Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΠΝΑΙ - Γ. Υψηλάντης για Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: "Προς τι...

ΠΝΑΙ – Γ. Υψηλάντης για Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: “Προς τι αυτή η επιθετική και συκοφαντική συμπεριφορά απέναντι στην περιφέρεια;”

|

Για επιθετική και συκοφαντική συμπεριφορά απέναντι στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το δήμο Νάξου έκανε λόγο την Τρίτη 25 Απριλίου, ο εκπρόσωπος τύπου της περιφερειαρχής αρχής Γιώργος Υψηλάντης με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μία ημέρα νωρίτερα στη Σύρο.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση περιλαμβανόταν για συζήτηση και η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων για τη χρηματοδότηση με το ποσό των 400.000 ευρώ από την περιφέρεια προς το δήμο ώστε να κατασκευάσει ένα βοηθητικό γήπεδο 8Χ8 στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χώρας δήμου Νάξου.

Ο κ. Υψηλάντης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε, αφού είπε ότι σε όλα τα νησιά υπάρχουν παιδιά και νέοι που θέλουν να αθληθούν και ότι η περιφέρεια δεν κοιτάζει μόνο το αυστηρά πληθυσμιακά κριτήρια γιατί αν γινόταν αυτό πολλά δεν θα είχαν γίνει, τόνισε ότι το κριτήριο της εκτέλεσης των έργων είναι η ικανοποίηση αναγκών και απαιτήσεων των αθλητικών σωματείων και της νεολαίας.

Η συζήτηση γι΄ αυτό το έργο έδωσε σύμφωνα με όσα είπε, την αφορμή στον περιφερειάρχη να κάνει μία ουσιώδη τοποθέτηση πάνω σε μία σειρά ζητημάτων που είχαν να κάνουν και με το θέμα της κατάστασης της συνεργασίας ανάμεσα στην περιφέρεια και τους δήμους των νησιών μας.

Αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε τα εξής:
«Ο κ. Χατζημάρκος δεν έκρυψε την πικρία και την οργή του για μία εκστρατεία κατασυκοφάντησης και δυσφήμισης στο νησί της Νάξου από πλευράς παραγόντων του δήμου κυρίως, οι οποίοι συνεχώς το τελευταίο διάστημα καταφέρονται εναντίον της περιφέρειας με χαρακτηρισμούς όπως, «ψεύτες», «ασυνεπείς» που δεν κρατούν το λόγο τους.

Και αυτά πού; Στο δήμο Νάξου που στο πλαίσιο του ειδικού προγράμματος συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων έχουν γίνει τα περισσότερα έργα αυτής της κατηγορίας. Έχουν ολοκληρωθεί 9 και έμενε ακόμα ένα έργο αυτό που αφορά το 8Χ8.

Ο περιφερειάρχης είχε δεσμευτεί ρητά και κατηγορηματικά. Πόσο κάνει αυτό το γήπεδο; 300.000 ευρώ. “Τα έχετε αυτά τα χρήματα” είπε. Όμως όταν ήρθε η ώρα να προχωρήσει αυτό το έργο, ο δήμος Νάξου εμφανίστηκε με την απαίτηση, να πάρει πάνω από ένα εκατομμύριο και όχι τα 300.000 ευρώ για να κάνει πλήρη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

Ο συγκεκριμένος κωδικός δεν επιτρέπει να γίνουν και τέτοιου είδους παρεμβάσεις – αναπλάσεις, υπάρχουν άλλα προγράμματα και αυτό τους είπε ο περιφερειάρχης. Ο δήμος εμμένει στην άποψή του, αλλά προς τι αυτή η επιθετική και συκοφαντική συμπεριφορά απέναντι στην περιφέρεια; Είναι τελείως αδικαιολόγητη και απαράδεκτη και δυναμιτίζει το δημόσιο διάλογο» .

Σύμφωνα με τον κ. Υψηλάντη αυτά επισήμανε ο περιφερειάρχης στη συνεδρίαση, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης εισηγητής του θέματος εισηγήθηκε και έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου και του δήμου Νάξου στην οποία αναφέρεται ότι η περιφέρεια δεν διαθέτει το ποσό των 300.000 ευρώ που δεσμεύτηκε αρχικά, αλλά των 400.000 ευρώ για να το αξιοποιήσει ο δήμος για την κατασκευή του 8Χ8.

«Ταυτόχρονα, και αυτό ήταν το εξοργιστικό, ότι όλο αυτό το κλίμα διαμορφώνεται την ίδια στιγμή που στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 με υπογραφή του Γιώργου Χατζημάρκου βγήκε πρόσκληση ονοματισμένη για το δήμο Νάξου για έργο προϋπολογισμού 8 έως 15 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση χώρων της περιοχής Χώρας Νάξου.

Ο περιφερειάρχης είπε “Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κακοποιεί το έργο που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου” και θα συμπλήρωνα εγώ, να δηλητηριάζει το δημόσιο διάλογο και να διασπείρει ανυπόστατες φήμες και ισχυρισμούς για την εξυπηρέτηση των όποιων δικών του λόγων στους ντόπιους πληθυσμούς.

Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και δυστυχώς δεν είναι μόνο το νησί της Νάξου στο οποίο έχει εμφανιστεί αυτό» κατέληξε ο κ. Υψηλάντης.

Με πληροφορίες από την “Ροδιακή” 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι – Χατζημάρκος: “Τον Ιούλιο έτοιμη η μελέτη για κατασκευή κατοικιών, επίκεντρο τα Δωδεκάνησα”

Χατζημάρκος: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη κατοικιών στα νησιά - "Το θέμα το έθεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν καταρχήν θετικός"

Υπουργείο Ναυτιλίας: Με πιλότο τη Νάξο σε ζητήματα λιμενικών υποδομών (!!!)

Υπ. Ναυτιλίας: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά - Η σχέση με τη Νάξο και την Ηρακλειά

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Οι Σκανδιναβοί “γνωρίζουν” την Τήνο, την Μήλο και την Σύρο

Νησιά των Κυκλάδων (Τήνος - Μήλος και Σύρος) προβάλλονται στην Σκανδιναβική τουριστική αγορά

Στοίχημα – ΝΒΑ: Με τον “τριπλό” Γιόκιτς για μία ακόμη νίκη επί του Μαϊάμι

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει μπόλικο μπάσκετ... Από την Ισπανία και την Μπαρτσελόνα έως το ΝΒΑ και τους Νάγκετς

ΔΕΔΔΗΕ – Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Που θα έχει διακοπές ρεύματος το Σάββατο

Πρωινή διακοπή ρεύματος αύριο Σάββατο (10/06) σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Ανοιχτό κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες

Κάλεσμα σε ντόπιους καλλιτέχνες για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2023 - Χρονοδιάγραμμα

Εκλογές 2023 – Ν. Δημοκρατία: Εκτός ψηφοδελτίων ο Πνευματικός

Αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας Σπύρος Πνευματικός, μετά τις δηλώσεις του περί διαχείρισης καρκινοπαθών που προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων

Εκτακτο – Πάρος: Ημιβυθισμένο σκάφος στις Κολυμπήθρες Νάουσας

Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Πάρου και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Ποιός ο λόγος;

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.