Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΩρωπός: Αμεση παρέμβαση εισαγγελέα για την εικόνα της ντροπής

Ωρωπός: Αμεση παρέμβαση εισαγγελέα για την εικόνα της ντροπής

|

Ποινική έρευνα για βασανιστήρια και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος παρενέβη άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων ντροπής με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου στην περιοχή του Ωρωπού να πλένει με το λάστιχο, γυμνή σε πυλωτή μια ηλικιωμένη γυναίκα πριν να την παραλάβει.

Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους με πράξεις τους παραβίασαν τη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τα βασανιστήρια στην πλημμεληματικού τους μορφή.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο.

Τι είχε συμβεί; 

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει δύο νοσηλευτές ασθενοφόρου να πλένουν με λάστιχο μία γυμνή γυναίκα στην πυλωτή πολυκατοικίας στον Ωρωπό.

Πρόκειται για νοσηλευτές που δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ, αλλά είναι μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου και ανήκουν σε ιδιωτική εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού.

Μιλώντας στην «Καθημερινή», ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε πως έμαθε για το συμβάν κι εκείνος από το διαδίκτυο.

«Όταν είδα την φωτογραφία, αμέσως ζήτησα να μάθω τι συνέβη και σε τι κατάσταση ήταν η 70χρονη. Όταν όμως επικοινώνησα με την αρμόδια εταιρεία και τους ζήτησα εξηγήσεις μου είπαν πως δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και πως η γυναίκα έπρεπε να πλυθεί πριν μπει στο ασθενοφόρο. Θέλω να πω πως ό,τι κι αν συνέβη, οι πράξεις τους είναι καταδικαστέες και είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες εικόνες με τους συμπολίτες μας», ανέφερε ο κ. Γιασημάκης, ο οποίος έχει δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ωρωπού σημείωσε πως έχει ζητήσει ήδη από την εταιρεία να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 70χρονη γυναίκα που μένει μόνη της στον Ωρωπό και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ήταν για πολλές ημέρες ακίνητη και αδυνατούσε να καλύψει μόνη της τις προσωπικές της ανάγκες.

Οι γείτονες φαίνεται πως ενημέρωσαν τον Δήμο, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής συγγενείς της.

Η 70χρονη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αττικής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Μ. Βρετανία: Η Πάρος είναι η νέα… Μύκονος

The Sun: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει η... νέα, προσιτή Μύκονος, για τους Βρετανούς

ΔΕΥΑΘ – Εμπορείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Μέσω της ΔΕΥΑ Θήρας έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν στο Εμπορείο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το προσεχές Σάββατο (01/04) λόγω έργων

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας