Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΚυκλάδεςΕκλογές 2023- "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Ο Νικόλαος Φωτεινιάς, υποψήφιος με τον...

Εκλογές 2023- “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Ο Νικόλαος Φωτεινιάς, υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

|

Την υποψηφιότητα του Νικόλαου Φωτεινιά, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” για τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου.

Ο κ. Φωτεινιάς, Αντιδήμαρχος Δήμου Σύρου, με εμπειρία δύο θητειών στην τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και ενεργός πολίτης με κοινωνικές ευαισθησίες αναφέρει στη δήλωσή του, με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο:

«Μετά από την 9ετή μου εμπειρία στον Πρώτο Βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  τον οποίο υπηρέτησα στον Δήμο μας (σ.σ. Σύρου), αρχικά ως Δημοτικός Σύμβουλος και στη συνέχεια ως μέλος της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλής τον Νίκο Λειβαδάρα, σε θέση ευθύνης και άσκηση των καθηκόντων του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισα να συμμετάσχω εκ νέου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στον  Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Μπροστά  το Νότιο Αιγαίο», του οποίου είναι επικεφαλής ο Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος είναι ο δημιουργικότερος και εργατικότερος Περιφερειάρχης, που έχει περάσει ποτέ από το Νότιο Αιγαίο και ο οποίος διακρίνεται για την προσωπικότητα, το ήθος, την ειλικρίνεια και τις μεγάλες διοικητικές και οργανωτικές δυνατότητες του. Είναι ο Περιφερειάρχης που έχει κάνει εκατοντάδες έργα στο Νότιο Αιγαίο, για τους νησιώτες συμπατριώτες μας, Κυκλαδίτες και Δωδεκανήσιους. Βασική αρχή μου είναι ότι ένας αιρετός δεν πρέπει να εφησυχάζει ποτέ με την εκλογή του, αλλά να αφυπνίζεται και να δραστηριοποιείται μετά απ’ αυτήν. Αυτό και έκανα όλα αυτά τα χρόνια με πολλή δουλειά, αποτελεσματική συνεργασία, εποικοδομητική σχέση με τους συνεργάτες μου, συνεχή ενημέρωση, δημιουργικές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και κυρίως συνεχή και άμεση επαφή με την καθημερινότητα και τα προβλήματα όλων των συνδημοτών και την προσπάθεια για την βελτίωση της ζωής τους και την ανάπτυξη του τόπου.

Τώρα, πιστεύω ότι μπορώ να διευρύνω και να διοχετεύσω την εμπειρία και τις δυνατότητες μου σε περιφερειακό επίπεδο και να αγωνιστώ και πάλι για την ανάπτυξη του τόπου μας αλλά και των νησιών μας του Νότιου Αιγαίου, για να εκπληρώσω τις προσδοκίες αυτών που κατοικούν και δραστηριοποιούνται σ’ αυτά και τα έχουν κάνει τους κύριους πρεσβευτές της υπέροχης Πατρίδας μας. Έχοντας την πεποίθηση ότι ένας αιρετός δεν είναι ισόβιος και ότι κρίνεται κάθε ώρα και κάθε στιγμή για την όλη παρουσία και το έργο του, θα προσπαθήσω για άλλη μια φορά να κάνω πραγματικότητα μια βασική αρχή μου: ότι πρέπει να τιμάς αυτούς που σε εμπιστεύθηκαν και σε τίμησαν με την ψήφο τους και πως πρέπει να αποδείξεις σε όλους ότι αξίζεις την εμπιστοσύνη τους. Αυτή είναι η πραγματική και ουσιαστική παρακαταθήκη από την εννιαετή παρουσία μου στα κοινά και αυτή θα υλοποιήσω και στην επερχόμενη θητεία στον Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αν οι συμπολίτες μου, με τιμήσουν ξανά με την ψήφο τους».

Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Φωτεινιάς γεννήθηκε στην Ερμούπολη το 1960. Από το 1986 εργάζονταν ως δικαστικός υπάλληλος, θέση από την οποία συνταξιοδοτήθηκε στις 25.11.2020. Διετέλεσε κατά περιόδους εκλεγμένο Μέλος, Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Ν. Κυκλάδων και επί δεκαετία διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος των Δικαστικών Υπαλλήλων της περιφέρειας του Εφετείου Αιγαίου στο οικείο Πενταμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Διετέλεσε εκλεγμένος αντιπρόσωπος επί σειρά ετών: α) του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων και Επιμελητών Νομού Κυκλάδων στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) και β) της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.) στην Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.).Είναι εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων), του οποίου επί σειρά ετών διετέλεσε Πρόεδρος. Είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Κυκλάδων (Σ.Ε.Α.Ν. Κυκλάδων) στην Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (Α.Π.Ο.Ε.Α.).

Επίσης είναι μέλος: α) του Μουσικού Ομίλου Σύρου, β) του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου και γ) της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως (Γηροκομείο-Πτωχοκομείο), στην οποία ήταν εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, για αρκετό χρονικό διάστημα. Τώρα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Εταιρείας Ερμουπόλεως (Γηροκομείο-Πτωχοκομείο), ως εκπρόσωπος του Δημάρχου.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2014, όπου και εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με τον Συνδυασμό «Σύρος Ένα Βήμα Μπροστά» και κατά την διάρκεια αυτής της θητείας του, ήταν Αντιπρόεδρος τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου και Μέλος σε Επιτροπές του Δήμου, για θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας, ενίσχυσης των αδύναμων εισοδηματικά ατόμων κ.ά.

Ακολούθως, συμμετείχε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2019, όπου επανεκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, με τον Συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο». Την 1η Σεπτεμβρίου 2019, τοποθετήθηκε Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα. ΄Εχει στην αρμοδιότητα του εκτός της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών και την Διεύθυνση του ΚΕΠ του ως άνω Δήμου. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  και Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Κατερίνα Στεφάνου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ιταλία – Σαρδηνία: Βάζει όριο επισκεπτών τις παραλίες, τι ισχύει για τις πετσέτες

Πώς η Σαρδηνία προστατεύει τις παραλίες της | Πρόστιμα για τις πετσέτες, απαραίτητη η κράτηση

ΑΟ Θήρας: Κράτησε την Τσοχατζή, “άρπαξε” την Λορένα Φίτζοκ (video)

Ο ΑΟ Θήρας συμπληρώνει το ρόστερ του - Απέκτησε την 20χρονη διεθνή Σλοβένα ακραία Λορένα Φίτζοκ (video)

ΠΝΑι – Χατζημάρκος: “Τον Ιούλιο έτοιμη η μελέτη για κατασκευή κατοικιών, επίκεντρο τα Δωδεκάνησα”

Χατζημάρκος: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη κατοικιών στα νησιά - "Το θέμα το έθεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν καταρχήν θετικός"

Υπουργείο Ναυτιλίας: Με πιλότο τη Νάξο σε ζητήματα λιμενικών υποδομών (!!!)

Υπ. Ναυτιλίας: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά - Η σχέση με τη Νάξο και την Ηρακλειά

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Οι Σκανδιναβοί “γνωρίζουν” την Τήνο, την Μήλο και την Σύρο

Νησιά των Κυκλάδων (Τήνος - Μήλος και Σύρος) προβάλλονται στην Σκανδιναβική τουριστική αγορά

Στοίχημα – ΝΒΑ: Με τον “τριπλό” Γιόκιτς για μία ακόμη νίκη επί του Μαϊάμι

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει μπόλικο μπάσκετ... Από την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα έως το ΝΒΑ και τους Νάγκετς

ΔΕΔΔΗΕ – Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Που θα έχει διακοπές ρεύματος το Σάββατο

Πρωινή διακοπή ρεύματος αύριο Σάββατο (10/06) σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ανοιχτό κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες

Κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 - Χρονοδιάγραμμα

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.