Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΝα γίνει το προπονητήριο στην ορεινή Νάξο

Να γίνει το προπονητήριο στην ορεινή Νάξο

|

Οι Πολίτες για τα νησιά μας “φωνάζουν” για την ανάγκη  κατασκευής κλειστής αίθουσας άθλησης στην Ορεινή Νάξο

Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Πολίτες για τα νησιά μας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αφορά την ανάγκη για κατασκευή κλειστής αίθουσας άθλησης στην Ορεινή Νάξο και ολοκλήρωση υπαιθρίων αθλητικών χώρων στη Χώρα της Νάξου.

Τόσο με το πρόγραμμά μας όσο και σε κάθε ευκαιρία που δίνεται, τονίζουμε ότι παρά τις σημαντικές προσπάθειες που γίνονται στην Ορεινή Νάξο από τα τοπικά σωματεία για την προώθηση του αθλητισμού, η έλλειψη υποδομών και η ραγδαία ανακύπτουσα αναγκαιότητα μετακίνησης ανηλίκων ή ενηλίκων αθλητών στη Χώρα της Νάξου, καθιστά την όποια προσπάθεια ιδιαίτερα δύσκολη που στις περισσότερες των περιπτώσεων δρα ανασταλτικά για την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή παιδιών στον αθλητισμό κλειστού χώρου (μπάσκετ, βόλλεϋ, τάε κβο ντο), που οφείλεται στις επίμονες προσπάθειες των τοπικών σωματείων. Έτσι η αυξανόμενη ζήτηση προπονητικού χρόνου έχει καταστήσει το (μοναδικό διαθέσιμο) κλειστό γυμναστήριο της Νάξου ανεπαρκές για την κάλυψη των αναγκών, τόσο του σωματειακού αθλητισμού όσο και του μαζικού αθλητισμού.

Η Νάξος ως γνωστόν είναι ένα μεγάλο σε έκταση νησί με μεγάλες και «δύσκολες» οδικές αποστάσεις ανάμεσα στα χωριά και τη Χώρα. Οι μετακινήσεις ανήλικων αθλητών με ιδιωτικά αυτοκίνητα αποτελεί αιτία που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των γονέων, που υποστηρίζουν την επιθυμία των παιδιών τους να αθλούνται υπό υγιείς συνθήκες, των παραγόντων των σωματείων αλλά κυρίως των ίδιων τους αθλητών οι οποίοι κάποια στιγμή, εξαιτίας αυτής της κατάστασης εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Χατζημάρκος, σε επίσκεψη του στη Ερμούπολη στις 5 Φεβρουαρίου 2015, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στη Σύρο τρίτο κλειστό γυμναστήριο. Ως γνωστόν η Σύρος έχει δύο κλειστά γυμναστήρια, ενώ έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με τη Νάξο. Είναι επίσης γνωστό ότι η Σύρος είναι ένα πολύ μικρό σε έκταση νησί, ενώ ο πληθυσμός του, σε συντριπτικό ποσοστό, είναι συγκεντρωμένος στην Ερμούπολη, γεγονότα που καθιστούν την μετακίνηση αθλητών πολύ εύκολη.

Δεν είναι λοιπόν κατανοητό πως με αυτά τα δεδομένα προωθείται η κατασκευή τρίτου κλειστού Γυμναστηρίου στη Σύρο ενώ δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για μία αίθουσα στη Δρυμαλία (π.χ. μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σχολικό συγκρότημα του Φιλωτίου), όπου θα δίνεται η δυνατότητα στους αθλητές της περιοχής να γυμνάζονται σε αξιοπρεπείς συνθήκες και –γιατί όχι- να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν όλο και περισσότερους νέους στον αθλητισμό. Ακόμα και ένα προπονητήριο, με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά με όλους τους όρους ασφάλειας, θα έλυνε πολλά προβλήματα.

Επιπλέον η ανάγκη ολοκλήρωσης των ανοικτών χώρων άθλησης πέριξ του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Χώρα, είναι επιβεβλημένη.

Εμείς ως Πολίτες για τα Νησιά μας, διατιθέμεθα να συμμετέχουμε με προτάσεις σε συζήτηση που θα προκύψει, τόσο για κλειστό προπονητήριο στην Ορεινή Νάξο, όσο και για τους υπαίθριους αθλητικούς χώρους στη Χώρα.

Είναι προφανές ότι η παραπάνω αναφορά στη Σύρο δεν γίνεται με σκοπό οποιαδήποτε ενδοκυκλαδική κόντρα, αλλά προκειμένου να καταστεί σαφές ότι αν υφίσταται εκεί ανάγκη τρίτου κλειστού, η ανάγκη προπονητηρίου στη Δρυμαλία είναι σίγουρα μεγαλύτερη και η τοπική δημοτική πλειοψηφία δεν έχει κάνει καμμία απολύτως προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Και αν η Περιφέρεια είναι διατεθειμένη να μεριμνήσει για αυτό στη Σύρο, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων οφείλει να διεκδικήσει την κατασκευή προπονητηρίου και στην ορεινή Νάξο ή σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της Περιφέρειας, να προβεί στη διαδικασία έκδοσης μελέτης ώστε να είναι έτοιμος στην πρώτη χρηματοδοτική ευκαιρία.

Νάξος, 11 Φεβρουαρίου 2015

Η Δημοτική Κίνηση – Πολίτες για τα Νησιά μας

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Medical: Ιατρικές επισκέψεις τον Δεκέμβριο και κυρίως “Ιατρείο Μαστού”

Δεκέμβριος 2023 και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Naxos Medical ... Πότε θα γίνει για πρώτη φορά στη Νάξο "Ιατρείο Μαστού"

Η ώρα για τα «Χριστούγεννα στη Σαντορίνη» έφτασε!!

Ο Άγιος Βασίλης μαζί με τα ξωτικά του θα… προσγειωθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σαντορίνης για να φωτογραφηθούν, να μοιράσουν ευχές και φυσικά να ακούσουν τις επιθυμίες όλων.

Δαμαριώνας – “Δάμαρις”: Πρόσκληση (03/12) για να φτιάξουμε λουκουμάδες

Πρόσκληση από το σύλλογο "Δάμαρις" για παρουσία στον Δαμαριώνα την προσεχή Κυριακή. Ποιος ο λόγος;

Google: Διαγράφει εκατομμύρια λογαριασμούς από σήμερα – Πώς να τον διατηρήσετε

Η Google προχωρά στην κίνηση αυτή για λόγους ασφαλείας, καθώς οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν

Μιχ. Φραγκίσκος: “Περισυλλογή στη Σμύριδα”

Αρθρο του Μιχάλη Φραγκίσκου με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την Σμύριδα - "χαρακτηρίζεται ως άγνοια κινδύνου του Δήμου για το βάρος που επωμίζεται".

Το Βόρειο Σέλας ξανά πάνω από τον ουρανό της Δράμας

Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες

Έρευνα: Δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες εμπλοκής σε τροχαίο για θυμωμένους ή λυπημένους οδηγούς

Μελέτη από το Virginia Tech Transportation Institute δείχνει ότι η επιθετική οδήγηση προκαλείται συχνά από αρνητικά συναισθήματα

ΙΝΣΕΤΕ: Πάνω από 2 εκατ. οι αφίξεις στη χώρα, τον Οκτώβριο (γραφήματα)

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για τις αεροπορικές αφίξεις και τον οδικό τουρισμό (γραφήματα)

Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου: Ερχεται σε λίγες ημέρες (16/12) 2ο σεμινάριο

Ενεργός ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου πραγματοποιεί σεμινάρια επιμόρφωσης των μελών του

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της νέας φουρνιάς ταξιδιωτών Generation T

ΑΒΤΑ - Οι 4 εντελώς νέες τάσεις στα ταξίδια του 2024

Απαγορευτικό: Ανεκτέλεστα τα απογευματινά δρομολόγια Blue Star Naxos και Paros

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών τα απογευματινά δρομολόγια από Πειραιά - Ραφήνα είναι ανεκτέλεστα

Σύλλογος Σκαδιωτών – Μεσωτών Νάξου: Σε εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν τα χωριά Σκαδό - Μέση και απόφαση για εκλογές την 10η Δεκεμβρίου

Blue Star 1: Δύο ώρες πάλευε για να δέσει στο λιμάνι της Νάξου

Επί δύο ώρες το Blue Star 1 έδινε ... μάχη για να δέσει δεύτερη φορά στο λιμάνι της Νάξου - Κενό επιβατών θα αναχωρήσει από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά των καιρικών συνθηκών

Κρήτη: Ο Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη (video)

Ο θρυλικός Σκουλάς τραγουδά για τον αδικοχαμένο Αντώνη! “Μια κουκκίδα” [video]

Express Skopelitis: Ανεκτέλεστο το σημερινό (29/11) του δρομολόγιο

Λόγω καιρικών συνθηκών το Express Skopelitis θα μείνει δεμένος στα Κατάπολα (Αμοργός)

Fast Ferries: Ανεκτέλεστα δρομολόγια του “ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.”

Ανεκτέλεστα δρομολόγια-Τροποποιήσεις δρομολογίων του ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π., το χρονικό διάστημα 25/11-26/11, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ερχεται χορός για καλό σκοπό

Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις Τρίποδες (κέντρο "Αντώνης") χορός από το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

Με πρόεδρο τον Γιάννη Στάη, προχωρά ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο Κορωνίδας Νάξου... Ποιοι το αποτελούν

Blue Star 1 και Blue Star Paros με νέα ώρα αναχώρησης αύριο Τετάρτη (29/11)

Τι ώρα θα αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβριου τα πλοία Blue Star 1 και Blue Star Paros από τον Πειραιά