Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Naxos PressΓαστρονομία

Γαστρονομία

Η Ελληνική Φέτα εμποδίζει το … Brexit

Η Ευρώπη θέλει η Βρετανία να υιοθετήσει ένα ισοδύναμο με εκείνη σύστημα «γεωγραφικών προσδιορισμών» - έτσι ώστε να προστατεύεται ένα προϊόν που είναι συνδεδεμένο με μια...

Κουζίνα… Ολοι στην Ελλάδα θέλουν να είναι σεφ (!)

Χίλιοι και πλέον μάγειρες κάθε χρόνο βγαίνουν από τις σχολές αλλά μόλις δουν ...κουζίνα και τις ώρες εργασίας φεύγουν χωρίς δεύτερη κουβέντα - Τι...

Τήνος: Υμνοι για το Tinos Food Path

Ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 13 Μαΐου η διοργάνωση Food Paths στην Τήνο που διοργανώθηκε για 4η σερί χρονιά και καθιερώνεται ως πρότυπο στις αναγκαίες συνέργειες...

Athens Street Food Festival και δυναμικό παρών από την Νάξο…

Το Athens Street Food Festival* επιστρέφει στο Γκάζι μαζί με όλες τις θρυλικές λιχουδιές του - Από χθες Παρασκευή 4 Μαϊου και για κάθε...

Πατατάκια…. Γιατί είναι τόσο εθιστικά;

 «Ηδονιστική υπερφαγία»… Επιστήμονες από το Ερλάνγκεν της Βαυαρίας μετά από πειράματα διαπίστωσαν ότι μια συγκεκριμένη αναλογία λίπους και υδατανθράκων κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά ορισμένα τρόφιμα...

Τήνος: Σεμινάριο γαστρονομίας και γιορτή (7-13/05) με …πιτσούνι

Γιορτή Γαστρονομίας για 4η χρονιά στην Τήνο από την ομάδα του Tinos Food Paths και δη από τις 7 έως τις 13 Μαϊου –...

Κίμωλος: Η παλαιότερη καταγεγραμμένη ελληνική πίτσα είναι η λαδένια

Η λαδένια Κιμώλου, καταγράφεται ως μία από τις παλαιότερες μορφές πίτσας, χωρίς τυρί, μόνο με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο (δείτε βίντεο)  Αλήθεια ξέρετε ποια είναι η...

Τα Ελληνικά προϊόντα κερδίζουν την Αμερικάνικη αγορά

Tα ελληνικά τρόφιμα «ταξιδεύουν» στην αμερικανική αγορά - Oι ελληνικές εξαγωγές προς τις HΠA ανέρχονται σε 1,3 δισ., εκ των οποίων το 25% περίπου προέρχεται...

Τηγανιτές Πατάτες: Επιστροφή στη … παράδοση

Επιστροφή στη παράδοση όσον αφορά το τηγάνισμά της πατάτας; Η Κομισιόν συστήνει η θερμοκρασία τηγανίσματος να κυμαίνεται μεταξύ 160°C και 175°C και ψησίματος μεταξύ 180°C...

Ενας Ναξιώτης (Κ. Δεουδές) μαθαίνει τους Αμερικανούς να απολαμβάνουν το φαγητό

Το εστιατόριο "Νάξος" του Κώστα "Gus" Δεουδέ που βρίσκεται στο Σικάγο έχει κλέψει τη παράσταση τόσο με το μενού όσο και με την διακόσμιση...

Οι 50 αποχρώσεις της… κουζίνας του Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, αναδεικνύει μέσα από το πρόγραμμα «Taste the seasons» την μοναδική γαστρονομική παράδοση των...

ΠΝΑΙ: Συμμετέχει στην έκθεση “Ελλάδος Γεύση”

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας ήδη κατακτήσει τον τίτλο “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019”, θα συμμετάσχει στην Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" (10-13 Μαϊου), στοχεύοντας στην...

Most Read