Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΈξοδοςΕλλάδα - Covid19: Από αύριο (30/12) διασκέδαση έως τις 12 χωρίς μουσική

Ελλάδα – Covid19: Από αύριο (30/12) διασκέδαση έως τις 12 χωρίς μουσική

|

Νέα δέσμη μέτρων τίθεται σε ισχύ από αύριο, Πέμπτη, στις 6 π.μ. όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα (video) 

Από αύριο, Πέμπτη, στις 6 π.μ., ΄- όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα –  θα τεθεί σε ισχύ η νέα δέσμη μέτρων, αντί για τις 3 Ιανουαρίου που προγραμματιζόταν αρχικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. 

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η χθεσινή ημέρα..   Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21.657 νέα κρούσματα της νόσου, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με προχθές, γεγονός που φανερώνει την επέλαση της μετάλλαξης «Ομικρον» στη χώρα μας. Η μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση καταγράφεται στην Αττική, όπου εντοπίστηκαν 9.882 νέα περιστατικά, εκ των οποίων τα 3.226 μόνο στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών. Την ταχεία επικράτηση της «Ομικρον» στην Αττική καταδεικνύουν και οι εργαστηριακοί έλεγχοι δειγμάτων, σύμφωνα με τους οποίους το 42,1% των ελέγχων στην Αττική που έγιναν από 20/12 έως 27/12 αφορούσε άτομα που είχαν προσβληθεί από την «Ομικρον». Το αντίστοιχο ποσοστό στην περιφέρεια ήταν 7,7%. Και να σκεφτείτε ότι φοβούνται ότι σήμερα τα κρούσματα θα αγγίξουν τα 30.000 (!!!) 

Ειδικότερα, από αύριο στις 6 π.μ. θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

# Οι χώροι διασκέδασης/εστίασης θα έχουν ωράριο έως τις 24:00, ενώ στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.

# Εξαίρεση, ειδικά για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα αποτελέσει η εστίαση, μένοντας ανοικτή έως τις 2 το πρωί.

# Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες, ενώ θα απαγορευτεί η μουσική.

# Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

# Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

# Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός στο 10% της χωρητικότητας με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

# Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως το 50%. Θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο.

# Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε την απαγόρευση συναθροίσεων με χαρακτηριστικά πάρτι, είτε σε δημόσιο είτε σε μισθωμένο χώρο.

Η απόφαση για εφαρμογή των νέων μέτρων από αύριο, δηλαδή πριν τις 3 Ιανουαρίου που σχεδιαζόταν αρχικά, ελήφθη και επίσημα το πρωί, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία και των κ. Τσιόδρα και Πλεύρη. 

Κατά την ανακοίνωση των μέτρων, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη.

Τόνισε πως επειδή το σύστημα υγείας ακόμη πιέζεται και από τη μετάλλαξη Δέλτα, υπάρχει συμφωνία με ιδιωτικές δομές για παραχώρηση κλινών και προσωπικού.

Υπογράμμισε επιπλέον ότι η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και ζήτησε να σταματήσουν να διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην Όμικρον. 

loading...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αθήνα – Μ. Ελευθερίου: “Η Ελληνική σημαία, μυστικά… και αλήθειες!”

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου και παρουσιάζεται το βιβλίο του Μάνου Ελευθερίου "Η Ελληνική σημαία, μυστικά ... και αλήθειες"

Εκλογές – ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις 12:00 η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα από τις 8:30 ξεκινά η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr. Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από ερωτήσεις - απαντήσεις

Σύρος – Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών: Συνάντηση με τον Χάρη Βεκρή

Συνάντηση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών ν. Κυκλάδων με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Εκλογές 2023 – Μ. Καπίρης: Επίσκεψη στο Επαρχείο Νάξου και διαπιστώσεις

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης - Νεκτάριος Καπίρης βρέθηκε στο Επαρχείο Νάξου... Οι διαπιστώσεις του

H ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού “Ενωμένοι Μπορούμε” (video)

Παρακολουθείστε ολόκληρο το απόσπασμα από την ομιλία του Δημήτρη Λιανού στην παρουσίαση του συνδυασμού "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Times: Φθινοπωρινές διακοπές σε Ιο, Νάξο, Αντίπαρο και Κουφονήσια

Οι βρετανικοί Times προτείνουν για διακοπές και μετά την υψηλή σεζόν περιοχές της Ελλάδας ... Ποιες είναι από τις Κυκλάδες

Μ. Πολυκρέτης: Καταγγελία για το οίκημα αναμονής επιβατών στον Βόλωκα

Η καταγγελία του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Μανώλη Πολυκρέτη για το ακίνητο (οίκημα αναμονής επιβατών) στο λιμάνι του Βόλωκα
loading...

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

Αμοργός – “Νέα Πνοή”: ” Τι δυσάρεστες εκπλήξεις, περιμένουν τους πολίτες της Αμοργού;”

Η τοποθέτηση της παράταξης "Νέα Πνοή" Δήμου Αμοργού σχετικά με το χωροταξικό και τη θέση της Δημοτικής Αρχής

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τήνος: Γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα, άμεση αντίδραση λιμενικού και ναυτικών (video)

Το μεσημέρι της Τρίτης γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου ... Η αντίδραση ναυτικών, λιμενικού και καβοδετών (video)

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια
loading...