Α.Τ. Μυκόνου, Θήρας, Νάξου, Πάρου, Μήλου και Τ.Α. Ερμούπολης, δικαιοδοσίας της Δ.Α. Κυκλάδων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ορισμένα ζητήματα που καθιστούν την τρέχουσα θερινή περίοδο “διαφορετική και παράλληλα  ιδιαίτερη”.

Ειδικότερα για φέτος, όπως είναι γνωστό, οι Υπηρεσίες δεν θα ενισχυθούν με Δόκιμους Αστυφύλακες, καθώς ελέω μνηνονιακών υποχρεώσεων-δεσμεύσεων της Χώρας δεν εισήχθησαν στις Αστυνομικές Σχολές οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων των τελευταίων ετών. Η παρουσία των Δοκίμων συναδέλφων ήταν ουσιαστική και πολύπλευρη με σημαντική συνεισφορά στην αστυνόμευση των νησιών μας και συνεπίκουρη προς το μόνιμο προσωπικό. Πρέπει να σημειωθεί λοιπόν ότι την τρέχουσα χρονιά το τεράστιο κενό που θα δημιουργηθεί από την απουσία των Δοκίμων Αστυφυλάκων πρέπει οπωσδήποτε  να καλυφθεί με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η  Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων έχει στην εδαφική της αρμοδιότητα και αστυνομεύει εικοσιτέσσερα (24) κατοικημένα νησιά, στα οποία λειτουργούν έντεκα (11) Αστυνομικά Τμήματα, ένα (1) Τμήμα Ασφαλείας  και δεκατέσσερις (14) Αστυνομικοί Σταθμοί. Λόγω της εδαφικής νησιωτικής ιδιομορφίας αλλά και της προβληματικής συγκοινωνίας, μεταξύ των νησιών, δημιουργούνται πολλαπλά προβλήματα, το σημαντικότερο εκ των οποίων είναι η μη έγκαιρη ενίσχυση των νησιών μας, τόσο σε τακτικά όσο και σε έκτακτα περιστατικά.

 Η έλλειψη προσωπικού, που παρουσιάζουν οι Υπηρεσίες των νησιών μας, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε σχέση με το παρελθόν. Αξίζει να σας αναφέρουμε την παρουσία ενός (1) και μόνο αστυνομικού σε Αστυνομικούς Σταθμούς όπως αυτός της Σικίνου, της Φολεγάνδρου και της Ανάφης αλλά και την παρουσία πέντε (5) έως επτά (7) μόνο αστυνομικών σε υπηρεσία επιπέδου Αστυνομικού Τμήματος όπως αυτό της Κέας και της Ίου. Η υποστελέχωση που υπάρχει σε ανθρώπινο δυναμικό, σε αυτά τα τμήματα, έχει γνωστοποιηθεί πολλάκις κατά το παρελθόν στη πολιτική και φυσική ηγεσία, αλλά η ανταπόκριση στα αιτήματα μας για περαιτέρω ενίσχυση ήταν δυστυχώς δυσανάλογη των πραγματικών αναγκών της περιοχής μας. Ευελπιστούμε την τρέχουσα χρονιά, να γίνει μέριμνα ώστε να ενισχυθούν οι υπηρεσίες μας με επαρκή αριθμό συναδέλφων ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο η αστυνόμευση στα νησιά μας.

Από την μέχρι τώρα ενημέρωσή μας, από τουριστικούς παράγοντες, η τουριστική κίνηση την φετινή καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 20-30% για την πλειονότητα των νήσων μας εν συγκρίσει με παρελθόντα έτη. Ειδικά στα νησιά Μυκόνου και Θήρας, τα οποία αποτελούν δύο(2) από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς διεθνούς φήμης και προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες, είναι αναγκαίο οι Αστυνομικές Υπηρεσίες να ενισχυθούν τουλάχιστον από 1-4-2015 έως 31-10-2015 καθόσον η τουριστική κίνηση ξεκινά νωρίτερα με την άφιξη τουριστών τόσο με πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Ειδικότερα η άφιξη τουριστών μέσω πτήσεων τσάρτερ και κρουαζιερόπλοιων έχει έναρξη από τα μέσα του μηνός Μαρτίου..

Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική στήριξη του τουρισμού και ποιοτική ανάπτυξη των παροχών μας, προς τους επισκέπτες μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον τομέα της ασφάλειας. Κατά γενική ομολογία, ο τουρισμός είναι η  βαριά βιομηχανία της Χώρας και οι Κυκλάδες αποτελούν τη ναυαρχίδα του, από τον οποίο προσδοκούμε κέρδη στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Η πιθανή «ανεπαρκής» αστυνόμευση, σ’ αυτήν την γεωγραφική περιοχή, που θα οφείλεται καθαρά σε έλλειψη αστυνομικού δυναμικού και συνάμα οποιαδήποτε πιθανή επισήμανση από αεροπορικές εταιρείες ή διεθνείς οργανισμούς, για ελλιπή αστυνόμευση των Αερολιμένων, περιστατικά δηλαδή που ενέχουν άμεσο κίνδυνο για ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της Χώρας μας, δύνανται να αποτελέσουν παγκοσμίου φήμης ειδήσεις με αρνητικό αντίκτυπο τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Στην σχετική Δ/γή ενίσχυσης των υπηρεσιών αστυνόμευσης αεροδρομίων, ΔΕΝ συμπεριλήφθηκαν Αστυνομικά Τμήματα, του συμπλέγματος των Κυκλάδων, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση, αλλά δεν διαθέτουν αερολιμένα. Όμως κατά το παρελθόν πάντοτε ενισχύονταν με δόκιμους αστυφύλακες. Χωρίς την  ενίσχυση από τους τελευταίους, πως θα ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοί μας στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα; Ειδικά όταν σε ορισμένους Αστυνομικούς Σταθμούς υπηρετεί ένας (1) και μόνο αστυνομικός; Κρίνεται λοιπόν αναγκαία η ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της περιόδου από 1-6-15 έως 31-08-15 των Αστυν. Τμημάτων Ερμούπολης, Φιλοτίου, Άνδρου, Τήνου, Ίου και Κέας αλλά και των Α.Σ. Υδρούσας, Σίφνου, Σερίφου, Κιμώλου, Αμοργού, Λαγκάδας, Κουφονησίου, Κύθνου και δη των Α.Σ.  Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ανάφης .

Δεν  εθελοτυφλούμε ούτε και θέλουμε να γινόμαστε γραφικοί καθώς γνωρίζουμε ότι παρόμοια προβλήματα λειψανδρίας αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι νομοί ανά την Ελλάδα. Όμως η Ένωση μας, είναι σε θέση να γνωρίζει, ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων επιθυμεί να αποσπαστεί αδαπάνως στα νησιά μας, από διάφορες υπηρεσίες των Αθηνών, πέραν των υπηρεσιών αστυνόμευσης Αεροδρομίων.

Κύριε Αρχηγέ,

Για όλους αυτούς του προαναφερόμενους λόγους, σας καλούμε να ενισχύσετε της Υπηρεσίες των νησιών μας με ικανό  αριθμό συναδέλφων εγκαίρως και λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ενδελεχώς εκτεθειμένα (προβλήματα και χαρακτηριστικά), ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και φέτος στις απαιτήσεις της τουριστικής περιόδου και να παρέχουμε στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες το αγαθό της ασφάλειας που δικαιούνται και αξίζουν. Για όλους μας, αυτό πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο από εγωισμό και υπερηφάνεια πρέπει να κερδηθεί για το σύνολο της εικόνας του σώματος και γενικότερα της πατρίδας μας.

Σας θέλουμε αρωγό σε αυτή την προσπάθειά μας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Naxos: Το πρωί (11:45) της Τετάρτης θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για Πειραιά

Νέα δεδομένα δημιουργήθηκαν στο αποψινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos σε σχέση με την αυριανή (08/02) επιστροφή του στον Πειραιά

Κλειστά τα σχολεία αύριο (08/02) στη Νάξο, ανοιχτά στις Μικρές Κυκλάδες

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων αύριο (08/02) ελέω "Μπάρμπαρα"

Προσωρινή διακοπή υδροδότησης στη Χώρα Νάξου

Το πόσιμο νερό του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης λόγω φυσικών φαινομένων παρουσίασε απρόβλεπτα αυξημένη θολότητα, η οποία καθιστά αναγκαία τη προσωρινή διακοπή της υδροδότησης, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: “Προσοχή στο οδικό δίκτυο της ορεινής Νάξου”

Από νωρίς το πρωί, τρία εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου και ένα του Επαρχείου Νάξου επιχειρούν για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου,

48ωρη απεργία από αύριο (08/02) στα πλοία, “ανεβαίνει” το Blue Star Naxos (ώρα αναχώρησης 09:30)

Δεμένα τα πλοία αύριο (08/02) λόγω 48ωρης απεργίας στα λιμάνια ... Ποιοι είναι οι λόγοι

Πρέβελης: Αναχωρεί το πρωί της Τετάρτης από τη Ρόδο προς Πειραιά

Το Πρέβελης παραμένει στο λιμάνι της Ρόδου - Πότε θα πάρει το ... δρόμο για Κρήτη - Κυκλάδες και Πειραιά

Amorgos Trail Challenge: Ανοιξαν οι έγγραφές για τους αγώνες

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί το 6ο Amorgos Trail Challenge, με αγώνες 19 χλμ., 7,5 χλμ., Spike και Loza Kids Race.

Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου: “Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας’

"Θύματα για μια ακόμα φορά άνθρωποι και υποδομές, ανυπεράσπιστοι στο έλεος των φυσικών καταστροφών, ενώ υπάρχουν οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες αντιμετώπισης τους..."

Σαντορίνη: Διακοπή ρεύματος λόγω τεχνικών εργασιών

Την Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Σίφνος: Η προσέγγιση του “Ανεμος” στο λιμάνι και η επιβίβαση της ιερής εικόνας του Αγίου Συμεών

Στο λιμάνι των Καμαρών βρέθηκε σήμερα το πλοίο "Ανεμος" που έρχεται από τη Φινλανδια και έχει προορισμό τον Πειραιά - Η παράδοση που θέλει την εικόνα του Αγίου Συμεών να επιβιβάζεται στο πλοίο (photo)

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023

Blue Star Naxos: Αύριο Σάββατο αντί για τη Κυριακή επιστρέφει από Αμοργό

Η "Μπάρμπαρα" φέρνει αλλαγές στα δρομολόγια... Τι συμβαίνει με το Blue Star Naxos

Ρομαντική επιστροφή σε μία άλλη εποχή της Νάξου

Το τετράγωνο στο τέλος της χερσαίας ζώνης Νάξου όπως δεν το έχετε ξαναδεί ...

Γ. Βρούτσης: “Να ενταχθεί η Τήνος στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κρήτη”

Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Η κακοκαιρία “δένει” τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου – Αλλαγές στα δρομολόγια

Η "Μπάρμπαρα" θα κρατήσει δεμένα τα πλοία την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

Τα λιμάνια της … οργής, επιτακτική η ανάγκη για βελτίωση υποδομών

Γερασμένες, ελλιπείς ή κακοσυντηρημένες λιμενικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Γλινάδο – ΕΑΣ Νάξου: Το νέο τυροκομείο είναι γεγονός (video)

Ξεκινά την λειτουργία του το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου! (video)

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες