Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΚινηματογράφοςΑμοργός: Ξεκινάει το 12ο Διεθνές «Amorgos Tourism Film Festival»

Αμοργός: Ξεκινάει το 12ο Διεθνές «Amorgos Tourism Film Festival»

|

Η Αμοργός για περίπου μία εβδομάδα γίνεται το κέντρο του Πολιτισμού και των Τεχνών στο Νότιο Αιγαίο. Δείτε τον λόγο… Το πρόγραμμα των δράσεων

Στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου, την Αμοργό, διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά το φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών καθώς και το συνέδριο για τον πολιτισμό και τουρισμό ΥΠΕΡΙΑ 2021.

Κύριος στόχος του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι να δημιουργήσει μία διεθνή πλατφόρμα, που θα συμβάλλει στον παγκόσμιο τουρισμό μέσω των οπτικοακουστικών μέσων.

Όλες οι προβολές και οι διαλέξεις θα είναι ανοιχτές στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αμοργού ώστε να συλλέξουν πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

Περισσότερες από 150 ταινίες μικρού μήκους τουριστικού περιεχομένου θα συμμετέχουν και θα διαγωνιστούν στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών που θα διεξαχθεί στο κυκλαδίτικο νησί της Αμοργού 4 – 9 Νοεμβρίου 2021.

Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών είναι αναγνωρισμένο διεθνώς και αποτελεί επίσημο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τουριστικών Φεστιβάλ CIFFT, που εδρεύει στη Βιέννη.

Η εκπροσώπηση της Αμοργού στο εξωτερικό μέσω του Φεστιβάλ και της CIFFT, συμβάλλει στην παγκόσμια προβολή του νησιού, των Κυκλάδων καθώς και της Ελλάδας γενικότερα.

18ο Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ 2021

Παράλληλα με το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών θα πραγματοποιηθεί το 18ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, ΥΠΕΡΙΑ 2021.

Τα φετινά θέματα θα εστιάσουν στην υγεία, τη γαστρονομία, το περιβάλλον καθώς και στη διατήρηση και προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Παράλληλα, θα γίνουν αναφορές στην Αμοργιανή και Μεσογειακή διατροφή, στις άρρηκτα συνδεδεμένες με τις καλλιέργειες ξερολιθιές, την υγεία και το ευ ζην.

Ακαδημία Κινηματογράφου

Θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό από 4 έως 9 Νοεμβρίου 2021, και παράλληλα, διοργανώνεται Ακαδημία Κινηματογράφου, για φοιτητές και σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές δομές. Τέλος, έμφαση έχει δοθεί στην προώθηση  του Φεστιβάλ και της   Ακαδημίας Κινηματογράφου Αμοργού  σε σπουδαστές που προέρχονται από τα νησιά των Κυκλάδων οι οποίοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε σχετικές δράσεις. Oι  συμμετέχοντες δεν θα καταβάλλουν δίδακτρα για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής δράσης.

Η παρεχόμενη εκπαίδευση του εργαστηρίου θα παρέχεται από τους ακόλουθους επαγγελματίες:  Kostas Skiftas – Film Direction /   Bill Kyrou – NarrativeStorytelling /  Kostas Karydas – Post-production Visual Effects /  Konstantinos Moutsinas – Film Production /  Andreas Labropoulos – Cinematography /  AristarchosPapadaniil – Animation /  EvagelosTzoumanekas – Film and Photography

Το  Φεστιβάλ Αμοργού θα πραγματοποιηθεί και  διά ζώσης,  και διαδικτυακά, φέρνοντας σε επαφή παράγοντες του Τουριστικού, Κινηματογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, σε μια περίοδο που είναι πραγματικά αναγκαίο να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δικτύωση σε αυτούς τους τομείς. 


 

Το πρόγραμμα

Την πρώτη μέρα του 12ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο χωριό Θολάρια, όπου θα επισκεφτούν την εκκλησία καθώς και ένα παραδοσιακό σπίτι 500 ετών.

Οι προβολές των ταινιών θα ξεκινήσουν στις 17.00 ενώ μια ώρα μετά, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης παρουσία του δημάρχου Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκου, του αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Λεονταρίτη, και των διοργανωτών Ειρήνης Γιαννακοπούλου – προέδρου του Amorgos Film Festival-, Κωνσταντίνου Μουτσινά και Alexander Kammel.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

-«Τουρισμός και Covid σε σύγκρουση» από τον δημοσιογράφο Κώστα Μαργαρίτη

-«Τα αρχαία τείχη – Η ελεγεία της πέτρας στα υψίπεδα της Αμοργού» της Βιβιάννας Μεταλληνού, αρχιτέκτων ιστορικός περιβάλλοντος.

«Καταπολέμηση της ρύπανσης της θάλασσας. Μεγάλο στοίχημα – στόχος» του Σταμάτη Γρίσπου, προέδρου του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Θολαρίων ‘Αρχαία Βίγλα’.

-«Η Αμοργός μου, ένα ταξίδι στην γαστρονομία και τον πολιτισμό» από τη συγγραφέα Ρένα Βεκρή.

Θα ακολουθήσει το δείπνο καλωσορίσματος.

Την επομένη, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδρομή στη βυζαντινή μονή Χοζοβιώτισσα και σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο στα Κατάπολα. Στις 17.00 θα ξεκινήσουν οι προβολές των ταινιών.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν στο Πολιτιστικό και Αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας Αμοργού και στη συνέχεια στον Ελληνιστικό Πύργο στη Νότια Αμοργό.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 18.30, όπου και θα ακολουθήσει εορταστικό δείπνο.

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία και καθαρισμός μονοπατιών, από το χωριό Θολάρια προς τη Λαγκάδα.

Τις απογευματινές ώρες στο πάνελ θα γίνει συζήτηση με θέμα «Πώς επηρέασε ο Covid την κινηματογραφική βιομηχανία στην Ελλάδα. Υπάρχει ελπίδα και δυνατότητες για κινηματογραφική παραγωγή στην χώρα;».

*-Σημειώνεται ότι το 12ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών, το 18ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και Τουρισμό και η 3η Ακαδημία Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθούν 4 – 9 Νοεμβρίου 2021 και συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού, τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

-Υποστηρίζονται δε από το Κέντρο Ελληνικού Κινηματογράφου ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

-Οι εργασίες του 12ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών, το 18ο Συνέδριο για τον Πολιτισμό και Τουρισμό και η 3η Ακαδημία Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθούν στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αιγιάλη Aegialis Hotel & Spa.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Ιταλία: Εβαλαν πολύτιμα βιβλία στην κατάψυξη για να σωθούν από τις πλημμύρες

Ιταλία: Θα αποθηκευτούν βιβλία και πολύτιμα έγγραφα στους -25 βαθμούς Κελσίου - Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η περαιτέρω απορρόφηση νερού από τις σελίδες τους

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα