Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΣκληρές απαντήσεις

Σκληρές απαντήσεις

|

Η ώρα των απαντήσεων έφτασε για τον Πανναξιακός ΑΟ

Η ώρα των απαντήσεων έφτασε… Ο Πανναξιακός ΑΟ την περασμένη εβδομάδα διάβασε μέσα από την εφημερίδα «Κυκλαδική» τη συνέντευξη που έδωσε ο Πέτρος Μαράκης – προπονητής του ΠΑΣ Νάξου – στην οποία έγινε θέμα τόσο το θέμα των γηπεδικών εγκαταστάσεων (σ.σ. υπήρξε ανακοίνωση από τον ΠΑΣ Νάξου και ψήφισμα του Πανναξιακού) στο νησί όσο και το ζήτημα ενός χρέους που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ενώ έγινε αναφορά και στις σχέσεις των δύο ομάδων με σημείο αναφοράς τις υποδομές με τον κ. Μαράκη να θεωρεί ως βασικό υπεύθυνο τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Πλάτωνα Τομπά. Επίσης, μέσω της ιστοσελίδας SportCyclades.gr (σ.σ. αγαστή η συνεργασία της ιστοσελίδας με την εφημερίδα Κυκλαδική) η οικογένεια Μανωλά πήρε θέση τόσο για την διαχείριση των τροφείων για τον Κώστα Μανωλά (ύψους 107.000 ευρώ) από την προηγούμενη διοίκηση του Πανναξιακού όσο και για την προσφορά του συλλόγου στα τμήματα υποδομών «ξεχνώντας» το βασικό του ρόλο ως ερασιτεχνικό σωματείο. Σχετικά με τα τροφεία ο Κώστας Μανωλάς δήλωσε «Θα μπορούσαν με τα χρήματα από την Ρόμα και με την βοήθειά μου να έχουν φτιαχτεί δύο γήπεδα 8Χ8, ώστε να αθλούνται σωστά τα παιδιά της Νάξου. Δυστυχώς τα χρήματα σπαταλήθηκαν ανούσια όπως πάντα…. Επιτυχία είναι να βγάλεις έναν ποδοσφαιριστή που θα προχωρήσει παίζοντας σε υψηλό επίπεδο. Εδώ πάντα «έθαβαν» τα δικά μας παιδιά. Έφερναν μισθοφόρους και άφηναν έξω Ναξιώτες που ήταν καλύτεροι. Γι αυτό όσοι ασχολήθηκαν με τον Πανναξιακό έφεραν μόνο χρέη, ενώ δεν έβγαλαν ποτέ παίκτη να έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να γίνουν γήπεδα και μετά μπορούν να έρθουν εδώ ακαδημίες από όλη τη Ελλάδα και να γίνονται τουρνουά που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εξελιχθούν”. Και ενόχλησε ακόμη περισσότερο η δήλωση ότι «Η μόνη λύση είναι οι ακαδημίες. Ο μοναδικός που κάνει σωστή δουλειά πάνω στον τομέα αυτόν είναι ο Πέτρος Μαράκης και ο ΠΑΣ Νάξου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω πληροφορίες ότι παιδιά από την ακαδημία του έχουν ήδη πάρει μεταγραφή σε μεγάλες ομάδες!”

Απάντηση

Ποια είναι η απάντηση του Πανναξιακού; Να σημειώσουμε πρώτα ότι σήμερα στις 15:00 στο καθιερωμένο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα γίνει μία εμπεριστατωμένη συζήτηση με τον Πέτρο Μαράκη για το ζήτημα του χρέους που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όσο για την απάντηση; Σε μία τετρασέλιδη ουσιαστικά ανοιχτή επιστολή απαντάει αρχικά στην οικογένεια Μανωλά για τα θέματα των τροφείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και του ρόλου της ομάδας. Στη συνέχεια απευθύνεται στον κ. Μαράκη τόσο για το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και του χρέους ενώ κλείνει με την απάντηση για την προσωπική επίθεση εις βάρος του πρώην προέδρου κ. Τομπά….

«Το Δ.Σ. του Πανναξιακού ΑΟ αισθάνεται την ανάγκη, δυστυχώς σε δύσκολες συνθήκες για όλο τον Ελληνικό λαό, να απαντήσει στις άκαιρες αλλά προσβλητικές και επιθετικές δηλώσεις τόσο του κυρίου Μαράκη όσο και του κυρίου Μανωλά. Κατ’ αρχήν νιώθουμε μεγάλη έκπληξη, διαβάζοντας την συνέντευξη του σπλάχνου της ομάδας ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΩΛΑ  συνεπικουρούμενη από τα σχόλια του πατέρα του Νικηφόρου. Δεν είναι μόνο η απάρνηση της προσφοράς του συλλόγου, προς το πρόσωπό του στα δύσκολα χρόνια της παιδικής του ηλικίας (προπόνηση, εκγύμναση, μετακινήσεις, ρουχισμός, αθλητικό υλικό, κ.α.) παρά τις όποιες παρεξηγήσεις, κακές συμπεριφορές ή δυσκολίες (λόγω οικονομικής δυσπραγίας) που αντιμετώπισε. Είναι και οι αντιφάσεις στις οποίες έχει περιέλθει η οικογένεια Μανωλά συνολικά. Έτσι από τη μία. Ο πατέρας Νικηφόρος Μανωλάς εξυμνεί τον ερασιτεχνισμό, με άκρατη φιλολογία περί αθλητικού πνεύματος, ξεχνώντας ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία έχουν τεράστια πρωτεύοντα έξοδα (μετακινήσεις, ρουχισμός, αθλητικό υλικό, διαμονή σε ξενοδοχεία άλλων νησιών, σίτιση κ.α.) με δευτερεύουσα αξία τις όποιες μεταγραφές που γίνονται. Τα έξοδα αυτά φυσικά επωμίζονται με εντελώς εθελοντικό και ανιδιοτελή ρόλο τα διάφορα Δ.Σ. Από την άλλη όμως, ο υιός Κώστας Μανωλάς, εξυμνεί τον κ. Μαράκη, που λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικό –  οικονομικά κριτήρια, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό των παιδιών της Νάξου που διψούν για ποδόσφαιρο (συνδρομή 35 ευρώ) και μισθώνοντας το ιδιωτικό του γήπεδο (5χ5) σε άλλους συλλόγους, αλλά και στο Δήμο Νάξου, αφού το ΔΑΚ δεν επαρκεί για τις ανάγκες της Χώρας Που είναι το ερασιτεχνικό ιδεώδες; Στην μίσθωση γηπέδων; Στον ανηλεή ανταγωνισμό; (Ποιος θα πάρει περισσότερες ώρες στο ΔΑΚ) ή στην απογύμνωση των ακαδημιών των άλλων ομάδων;  Η μήπως η αντίδραση του εν λόγω κυρίου αλλά και του Συλλόγου ΠΑΣ Νάξου που υπηρετεί, στην κατασκευή γηπέδου 8χ8 στο χώρο μεταξύ ανοιχτού και κλειστού δεν υποκρύπτει την προάσπιση των συμφερόντων του συγκεκριμένου προσώπου;»

Περί αθλητών

«Ο Πανναξιακός ΑΟ επειδή, πάντα ήταν πιστός στα αθλητικά ιδεώδη του ερασιτεχνισμού και την προώθηση του αθλητισμού στην Νάξο, δημιούργησε ακαδημίες ποδοσφαίρου του εκ του μηδενός, παρά το ξεκλήρισμα που υπέστη από τον κ. Μαράκη, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες του νησιού, Σεβάστηκε το φίλαθλο κόσμο βάζοντας μικρή συνδρομή στα παιδιά (10 ευρώ), η οποία μάλιστα ποτέ δεν τηρήθηκε, αξιοποιώντας προπονητές ακαδημιών από το ΔΣ χωρίς καμία μίσθωση (βλέπε Παραβατός, Ζαφείρης), ασφαλίζοντας με ελάχιστο κόστος τους νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία (ING) και μάλιστα με οικονομική συμμετοχή του ίδιου στο κόστος αυτό, και τέλος στέλνοντας τα παιδιά αυτά στο πρόσφατο Πανκυκλαδικό πρωτάθλημα πάλι με σημαντική ίδια συμμετοχή, στα έξοδα της αποστολής. Όσον αφορά την παραγωγή ταλέντων και Ναξιωτών ποδοσφαιριστών, ξεχνά ο κ. Μανωλάς, την πλειάδα ντόπιων αθλητών που βγήκαν από τα σπλάχνα του συλλόγου τα τελευταία χρόνια (Κωστόπουλος, Φλεριανός, Φακίνος, Βαθρακοκοίλης, Αγγελής, Πολυκρέτης, Κατσάνης κ.α.) που πολλοί από αυτούς στελεχώνουν την ομάδα παλαιμάχων του Πανναξιακού σήμερα. Επίσης πλειάδα ποδοσφαιριστών που ήρθαν, ζυμώθηκαν και τελικά ο Πανναξιακός αποτέλεσε σκαλοπάτι για την καριέρα τους (Πιτταράς, Σταυριανός, Αθανασόπουλος, Ρόβας, Τρωγάδης, Αριανούτσος, Παντελαίος κ.α.). Ξεχνά ο κ. Νικηφόρος Μανωλάς, ότι η φετινή επιτυχημένη πορεία του Πανναξιακού Α.Ο. στο ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα – Κύπελλο Κυκλάδων – 2η θέση στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική) οφείλεται στο εξαιρετικό πάντρεμα πολλών Ναξιωτών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που αναδείχθηκαν σημαντικά (Παπανικολάου, Κατσάνης Γ., Καρελέμογλου, Χαμηλοθώρης, Ντάσιος, Ευριπιώτης. Λύκα, Σέμε, Κουφόπουλος κ.α.) Ναξιώτη προπονητή (Προμπονάς) με τους λόγους αλλά εξαιρετικούς μεταγραφέντες παίκτες που αγαπήθηκαν πολύ από τους φιλάθλους μας (Κατσούδας, Κούτρος, Κωτσαρής, Τσουκαλάς) αλλά και αγάπησαν ολόψυχα την ομάδα μας και το νησί μας με ελάχιστο κόστος !

Διαχείριση

«Δεν τον παρεξηγούμε όμως γιατί δεν γνωρίζει! Και δεν γνωρίζει γιατί δεν ήταν ποτέ κοντά μας! Δεν έζησε ποτέ τις αγωνίες ενός ερασιτεχνικού σωματείου, τις θυσίες ενός ΔΣ τις οικονομικές και οργανωτικές δυσκολίες μίας χρονιάς ! Μόνο κριτική εναντίο του συλλόγου και μάλιστα καυστική ! Όσον αφορά το θέμα του γηπέδου και των χρημάτων που εισέπραξε ο Σύλλογος δικαιωματικά και διά νόμου, από την μεταγραφή του Κώστα Μανωλά στη Ρόμα δεν καταλαβαίνουμε, ειλικρινά την δυσαρέσκεια του ποδοσφαιριστή και του οικογενειακού του κύκλου. Οι τρέχουσες ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος και του τμήματος στίβου, αλλά και κάποια χρέη που είχαν δημιουργηθεί από προηγούμενες χρονιές ανάγκασαν το ΔΣ του Συλλόγου, να καλύψει τις ανάγκες αυτές και μάλιστα ένα μέρος αυτών από τα χρήματα αυτά, που επαναλαμβάνουμε είναι περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και μόνο. Κατανοούμε πλήρως και συνηγορούμε στην κατασκευή γηπέδων 8χ8 για όλη την νεολαία της Νάξου., αλλά οι προτεραιότητες για αυτή την χρονική περίοδο δεν επέτρεπαν τέτοιους προσανατολισμούς. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι μέχρι την απόδοση της πρώτης δόσης (25/02/2015, 50.000 ευρώ) το ΔΣ για τρέχοντα έξοδα της ομάδας ποδοσφαίρου και στίβου ξόδεψε περίπου 40.000,00 ευρώ και αυτά ουσιαστικά από τις τσέπες των μελών του ΔΣ συνεπικουρούμενα από χορηγίες επίτιμων φίλων μας και κάποια μικρά έσοδα από διαφημίσεις. Μάλιστα,  ένα άκρως ενδεικτικό στοιχείο για τα έξοδα της φετινής περιόδου είναι το κόστος των εισιτηρίων των πλοίων για μετακινήσεις ανδρικού, παιδικού, εφηβικού τμήματος ποδοσφαίρου και τμήματος στίβου, το οποίο ανέρχεται σε 10.000,00 ευρώ!! Φανταστείτε λοιπόν, με δεδομένο ότι τα μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική μόνο, κόστισαν περίπου 19.000 ευρώ και ότι στο ταμείο του Συλλόγου έχουν περισσέψει 20.000 ευρώ, τη δύσκολη προσπάθεια σωστής και προσεκτικής διαχείρισης του ποσού αυτού.

Ερωτήσεις

Αν θέλει ο κ. Κώστας Μανωλάς και η οικογένειά του να προσφέρουν στην κατασκευή γηπέδων, γιατί δεν το έκανε τόσο καιρό με βοήθεια, από τα μεγάλα ποσά των μεταγραφών του στον ΟΣΦΠ κα στην Ρόμα; Γιατί το όψιμο ενδιαφέρον; Γιατί δεν κατανοεί η οικογένεια Μανωλά ότι η κάλυψη χρεών στο νησί, αλλά και τρεχουσών αναγκών ήταν πρωτεύουσας σημασίας για το προφίλ και κυρίως για την οντότητα του συλλόγου; Τι θα έλεγαν όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες του νησιού, που μας βοηθούν χρόνια αν δεν τους καλύπταμε μέρος των χρεών και ρίχναμε το βάρος στην κατασκευή γηπέδων; Τι θα έλεγαν οι φίλαθλοι μας, αλλά και οι αθλητές μας αν η πορεία του Συλλόγου ήταν υποβαθμισμένη για το κύρος του, λόγω οικονομικής αδυναμίας από λανθασμένη διαχείριση υπαρχόντων χρημάτων; Ο ποδοσφαιριστής κ. Κώστας Μανωλάς, του οποίου την ποδοσφαιρική αξία αλλά και συμβολή στην προβολή του Ναξιώτικου αλλά και γενικά Ελληνικού ποδοσφαίρου αναγνωρίζουμε, εάν επιθυμεί μπορεί και τώρα να συνδράμει στην κατασκευή αυτή !! θα βρεθούν σίγουρα άνθρωποι που αγαπούν και εκτιμούν τον Πανναξιακό ΑΟ και θα συνδράμουν και αυτοί ! Εμείς είμαστε εδώ και τον περιμένουμε ! Δεν θα ανεχτούμε όμως καμία προσβλητική και κακόβουλη κριτική εναντίον μας ! θα απαντάμε αμέσως !»

Υποδομές

«Και περνάμε στον κ. Μαράκη, αναφερθήκαμε ανωτέρω για το θέμα του γηπέδου 8χ8 στον χώρο μεταξύ ανοιχτού και κλειστού γηπέδου της Χώρας. Η γενική συνέλευση του Συλλόγου, εξέδωσε ένα ψήφισμα στο οποίο προτάθηκε η συγκεκριμένη κατασκευή ώστε να εξυπηρετήσει δωρεάν όλη την μαθητική νεολαία της Νάξου, και όχι μόνο τον Πανναξιακό και μάλιστα αφήνοντας χώρο και για άλλες αθλοπαιδιές ( μπάσκετ, βόλεϊ, τένις). Τα δε χρήματα της όλης επένδυσης να καλυφθούν από τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου του Αγίου Αρσενίου που προβλέπεται, αφού η συγκεκριμένη δαπάνη χαρακτηρίζεται άσκοπη (δεν γίνονται ούτε προπονήσεις, ούτε αγώνες εκεί τα βράδια). Ο κ. Μαράκης αμέσως έσπευσε να διαφωνήσει, είτε μιλώντας για γήπεδο 11χ11, είτε επιμένοντας στον εν λόγω ηλεκτροφωτισμό. Γιατί; Είναι εύλογο: γιατί απλούστατα θα θιγούν τα συμφέροντα της ιδιωτικής του επιχείρησης ! πόσο χρήσιμο θα είναι για τα παιδιά, μέσα στον κυκεώνα της οικονομικής κρίσης να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε Δημοτικό γήπεδο; Η δε αιτίασή του για γήπεδο 11χ11 είναι άνευ ουσίας αφού μία τέτοια έκταση και μεγαλύτερο κόστος θα εμφανίσει, αλλά και θα συμπιέσει τις άλλες αθλοπαιδιές, ενώ είναι ζήτημα αν θα χωρέσει το ίδιο κιόλας. Φυσικά, ο Πανναξιακός ΑΟ θεωρεί ότι: οποιοδήποτε γήπεδο  ποδοσφαίρου στο χώρο είναι απαραίτητο για τις ανάγκες των παιδιών του νησιού»

Επίθεση

Ό κ. Μαράκης δεν σταματά όμως εκεί! Επιτίθεται προσβλητικά και δυσφημιστικά στον τέως πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τομπά Πλάτωνα, εικάζοντας ότι, οι συνεντεύξεις που δίνει συνδυάζονται με απουσία από την εργασία του. Ο κ. Τομπάς, δημόσιος λειτουργός υγείας, υπηρετεί τον ΕΣΥ πολλά έτη με γνωστή στην κοινωνία της Νάξου, επαγγελματική και επιστημονική δραστηριότητα, και δεν χρειάζεται μαθήματα εργασιακής συμπεριφοράς από τον κ. Μαράκη που ιδιωτεύει σε τομέα που έπρεπε, εκ προοιμίου, να είναι δημόσιος (αθλητισμός). Οι σπάνιες εμφανίσεις του σε τοπικούς σταθμούς γίνονται κυρίως μετά το πέρας του ωραρίου του (αργά το μεσημέρι) ή τηλεφωνικώς κατά την διάρκεια του ωραρίου του, έχουν δε να κάνουν με την ενημέρωση των φιλάθλων γύρω από σημαντικά αθλητικά γεγονότα (βλέπε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων). Σε περίπτωση δε σπανιότατης επίσκεψης σε ραδιοφωνικό σταθμό κατά τη διάρκεια του ωραρίου του, ζητείται πάντα άδεια γραπτή και προφορική από την Υπηρεσία του.  Αλλά ο κ. Μαράκης συνεχίζει την προσωπική δυσφήμιση και δημοσιεύει, κακώς, διαλόγους του τέως προέδρου με μαθητές δεκάχρονους στον αυλόγυρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, που δεν μπορούν να έχουν σοβαρό υπόβαθρο ! Αφορμή βέβαια, η δυσφήμιση του Πανναξιακού ΑΟ που έχει μεταφέρει ο ίδιος σε όλα τα παιδιά όλων των σχολείων και που φαίνεται περίτρανα στις κερκίδες όταν αγωνίζονται τα παιδικά τμήματα των ομάδων. Γιατί αυτός ο φανατισμός και ανταγωνισμός και μάλιστα σε μικρά παιδιά; Όσον αφορά το Πανκυκλαδικό Πρωτάθλημα και τα τελευταία φιλικά το καλό κλίμα που επικράτησε το επικροτούμε.

Συμφωνία

Τέλος, ο κ. Μαράκης κακώς, δημοσιεύει κείμενο που αφορά ένα παλιό χρέος του Συλλόγου προς αυτόν. Αλίμονο να δημοσίευαν όλοι οι δικαιούχοι χρεών του νησιού κείμενα σε εφημερίδες για παλιές οφειλές τους !! Ο Πανναξιακός ΑΟ σε παλιό και ΔΣ αλλά και στην Γενική Συνέλευση του, αναγνωρίζει ότι ο κύριος Μαράκης, εργάστηκε και μάλιστα με επιτυχία στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου, όπως επίσης και ότι για κάποια χρονική περίοδο δεν πληρώθηκε για τις υπηρεσίες αυτές. Όμως, η συμφωνία που έγινε με το παλαιό ΔΣ έχει πολλά κενά σημεία και περιέργως περιέχει, αν ισχύουν αυτά, κάκιστο διακανονισμό για τον Σύλλογο! Πρέπει δε να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία ! Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι ο κ. Μαράκης πατώντας στην συμφωνία αυτή, απογύμνωσε τις ακαδημίες του Συλλόγου παίρνοντας και τα παιδιά που έρχονταν μετά στον Πανναξιακό και όχι μόνο τα δικά του και τελικά έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στο Σύλλογο ! Και τονίζουμε: τα παιδιά αυτά έρχονταν και ήθελαν να παίξουν στον Πανναξιακό με τη φανέλα του! Πως αντιρροπείται η ζημιά αυτή; Μήπως τα χρήματα που διεκδικεί τώρα (βέβαια αντιλήφθηκε ότι υπάρχουν χρήματα τώρα) είναι τίποτα μπροστά στη ζημιά που προκάλεσε;  Τέλος πάντων, το θέμα θα διερευνηθεί διεξοδικά σε επόμενο ΔΣ που θα είναι παρών και ο ίδιος. Επομένως τα αρνητικά σχόλια περί άγνοιας, καλό είναι να αποφεύγονται.

Καταλήγοντας, το Δ.Σ. αναφέρει με σεβασμό σε όλο το φίλαθλο κόσμο της Νάξου και κυρίως στην ένδοξη ιστορία του Συλλόγου μας (το ιστορικότερο σωματείο στις Κυκλάδες με πλούσια προσφορά στον νησιωτικό αθλητισμό) ότι θα αποκρούει με κάθε τρόπο κάθε προσπάθεια δυσφήμισης και κακόπιστης κριτικής εναντίον του».

Επί προσωπικού. Δεν συνηθίζω να σχολιάζω απαντήσεις σε δημοσιεύματα που έχουν γίνει με την υπογραφή μου. Και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Απλά μόνο θα σημειώσω ότι ποτέ ο κ. Μαράκης δεν προχώρησε σε δημοσίευση κειμένου που αφορά χρέος του Πανναξιακού προς αυτόν. Το μόνο που έκανε ήταν να εξηγήσει προφορικά ποια ήταν η συμφωνία που είχε γίνει με τότε παράγοντες του Πανναξιακού όσον αφορά την ανάληψη των υποδομών από τον ίδιο και γιατί ακούστηκε στην γενική συνέλευση του Πανναξιακού από τον κ. Πλάτωνα Τομπά η απορία σχετικά με το ύψος των οφειλόμενων προς το πρόσωπό του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Με τους Γιακουμή και Γιώργο Γαβρά “ταξιδέψε” μουσικά στην Αμερική

Πρεσβευτές της Αμοργιανής μουσικής παράδοσης στις ΗΠΑ ο Γιακουμής και ο Γιώργος Γαβράς

Οι δήμοι δεν τα πάνε … καλά με το θέμα “φιλοξενία” ζώων συντροφιάς

Λιγότεροι από τους μισούς έχουν υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση προκειμένου να κατασκευάσουν καταφύγιο – Καθησυχαστικό στις ανησυχίες των εθελοντών το υπ. Εσωτερικών.

Στοίχημα – Ιταλία: Θα αντιδράσει η Γιουβέντους;

Σε πρώτο πλάνο το Κύπελλο για Γιούβε, πίεση για νίκη στη Ρεάλ - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Ο “Τυφώνας” που μαζεύει τα σκουπίδια στα νησιά μας

Το πλοίο «Typhoon» ολοκλήρωσε τον καθαρισμό ακτών στα νησιά έχοντας συλλέξει 480 τόνους απορριμμάτων

Σαντορίνη: “Μήνυμα ζωής” το βιντεάκι του Φλεβάρη από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φηρών

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) είναι η φυσική γλώσσα της ελληνικής κοινότητας Κωφών. Είναι μια πλήρης γλώσσα, η οποία χρησιμοποιεί τα ίδια είδη γραμματικού μηχανισμού που υπάρχουν και στην προφορική γλώσσα

Λαϊκή Συσπείρωση Ν.Αι.: “Κόρη οφθαλμού τα επιχειρηματικά συμφέροντα για την περιφερειακή αρχή”

"Ο πήχης της ανάπτυξης, για την οποία επαίρεται η περιφερειακή αρχή ότι βάζει ψηλά με τις δράσεις της, ταυτίζεται απόλυτα με το ύψος των απαιτήσεων των επιχειρηματικών συμφερόντων στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην διαχείριση των απορριμμάτων, στις μεταφορές, στην διαχείριση του νερού και όποιου άλλου αγαθού ή υπηρεσίας εμπορεύονται οι όμιλοι..."

Ν. Συρμαλένιος: Να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε Αναφορά με επισυναπτόμενη την επιστολή υπογεγραμμένη μέχρι τώρα από 64 υποψήφιους πολίτες των Κυκλάδων που ζητούν να προβλεφθεί εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ

Στην Τήνο για τα 200 χρόνια από την εύρεση Της Εικόνας της Παναγίας η Κ. Μονογυιού

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Μονογυιού, επισκέφτηκε το νησί Της Μεγαλόχαρης

Κάρπαθος: Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι τίμησαν τους ήρως των Ιμίων

Οι δύο μαθητές του σχολείου στο Διαφάνι Καρπάθου τίμησαν ήρωες των Ιμίων και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Εξασφάλιση χρηματοδότησης για την CaptainBook

CaptainBook: Το success story της startup που εξασφάλισε χρηματοδότηση €250.000 από κορυφαίο ευρωπαϊκό επενδυτικό Δίκτυο

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Δονούσα – Ειρ. Πρασίνου: “Η ΕxcellenSeas αποτελεί πλέον μια δεύτερη οικογένεια”

Υποτροφίες ExcellenSeas: Η θάλασσα ως μέσο ώθησης και όχι ως εμπόδιο - Τι λένε Ευγενία Τζαννίνη, η Ειρήνη Πρασίνου από τη Δονούσα και η Μάλαμα Γιάννου από τον Αγιο Ευστράτιο

Ανεκτέλεστο το σημερινό (26/01) δρομολόγιο του “Blue Star Naxos”

Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν τα δρομολόγια... Ποιες αλλαγές δρομολογήθηκαν από την Blue Star Ferries

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Κάλεσμα αύριο (27/01) στο Δημαρχειακό Μέγαρο για τις εκδηλώσεις των Αποκριών

Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων αύριο Παρασκευή για το Διονυσιακό δρώμενο που παραδοσιακά γίνεται την Παρασκευή, πρώτη ημέρα του τριημέρου των Αποκριών

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Κόβει απόψε (27/01) την πίτα της

Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών προχωρεί σήμερα Παρασκευή στην κοπή της βασιλόπιτας - Που και πότε