Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΚύπρος: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Νίκος Χριστοδουλίδης και η επόμενη ημέρα

Κύπρος: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Νίκος Χριστοδουλίδης και η επόμενη ημέρα

|

Λευκός καπνός…

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι ο νικητής του β΄ γύρου των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, απέναντι στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου κάνατε. Σας είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη, για την αγάπη, για την στήριξή σας. Σφίγγω απόψε νοερά τα χέρια όλων σας. Σας κοιτάζω στα μάτια και με κάθε ειλικρίνεια σας δίνω μια υπόσχεση. Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας.

 

Οι εκλογές έχουν τελειώσει. Ο Κυπριακός λαός έχει μιλήσει. Η προεκλογική εκστρατεία ανήκει στο χθες. Αφήνουμε πίσω μας όσα μας πλήγωσαν, αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα η οποία θα μας βρει μονιασμένους και αφοσιωμένους να κάνουμε πράξεις τα όσα έχουμε υποσχεθεί στον κυπριακό λαό.

Ευχαριστώ το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τη ΔΗΠΑ, την αλληλεγγύη, το κίνημα κυνηγών, το κόμμα των ζώων, όλα τα οργανωμένα σύνολα που στήριξαν εμάς και τους εθελοντές μας. Επιτρέψτε μου να σταθώ ιδιαίτερα στην οικογένειά μου που ήταν δίπλα μου καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαδρομής. Ολους αυτούς τους μήνες ήταν το στήριγμά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που έκαναν άλλες επιλογές. Αυτή είναι η ουσία της Δημοκρατίας. Τους τιμώ και τους σέβομαι.

Στη δημοκρατία που οραματίζομαι δεν υπάρχουν οι δικοί μας και οι άλλοι. Θα είμαι ο Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Σέβομαι και τιμώ το ΑΚΕΛ. Σέβομαι και τιμώ την ηγεσία του αλλά και τον κόσμο του. Στέλνω και τον σεβασμό μου στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τον ωραίο αγώνα που δώσαμε. Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα και στον ΔΗΣΥ, τον Πρόεδρό του, την ηγεσία και τον κόσμο του. Ξέρω πολύ καλά ότι ζήσαμε δύσκολες στιγμές τόσο σε προσωπικό όσο και πολιτικό επίπεδο. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι δεν θα τους απογοητεύσω.

 

Έχω μιλήσει με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έχω δεχθεί τα συγχαρητήριά του και θα επιδιώξω συνάντηση. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Νίκο Αναστασιάδη για την πολύχρονη συνεργασία και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου με τα διάφορα αξιώματα που μου ανέθεσε. Είμαι ευγνώμων.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε προεκλογικά θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Θέλω απόψε ενώπιον σας να ιεραρχήσω τις προτεραιότητές μου. Ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής. Θέλω να απευθυνθώ ειδικά στους τ/κ συμπατριώτες μας οι οποίοι τις τελευταίες μέρες περνούν δύσκολες στιγμές. Συμμετέχουμε στο πένθος τους και είμαστε δίπλα τους.

Επιθυμώ να επαναλάβω ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού. Δεν μπορεί η Κύπρος να είναι το τελευταίο ακρωτηριασμένο κράτος της Ε.Ε. Έχω μιλήσει πριν λίγο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Ελλάδα είναι το στήριγμά μας και οι σχέσεις μας θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Ο Ευρωπαϊκός δυτικός μας προσανατολισμός είναι η σταθερή μας πυξίδα και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Θα συνεχίσουμε τη διεύρυνση των σχέσεων μας μα όλες τις χώρες της περιοχής.

 

Με πλήρη συναίσθηση αναλαμβάνω την τεράστια ευθύνη και θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκριθώ στις ελπίδες μας. Είμαι πανέτοιμος να αναλάβω τη διακυβέρνηση της χώρας. Είμαι πανέτοιμος για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων. Είμαι αποφασισμένος να σχηματίσω μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής με ικανούς ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους και από τη νέα γενιά του τόπου μας. Η εθνική ενότητα δεν είναι σύνθημα αλλά μια ιστορική αναγκαιότητα».

Ποσοστά 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι πλέον ο 8ος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαδέχεται τον Νίκο Αναστασιάδη, αφού επικράτησε με 51.92% (204.680 ψήφους) έναντι του Ανδρέα Μαυρογιάννη που εξασφάλισε το 48,08 % (189.522 ψήφους).

Εδικότερα, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας συγκέντρωσαν:

  • N. Χριστοδουλίδης 51,92% (204.680 ψήφους)
  • A. Μαυρογιάννης 48,08 % (189.522 ψήφους)

Εγγεγραμμένοι: 561.273
Ψήφισαν: 406.616 (72,45%)
Αποχή: 154.657 (27,55%)
Έγκυρα: 394.202 (96,95%)
Άκυρα: 8.428 (2,07%)
Λευκά: 3.986 (0,98%)

Μαυρογιάννης: Η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει – Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω στο πολιτικό σκηνικό

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έδωσε συγχαρητήρια στον Νίκο Χριστοδουλίδη γα τη νίκη του και τόνισε πως «η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει». «Απόψε τελειώνει ένα μακρύ αλλά ωραίο ταξίδι. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνοδοιπόρους μου, τους συνεργάτες και την οικογένειά μου. Το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς, το ΑΚΕΛ. Λυπούμαι που δεν μπορέσαμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες για μια μεγάλη αλλαγή. Να συγχαρώ τον Ν. Χριστοδουλίδη. Η Κύπρος πάντα θα μας ενώνει. Παραμένω ενεργός στον αγώνα. Δεν προτίθεμαι να συνεχίσω στο πολιτικό σκηνικό. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης. Η μέρα αύριο θα με βρει σπίτι μου», δήλωσε ο κ. Μαυρογιάννης.

Στεφάνου: Από 1η Μαρτίου θα είμαστε αντιπολίτευση

Στις πρώτες του δηλώσεις ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου ανέφερε: «Θέλω να συγχαρώ τον Ν. Χριστοδουλίδη και να του ευχηθώ μια παραγωγική θητεία. Ήταν μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και σε αυτό συνέβαλε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον συγχαρώ. Είμαι βέβαιος ότι οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν. Η επόμενη μέρα θα αποτελέσει σημείο επανεκκίνησης για το κόμμα μας. Οι εκλογές έχουν αποδείξει ότι η Αριστερά είναι εδώ, δυνατή, ενωμένη. Από την 1η Μαρτίου θα είμαστε αντιπολίτευση».

Νεοφύτου: Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λογαριάζει στη στήριξη του ΔΗΣΥ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημείωσε: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Χριστοδουλίδη. Επικοινωνήσαμε με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη. Δεν χρειάζεται η συμμετοχή στην κυβέρνηση για να συμπεριφέρεσαι υπεύθυνα για τον τόπο σου. Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λογαριάζει στη στήριξη του ΔΗΣΥ».

Παπαδόπουλος: Tο ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στη χάραξη πολιτικής

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε: «Σήμερα κέρδισε η ενότητα. Θερμά συγχαρητήρια στον Νίκο Χριστοδουλίδη, την κυπριακή κοινωνία και τους πολίτες από όλους τους πολιτικούς χώρους που αγκάλιασαν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ν. Χριστοδουλίδη. Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα. Σε αυτή την καινούργια μέρα το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά στη χάραξη πολιτικής και στην εξεύρεση λύσεων για επίλυση προβλημάτων του τόπου. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι».

Η επόμενη ημέρα 

Η επόμενη μέρα βρίσκει λοιπόν για πρώτη φορά τον νέο Πρόεδρο να έχει απέναντί του και τα δύο μεγάλα κόμματα. Ερωτήματα εγείρονται όμως για το πώς θα κυβερνήσει με τις δυνάμεις του Κέντρου, δεδομένου ότι αυτές όχι μόνο έχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες μεταξύ τους αλλά έχουν να χειριστούν και σειρά εσωκομματικών δυσκολιών. Η εκλογή του συνεπώς καταδεικνύει πως θα πρέπει να ισορροπήσει σε λεπτές ισορροπίες για να αντεπεξέλθει, ενώ το πρώτο στοίχημά του που θα δώσει και το στίγμα της κυβέρνησής του θα είναι ο σχηματισμός της κυβέρνησής του και ποια πρόσωπα θα επιλέξει να έχει γύρω του. Από την επόμενη μέρα θα έχει να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη μέρα στο Κυπριακό, να πείσει τον διεθνή παράγοντα για τη βούλησή του να λύσει το Κυπριακό, να χειριστεί τις δυσκολίες που έπονται στην οικονομία με την ακρίβεια και σίγουρα να αποδείξει πως είναι έτοιμος να πατάξει τη διαπλοκή από τη ρίζα της.

Το στοίχημα του υπουργικού
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα κλειστά τα χαρτιά του γύρω από το τι σκέφτεται στον σχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου. Έχει μόνο διαμηνύσει πως το 50% θα είναι γυναίκες, αλλά σε κανέναν από τον στενό του περίγυρο δεν έχει μιλήσει για τις σκέψεις του ή να διαβουλευθεί για τις θέσεις. Σύμφωνα με πηγές τόσο από τα συνεργαζόμενα κόμματα όσο κι από το ίδιο το επιτελείο του υπογραμμίζεται πως δεν έχουν συζητήσει διαμοιρασμό υπουργείων. Το επόμενο διάστημα συνεπώς θα διαφανεί αν το σύνθημα της «κοινωνίας των πολιτών» θα αποτυπωθεί στο υπουργικό σχήμα ή αν θα ακολουθήσει την πεπατημένη του διαμοιρασμού θέσεων με τα κόμματα που τον στήριξαν. Ενδιαφέρον θα προκαλέσει και το αν θα βρίσκεται στο νέο υπουργικό συναγερμικό στέλεχος, δεδομένου ότι ο κ. Χριστοδουλίδης έχει αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Κ» ότι βρίσκεται σε επαφή με συναγερμικά στελέχη.

Ένας ΔΗΣΥ στην αντιπολίτευση
Όσο όμως κι αν ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμιζε προεκλογικά πως θα ανοίξει την πόρτα συνεργασίας με τον ΔΗΣΥ, η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου επιβεβαιώνει πως το κόμμα θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Η ένταση της αντιπολίτευσης θα εξαρτηθεί βεβαίως από την επόμενη μέρα στο κόμμα και τον σχηματισμό της νέας ηγεσίας. Η ένταση που υπήρξε μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, με τον στενό πυρήνα του Αβέρωφ Νεοφύτου να εργάζεται για την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη κατέδειξε πως δεν θα είναι εύκολη η επόμενη μέρα και η όποια διαδικασία διαβούλευσης. Αυτό βεβαίως θα εξαρτηθεί από το ποιοι θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του Συναγερμού. Οι εκλογές για νέα ηγεσία θα διεξαχθούν στις 11 Μαρτίου και ήδη στελέχη, όπως οι Γεωργιάδης και Δημητρίου, έδειξαν τις προθέσεις τους να διεκδικήσουν την προεδρία. Υπήρξε ωστόσο και σαφής διαφωνία στελεχών όπως των Νίκου Τορναρίτη, Νίκου Νουρή, Ιωνά Νικολάου, με τη στάση που τήρησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. Εντάθηκε μετά το αποτέλεσμα με τον Ευθύμιο Δίπλαρο να θέτει ζήτημα ευθυνών αλλά και να ψέγει τη στάση της Καίτης Κληρίδου απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη. Της Καίτης Κληρίδου, που έθεσε ζήτημα διαφθοράς από πλευράς διακυβέρνησης Αναστασιάδη και βρέθηκε στο πλευρό του Αβέρωφ Νεοφύτου την Κυριακή για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Αυτή η σύγκρουση μεταξύ Αναστασιάδη-Αβέρωφ αναμένεται να εκτονωθεί στο εκλογικό συνέδριο και δεν αποκλείεται ο νέος Πρόεδρος, ο οποίος ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΗΣΥ στον β’ γύρο, να έχει ρόλο για το ποιος θα αναλάβει την προεδρία. Σίγουρα θα αποζητεί μία ηγεσία που δεν θα βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί του, ακόμα και σε ζητήματα νομοσχεδίων.

Το πόσο αντιπολίτευση θα είναι συνεπώς ο ΔΗΣΥ θα εξαρτηθεί από το ποιος θα βρίσκεται στο πηδάλιο του κόμματος. Το μόνο βεβαίως σίγουρο είναι ότι το ΑΚΕΛ θα είναι ακόμη μία φορά στην αντιπολίτευση. Εκεί θα διαφανεί κατά πόσο το καλό αποτέλεσμα του ΑΚΕΛ θα ενισχύσει τον αντιπολιτευτικό του ρόλο, με στόχο την επόμενη πενταετία να έχει πιθανότητες εκλογής ή αν θα ακολουθήσει ρόλο παρατηρητή.

«Ο αχταρμάς»
Το μεγάλο ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι πώς θα κυβερνήσει με μία μικρή μειοψηφία κομμάτων στη Βουλή. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ έχουν ήδη πανηγυρίσει τη νίκη του Νίκου Χριστοδουλίδη, ωστόσο μόνοι τους δεν μπορούν να περνούν νομοσχέδια. Δεν είναι μόνο ο αριθμός τους εντός της Βουλής, αλλά και τα σοβαρά εσωκομματικά ζητήματα που έχουν προκύψει όλο αυτό το διάστημα. Ιδιαίτερα η ΕΔΕΚ έχει να διαχειριστεί τα σοβαρά εσωκομματικά της ζητήματα, καθώς ο Μαρίνος Σιζόπουλος φαίνεται ένας Πρόεδρος υπό αμφισβήτηση, έχοντας πλέον μόνο τη στήριξη του Ανδρέα Αποστόλου, ιδιαίτερα μετά τη διαγραφή του Κωστή Ευσταθίου που στήριξε δημοσίως τον Γιώργο Κολοκασίδη. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα κινήματα από Σοσιαλιστές που θα φέρουν σε δύσκολη θέση τον κ. Σιζόπουλο. Το ερώτημα για τα κόμματα ΔΗΚΟ-ΔΗΠΑ είναι αν θα μπορέσουν να συνεργαστούν, ή σε μία προσπάθεια επικράτησής τους στην κομματική σκακιέρα θα αναλωθούν στη μεταξύ τους πολιτική κόντρα, ενισχύοντας τις δυσκολίες της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Καθημερινή της Κύπρου” 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Μ. Βρετανία: Η Πάρος είναι η νέα… Μύκονος

The Sun: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει η... νέα, προσιτή Μύκονος, για τους Βρετανούς

ΔΕΥΑΘ – Εμπορείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Μέσω της ΔΕΥΑ Θήρας έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν στο Εμπορείο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το προσεχές Σάββατο (01/04) λόγω έργων

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας