Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΠέθανε ο Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών

|

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Τον τελευταίο καιρό ο ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ενώ από την Κυριακή του Πάσχα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ποιος ήταν ο Στάθης Ψάλτης

 

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο.

Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

Έχει παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς.

Έχουν μείνει αξέχαστες πολλές ατάκες από ταινίες του, όπως «Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και «Κούλα με την κουλάρα σου!»

Το 1973 στην τηλεοπτική σειρά Οι έμποροι των εθνών τραγούδησε το «Ήτανε μια φορά» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Από τότε έχει τραγουδήσει αρκετά τραγούδια σε ταινίες του και σε επιθεωρήσεις.

Φιλμογραφία
Διαμάντια στο γυμνό σου σώμα (1972)
Οι φανταρίνες (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Ο ποδόγυρος (1980)
Ο παρθενοκυνηγός (1980)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Τροχονόμος Βαρβάρα (1981)
Τα καμάκια (1981)
Πάμε για …καφέ?! (1981)
Ο Κώτσος έξω από το Ν.Α.Τ.Ο. (1981)
Είσαι στην ΕΟΚ πάθε για την ΕΟΚ (1981)
Βασικά… καλησπέρα σας: Οι ραδιοπειρατές (1982)
Και ο πρώτος ματάκιας  (1982)
Τα σαϊνια (1982)
Καμικάζι αγάπη μου (1983)
Πες τα βρωμόστομε (1983)
Έλα να… γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)
Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια  (1984)
Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω (1985)
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
Ο καβαλάρης των F.M. stereo (1986)
Ράκος…Νο14: Και ο πρώτος μπουνάκιας (1986)
Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1987)
Ένας αλλά… λέων: Best of the best (1988)
Ξενοδοχείο Καστρί (1988)
Ο μεγάλος παραμυθάς  (1988)
Τρελλάδικο πολυτελείας (1989)
Απαγωγή στα τυφλά (1989)
Και δειλός και τολμηρός (1988)
Ο πανταχού παρών (1989)
Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γλινάδο: Ο Προοδευτικός Ομιλος κόβει τη πίτα του μετά …. μουσικής

Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ο Προοδευτικός Ομιλος Γλινάδου Νάξου κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του... Που και τι ώρα

ΑΠΑΣ τα Φανάρια: Κόβει αύριο (29/01) την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Το μεσημέρι της Κυριακής (29/01), ο ΑΠΑΣ τα Φανάρια κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του - Που και πότε

ΑΣΕΠ: Ο νέος διαγωνισμός έρχεται την 4η Μαρτίου

Οι 108.229 υποψήφιοι διεκδικούν 5.124 θέσεις μονίμων που έχουν ζητηθεί από τους φορείς του Δημοσίου και έχουν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο

Στοίχημα – Γαλλία: Προβάδισμα έδρας (Μαρσέιγ), αμφότεροι σκοράρουν

Ντέρμπι στη Μασσαλία - Μαρσέιγ εναντίον Μονακό και η πρόταση από τον Koubanezos.gr

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Γ. Λεονταρίτης: “Απέκτησε φωτισμό το γήπεδο Σίφνου”

Αναβάθμιση γηπεδικών εγκαταστάσεων στη Σίφνο - Τι αναφέρει ο κος Λεονταρίτης

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Νίκος Συρμαλένιος: «Δεν νοιώθετε καμιά ντροπή που ο Πρωθυπουργός σας έλεγε ψέματα;»

Τα ερωτήματα έθεσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας κατά τη συζήτηση επί της πρότασης  δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Σεμινάρια με επίκεντρο τον Πρωτογενή Τομέα

Ξεκινούν τον Φεβρουάριο τα ειδικά σεμινάρια για τους παραγωγούς του αγροδιατροφικού και πρωτογενούς τομέα - Διοργάνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στοίχημα – Euroleague: Ανετη νίκη για Ολυμπιακό απέναντι στην χωρίς Μπράουν Μακάμπι

Η απουσία του Μπράουν χαμηλώνει το ...ταβάνι της Μακάμπι - Η πρόταση της Foxbet.gr

Ντροπή, βανδαλισμός σε ένα από τα ωραιότερα Graffiti

Για μία ακόμη φορά δείξαμε το πρόσωπό μας. Αγνωστοι (;) βανδάλισαν ένα από τα ωραιότερα σημεία της Νάξου, στην είσοδο της παλιάς πόλης

Springer Reisen: Επιστρέφει και φέτος στη Πάρο με απευθείας πτήση από τη Βιέννη

Ο Αυστριακός τουρ οπερέιτορ Springer Reisen έρχεται και φέτος στη Πάρο (και Νάξο) με απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη - Από 27 Μαϊου έως τέλη Σεπτεμβρίου

ΕΑΣ Νάξου: Το γεύμα με τους δημοσιογράφους και ο γρίφος του “είμαι παρών” από τον Καπούνη

Το γεύμα ... εργασίας με τους δημοσιογράφους από τη διοίκηση της ΕΑΣ Νάξου στην Αθήνα - Που έγινε, ποιοι βρέθηκαν στο τραπέζι (photo)

Θάλασσες Αριστείας – ExcellenSeas: Θεσμός – με άρωμα Νάξου – οι υποτροφίες στους νέους των ακριτικών νησιών

Την παρουσίαση του προγράμματος υποτροφιών ExcellenSeas παρουσίασε η Α.Μ.Κ.Ε «Θάλασσες Αριστείας της Pastra Cretonaxiosa» - Ποιοι βρέθηκα στην εκδήλωση που έχει άρωμα Νάξου

Αλλαγή στο αυριανό (27/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos” από Πειραιά

Λόγω καιρικών συνθηκών έχουμε τροποποίηση σε δρομολόγια της Blue Star Ferries

Αυτόνομη λειτουργία ταμειακών μηχανών και POS τέλος εποχής…

Συνδέονται από αρχές Ιουνίου για online αποστολή των δεδομένων στην ΑΑΔΕ

ΕΛΜΕΠΑ: «Ζωντανεύει» ξανά μέσω 3D η «Σφίγγα των Ναξίων»

Το Εργαστήριο Σχεδιομελέτης Κατεργασιών και Αυτοματισμών του ΕΛΜΕΠΑ «ζωντανεύει» ξανά την «Σφίγγα των Ναξίων»

Κι όμως “κρέμεται” ακόμη το μπαλκόνι

Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου με το κρεμασμένο μπαλκόνι

Τήνος: Καβοδέτες “παλεύουν” με το νοτιά για να δέσουν το “Blue Star Paros”

Καβοδέτες στο λιμάνι της Τήνου προσπαθούν να δέσουν το "Blue Star Paros" - Δείτε η μάχη που δίνουν με το νοτιά

Λειψοί: Αλλαξαν το λιμάνι και πήραν … βραβείο

Ο Δήμος Λειψών στο πλαίσιο του θεσμού των Best City Awards 2023 τιμήθηκε για τη ριζική ανάπλαση του λιμένα του νησιού