Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΓαστρονομίαΟ Λαζάρου πάει Ιο και ετοιμάζεται να μαγέψει γευστικά

Ο Λαζάρου πάει Ιο και ετοιμάζεται να μαγέψει γευστικά

|

Ο βραβευμένος και δημοφιλής σεφ Λευτέρης Λαζάρου, γνωστός και από του βραβευμένο με αστέρι Michelin Βαρούλκο, ετοιμάζεται να εμπλουτίσει και την κουζίνα του Liostasi Hotel Suites της Small Luxury Hotels of the World στην Ίο.

Με την γαστρονομία να καταλαμβάνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά, λογικό είναι και οι επιχειρηματίες να επενδύουν σ’ αυτό. Και δεν είναι μόνο τα καταστήματα μαζικής Εστίασης που βελτιώνουν την θέση τους και αναβαθμίζουν το προϊόν τους αλλά στο παιχνίδι έχουν μπει και οι ξενοδόχοι. Με όπλο το γεγονός ότι διαθέτουν κουζίνα εντός του χώρου που δραστηριοποιούνται προσπαθούν να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα της κουζίνας (σεφ) ώστε να «πουλήσουν» και τον χώρο της εστίασης μαζί με την διαμονή οπότε το ξενοδοχείο εμφανίζεται να προσφέρει δύο υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην καλύτερη δυνατή τιμή…

Κι έτσι γνωστοί σεφ κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο δέχονται προτάσεις για να επιμεληθούν το πρόγραμμα της κουζίνας γνωστών ξενοδοχείων κυρίως σε νησιωτικούς προορισμούς. Πρόσφατα στο όλο project μπήκε η Ίος που βλέπει τη δημοφιλία της να ανεβαίνει πολύ τα 2-3 τελευταία χρόνια εξελίσσοντας το τουριστικό προφίλ του νησιού. Κι όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.xrysoiskoufoi.gr ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία του νησιού, το «Liostasi Hotel & Suites» ήρθε σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου ώστε να επιμεληθεί το μενού ενόψει της νέας χρονιάς και με ημερομηνία ορόσημο την 5η Μαΐου που ανοίγει τις πόρτες του το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Και διαβάζουμε … «Το επόμενο στάδιο είναι να ανέβει και η γαστρονομία του, η οποία έχει καταφέρει να εδραιώσει ήδη φήμη στην παραδοσιακή της μορφή με τα εξαιρετικά τυριά του τυροκομείου της. Το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της Ίου, το «Liostasi Hotel & Suites» μέλος των Small Luxury Hotels of the World μόλις ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον δημοφιλή, βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, αναλαμβάνει το ολοκαίνουργιο μεζεδοπωλείο του ξενοδοχείου, θα επιμεληθεί τα εδέσματα του πρωινού, μα πάνω απ όλα θα δημιουργήσει το μενού και θα εκπαιδεύσει την ομάδα τον σεφ του εστιατορίου «Grandma’s» που θα βρίσκεται κάτω από την επιμέλειά του, βάζοντας τις βάσεις για υψηλούς στόχους.

Όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Αρτέμης Δεναξάς «θέλουμε να αναβαθμίσουμε το ήδη επιτυχημένο εστιατόριό μας «Grandma’s» και να το εδραιώσουμε ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια δημιουργικής ελληνικής κουζίνας των Κυκλάδων». Ο ίδιος ο Λαζάρου μου είπε « ψάχνω τα ντόπια υλικά για να τα αξιοποιήσω, και σκέφτομαι μια κουζίνα μια κουζίνα ελληνική με μεσογειακές προεκτάσεις. Θα είναι κατά κύριο λόγο θαλασσινή με πιάτα δημοφιλή του «Βαρούλκου» σαν τα μαύρα λινγκουίνι με καραβίδες, ή το κριθαράκι με γαρίδες και Μοσχάτο κρασί Λήμνου, και κακαβιά από πετρόψαρα. Θα υπάρχουν και κρέατα με πιάτα σαν τον τραχανά με αρνάκι και το ζωμό του, ή το φιλέτο με μους κουνουπιδιού και κύμινο. Τα γλυκά θα είναι δημιουργίες του ζαχαροπλάστη του «Βαρούλκου» Θοδωρή Μωυσίδη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα γαστρονομική κατάσταση στην Ίο».

Και να προσθέσουμε ότι ο ταλαντούχος σεφ και η ομάδα του θα καθοδηγήσουν τον επίσης χαρισματικό executive σεφ του ξενοδοχείου, Αλέξανδρο Λέπεση, συνδυάζοντας το παραδοσιακό και το σύγχρονο, το κλασικό και το κοσμοπολίτικο.  To ξενοδοχείο κάνει opening στις 5 Μαΐου και η Ίος ετοιμάζεται για γευστικά ταξίδια.

Liostasi Hotel & Suites

Χώρα Ίου

2286 092140

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υ.Π.ΕΝ.: “Παγώνουν” οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο

Με τρεις σημαντικές βελτιώσεις στο παρά πέντε - κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού - ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επαρχείο Νάξου: Διανομή αύριο (22/03) προϊόντων ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου μέσα από τις δομές του Επαρχείου Νάξου … Ποιες οι προϋποθέσεις

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας