Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΠανναξιακός ΑΟ: Ενα Αστέρι (Θέμελης) που ξέρει να κερδίζει εντός κι εκτός...

Πανναξιακός ΑΟ: Ενα Αστέρι (Θέμελης) που ξέρει να κερδίζει εντός κι εκτός γηπέδων

|

Μία προσωπική ιστορία που βίωσε σαν ποδοσφαιριστής του Πανναξιακού και πραγματικά συγκλονίζει, δίνοντας παράλληλα έντονα ηθικά διδάγματα σε όλους μας έφερε στο φως της δημοσιότητας ο προπονητής Αστέριος Θέμελης.

Όλοι γνωρίζαμε το πνεύμα μαχητή και την ηγετική φυσιογνωμία που διέθετε ως ποδοσφαιριστής ο Αστέριος Θέμελης, πράγμα βέβαια που τον συνοδεύει ακόμα και σήμερα στην προπονητική του καριέρα.

Η ιστορία, έχει να κάνει με το κλείσιμο της καριέρας του, όταν αγωνιζόταν με τον Πανναξιακό στη Δ΄ Εθνική. Εκεί, η μοίρα τον έφερε αντιμέτωπο με τον ύπουλο καρκίνο. Όμως ο Αστέριος ήξερε να δίνει μάχες και για ακόμη μία φορά ανέτρεψε τα προγνωστικά  πήρε μία νίκη, που ήταν σίγουρα η μεγαλύτερη στη ζωή του.

Συγκλονίζει η στήριξη του τότε προπονητή του Πανναξιακού, Γιώργου Βλαστού, όπως και οι αγκαλιές και τα κλάματα των συμπαικτών του στα αποδυτήρια… ιστορίες που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και για ακόμη μία φορά αποδεικνύουν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα που 22 ποδοσφαιριστές κυνηγάνε μία μπάλα.

Ο ίδιος θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας, δημοσιοποίησε την άγνωστη αυτή ιστορία, που θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψη… Πως αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που μας φέρνει η ζωή; Τι σημαίνει οικογένεια; Πως αντιστρέφουμε μία εφιαλτική περιπέτεια υγείας σε επιτυχία;

5.jpg

Διαβάστε το κείμενο και θα καταλάβετε:

Ήταν καλοκαίρι του 2013 και όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και αυτό μετά από μια δύσκολη ποδοσφαιρική χρονιά , εκείνη τη χρονιά βρισκόμουν στη Νάξο και αγωνιζόμουν με τη φανέλα του Πανναξιακού στη Δ εθνική κατηγορία , συνήθως οι ποδοσφαιριστές που λείπουν από τη πόλη τους αυτή τη περίοδο επιστρέφουν να δουν οικεία πρόσωπα αλλά και να ξεκουραστούν.

Για μένα προσωπικά ήξερα ότι ήταν μεγάλο το διάστημα που έλειπα, σχεδόν 16 από τα 20 χρόνια μέσα σε αυτό το όμορφο ποδοσφαιρικό ταξίδι και συμφώνησα πριν φύγω ότι θα αγωνιστώ άλλη μια χρονιά στην Νάξο και μετά θα επέστρεφα στη Θεσσαλονίκη όπου είναι και η γενέτειρα μου.

Εκείνο το καλοκαίρι δεν ήταν όμως όπως τα άλλα με προβλημάτιζε έντονα μια πληγή κοντά και κάτω από τη μέση μου η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμενε ανοιχτή και δεν έκλεινε , η διαδικασία πλέον της θάλασσας για μένα ήταν επίπονη και πέρα από την γυναίκα μου δεν γνώριζε κανείς άλλος γι’ αυτό.

Mετά από σκέψη που έκανα πήρα την απόφαση να μιλήσω στο πάτερα μου, οποίος μου ανέφερε και το πιο μεγάλο λάθος που είχα κάνει (δεν αφήνουμε ποτέ έτσι και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μια πληγή που δεν κλείνει). Με τις προτροπές της γυναίκας του πάτερα μου αποφάσισα το ίδιο κιόλας βράδυ να πάω σε εφημερεύον νοσοκομείο να δω τελικά τι είναι αυτό που έχω.

Στο νοσοκομείο, αυτό που είδε ο εφημερεύον ιατρός δεν του άρεσε και μου είπε να επιστρέψω οπωσδήποτε το πρωί που θα είναι ο καθηγητής του νοσοκομείου ώστε να το δει και αυτός και να με καθοδηγήσουν τι να κάνω.

Πράγματι την άλλη μέρα στις 08.00 το πρωί ήμουν εκεί και εξεταζόμουν, μετά από την εξέταση ξεκίνησαν κάπως περίεργα οι ερωτήσεις του Γιατρού όπως : πόσο καιρό το έχεις αυτό?,έχεις οικογένεια ? παιδιά ? ξέρεις τι είναι αυτό που έχεις ? κάποια στιγμή είπε στον άλλο γιατρό μα είναι σε μικρή ηλικία, ερωτήσεις που ειλικρινά έδειχναν μια κατάσταση την οποία δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου.

Αποτέλεσμα .. μου είπαν ανοιχτά ότι αυτό που έχεις δείχνει να είναι καρκίνος του δέρματος και πιο συγκεκριμένα ονομάζεται η Νόσος του BOWEN , είναι μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου και εσύ το έχεις αμελήσει, πριν σκεφτώ οτιδήποτε με παίρνουν, μου λένε μπαίνουμε χειρουργείο να αφαιρέσουμε ότι μπορούμε και να πάρουμε κάποια κομμάτια για βιοψία.

agiasmos_2012_2.jpg

Τις σκέψεις μου τις έκανα κατά τη μεταφορά μου στο χειρουργείο , σε μένα ? αναρωτήθηκα … ακόμη δεν έχω προλάβει να κάνω τίποτα στη ζωή μου και τα παιδιά μου καλά καλά ακόμη δεν πηγαίναν σχολείο. Τελειώνει το χειρουργείο και θα έπρεπε να περιμένω τα αποτελέσματα της βιοψίας τα οποία όμως θα αργούσαν είχα πέσει πάνω στις άδειες του καλοκαιριού και ταυτόχρονα σε μια εβδομάδα ξεκινούσε η προετοιμασία τής ομάδας μου στη Νάξο.

Κατέβηκα στο νησί δεν είπα σε κανέναν τίποτα ο στόχος της ομάδας ήταν το πρωτάθλημα και η άνοδος στη Γ εθνική , απλά ζήτησα από το προπονητή μου αν είχα τη δυνατότητα για τη πρώτη εβδομάδα να ακολουθήσω το πρόγραμμα σε πιο χαμηλούς ρυθμούς επικαλέστηκα πόνο στη μέση μου.

Ώσπου ένα πρωί έφτασαν τα αποτελέσματα της βιοψίας τα νέα επαληθεύουν το γεγονός και εκείνη την ώρα οι σκέψεις που περνάνε από το μυαλό μου νομίζω ότι η μια έπεφτε πάνω στην άλλη τρέχανε με ταχύτητα φωτός και πραγματικά δεν ήξερα πια από όλες να κρατήσω. Παίρνω το χαρτί και καλώ στο τηλέφωνο τον προπονητή  μου κ. Βλαστό Γιώργο και του λέω πρέπει να βρεθούμε, παρεμπιπτόντως σε ένα μήνα ξεκινούσε το πρωτάθλημα του λέω έχω αυτό και πρέπει να φύγω, έκανα ένα χειρουργείο και πρέπει να ανέβω Θεσσαλονίκη να κάνω κι άλλο.

Μου λέει επί λέξη : Πήγαινε Αστέριε , δεν σε φοβάμαι εσένα είσαι αντράκι ξέρεις να πολεμάς , να γυρίσεις δεν θα πάρουμε άλλον στη θέση σου και να έρθεις να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Δεν ξέρω αν το πίστευε, έμενα όμως αυτό και μόνο μου έδωσε τεράστια δύναμη, αυτό που του ζήτησα εγώ πέρα από τη διοίκηση να μην το μάθουν τα παιδιά οι συμπαίκτες μου , θεώρησα δεν θα ήταν καλό.

Το δεύτερο χειρουργείο έγινε με επιτυχία και επέστρεψα πίσω στο νησί ακολουθώντας μια θεραπευτική αγωγή, θα έπρεπε σε 40 μέρες να ξανά γυρίσω Θεσσαλονίκη για επανεξέταση η οποία θα έδειχνε σε μεγάλο βαθμό 98% ότι αυτό έχει εξαλειφθεί.

Θέλω να περιγράψω εικόνες άλλα ήδη έχω γράψει πολλά θα πω ότι είδα συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια να με κοιτάζουν κλεφτά και μόλις το αντιλαμβανόμουν αυτό να έρχονται να μου κάνουν σφιχτή αγκαλιά και να κλαίνε, είδα τον αδερφό μου στη Θεσσαλονίκη βγαίνοντας από τον γιατρό και ακούγοντας τι έχω να κλαίει, και εγώ ήμουν αυτός που τους έδινε κουράγιο. Πόσο περίεργο για εμένα αυτό ? .

Όλο αυτό το διάστημα αυτό που με βασάνιζε ήταν όταν ερχόταν το βράδυ που όλοι όπως είναι φυσιολογικό κοιμούνται, για μένα τότε άρχιζε ο πραγματικός πόλεμος με τις σκέψεις μου και με την εικόνα να βλέπω τη γυναικά μου και τα παιδιά να κοιμούνται, χωρίς όμως να ξέρω αυτό για πόσο ακόμη θα συνεχίσω να το βλέπω και εκεί ήταν που οι οι σκέψεις και ότι άλλο συναίσθημα είχα μέσα μου μετατρεπόταν σε θυμό, θυμός σαν μια εσωτερική δύναμη που μου έλεγε ότι δεν υπάρχει επιστροφή κοίτα μόνο μπροστά …

Εγώ θα πω ο Θεός είναι μεγάλος … το αποτέλεσμα με την επιστροφή μου από τη Θεσσαλονίκη έδειχνε ότι αυτό που είχα, είχε θεραπευτεί τελείως, αυτό το αποτέλεσμα ήθελα πραγματικά να το μοιραστώ με όλο το κόσμο όμως το μοιράστηκα με τους ανθρώπους που θεωρούμε και είναι οικογένεια μας … Η στεναχώρια έφερε γέλια έφερε ένα πολυπόθητο πρωτάθλημα πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας όπως και ένα κύπελλο…

Πλέον έχω σταματήσει να παίζω ποδόσφαιρο τα τελευταία 6 χρονιά ασχολούμαι επαγγελματικά με την προπονητική ….

Ηθικό δίδαγμα … ”Οι μάχες κερδίζονται από ανθρώπους που πολεμούν”

Αστέριος Θέμελης

Τεχνικός Διευθυντής

PAOK MONTREAL CANADA.

 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα sportcyclades.gr

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Euro 2024: Με το …καλησπέρα προβάδισμα για Βοσνία

Προκριματικά για το Euro 2024 .. Φαβορί και αουτσάιντερ για τον 10ο όμιλο. Τι λέει η Foxbet.gr

Πανναξιακός ΑΟ: Ποια η θέση του Δήμου για το βοηθητικό γήπεδο;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο "8χ8" στο ΔΑΚ Νάξου

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: Αποκτούν οι Κυκλάδες σύγχρονο οδοφωτισμό

Αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν περί τους 8.160 ιστούς στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Μήλος: Τουριστική προβολή στην Ιταλία

Χρόνο με το χρόνο η Μήλος μοιάζει να κερδίζει μέρος από την ιταλική αγορά

Σαντορίνη – Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Συνάντηση με υπεύθυνο του ΔΑΠΠΟΣ

Συνάντηση ενημέρωσης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θήρας με τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Βασίλη Αλαφούζο

Ψηφιακοί ξεναγοί πολιτιστικών δρώμενων σε Ανδρο και Κύθνο

Πολυκαναλική ξενάγηση τεκμηρίων Καϊρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου- ψηφιακή ξενάγηση στον λαογραφικό πολιτισμό της Κύθνου

Μήλος – Φόρτωμας: Τριήμερη επίσκεψη και σημαντικές συναντήσεις

Τριήμερη επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στη Μήλο - Τι αναφέρει

Μύκονος: Οι απειλές σε αρχαιολόγους καλά κρατούν

Νέο απειλητικό sms σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Conde Nast Traveller 2023: Πρώτη η Σαντορίνη, δεύτερη η Σύρος και τέταρτη η Νάξος

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά που προτείνει το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό για το 2023 .. Ποια είναι στην 1η δεκάδα

+πλευση: Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικά νησιά

Οι δράσεις απο την +πλεύση στα νησιά του Αιγαίου

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής