Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΓαστρονομίαΔΙΕΚ Νάξου: ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας στην Ινδική κουζίνα

ΔΙΕΚ Νάξου: ένα διαφορετικό ταξίδι γνωριμίας στην Ινδική κουζίνα

|

Οι μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου σας περιμένουν όλους απόψε (23/03. 21:00) στο καφε «Αποθήκη» για να σας μυήσουν στα μυστικά της ινδικής κουζίνας 

Ποια είναι η βασική αρχή; «το να ταξιδεύεις σημαίνει να ζεις!» Και όταν ταξιδεύεις γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, διαφορετικές κουλτούρες και …πικάντικες κουζίνες. Και όσοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν; Τότε δεν έχουν παρά να έρθουν έως το Καφέ Αποθήκη της Χώρας Νάξου απόψε… Στις 23 Μαρτίου και στις 9 το βράδυ. Εκεί όπου οι μαθητές του ΔΙΕΚ Νάξου θα δείξουν ότι είναι μοναδικοί ξεναγοί περιοχών που μοιάζουν απόμακρες για τους κοινούς θνητούς. Το πρώτο πείραμα με την Μεξικάνικη κουζίνα είχε απόλυτη επιτυχία. Τώρα έρχεται μία άλλη πλευρά του κόσμου, η γνωριμία με την ινδική κουζίνα.

Και μην ξεχνάμε; Για κάποιους είναι ένας μαγικός, εξωτικός ταξιδιωτικός προορισμός… Για άλλους μια εμπειρία ή ένα όνειρο ζωής και… Σίγουρα για κάποιους όπως εγώ, ένας διαφορετικός, γαστρονομικός προοορισμός γεμάτος γεύσεις με μπαχάρια, μυρωδικά, spicy φαγητά και παράδοση στο street food. Και μιλάμε για την μαγευτική Ινδία όπου τα τελευταία χρόνια η κουζίνα της, οι νοστιμιές, οι γεύσεις και τα αρώματά της έχουν επηρεάσει πολλούς chef που προσπαθούν να την εντάξουν στη δυτική κουλτούρα εμπνευσμένοι από το πικάντικο και τα μπαχαρικά όπως τον κουρκουμά ή το κάρυ που συνοδεύουν τις σάλτσες, το κοτόπουλο ή το ρύζι.

 Η γενικότερη τάση όμως προς την πολυασιατική κουζίνα με την ινδική να πρωτοστατεί, έχει κερδίσει το ενδιαφέρον πολλών από εμάς και στην Ελλάδα, και όλο και περισσότερο αναζητάμε συνταγές που μας θυμίζουν τις ιδιαιτερότητες της κουζίνας αυτής.

 Και παρόλες τις διαφοροποιήσεις με την ελληνική κουζίνα υπάρχουν και ομοιότητες… όπως το γεγονός ότι και οι Ινδοί αντιμετωπίζουν το φαγητό ως τελετουργία, σέβονται τα υλικά, έχουν μεγάλη μαγειρική ιστορία και τηρούν την παράδοσή τους.

 Έτσι, θέλοντας να σας “μυήσω σε αυτή τη φιλοσοφία” θα μοιραστώ μαζί σας 7 από τις αγαπημένες μου συνταγές με βάση την Ινδική κουζίνα.

 Αν θέλετε, να δοκιμάσετε το Κοτόπουλό σας αλά…tandoori, δεν έχετε παρά να καταπιαστείτε με τη βασική μαρινάδα όπου το κύριο συστατικό είναι το γκαράμ μασάλα, γνωστό σε παραλλαγές σε ολόκληρη την Ινδία. Συνοδεύστε το πιάτο σας με σπιτικές πίτες.

 Κοτόπουλο Tandoori

 Ένα άλλο γνωστό ινδικό πιάτο είναι το biryani. Το biryani είναι ένα εορταστικό πιάτο με ρύζι στην ινδική κουζίνα αλλά και τρόπος να μαγειρέψουμε το κρέας.

 Το μαγειρεύουν συνήθως σε γάμους, σε γεννήσεις και σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια. Κανονικά το Κοτόπουλο biryani θέλει αρκετό χρόνο και πολλά σκεύη αλλά ακολουθώντας αυτή τη συνταγή θα το κάνετε πολύ πιο εύκολα και το ίδιο νόστιμο.

 Κοτόπουλο Biryani

 Άλλη μία γνωστή εκδοχή είναι το Ινδικό κοτόπουλο κόρμα και είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Το κόρμα είναι ένας ινδικός τρόπος μαγειρέματος του αρνιού ή του κοτόπουλου. Είναι τόσο νόστιμο, ήπιο – όχι τόσο καυτερό και αρωματικό με το γάλα καρύδας και τα αμύγδαλα φιλέ αλλά και τη φρεσκάδα του μαϊντανού να το απογειώνουν.

 Κοτόπουλο Κόρμα

 Άλλο ένα κοτόπουλο που θα σας εντυπωσιάσει γευστικά και ιδιαίτερα τους λάτρεις του καυτερού είναι το Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα όπου οι αντιθέσεις δροσερού και πικάντικου θα σας ταξιδέψουν στη μαγευτική Ινδία.

 Ινδικό κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα

 Και για να ολοκληρώσουμε με τα πιάτα με κοτόπουλο δεν είχα παρά να αφήσω για το τέλος το αγαπημένο μου Κοτόπουλο με κάρυ, σόγια σως και κάσιους. Ένας απίθανος συνδυασμός που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε!

 Κοτόπουλο με κάρυ

 Ξεφεύγοντας και για να δροσιστούμε λίγο δοκιμάστε μία παραλλαγή του παγωτού Kulfi, το Παγωτό φυστίκι με άρωμα και γεύση των δικών μας φυστικιών Αιγίνης.

 Παγωτό φυστίκι

 Τέλος, για να δοκιμάσετε και ένα εναλλακτικό street food, που θα θυμίσει σε σχήμα τα δικά μας τυροπιτάκια αλλά με διαφορετική γέμιση είναι τα πιτάκια Samosas.

 Τηγανητά και γεμιστά με λαχανικά, κιμά χοιρινό, αρακά και μπόλικα ισορροπημένα μπαχάρια θα τα λατρέεεεψετε. Και μην ξεχάσετε να τα συνοδεύσετε με τις πολύχρωμες σως γιαουρτιού με κάρυ, πάπρικα και μαϊντανό.

Με την βοήθεια του γνωστού σεφ Ακη Πετρετζίκη όσον αφορά τα πιάτα της ινδικής κουζίνας 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υ.Π.ΕΝ.: “Παγώνουν” οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο

Με τρεις σημαντικές βελτιώσεις στο παρά πέντε - κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού - ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επαρχείο Νάξου: Διανομή αύριο (22/03) προϊόντων ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου μέσα από τις δομές του Επαρχείου Νάξου … Ποιες οι προϋποθέσεις

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας