Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία: Η Ελλάδα θέλει να καταλάβει τα νησιά στο Αιγαίο (!!!)

Τουρκία: Η Ελλάδα θέλει να καταλάβει τα νησιά στο Αιγαίο (!!!)

|

Οι Τούρκοι δημιουργούν νέο …χάρτη “Γαλάζιας Πατρίδας” – Ποια είναι τα τρία μέρη του σχέδιου επέκτασης της Ελλάδας στο Αιγαίο (!!!) 

Καθημερινές και αδιάλειπτες συνεχίζουν οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα, με τη «Γαλάζια Πατρίδα» να κυριαρχεί στο τουρκικό αφήγμα.

Ο εν αποστρατεία ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει έτοιμο ένα σχέδιο τριών σταδίων από το 2017 το οποίο θα της επιτρέψει «να εισβάλει στο Αιγαίο» και ότι οι 16 χάρτες που παρουσίασε η Αθήνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθεί για την Τουρκία είναι μέρος αυτού του σχεδίου. «Ενάντια σε αυτό το σχέδιο, η Τουρκία πρέπει να εξηγήσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας στον κόσμο», υπογράμμισε ο Γιαϊτζί, ένας από τους πρωτοπόρους του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας.

«Η Ελλάδα, που βλέπει τη συγκυρία ως ευκαιρία, θα βρεθεί σε μπελάδες. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κατάσταση», σημείωσε μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak.

«Τώρα η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματά της στις θάλασσες»
Ο ναύαρχος Γιαϊτζί συνέχισε το… παραλήρημά του αναφερόμενος και πάλι στους συγκεκριμένους χάρτες που μοιράστηκε η χώρα μας με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή από την ελληνική πλευρά ήταν σαν οι Έλληνες να λένε:

«Μέχρι τη δεκαετία του 1970 η Τουρκία είχε δεχτεί τα πάντα από εμάς. Το Αιγαίο ήταν η δική μας θάλασσα. Μετά ξεκίνησαν σταδιακά από την Κύπρο καινα διεκδικούν τα Ίμια, τον εναέριο χώρο και παρόμοιες συζητήσεις…»

Δυστυχώς, η Τουρκία δεν είχε την απαραίτητη αντίδραση στο τετελεσμένο της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στις θάλασσες. Τώρα, η Τουρκία άρχισε να λέει “έχω δικαίωμα”». Στη συνέχεια, ο Γιαϊτζί αναφέρεται στο τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, τα οποία -κατά τον ίδιο- έχουν κολλήσει τη χώρα μας στη γωνία.

«Οι Έλληνες προσπαθούν πλέον να απαντήσουν στη διπλωματική στάση της Τουρκίας. Το θεωρούν σωστό για την παρούσα συγκυρία. Την ώρα που η Τουρκία προετοιμάζεται για την επιχείρηση στη Συρία και κρατά μια στάση που αναστατώνει την Ευρώπη όσον αφορά τη Φινλανδία και τη Σουηδία, θέλουν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία. Η παρουσίαση του Αμερικανού προέδρου ως «Μπαϊντενόπουλος» ενθαρρύνει, επίσης, την Ελλάδα.

«Σχέδιο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων» βλέπουν οι Τούρκοι
Ο ναύαρχος εν αποστρατεία δηλώνει πεπεισμένος πως το 2017 η Ελλάδα ξεκίνησε ένα σχέδιο αύξησης των χωρικών της υδάτων τριών βημάτων. «Τώρα προσπαθούν να εφαρμόσουν αυτό το σχέδιο με αυτούς τους χάρτες. Στην πρώτη φάση του σχεδίου, είχαν αποφασίσει να αυξήσουν τα χωρικά τους ύδατα τόσο στην Κρήτη όσο και στα Αντικύθηρα. Όμως δεν μπόρεσαν να περάσουν στο δεύτερο στάδιο λόγω της πίεσης της Τουρκίας. Τώρα θα προσπαθήσουν να περάσουν στο δεύτερο και τρίτο στάδιο. Το δεύτερο βήμα είναι η αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια μεταξύ της Κρήτης, των Αντικυθήρων και της Πελοποννήσου. Το τρίτο βήμα είναι η αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια και το τελικό στάδιο είναι τα 12 μίλια σε όλο το Αιγαίο», σημειώνει ο Γιαϊτζί.

Προσθέτει, μάλιστα, πως εκτιμά τη σημερινή στάση της Τουρκίας για αυτό το ζήτημα που είναι «εθνικό». «Ζούμε πολύ σοβαρές μέρες με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Η Ελλάδα θα μας προκαλέσει προβλήματα. Για αυτό πρέπει να πάρουμε μια πολύ ξεκάθαρη στάση από εδώ και στο εξής, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε. Το 1995, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση δήλωσε ότι αν η Ελλάδα αυξήσει τα χωρικά της ύδατα πέρα ​​από τα 6 μίλια, θα της αντιταχθεί με όλες της τις δυνάμεις. Όλοι οι αρχηγοί κομμάτων θα πρέπει να δηλώσουν ανοιχτά ότι αυτή η στάση δεν διακυβεύεται και ότι η εσωτερική πολιτική δεν πρέπει να υπολογίζεται», τόνισε, ακόμη, ο ναύαρχος.

Νέος χάρτης της Γαλάζιας Πατρίδας με εντολή Ερντογάν
Ο Γιαϊτζί αποκάλυψε, τέλος, πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 2020 είχε δώσει εντολή στα πανεπιστήμια να φτιάξουν τον αντίστοιχο τουρκικό «χάρτη», εντολή που εκπληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης έχει χαρτογραφήσει τη Γαλάζια Πατρίδα ως επιστημονική δημοσίευση. Όλοι πρέπει να κατέχουν το έργο που ονομάζεται “Γαλάζια πατρίδα-Ένας χάρτης και ένα δόγμα”. Αυτός ο χάρτης πρέπει να δοθεί στους απεσταλμένους μας και να ενημερωθούν για τα δικαιώματα της Τουρκίας», καταλήγει ο ναύαρχος.

Με πληροφορίες από τη σελίδα iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν