Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΓαστρονομίαTo Forbes μέσω του εστιατορίου Tortuga εξυμνεί τη Νάξο ως τον απόλυτο...

To Forbes μέσω του εστιατορίου Tortuga εξυμνεί τη Νάξο ως τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό!

|

H Laurie Werner του Forbes, εξυμνεί τη Νάξο σαν γαστρονομικό προορισμό που έκανε μέχρι και τον Anthony Bourdain να μην μπορεί να φύγει! και το εστιατόριο Tortuga αποτελεί σημείο αναφοράς 

H Laurie Werner του Forbes, εξυμνεί τη Νάξο σαν γαστρονομικό προορισμό που έκανε μέχρι και τον Anthony Bourdain να μην μπορεί να φύγει!

Όταν ο Anthony Bourdain επισκέφθηκε την Ελλάδα στα πλαίσια των γυρισμάτων της εκπομπής «Άγνωστα Μέρη» του CNN, το αρχικό του πλάνο ήταν να ταξιδέψει σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων. Όταν όμως έφτασε στη Νάξο, ακύρωσε όλα του τα πλάνα και αφιέρωσε ολόκληρο το επεισόδιο αποκλειστικά και μόνο σε αυτό το νησί.

Όταν θα φας μερικά γεύματα εδώ, είναι εύκολο να καταλάβεις το γιατί….

Τα υλικά είναι εξαιρετικά, αποτέλεσμα παλαιών αγροτικών παραδόσεων αναλλοίωτες στο χρόνο, χειροποίητη παραγωγή τυριών, ελαιόλαδου και άλλων προϊόντων, καθώς και το έθιμο να μεταφέρονται οι συνταγές από γενιά σε γενιά.

Η κουλτούρα του νησιού παραμένει ανέπαφη, και αναλλοίωτη από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών : οι ντόπιοι δελεάζουν τους επισκέπτες με αντιπροσωπευτικά πιάτα που δεν παρεκκλίνουν σε εξωγενείς γεύσεις.

Είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε πιο νόστιμα προσφερόμενα προϊόντα οπουδήποτε αλλού στη Χώρα.

Φέτος το καλοκαίρι, ένα νέο εστιατόριο το  Tortuga άνοιξε τις πύλες του για να αναδείξει δημιουργίες χρησιμοποιώντας τα θαλασσινά του νησιού.

20615139_1788795731161252_789768643_o.jpg

Η Μαρία Πολυκρέτη και ο Ιωάννης Μαργαρίτης έχουν ήδη το καλύτερο ξενοδοχείο του νησιού, το Naxian Collection, το οποίο έχει μια τόσο δυνατή γαστρονομική βάση που ακόμη και ο πλουσιοπάροχος μπουφές πρωινού υπερβαίνει κατά πολύ τα καθιερωμένα, με δημιουργικά πιάτα και αφράτες πίτες που θα εμφανιζόντουσαν σε κανονικό μενού μεσημεριανού σε άλλα εστιατόρια. Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μαθήματα μαγειρικής που τα επιμελείται η μητέρα της Μαρίας, η Τζουλιάνα.

Στο καινούριο τους ξενοδοχείο πάνω στην ακρογιαλιά, το Naxian on the Beach, – εδώ να σημειώσουμε ότι η Νάξος είναι γνωστή για τις αμμουδερές παραλίες σαν πούδρα – το εστιατόριο Tortuga παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά πιάτα με μερικές πινελιές από άλλες κουλτούρες.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν στο μενού : καρπάτσο από λαβράκι, τριλογία από ceviche, κροκέτες χταποδιού, μύδια με πιπεριές και βότανα, λινγκουίνι  με αχινό, κυδώνια και μύδια.

20616547_1788795697827922_473771345_o.jpg

Ακόμη και αν έχεις χορτάσει, είναι πραγματικά αδύνατον να σταματήσεις να τρως!

Σε αντίθεση με τις παραλίες, το νησί είναι επίσης αρκετά ορεινό και κάπου κρυμμένα στις απότομες πλαγιές κρύβονται ταβερνάκια εξαιρετικής ποιότητας.

Η Πλατιά στο χωριό Γαλήνη περιβάλλεται από ορδές φρουτόδεντρων, ελαιόδεντρων και χωράφια με λαχανικά τα οποία εμφανίζονται σε πολλά από τα πιάτα.

Γεμιστά κολοκύθια με ντομάτα και τυρί, γεμιστά κρεμμύδια με μοσχαράκι, κόκορας κοκκινιστός είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσεις.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο ίδιος ο Bourdain δεν άντεχε να φύγει…..

Πως να πας εκεί : Μια τεράστια προσθήκη στις αερογραμμές ήταν η ένταξη από την άνοιξη της Emirates Airlines από το Νιούαρκ στην Αθήνα με συνεχή δρομολόγια. Εκτός από το ανώτερο σέρβις, στα πλάνα της εταιρίας είναι να κρατήσει τη γραμμή καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όχι μόνο εποχιακά όπως κάνουν άλλες εταιρίες. Είναι πλέον ευκολότερη η μετάβαση στην Αθήνα και πιο ευχάριστη. Από την Αθήνα, η εταιρία Sea Jet έχει high speed που φεύγουν από Πειραιά και φτάνουν στη Νάξο σε μόλις 3,5 ώρες.

Παρατίθεται το πρωτογενές άρθρο του Forbes 

When Anthony Bourdain came to Greece to film an episode of his CNN show Parts Unknown, his original plan was to travel to several islands within the Cyclades. But when he got to Naxos, he canceled his other plans and devoted the episode to this island alone. Once you have a few meals here, it’s easy to understand why. The ingredients are exceptional, the result of longstanding agricultural traditions, artisan production of cheese, olive oil and other products and the custom of passing recipes down through generations.

The culture of the island is intact, unchanged by a growing number of visitors: the locals entice those visitors with typical dishes rather than slanting those dishes to outsiders’ tastes. It’s hard to find more delicious offerings anywhere else in the country. This summer, a new restaurant opened to showcase creations utilizing the island’s seafood. Maria Polikreti and Ioannis Margaritis already have the island’s best hotel,  Naxian Collection, which has such a strong gastronomic basis that even its plentiful breakfast buffet goes way past the typical with creative dishes and flaky pies that would appear on lunch menus in other restaurants. (The hotel also offers cooking classes instructed by Maria’s mother Juliana.)  In their new beachfront hotel, Naxian on the Beach—the island is also known for its powdery, sandy beaches–the restaurant Tortuga presents typical dishes mixed in with a few forays into other cultures.

Among the standouts on their menu: seabass carpaccio, a trilogy of ceviches, octopus croquettes, mussels with peppers and herbs, linguine with sea urchin, clams and mussels. Long after you’re no longer hungry, you cannot stop eating. Contrasted with the beaches, the island is also quite mountainous and tucked away in those steep hills are villa tavernas of extraordinary quality. Platia in the village of Galini is surrounded by orchards of fruit trees and olive trees as well as fields yielding the vegetables present in many of their dishes. Zucchini stuffed with tomatoes and cheese, onions stuffed with beef, rooster in tomato sauce are just a few of the dishes not to miss. No wonder Bourdain couldn’t bear to leave.

How to Get There: A tremendous addition to the airline scene was the introduction this spring of Emirates Airlines’ nonstop from Newark to Athens; apart from its superior service, the airline plans to fly it year round, not just in season as the others do. It makes getting to Athens much easier and much more pleasant. From there, SeaJets has high speed ferries that leave from Athens’ port Piraeus and are in Naxos three and a half hours later.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

Ιος – Cycladic Identity: “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Πότε και που παρουσιάζεται το πρόγραμμα "Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες"

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε και τι ώρα θα αλλάξει η… ώρα;

Πότε αλλάζει η ώρα; Γιατί πάγωσε η μόνιμη ώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Νότιο Αιγαίο: Τροποποίηση δρομολογίου “Blue Star Chios” λόγω κακοκαιρίας

Διαμόρφωση δρομολογίων του "Blue Star Chios" το χρονικό διάστημα 28/3-30/3, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Συζήτηση για θέματα νησιωτικότητας

Πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε εκδήλωση του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες