Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΙστορίεςΚυκλάδες - Κ. Μονογυιού: Ο εμβολιασμός ως μέσο για το πέρας της...

Κυκλάδες – Κ. Μονογυιού: Ο εμβολιασμός ως μέσο για το πέρας της πανδημίας

|

Η Κατερίνα Μονογυιού – βουλευτής Κυκλάδων – μιλάει για το θέμα των εμβολίων, ζητάει απο τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης να .. μιλήσουν και σημειώνει ποια είναι τα ζητήματα που έχει θέσει ως προτεραιότητα στις Κυκλάδες

“Η Κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, κατανοεί τους προβληματισμούς τους και πάνω από όλα φροντίζει ώστε να περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι. Τα οικονομικά μέτρα και οι ενισχύσεις θα προσαρμόζονται φυσικά με βάση τις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. Βαδίζουμε προς το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου και με σύμμαχο των κοινωνία θα τα καταφέρουμε”, δηλώνει στη συνέντευξη της στο Parataxi.gr η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού

Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης η απάντηση στα προβλήματα της χώρας;

Θεωρώ πως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η απάντηση στα προβλήματα της χώρας, γιατί «μπήκε στα βαθιά» με τη πρωτοφανής για όλους μας πανδημία του κορονοϊού και βάζοντας ψηλά την ασφάλεια των πολιτών έδειξε την υπευθυνότητα του. Καταβάλλει την μεγαλύτερη προσπάθεια για να σώσει την οικονομία της χώρας που λόγω της πανδημίας επηρεάστηκε περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα δίνει την πρέπουσα σημασία στην υγεία των πολιτών, που είναι και το σημαντικότερο. Μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε προεκλογικά.

Στη Βουλή υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα (ηλικιακά) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει με τις ενέργειες του ότι τα εμπιστεύεται τι έχετε να πείτε για αυτό;

Ένα από αυτά τα πρόσωπα είμαι και εγώ και με τιμά απεριόριστα η στάση του αυτή. Από τη μια με τιμούν οι νησιώτες που με ψήφισαν και από την άλλη ο Πρωθυπουργός μας που στηρίζει τα νέα πρόσωπα , δείχνοντας μας εμπιστοσύνη και κάνοντας χώρο και για εμάς ώστε να δείξουμε τις δυνατότητες μας στο πολιτικό στερέωμα. Θεωρώ πως στην πολιτική χρειάζεται ένα ηλικιακό μείγμα ώστε να αλληλοσυμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Η εντιμότητα δεν έχει ηλικία.
 Η ανανέωση δίνει νέα πνοή στο Κοινοβούλιο καθώς τίθενται στο δημόσιο διάλογο φρέσκες ιδέες και φέρνουν τους πολίτες πιο κοντά στην πολιτική. Χαίρομαι που έχουμε έναν Πρόεδρο και Πρωθυπουργό που στηρίζει έμπρακτα την ανανέωση. 

Θεωρείτε σωστούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊο;

 Η πανδημία του κορoνοϊου ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας, πόσο μάλλον για τον Πρωθυπουργό της χώρας που έχει ξαφνικά να διαχειριστεί την οικονομία, η οποία δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα , την υγεία με την πρόσληψη προσωπικού και τη δημιουργία περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Κακά τα ψέματα, η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει μια πανδημία λόγω των στρεβλώσεων του παρελθόντος. Θεωρώ ότι έκανε το καλύτερο δυνατό σε όλους τους τομείς, βάζοντας -το τονίζω- την υγεία μας πάνω απ όλα. Από την άλλη είχε να αντιμετωπίσει και τα «τερτίπια» των Τούρκων στα σύνορα, όχι μόνο ως Πρωθυπουργός , αλλά και ως πατέρας που έχει το γιο του να υπηρετεί στα σύνορα, που όπως κάθε νέος εκπληρώνει την στρατιωτική θητεία του με πίστη στην Πατρίδα.

Η ΝΔ έχει μεγάλη διαφορά δημοσκοπικά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να καθησυχαστεί η κυβέρνηση;

Η Κυβέρνηση δεν καθησυχάζεται, ίσα ίσα νιώθει μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στους πολίτες ώστε να εκπληρώσει ορθά τα αιτήματα τους και να κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί. Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας δίνει δύναμη ώστε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσουμε συνολικά το προεκλογικό πρόγραμμά μας.

Πως κρίνετε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή της πανδημίας; 

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η αναμενόμενη , αντίθετη σε όλα όσα πράττει η κυβέρνηση της ΝΔ , προσπαθώντας να πάρει με το μέρος της μέρους του κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι μια αξιωματική αντιπολίτευση με αίσθημα δικαίου και σοβαρότητα συμβάλλοντας θετικά στο δημόσιο διάλογο. Αντιθέτως, επιλέγει μια διχαστική στάση, ένα αφήγημα που μοιάζει με εκείνα του αντι-μνημονίου ενώ παράλληλα αναλώνεται σε κραυγές. Είναι φανερό, πλέον, στους πολίτες πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταματούν στο εσωτερικό αλλά εξωτερικεύονται δημιουργώντας ένα πολωτικό και ανεύθυνο κλίμα.

Θεωρείτε ότι ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη αλληλεγγύης;

Ο εμβολιασμός είναι το μέσο που θα δώσει τέλος στη πανδημία του κορονοϊού. Κάνοντας το εμβόλιο θα γυρίσουμε πιο γρήγορα στην κανονικότητα κάνοντας και ένα δώρο στον εαυτό μας, αλλά και στους γύρω μας προστατεύοντας τους. Σαφώς και ο εμβολιασμός αποτελεί πράξη αλληλεγγύης, αγάπης και ευθύνης απέναντι στο συνάνθρωπο. Ήδη σαν πολιτεία έχουμε ξεπεράσει τους 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς.  Καλώ και από εδώ όλους τους συμπολίτες μου να εμβολιαστούν έτσι ώστε να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τον συνάνθρωπο τους και να γυρίσουμε όσο γρηγορότερα γίνεται σελίδα.

Η εξίσωση μεταξύ υγειονομικής ασφάλειας και οικονομίας είναι δύσκολη. Κατανοείτε τους προβληματισμούς και τις διαμαρτυρίες των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων για όσα πρωτοφανή ζούμε. Πιστεύετε ότι τα μέτρα στήριξης είναι επαρκή ή χρειάζονται ενίσχυση;

Η Κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει σε μία λεπτή γραμμή μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και σχεδόν 1 χρόνο πως βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, κατανοεί τους προβληματισμούς τους και πάνω από όλα φροντίζει ώστε να περάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι. Τα οικονομικά μέτρα και οι ενισχύσεις θα προσαρμόζονται φυσικά με βάση τις ανάγκες που δημιουργεί η πανδημία. Βαδίζουμε προς το τέλος μιας πολύ δύσκολης περιόδου και με σύμμαχο των κοινωνία θα τα καταφέρουμε.

Ζούμε σε μία  ψηφιακή εποχή πια λόγω της πανδημίας. Θεωρείτε ότι οι πολίτες μπορούν να ανταπεξέλθουν;

Η πανδημία ανάγκασε όλους μας να προσαρμοστούμε. Η τεχνολογία έχει θέσει στη διάθεση μας εργαλεία ώστε να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα μας έστω και από απόσταση. Οι νέοι ήταν ήδη εξοικειωμένοι με την ψηφιακή εποχή αλλά νομίζω ότι η πανδημία ανάγκασε και τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να εξοικειωθούν με το διαδίκτυο και τις τεχνολογικές λύσεις.

Εκτός από τον κορονοϊο τα ελληνοτουρκικά είναι ακόμα ένα μεγάλο μέτωπο που πρέπει να διαχειριστεί η κυβέρνηση. Ποια είναι η άποψη σας;

Η Κυβέρνηση είχε παράλληλα να διαχειριστεί 3 κρίσεις: το υγειονομικό κομμάτι της πανδημίας, τις οικονομικές επιπτώσεις της και την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Προχωράμε ακολουθώντας τις πάγιες ελληνικές θέσεις, με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. 

Είστε αισιόδοξη  για την πορεία της χώρας; Πιστεύετε πως έρχονται καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες; 

 Πάντα ήμουν αισιόδοξη ως άνθρωπος αντιμετωπίζοντας τη κάθε δυσκολία που μου εμφανιζόταν. Οπότε, ναι, είμαι αισιόδοξη για την πορεία της χώρας και πιστεύω πως έρχονται καλύτερες μέρες για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Η εμφάνιση των εμβολίων έκανε την αρχή σε αυτό.

Τι είναι αυτό που σας έχει λείψει περισσότερο όλη αυτή την περίοδο της καραντίνας;

Μου έχει λείψει η πολύ συχνή επαφή με τους νησιώτες καθώς πριν την πανδημία προσπαθούσα να βρίσκομαι όσο πιο τακτικά γίνεται στο πλευρό τους. Είμαι πεπεισμένη ότι σύντομα θα ανταμώσουμε και πάλι.

Τι έχετε να πείτε για όσους  έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης -κακοποίησης. Πως η πολιτεία θα πρέπει να προστατεύει τα θύματα;

Θέλω να τους πω να μη φοβούνται , να μιλήσουν, όλοι μας είμαστε δίπλα στα θύματα και κανένας θύτης δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος. Η Πολιτεία θα πρέπει να μη δείξει καμία ανοχή απέναντι στους θύτες, να είναι κοντά στα θύματα ακούγοντας τα και προστατεύοντας τα.

Ποια είναι τα τρία  ζητήματα προς επίλυση  που θα θέτατε σαν προτεραιότητα για την περιφέρεια σας;

Στόχος μου είναι η ανάδειξη της νησιωτικότητας. Η ασφάλεια των κατοίκων των Κυκλάδων, η μεγέθυνση του τεράστιου κεφαλαίου που λέγεται τουρισμός και η ενίσχυση των δομών υγείας στις Κυκλάδες βρίσκονται ψηλά και στην δική μου ατζέντα αλλά στην κυβερνητική. Είμαι σε συνεχή επαφή με τους κατοίκους και τους φορείς των νησιών και προσπαθώ να δίνω λύσεις που θα βελτιώνουν την καθημερινότητας τους και που θα αναβαθμίζουν συνολικά τις Κυκλάδες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Από τα Κουφονήσια η έμπνευση για την κατασκευή “αόρατου” superyacht

Το αόρατο σκάφος, με την ελληνική ονομασία «Pegasus» και την ακόμη πιο ελληνική έμπνευση είναι φτιαγμένο από ασημί μέταλλο και γυαλί - Η σχέση με το Κουφονήσι

“Κόκκινο Βιβλίο”: Αναθεώρηση για τα απειλούμενα είδη, Δήλος και Μήλος στο προσκήνιο

Τρία προγράμματα καταγραφής της βιοποικιλότητας ξεκινάει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής - Τι γίνεται στις Κυκλάδες

ΠΝΑι: Εκπαίδευση σε Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και η Νάξος το “άγριο πράσινο νησί”

Καλύτερη ενημέρωση για καλύτερες πωλήσεις των προορισμών των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ο στόχος της δράσης - Ποια νησιά εμπλέκονται

Η “Μπάρμπαρα” κράτησε στη Νάξο Πανναξιακό ΑΟΚ και ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Αναβλήθηκαν οι αγώνες μπάσκετ των δύο Ναξιώτικων ομάδων εκτός έδρας λόγω των επερχόμενων έντονων καιρικών συνθηκών

Στοίχημα – Αγγλία: Η Σάουθαπτον “καίγεται” περισσότερο για το τρίποντο

: Το κίνητρο και οι λύσεις της Σαουθάμπτον ... Η πρόταση από την Fxbet.gr

“Σφήνα” Ηλιόπουλου στην συμφωνία της Attica Group με την ΑΝΕΚ

Η οικογένεια Ηλιοπούλου ελέγχει το 5,48% του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της MIG. - Η επόμενη κίνηση

Επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Ελβετία 15 αρχαία αντικείμενα

Τι αναφέρει η Υπουργός Πολιτισμού για την επιστροφή των 15 αρχαιοτήτων - Μενδώνη: "θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη επιτυχίες"

Γ. Βρούτσης: Η συνάντηση με τον Αυγενάκη και το θέμα των προπονητών για τις ομάδες στα νησιά

Γ. Βρούτσης (βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ): “ Για πρώτη φορά στοχευμένα κίνητρα για τα Αθλητικά Σωματεία των Νησιών μας! ”

Γ. Πολυχρονάκος: “Η νησιωτική πολιτική είναι σύνθημα κενό περιεχομένου για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Το μεταφορικό ισοδύναμο εξελίσσεται σε κοροϊδία για τους νησιώτες".

ΕΑΣ Νάξου – Δ. Καπούνης: “Η τιμή του γάλακτος δεν θα πέσει πιο χαμηλά”

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 "Η Φωνή του Αιγαίου"

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Πάρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου" με τίτλο "Λίγο ντροπή"... Ποιος είναι ο λόγος

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023