Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑπόψειςΕκλογές 2023 - Γ. Σιώτος: "Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του...

Εκλογές 2023 – Γ. Σιώτος: “Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον του νησιού μας”

|

Παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν τα τρία από τα τέσσερα χρόνια της θητείας μας, καταφέραμε να κρατήσουμε υγιή τα οικονομικά του δήμου μας. Διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό μας, αυξήσαμε τις εισπράξεις κατά 38,05%, καθώς και τις πληρωμές κατά 59,38%, πετυχαίνοντας -παράλληλα- υψηλή ταμειακή ρευστότητα.

Κείμενο του Γιάννη Σιώτου (*)

Ομως, κάναμε και κάτι άλλο, διασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 42,3 εκατ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, είμαστε στη θέση να οραματιζόμαστε την Τήνο του 2030 με αισιοδοξία και ελπίδα. Αναβαθμισμένες υποδομές και μια βιώσιμη ανάπτυξη είναι αυτό το οποίο εγγυόμαστε.

Ας σκεφτούμε, όμως, πώς θα είναι η Τήνος όταν όλα αυτά θα έχουν υλοποιηθεί…

Ενα νησί που έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα λειψυδρίας, με ένα νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης, δυναμικότητας 10.000 κυβικών/ημέρα και με υπερσύγχρονα συστήματα διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης. Το κεντρικό λιμάνι μας, που αποτελεί και την κύρια πύλη εισόδου για το νησί, είναι αναβαθμισμένο με έργα προστασίας και επέκτασής του, ενώ μια σύγχρονη μαρίνα είναι -πλέον- πραγματικότητα.

Πέραν των υποδομών, επειδή η ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται και με βιωσιμότητα, ολοκληρώθηκε η επέκταση του σχεδίου πόλεως, αλλά και η κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής (διάνοιξη δρόμων, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης κ.ά.). Παράλληλα, εφαρμόζεται ένας σχεδιασμός κυκλικής οικονομίας και ανακύκλωσης, ελαχιστοποιώντας στο ελάχιστο τα απόβλητα. Ενας νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, ενώ το νησί διαθέτει και μονάδα κομποστοποίησης. Για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των χώρων περισυλλογής απορριμμάτων, αλλά και την εξοικονόμηση δημόσιου χώρου, έχουν εγκατασταθεί σύγχρονα συστήματα νέων βυθιζόμενων κάδων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ένα ολοκληρωμένο δίκτυο έξυπνων γωνιών ανακύκλωσης λειτουργεί σε ολόκληρο το νησί.

Ο άνθρωπος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής του νησιού, έτσι ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας, το οποίο λειτουργεί με 24άωρες βάρδιες, καθώς και ένα αναβαθμισμένο και εκσυγχρονισμένο δημοτικό ελικοδρόμιο είναι σε λειτουργία. Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία έχουν παιδική χαρά ΑμεΑ, συστήματα seatrac σε πολυσύχναστες παραλίες, αλλά και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός βρίσκονται σε άνθηση, με τους πολίτες και τους επισκέπτες να έχουν πληθώρα επιλογών, καθώς νέοι πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι έχουν ολοκληρωθεί σε όλο το νησί. Για τους επισκέπτες μας, ένας πλήρης ψηφιακός τουριστικός οδηγός είναι διαθέσιμος για το νησί, ενώ σε έξυπνα παγκάκια τουρίστες και πολίτες θα μπορούν να ξαποστάσουν. Και επειδή η πράσινη μικροκινητικότητα αποτελεί προτεραιότητα, ήδη υπάρχουν ηλεκτρικά κοινόχρηστα ποδήλατα. Νέες παιδικές χαρές, περισσότεροι δωρεάν χώροι στάθμευσης και ένα νησί με πλήρη οδοφωτισμό.

Ολα αυτά αποτελούν κομμάτια του παζλ της καθημερινότητας της Τήνου του 2030. Είναι μερικά μόνο για όσα εργαζόμαστε εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτή μπορεί να είναι η Τήνος στο τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. Αυτή την Κυριακή αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους μας, για εμάς τους ίδιους. Αποφασίζουμε αν όλα αυτά θα είναι πραγματικότητα στην Τήνο τού αύριο. Γι’ αυτό ζητώ τη στήριξή σας για να πάμε την Τήνο πιο ψηλά από ποτέ!

(*) Γιάννης Σιώτος, απερχόμενος δήμαρχος Τήνου και υποψήφιος εκ νέου σε άρθρό του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

ΑΔΜΗΕ: Επενδύσεις 370 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2023 με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Η τέταρτη φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει εισέλθει πλέον σε φάση κατασκευής, καθώς έχει ολοκληρωθεί η πόντιση του υποβρυχίου καλωδίου της διασύνδεσης Θήρας-Νάξου.

Νάξος: Αύριο Σάββατο (09/12) ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (20:00) στη πλατεία Πρωτοδικείου ανάβει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του

Αεροδρόμιο Νάξου: Η έντονη βροχόπτωση “μετέφερε” την πρωινή πτήση της Sky Express

Εντονα τα καιρικά φαινόμενα στη Νάξο από τις πρώτες πρωινές ώρες... 36 χιλιοστά βροχόπτωσης στην Κόρωνο - "Μεταφέρθηκε" η πρωινή πτήση της Sky Express

Νάξος: Η κολώνα …λύγισε, έκλεισε μέρος του λιμανιού (Photos)

Κολώνα λύγισε από τον άνεμο - έκλεισε μέρος του προβλήτα στη Νάξο

Κακοποίηση Όλιβερ: Ιστορίες φρίκης από την Ανδρο έως την Ξάνθη

Κακοποίηση Όλιβερ: Η Αράχωβα δεν είναι η μόνη – Ιστορίες φρίκης και σε Άνδρο, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Ηράκλειο

Ενδοκυκλαδικά: Προβλήματα το 1898, ίδια προβλήματα το 2023

Εχει αλλάξει κάτι από το 1898; Ενδοκυκλαδικά δρομολόγια τότε και σήμερα....

Μία απαραίτητη προσέγγιση για ένα σύγχρονο σχολείο (μέρος 1ο)

Αρθρο - μελέτη του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη σχετικά με ένα σύγχρονο σχολείο στην κοινωνία μας (μέρος πρώτο)

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Την προσεχή Κυριακή (17/12) η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής

Το πρωί της Κυριακής (17/12) η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποιοι αποτελούν το νέο δημοτικό συμβούλιο

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου: Κυριακή (03/12) ψηφίζουν για νέο διοικητικό συμβούλιο

Εκλογές στο Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου.. Πότε και που... Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

ΠΝΑΙ – 14ο Φεστιβάλ Μελιού: Διακρίσεις για προϊόντα Νάξου, Σερίφου και Σύρου

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Αναπληρωτές Καθηγητές: Εκπτωση στα εισιτήριά τους προς τις περιοχές τοποθέτησής τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Η συνολική εικόνα των υποδομών και τα προβλήματά τους

Με αφορμή την Παγκόσμια ΗΜέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουμε την πλήρη εικόνα των υποδομών στη Νάξο.... Αναλυτικά

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται ο οδηγός “υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού”

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαντορίνη ( 5.30 μμ - αίθουσα Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Σαντορίνης - Βλυχάδα)