Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: Να αναλάβει τα ...βάρη η Πολιτεία, αγώνες με 50% θεατές

Πανναξιακός ΑΟ: Να αναλάβει τα …βάρη η Πολιτεία, αγώνες με 50% θεατές

|

Τηλεδιάσκεψη για το μέλλον του ποδοσφαίρου όσον αφορά την Γ΄Εθνική… Εκτος (6ος) Ομιλος και η πρόταση του Πανναξιακού ΑΟ – Τι ανέφεραν οι άλλοι εκπρόσωποι των ομάδων στον ίδιο όμιλο…

Η υπόσχεση έγινε πραγματικότητα… Και με απόλυτη επιτυχία αλλά και σε κλίμα σύμπνοιας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, η τηλεδιάσκεψη των ομάδων του 6ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής που έγινε με πρωτοβουλία του Πανναξιακού Α.Ο.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων χαιρέτησαν την πρωτοβουλία που έλαβε ο Πανναξιακός και αφού κατέθεσαν τις προτάσεις και τις απόψεις τους, κατέληξαν στις κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν, φτιάχνοντας ένα προσχέδιο των επόμενων βημάτων που θα γίνουν. Όσα ειπώθηκαν θα αποτυπωθούν σε μία κοινή ανακοίνωση που θα αποσταλεί σε ΕΠΟ και Γ.Γ.Α., ενώ παράλληλα θα δημοσιευθεί και στα ΜΜΕ.

Όσο αφορά την άποψη των συλλόγων για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την βούληση τους να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, φτάνει όμως η ΕΠΟ να συμπαρασταθεί και να ενισχύσει τους συλλόγους. Η ανακοίνωση θα περιέχει μία σειρά αιτήματα και προϋποθέσεις που θα πρέπει να ισχύσουν για να υπάρχει μέλλον στο πρωτάθλημα. 

Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος του Πανναξιακού Γιάννης Πολυχρονάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στους άξονες τους οποίους πάνω μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, στάθηκε στο γεγονός ότι η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει τα έξοδο των covid-test, καθώς και τα έξοδα της διαιτησίας και να αναλάβει το κόστος της μετακίνησης των νησιώτικων σωματείων.

Παράλληλα, η πρόταση του Πανναξιακού περιλαμβάνει την άποψη να διεξάγονται τα ματς με κόσμο της τάξεως του 50% και να ληφθεί από τα σωματεία η έκτακτη επιχορήγηση.

Συμμετείχαν:

Γιάννης Πολυχρονάκος (Πανναξιακός), Βλάχος (Ηλιούπολη), Κουκάς (ΑΕ Μυκόνου), Τζανόπουλος (Σπάτα), Δημήτρης Σκούρας (Πανιώνιος), Μάρκος Φύτρος (Χαραυγιακός), Αρμόδορος (Εθνικός), Βόλης (Μαρκό), Κακογιάννης (Α.Ε. Μοσχάτου), Δράγαζης (Προοδευτική), Πανταζής (Φωστήρας).

Τζανόπουλος (Σπάτα): Όλοι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Ο 6ος όμιλος συγκεντρώνει τις ομάδες με τις πιο βαριές φανέλες και θα έπρεπε να είχε ενεργήσει νωρίτερα. Υπογράφουμε ότι κείμενο συνταχθεί μέσα από αυτή τη συνάντηση. Η ΕΠΟ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μας ενισχύσει.

Δ. Σκούρας (Πανιώνιος): Άτοπο να μιλάμε για φιλάθλους λόγω της συγκυρίας. Το μεγάλο αγκάθι είναι να τα έξοδα των τεστ και η διαιτησία. Συμφωνώ με τον πρόεδρο της Μυκόνου. Είμαστε υπερ στο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αφού δεν θέλουμε να χάσουμε την χρονιά.

Κουκάς (ΑΕ Μυκόνου): Ανήσυχος για το μέλλον. Γενικά βλέπω δύσκολο. Νομίζω ότι η ΕΠΟ δεν θα ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα χωρίς βάσεις. Πιστεύω ότι σε 4 μήνες μπορεί να ολοκληρωθεί εάν αρχίσει από τον Φεβρουάριο. Εμείς έχουμε βάλει χρήματα και θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα περισσότερο για να πάρουν παιχνίδια οι νεαροί αθλητές. Ας γίνουν λιγότερες εμβόλιμες αγωνιστικές και να μας ενισχύσει οικονομικά η ΕΠΟ.

Κακογιάννης (ΑΕ Μοσχάτου): Συμφωνούμε σε όλα. Είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε υπέρ να συνεχιστεί το πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί. Δύσκολο να γίνονται αγώνες Τετάρτη – Κυριακή. Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη και σίγουρα πρέπει η πολιτεία να λάβει μέριμνα.

Βλάχος (Ηλιούπολη): Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Είμαστε όλοι σε μία κοινή γραμμή και θα πρέπει να έχουμε μία κοινή θέση. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουμε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα υπό προϋποθέσεις. Θα πρέπει να καταγραφούν αυτές οι προϋποθέσεις και να συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό. Σίγουρα θα πρέπει η ΕΠΟ να καλύπτει μέρος των εξόδων της διαιτησίας. Κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές νομίζω μπορούν να γίνουν. Εμείς θα πρέπει να έχουμε μία κοινή γραμμή και να είμαστε σταθεροί και αμετακίνητοι. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως η ΕΠΟ ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Θα τελειώσει αυτό που ξεκίνησε; Έχει πρόταση; Μία καλή ιδέα είναι να ζητήσουμε τεστ από τον ΕΟΔΥ. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην γίνει.

Πανταζής (Φωστήρας): Το κακό σενάριο είναι να μας υποχρεώσουν στα τεστ. Πόσοι από εμάς μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα τεστ; Είμαστε έτοιμη να ξεκινήσουμε; Οι εμβόλιμες θα φέρουν τραυματισμούς και προβλήματα. Κατά πόσο θα πρέπει να γίνουν;

Βόλης (Μαρκό): Να παραταθεί η περίοδος των μεταγραφών.

Δράγαζης (Προοδευτική): Για πείτε μου το καλοκαίρι, ποιος ασχολήθηκε μαζί μας; Όλα έγινα ξαφνικά χωρίς αν μας ρωτήσουν. Έκαναν ότι τους βόλευε. Είμαστε το αποπαίδι του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κανέναν έσοδο, μόνο έξοδα [συμφώνησαν όλοι]. Να είναι πιο τακτική η σύσκεψη. Προσωπική μου άποψη είναι να μην συνεχιστεί. Θέατρο του παραλόγου να υπάρχει μεταγραφική περίοδο χωρίς ποδόσφαιρο. Να επεκταθεί η περίοδος μεταγραφών. Πιστεύω 7 με 10 του μήνα να γίνει και άλλη τηλεδιάσκεψη. 

Αρμόδορος (Εθνικός): Όλες οι απόψεις που ακούστηκαν είναι σεβαστές. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, φτάνει να υπάρχει η βοήθεια της πολιτείας σε οικονομικό, υγειονομικό. Ας γίνουν εμβόλιμες αγωνιστικές και να μείνει ελεύθερη η περίοδο των μεταγραφών. Να δοθεί ένα ποσό εφάπαξ στους συλλόγους και να μην πληρώνουν οι ομάδες διαιτησία.

Μ. Φύτρος (Χαραυγιακός): Συμφωνώ με τα όσα είπαν οι κύριοι. Τι προστασία θα έχουμε αν ξεκινήσουμε; Εδώ ο κόσμος χάνεται και εμείς μιλάμε για πρωτάθλημα. Ποιος θα πληρώνει όλα αυτά τα έξοδα; Ας αναλάβει η ΕΠΟ τις ευθύνες της και να αναλάβει τα έξοδα. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Πολυχρονάκος

Αξιότιμοι κύριοι,

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει τη ζωή όλων μας και όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Μέσα σε αυτά, έχει επηρεαστεί και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, για τον οποίο “ζουν & αναπνέουν” αθλητές, προπονητές και παράγοντες.

Η επανέναρξη όμως ενός ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, όπως αυτό της Γ’ Εθνικής, χρειάζεται και οξυγόνο.

Αυτή τη στιγμή, οι σύλλογοι ασφυκτιούν και είναι σχεδόν αδύνατον να ανταπεξέλθουν στις απαραίτητες υποχρεώσεις μιας επανέναρξης.

Για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πρέπει να εξασφαλιστεί πρωτίστως ότι θα ολοκληρωθεί και δε θα υπάρξει εκ νέου διακοπή.

Τα έξοδα είναι τεράστια, πόσω δε μάλλον, για ένα νησιωτικό σωματείο όπως ο Πανναξιακός, καθώς τα έξοδα σίτισης, διαμονής μετακινήσεων για φιλικά προετοιμασίας, είναι έξοδα, τα οποία τρέχουν με το “καλημέρα”.

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν ερασιτέχνες αθλητές, που εργάζονται και από τους οποίους θα ζητηθεί να παίζουν Τετάρτη-Κυριακή ή εν μέσω της τουριστικής περιόδου, σε περίπτωση που παραταθεί η διάρκεια της αγωνιστικής δράσης, πράγμα φύσει αδύνατον. Το ίδιο ισχύει και για τους νεαρούς αθλητές (Κ20), που πρέπει να αγωνίζονται υποχρεωτικά και έχουν σχολικές υποχρεώσεις (καθημερινές, πανελλήνιες κτλ)

Ναι στην επανέναρξη, αλλά υπό προϋποθέσεις:

-Η πολιτεία να αναλάβει να καλύψει τα έξοδα για rapid/μοριακά τεστ των αθλητών

-Η ΕΠΟ να αναλάβει να καλύψει τα έξοδα διαιτησίας, τα οποία είναι υπέρογκα

-Οι τοπικές αρχές να αναλάβουν το κόστος μετακινήσεων, το οποίο είναι τεράστιο για τα νησιωτικά σωματεία

-Να καταβληθεί η έκτακτη επιχορήγηση για τα νησιωτικά σωματεία από την ΕΠΟ, όπως τα προηγούμενα χρόνια

-Να συμπεριληφθούν τα σωματεία της Γ’ Εθνικής στην είσπραξη ποσοστού επιχορήγησης επί του φόρου από τις στοιχηματικές εταιρίες

-Επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, υπό προϋποθέσεις (50% πληρότητας, κυκλοφορία εμβολίου κτλ)

Δίχως τα παραπάνω, η επανέναρξη του πρωταθλήματος, όσο και εάν όλοι την επιθυμούμε, είναι μη βιώσιμη και το σωματείο μας δε θα μπορέσει να συμμετέχει!

Ας αναλογιστούν λοιπόν οι αρμόδιοι φορείς, τον αγώνα που καταβάλλουν οι ερασιτέχνες παράγοντες και το Γολγοθά που ανεβαίνουν με τα δεδομένα της εποχής και ας πράξουν αναλόγως…

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την πρώτη εβδομάδα του 2021!

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sportcyclades.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Μ. Βρετανία: Η Πάρος είναι η νέα… Μύκονος

The Sun: Το ελληνικό νησί που έχει γίνει η... νέα, προσιτή Μύκονος, για τους Βρετανούς

ΔΕΥΑΘ – Εμπορείο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Μέσω της ΔΕΥΑ Θήρας έγινε γνωστό ότι θα υπάρξουν στο Εμπορείο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το προσεχές Σάββατο (01/04) λόγω έργων

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας