Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑθλητικάΕλλάδα - Volleyleague Γυναικών: Ζητούν και επίσημα από τον Μητσοτάκη να πάρει...

Ελλάδα – Volleyleague Γυναικών: Ζητούν και επίσημα από τον Μητσοτάκη να πάρει θέση

|

Ανοιχτή επιστολή και μάλιστα σε έντονο συνάμα δραματικό ύφος από τα δεκατέσσερα (14) σωματεία της Volleyleague γυναικών προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη… Τι του ζητάνε

“…. Αυτό όμως που ζητάμε από Εσάς με βάση όλα όσα ανωτέρω αναφέραμε, είναι η άμεση έγκριση από την αρμόδια προς τούτο Υγειονομική Επιτροπή του ήδη αποσταλέντος από την Ε.Ο.Π.Ε. Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και εν συνεχεία η άμεση λήψη απόφασης από το αρμόδιο Όργανο της Πολιτείας περί επανέναρξης των προπονήσεων κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Δεκεμβρίου 2020 και ταυτόχρονα περί συνέχισης διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος στις αρχές του 2021 βάσει προγράμματος, τη σύνταξη του οποίου θα επιμεληθεί η μόνη αρμόδια προς τούτο Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Σε αντίθετη περίπτωση και με τα σημερινά δεδομένα είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι το φετινό Πρωτάθλημα έφτασε πρόωρα στο τέλος του χωρίς δική μας υπαιτιότητα. Ο καθένας από τους υπολοίπους θα οφείλει πλέον να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί….”

Αυτό αναφέρουν ανάμεσα στα άλλα, οι δεκατέσσερεις (14) εκπρόσωποι των ισάριθμων ομάδων της Volleyleague Γυναικών (ανάμεσά τους οι κ Σκοπελίτης (ΑΟ Θήρας) και Γιαννάκης (Πανναξιακός ΑΟΝ) σε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη… Και πήραν την απόφαση από τη στιγμή που με τον αρμόδιο υφυπουργό δεν βρίσκουν άκρη… Αναλύουν το τι συμβαίνει στο πρωτάθημα, εξηγούν με τον τρόπο τους τι έχει συμβεί έως τώρα, αναφέρονται στις συνέπειες που θα έχει μία απόφαση αναστολής του πρωταθλήματος και ζητούν το αυτονότητο… την άμεση έναρξη προπονήσεων μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αλλιώς το πρωτάθλημα κινδυνεύει να ακυρωθεί. Αναφέρουν ότι η διοργάνωση του Κυπέλλου μπορεί να μην γίνει ενώ όσον αφορά στο κόστος των τεστ που πρέπει να γίνουν θα το αναλάβουν οι ίδιοι αν και όπως γράφουν στην ανακοίνωση θα μπορούσε να το αναλάβει η ομοσπονδία ή η Πολιτεία.

Αναλυτικά η επιστολή (κοινοποίηση και σε Κικίλια (υπουργός υγείας), Αυγενάκη (υφυπουργό Αθλητισμού), Μαυρωτά (Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού) και Χαρδαλιά (Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας) …

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η παρούσα επιστολή αποστέλλεται σε Εσάς από τους εκπροσώπους των δεκατεσσάρων (14) ομάδων που αγωνίζονται στο κορυφαίο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης (Volleyleague) Γυναικών προκειμένου να εκθέσουμε εγγράφως τις απόψεις μας και τα αιτήματά μας για το άθλημά μας, το οποίο υφίσταται δυσμενείς συνέπειες από την εξακολούθηση της αναστολής λειτουργίας του. Θεωρούμε ότι η άμεση συμβολή Σας στην επίλυση των συνεχώς αυξανόμενων προβλημάτων θα είναι απολύτως αποφασιστική με δεδομένη την αγάπη Σας στο Αθλητισμό. Λάβετε παρακαλούμε υπόψη την δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το πλέον δημοφιλές γυναικείο πρωτάθλημα, αυτό της Volleyleague Γυναικών. Και τούτο διότι το εν λόγω πρωτάθλημα δεν απειλείται απλά με διακοπή, λόγω των ληφθέντων μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας COVID-19, αλλά και με οικονομική εξαφάνιση των περισσοτέρων ομάδων, λόγω των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει απέναντι σε Ελληνίδες και ξένες αθλήτριες υψηλού επιπέδου.

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας δοκιμάζεται από τον ιό covid-19 και ότι η Πολιτεία έχει θεσπίσει συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό την μη εξάπλωση και εν τέλει τον περιορισμό της «πανδημίας». Είναι αυτονόητο ότι επιβάλλεται η προστασία του σημαντικότερου εννόμου αγαθού της ζωής και της υγείας των πολιτών της χώρας μας. Τα μέτρα, τα οποία λαμβάνονται, είναι κατά κανόνα εκείνα, τα οποία προτείνονται από την αρμόδια Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, η οποία έχει επιφορτιστεί το δύσκολο αυτό έργο. Εντούτοις κάθε τελική απόφαση ανήκει στα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας, τα οποία ασκούν την Εκτελεστική Εξουσία στην χώρα μας. Τα όργανα αυτά έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση/εξουσία να σταθμίζουν σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα με βάση την Συνταγματική Αρχή της Αναλογικότητας (άρθρο 25 Σ) διάφορους παράγοντες και να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις. Αυτό το έργο έχουν αναλάβει και αυτό οφείλουν να εκτελούν.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι η αναστολή κάθε δραστηριότητας του ερασιτεχνικού αθλητισμού (συνεπώς και της Γυναικείας Πετοσφαίρισης) στην Ελλάδα, η οποία επηρεάζει άμεσα και τα Σωματεία που εκπροσωπούμε. Ως ανωτέρω ελέχθη, οι συνέπειες αυτού του μέτρου εμφανίζονται μέρα με τη μέρα περισσότερο καταστροφικές και πλέον θεωρούμε ότι έχει έρθει η ώρα να επανεξεταστεί το θέμα και να επιτραπεί υπό υγειονομικής φύσεως προϋποθέσεις η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων, αρχικά με την πραγματοποίηση προπονήσεων και αμέσως μετά με τη διασφαλισμένη από πριν συνέχιση του Πρωταθλήματος. Οι συνέπειες λοιπόν είναι σήμερα απόλυτα δυσμενείς.

Αφενός για τις αθλήτριες των Σωματείων που εκπροσωπούμε, οι οποίες παραμένουν αθλητικά αδρανείς ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η πλειοψηφία αυτών αντιμετωπίζει πλέον σοβαρότατο βιοποριστικό πρόβλημα, καθότι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό, επιλέγοντας να διαβιώνουν με τα χρήματα που εισπράττουν ως οδοιπορικά από τις ομάδες τους. Το πρόβλημα και η αγωνία τους εντείνονται, αφής στιγμής βλέπουν ότι υφίσταται μία στα όρια της αντισυνταγματικότητας διάκριση σε σχέση με άλλους αθλητές που συμμετέχουν (και καλώς συμμετέχουν) σε πρωταθλήματα, τα οποία κανονικά και ορθά διεξάγονται υπό συγκεκριμένο υγειονομικό καθεστώς. Και εύλογα δημιουργούνται ερωτήματα ως προς την υφιστάμενη αυτή διάκριση και τον πραγματικό λόγο, για τον οποίον δεν διεξάγεται αντίστοιχα ένα κορυφαίο Γυναικείο Πρωτάθλημα και συγκεκριμένα το Πρωτάθλημα του τρίτου εν συνόλω δημοφιλούς αθλήματος της χώρας μας και του πρώτου σε δημοφιλία Γυναικείου Πρωταθλήματος ήτοι της Γυναικείας Πετοσφαίρισης. Σημειώστε ότι ο γυναικείος πληθυσμός που ασχολείται ενεργά με το άθλημα της Πετοσφαίρισης υπερβαίνει τις 9.000. Γίνεται δε λόγος περί πιθανής μη συνταγματικής μεταχείρισης λόγω ακριβώς -κατά την άποψή μας- μη ορθής εφαρμογής εν προκειμένω της θεσμοθετημένης στο άρθρο 4 Σ Αρχής της Ισότητας.

Σημειωτέον δε ότι το άθλημα της Πετοσφαίρισης δεν συγκαταλέγεται και δεν μπορεί να συγκαταλεχθεί μεταξύ των «επικίνδυνων» αθλημάτων (σε σχέση με άλλα αθλήματα), καθότι ελλείπει η προσωπική επαφή των αθλητών/τριών μίας ομάδας με εκείνους/ες της αντίπαλης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Με απλά λόγια βλέπουν και βλέπουμε να διεξάγονται υπό αυστηρές φυσικά και ορθές προϋποθέσεις/κανόνες τα Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης στις κορυφαίες κατηγορίες ανδρών και όχι το αντίστοιχο κορυφαίο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Γυναικών (Volleyleague Γυναικών), στο οποίο αυτές συμμετέχουν. Το γεγονός φυσικά ότι πρόκειται για επαγγελματικά πρωταθλήματα, δεν παίζει κανέναν ρόλο, καθότι η εξάπλωση ή ο περιορισμός μίας ασθένειας/πανδημίας δεν διακρίνει μεταξύ επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού. Επιπρόσθετα τονίζεται, σε περίπτωση που αυτό δεν Σας είναι γνωστό, ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη διεξάγονται κανονικά τα αντίστοιχα Πρωταθλήματα με την τήρηση των θεσμοθετημένων κανόνων υγιεινής και σε αντίθεση με τα ισχύοντα στην χώρα μας, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο και στην Εθνική μας Ομάδα Πετοσφαίρισης Γυναικών, για τον οποίον έχουν ήδη εκφραστεί οι αθλήτριες που την συγκροτούν και με τις απόψεις των οποίων ταυτιζόμαστε απόλυτα.

Αφετέρου για τους Συλλόγους που εκπροσωπούμε, οι οποίοι για τους ίδιους προαναφερόμενους λόγους ζητούν την άμεση λήψη σχετικής απόφασης από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας –και με την δική Σας παρέμβαση- ως προς την έναρξη των προπονήσεων αμέσως μετά την λήξη του υφιστάμενου lock down (ήτοι από 7.12.2020 μέχρι 15.12.2020) προκειμένου οι αθλήτριες να επανέλθουν στο απαιτούμενο σωματικό και εν γένει αθλητικό επίπεδο και εν συνεχεία ως προς την εκ των προτέρων διασφαλισμένη επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος της Volleyleague Γυναικών τις πρώτες ημέρες του Νέου Έτους. Θεωρείται αυτονόητο ότι εάν οι προπονήσεις δεν ξεκινήσουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2020 προκειμένου οι αθλήτριες να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας, δεν υπάρχει η δυνατότητα επανέναρξης του Πρωταθλήματος. Και αυτό διότι τα χρονικά όρια είναι απόλυτα περιορισμένα ως προς τη συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος μέχρι το προγραμματισμένο τέλος Μαρτίου 2021 ακόμα και μετά την ακύρωση της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, η οποία προκρίνεται από εμάς ως αναγκαία λύση προκειμένου να διεξαχθεί/ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η λειτουργία των Συλλόγων μας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις θυσίες και στους αγώνες που καθημερινά δίνουμε μαζί με λίγους φίλους, χορηγούς και συνεργάτες και χωρίς –δυστυχώς- καμία απολύτως υποστήριξη από την Ομοσπονδία και το Κράτος. Η Γυναικεία Πετοσφαίριση συνεχίζει και υφίσταται ως άθλημα στην Ελλάδα χάρη στις θυσίες ορισμένων ρομαντικών παραγόντων, οι οποίοι καθημερινά αγωνίζονται για την ανάπτυξη της. Και αυτοί οι αγώνες και οι προσπάθειες απαιτούν τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων και κυρίως της Πολιτείας. Ήδη έχουν καταβληθεί σημαντικά ποσά για την ένταξη αθλητριών, προπονητών και εν γένει προπονητικής ομάδας στα Σωματεία μας καθώς και για πληθώρα άλλων εξόδων που απαιτούνται. Ξέρουμε ότι θα βρεθούμε ξανά στη δύσκολη θέση να επωμιστούμε και τα έξοδα εκείνα που απαιτούνται βάσει των αυστηρών Πρωτοκόλλων Υγιεινής για τη διενέργεια των αναγκαίων test, σε περίπτωση που το αίτημά μας γίνει αποδεκτό. Εν τούτοις είμαστε διατεθειμένοι να τα αναλάβουμε για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε και του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού γενικότερα αν και πάντα πιστεύουμε ότι η ίδια η Ομοσπονδία ή η Πολιτεία μπορεί και οφείλει να αναλάβει τουλάχιστον τα συγκεκριμένα έξοδα. Ήδη γινόμαστε δέκτες της καθημερινής αγωνίας των αθλητριών μας για τη συνέχιση ή μη του Πρωταθλήματος προκειμένου και αυτές να γνωρίζουν επιτέλους και μετά από μεγάλη υπομονή και αναμονή το τι μέλλει γενέσθαι.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι ξένες αθλήτριες που αποφάσισαν να έλθουν στην Ελλάδα να αγωνισθούν, ενώ βλέπουν πλέον καθαρά ότι θα ήταν καλύτερο να είχαν αποφασίσει να αγωνισθούν σε Πρωταθλήματα άλλων χωρών που, ως ανωτέρω ελέχθη, εξακολουθούν να διεξάγονται. Ο αρνητικός αντίκτυπος της χώρας μας παγκοσμίως λόγω της μη συνέχισης του Κορυφαίου Γυναικείου Πρωταθλήματος πρέπει να θεωρηθεί δεδομένος.

Έχει περάσει αρκετό διάστημα αναμονής και υπομονής. Η Πολιτεία εφαρμόζει συγκεκριμένα μέτρα, τα θετικά αποτελέσματα των οποίων είναι πλέον εμφανή. Προφανώς και χρειάζεται επαγρύπνηση και μεγάλη προσοχή στην τήρηση των αναγκαίων και αυστηρών μέτρων προκειμένου να ξεφύγουμε όλοι από τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Αυτά τα μέτρα, όμως, και ειδικότερα αυτά που ορίζονται στο σχετικό Πρωτόκολλο Υγιεινής που έχει ήδη αποσταλεί στις 9 Νοεμβρίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στην Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α. θέλουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε. Και αυτά, όπως συμβαίνει και σε άλλα αθλήματα στη χώρα μας αλλά και σε όλα σχεδόν τα αθλήματα στις υπόλοιπες χώρες, είναι ικανά να συμβάλλουν στην ομαλή και ακίνδυνη επανέναρξη των προπονήσεων και εν συνεχεία του Πρωταθλήματος. Εμείς εγγυούμαστε την ορθή τήρηση των μέτρων από το Σωματείο που ο καθένας εκπροσωπεί.

Αυτό όμως που ζητάμε από Εσάς με βάση όλα όσα ανωτέρω αναφέραμε, είναι η άμεση έγκριση από την αρμόδια προς τούτο Υγειονομική Επιτροπή του ήδη αποσταλέντος από την Ε.Ο.Π.Ε. Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και εν συνεχεία η άμεση λήψη απόφασης από το αρμόδιο Όργανο της Πολιτείας περί επανέναρξης των προπονήσεων κατά το χρονικό διάστημα από 7 έως 15 Δεκεμβρίου 2020 και ταυτόχρονα περί συνέχισης διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος στις αρχές του 2021 βάσει προγράμματος, τη σύνταξη του οποίου θα επιμεληθεί η μόνη αρμόδια προς τούτο Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Σε αντίθετη περίπτωση και με τα σημερινά δεδομένα είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι το φετινό Πρωτάθλημα έφτασε πρόωρα στο τέλος του χωρίς δική μας υπαιτιότητα. Ο καθένας από τους υπολοίπους θα οφείλει πλέον να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί.

Σας εκφράζουμε εκ των προτέρων τις θερμές μας ευχαριστίες για το ενδιαφέρον που είμαστε σίγουροι ότι θα επιδείξετε.

Με τιμή

Ελευθέριος Αρχόντης – Α.Ε.Κ

Θεόφιλος Ορφανίδης – Α.Π.Σ. ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Χάρης Ντιγριντάκης – Α.Ο.Ν.Ε. ΑΜΑΖΟΝΕΣ

Ιωάννης Γιαννάκης – Α.Σ. ΑΡΗΣ

Ελένη Θωμοπούλου – Α.Ο. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Αναστάσιος Τριανταφύλλου – Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ

Γεώργιος Σκοπελίτης – Α.Ο. ΘΗΡΑΣ

Βασίλειος Παπαμίχος – Α.Ο. ΛΑΜΙΑΣ

Πάρις Ευαγγελίου – Α.Ο. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Νικόλαος Κατσιούρας – Ο.Σ.Φ.Π

Γεώργιος Γιαννάκης – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ Α.Ο.Ν.

Χρήστος Κυριζάκης – Π.Α.Ο.

Γεώργιος Φουργκατσιώτης ΠΑ.Ο.Κ.

Νικόλαος Δελαγραμμάτικας – Α.Ο.Φ. ΠΟΡΦΥΡΑΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΑΣΟΚ – Κυκλάδες: Κλείνει το ψηφοδέλτιο με την Ολγα Πολίτη

Ανακοινώθηκε και το 6ο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ - Ο λόγος για την Ολγα Πολίτη πρώην αντιδήμαρχο Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: Συναντήσεις με ουσία στην Πάρο και Νάξο

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λεονταρίτης επισκέφθηκε τη Πάρο και σήμερα βρίσκεται στη Νάξο

Εκτακτο: To “Blue Star Naxos” το πρωί της Τετάρτης σε δρομολόγιο Πειραιάς – Πάρος

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση το σημερινό απαγορευτικό - Πως θα κινηθούν τα πλοία αύριο Τετάρτη

Ποδαρικό για το 2023 την προσεχή Παρασκευή κάνει το “Vasco Da Gama”

Παρασκευή 31 Μαρτίου και το Vasco Da Gama των 900 επιβατών θα προσεγγίσει τη Νάξο προερχόμενο από Σαντορίνη

Έκτακτο -Blue Star Naxos: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά θα μείνει σήμερα το Blue Star Naxos

Τροποποίηση δρομολογίων για το “Διονύσιος Σολωμός”

Όσοι επιβάτες έχουν εκδώσει εισιτήρια θα ενημερωθούν με μέριμνα της εταιρείας

Κ. Μητσοτάκης: “Εκλογές στις 21 Μαϊου, δεύτερη κάλπη, αρχές Ιουλίου” (video)

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Στοίχημα – Euro 2024: Ποντάρουμε στο over επί Γερμανικού εδάφους

Παίζουμε με τα γκολ σε Σκωτία και Γερμανία - Οι προτάσεις από την Foxbet.gr

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτάκτως απόψε αναχωρεί για Δυτικές Κυκλάδες

Έκτακτο βραδινό δρομολόγιο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" από Πειραιά

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας