Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΠολιτική, εκκλησία, κοινωνία έχουν γνώμη (και άποψη) για το παιδί της... Πόλας...

Πολιτική, εκκλησία, κοινωνία έχουν γνώμη (και άποψη) για το παιδί της… Πόλας Ρούπα

|

Το είχε πει κάποτε ένας “σοφός”… Οι απόψεις είναι σαν τις… (μπιπ)! Όλοι έχουμε από μία… Το ίδιο  συμβαίνει και εν έτη 2017 μετά την σύλληψη της συντρόφου του τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, της Πόλας Ρούπα. 

Το είχε πει κάποτε ένας “σοφός”… Οι απόψεις είναι σαν τις… (μπιπ)! Όλοι έχουμε από μία… Το ίδιο  συμβαίνει και εν έτη 2017 μετά την σύλληψη της συντρόφου του τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, της Πόλας Ρούπα. 

Μετά την έφοδο της αντιτρομοκρατικής στο σπίτι- κρησφύγετο της Ρούπα και την σύλληψή της, μέγα θέμα έχει προκύψει με το τι θα απογίνει ο γιος του ζευγαριού αφού πλέον και οι δύο γονείς του κρατούνται φυλακισμένοι.

Αρχικά έχουμε της δηλώσεις των δύο τρομοκρατών στην ιστοσελίδα “indymedia” και την απόφαση τους να ξεκινήσουν απεργία πείνας.

Η δήλωση Νίκου Μαζιώτη του στο indymedia:

“Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται. 
Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 

Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή. 
Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.

Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση”. 

Η δήλωση της Πόλας Ρούπα:

«Εγώ η Παναγιώτα Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη του συστήματος. Το παιδί το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται περισσότερο επειδή θέλουν να εκδικηθούν εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα, που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν πως θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών», αναφέρει στη δήλωσή της και προσθέτει:

Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας, προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση».

Στη συνέχεια έχουμε την παρέμβαση με δήλωση του, από τον Μανώλη Γλέζο.

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του, κάνει λόγο για «αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών» και τονίζει ότι ακόμη και στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα.

«Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα» τονίζει ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτιέται:
«Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;
Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;
Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;
»

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, «από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας.

«Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη» για να καταλήξει ζητώντας «να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του. Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας».

Σήμερα είχαμε ακόμα μία “παρέμβαση” στο θέμα, αυτή τη φορά από την Κιβωτό του Κόσμου με δήλωση του Πατέρα Αντώνιου για το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα.

“​Αγαπητοί μας,
Τις τελευταίες μέρες γίνεται πολύς λόγος σε δημοσιεύματα και ρεπορτάζ εκπομπών για το θέμα του ανήλικου τέκνου της Πόλας Ρόπα.
Πέρα από κάθε πολιτική ή φιλοσοφική πεποίθηση και ιδεολογία, εμπλέκεται ένα αθώο ανήλικο παιδί σ’ ένα κυκλώνα ερωτημάτων για το που βρίσκεται ή τι πρέπει να γίνει.
Είναι το τραγικό πρόσωπο μιας δύσκολης κατάστασης και οφείλουμε να σεβαστούμε την αξιοπρέπειά του και να ενσκήψουμε στο θέμα με ευαισθησία.
Σήμερα, που είναι και η Μεγάλη Εορτή των Φώτων, φρονούμε πως πρέπει με ψυχραιμία και φωτισμό, να προστατέψουμε το παιδί, για να μην τραυματιστεί ψυχολογικά και αν μην στιγματιστεί, αλλά να ζήσει στο πλησιέστερο συγγενικό του πρόσωπο με ασφάλεια και την απαραίτητη ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια, για να περάσει όσο γίνεται «αναίμακτα» την όλη κατάσταση.
Εμείς ως Κιβωτός του Κόσμου, δηλώνουμε πως είμαστε δίπλα στο παιδί για ότι χρειασθεί με ευαισθησία και αγάπη.

Πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου”


Το παιδί της Πόλας Ρούπα ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε, απαντά το υπ. Δικαιοσύνης

 

Διαψεύδει κατηγορηματικά το υπουργείο Δικαιοσύνης πως ο 6χρονος γιος της Πολας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη συνελήφθη και κρατείται και γνωστοποιεί πως το παιδάκι έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειας του και παρακολουθείται απο ειδικούς επιστήμονες.
 
Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει πως διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του.

Όλη η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης».

 

Και η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση

 

Μετά το υπουργείο Δικαιοσύνης και η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αντιδράσεις και τα πολλαπλά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αντιμετώπιση και την προσωρινή επιμέλεια του ανήλικου γιου των κρατουμένων Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η Εισαγγελία αναφέρει πως έχει δοθεί άδεια επικοινωνίας του 6χρονου με τη γιαγιά και τη θεία του, ενώ διευκρινίζει πως οι ενέργειες που ακολουθεί γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναφέρει:  

«Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.   Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.  

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.  

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.  

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

 

Το ιστορικό

 

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα αρχικά συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2010, ενώ στο σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής, βρέθηκαν σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα και χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων…. 

Τον Οκτώβριο του 2011 και από γκάφα των δικαστικών Αρχών και αφού παρήλθε το 18μηνο, το ζευγάρι αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και παρουσία τους τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Οι όροι παραβιάστηκαν τον Ιούνιο του 2012, οπότε το ζευγάρι και το 6χρονο αγοράκι τους σήμερα, εξαφανίστηκαν. Έκτοτε το ζευγάρι διαφεύγει στην Ισπανία, την Κρήτη και στη συνέχεια στο Μαρούσι.

Ο Νίκος Μαζιώτης συλλαμβάνεται ύστερα από μία τυχαία και αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς, όπου τραυματίστηκε, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιου του 2014. Η Πόλα Ρούπα παρέμεινε άφαντη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και αναζητεί τρόπους όχι μόνο να κρατήσει «ζωντανό» σύμφωνα με τις Αρχές τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και να βοηθήσει τον σύντροφό της να αποδράσει.

Το ερώτημα για τους Αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι εάν θα ταυτοποιηθούν περιπτώσεις με τυχόν δράση της Ρούπα, αλλά και να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος της 25χρονης που συνελήφθη σε ταυτόχρονη επιχείρηση στον Άγιο Δημήτριο και αν θα διωχθεί απλά και μόνο για υπόθαλψη ή για κάτι περισσότερο.

Υπενθυμίζεται, ότι στην ληστεία της Μαλεσίνας, αν όντως αποδειχθεί ότι ήταν η Πόλα Ρούπα, μαζί της ήταν ένας άντρας και μία νεαρή γυναίκα ηλικίας 25-30 ετών που την κατέγραψαν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος της τράπεζας…. 

 

Ο πληροφοριοδότης και η αμοιβή του 1 εκατομμυρίου

 

Ενας άνδρας πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ πριν από τρεις εβδομάδες και πρόδωσε την «κ. Ελένη» όπως γνώριζε την Πόλα Ρούπα η γειτονιά στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερνή η επικήρυξη του 1 εκατ ευρώ ήταν αυτή που οδήγησε και στην σύλληψή της.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη της χάρη στη μαρτυρία πληροφοριοδότη που πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ πριν από τρεις βδομάδες και παρείχε κρίσιμα στοιχεία για τις κινήσεις της καταζητούμενης λαμβάνοντας εγγυήσεις για την εκταμίευση του ενός εκατομμυρίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν