Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοΤο Κουφονήσι στο προσκήνιο

Το Κουφονήσι στο προσκήνιο

|

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα (28/12) με 24 θέματα και κοιτάζουν προς …Κουφονήσι – τι γίνεται με τον ΧΑΔΑ Μυκόνου 

Τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την προσεχή Δευτέρα (28/12) και θα πραγματοποιηθεί (11:00 το πρωί) μέσω τηλεδιάσκεψης στα Καταστήματα της Περιφέρειας στη Σύρο (Πλατεία Τσιροπινά) και στη Ρόδο (Πλατεία Ελευθερίας 1)… Στη συνεδρίαση σύμφωνα με την πρόσκληση (υπογράφει ο πρόεδρος της κος Φιλήμων Ζαννετίδης, θα συζητηθούν 24 θέματα δύο εκ των οποίων έχουν άμεση σχέση με τις Μικρές Κυκλάδες και δη το Κουφονήσι. Στο Νο 8 ο τίτλος του θέματος αναφέρει «έγκριση τροποποίησης μελέτης του έργου: «Νέο κτίριο Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κουφονησίου» και στο Νο 10 ο τίτλος «έγκριση του πρώτου πρακτικού που αφορά την αποσφράγιση των δικαιολογητικών συμμετοχής για την πράξη: «Προμήθεια Ηλεκτροπαραγωγικού Ζεύγους για την Μονάδα Αφαλάτωσης Κουφονησίου, εφεδρικής ισχύος 350 KVA». Επίσης για τη Νάξο υπάρχει το 11ο θέμα που έχει σχέση με τη διενέργεια διαγωνισμού μίσθωσης ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση αποθήκης υλικών Δακοκτονίας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων.

Κυκλάδες

Ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα περιβάλλοντος και προστασίας από τις κακές καιρικές συνθήκες αλλά και έργα που έχουν σχέση με τις υποδομές του οδικού δικτύου. Αναλυτικά τα πιο σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με τις Κυκλάδες:

1. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) έργου: «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων Δήμου Άνδρου, Νήσου Άνδρου, Νομού Κυκλάδων».

2. Έγκριση όρων δημοπράτησης για την διενέργεια πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πλημμυρών, καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο της νήσου Κύθνου».

3. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου: «Σήμανση – Ασφάλεια οδικού δικτύου των Νήσων Ίου, Σίκινου, Φολεγάνδρου, Θηρασιάς και Ανάφης».

4. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαιώσεως του έργου: «Αποκαταστάσεις από πλημμύρες ν. Κιμώλου».

5. Έγκριση όρων δημοπράτησης για το έργο: «Συντήρηση οδικού δικτύου ν. Κέας (2015)».

6. Έγκριση πρακτικού επιτροπής για την καταστροφή άχρηστων υλικών της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου όπως αυτά περιγράφονται στο Πρωτόκολλο καταγραφής. 

7. Έγκριση διαδικασίας διαπραγμάτευσης με δημοσίευση προκήρυξης για την υπηρεσία μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας ΠΕ Κυκλάδων, Τμήμα 1 : Άνδρος σύμφωνα με την με αριθμ. 281/2015 Απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, προϋπολογισμού 240.858,9€ χωρίς Φ.Π.Α.

8. Έγκριση διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης για την υπηρεσία μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας ΠΕ Κυκλάδων, Τμήμα 2 : Κέα προϋπολογισμού 81.118,80€ χωρίς Φ.Π.Α. και μειωμένα δρομολόγια, προϋπολογισμού 223.635,40€ σύμφωνα με την με αριθμ. 281/2015 Απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

9. Έγκριση του 2ου πρακτικού του διαγωνισμού με την διαδικασία διαπραγμάτευσης για την «Προμήθεια Μικρού Ελαστικοφόρου Φορτωτή Δήμου Ανάφης», προϋπολογισμού 29.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

10. Έγκριση Δράσεων Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μύκονος

Παράλληλα, εδώ και δύο ημέρες υπάρχει η σχετική απόφαση από την Περιφέρεια για τη προκήρυξη διαγωνισμού για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μυκόνου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προϋπολογισμού 1.740.000,00 ευρώ Το έργο αφορά στην αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ Δήμου Μυκόνου).  Ο χώρος βρίσκεται στη θέση «Φτελιά – Σκυλάμπελα – Μεσαριά» και εξυπηρετούσε ολόκληρο το νησί επί 24 και πλέον χρόνια, από το 1984 μέχρι και τα μέσα του 2009. Οι τεχνικές παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ είναι:

Χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων από την συνολική έκταση του ΧΑΔΑ, χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του ανάγλυφου, έργα τελικής κάλυψης, διαχείρισης ομβρίων, στραγγισμάτων και βιοαερίου, έργα φροντίδας του αποκατεστημένου χώρου, περιβαλλοντικής παρακολούθησης του ΧΑΔΑ, έργα πρασίνου και άρδευσης, καθώς άλλα έργα όπως περίφραξη, πύλη εισόδου, δεξαμενή νερού κλπ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Ταμείο Συνοχής και Εθνικοί Πόροι)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Ερμούπολη Σύρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Από τα Κουφονήσια η έμπνευση για την κατασκευή “αόρατου” superyacht

Το αόρατο σκάφος, με την ελληνική ονομασία «Pegasus» και την ακόμη πιο ελληνική έμπνευση είναι φτιαγμένο από ασημί μέταλλο και γυαλί - Η σχέση με το Κουφονήσι

“Κόκκινο Βιβλίο”: Αναθεώρηση για τα απειλούμενα είδη, Δήλος και Μήλος στο προσκήνιο

Τρία προγράμματα καταγραφής της βιοποικιλότητας ξεκινάει ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής - Τι γίνεται στις Κυκλάδες

ΠΝΑι: Εκπαίδευση σε Γερμανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες και η Νάξος το “άγριο πράσινο νησί”

Καλύτερη ενημέρωση για καλύτερες πωλήσεις των προορισμών των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ο στόχος της δράσης - Ποια νησιά εμπλέκονται

Η “Μπάρμπαρα” κράτησε στη Νάξο Πανναξιακό ΑΟΚ και ΑΠΑΣ τα Φανάρια

Αναβλήθηκαν οι αγώνες μπάσκετ των δύο Ναξιώτικων ομάδων εκτός έδρας λόγω των επερχόμενων έντονων καιρικών συνθηκών

Στοίχημα – Αγγλία: Η Σάουθαπτον “καίγεται” περισσότερο για το τρίποντο

: Το κίνητρο και οι λύσεις της Σαουθάμπτον ... Η πρόταση από την Fxbet.gr

“Σφήνα” Ηλιόπουλου στην συμφωνία της Attica Group με την ΑΝΕΚ

Η οικογένεια Ηλιοπούλου ελέγχει το 5,48% του συνόλου δικαιωμάτων ψήφου της MIG. - Η επόμενη κίνηση

Επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Ελβετία 15 αρχαία αντικείμενα

Τι αναφέρει η Υπουργός Πολιτισμού για την επιστροφή των 15 αρχαιοτήτων - Μενδώνη: "θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη επιτυχίες"

Γ. Βρούτσης: Η συνάντηση με τον Αυγενάκη και το θέμα των προπονητών για τις ομάδες στα νησιά

Γ. Βρούτσης (βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ): “ Για πρώτη φορά στοχευμένα κίνητρα για τα Αθλητικά Σωματεία των Νησιών μας! ”

Γ. Πολυχρονάκος: “Η νησιωτική πολιτική είναι σύνθημα κενό περιεχομένου για Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Το μεταφορικό ισοδύναμο εξελίσσεται σε κοροϊδία για τους νησιώτες".

ΕΑΣ Νάξου – Δ. Καπούνης: “Η τιμή του γάλακτος δεν θα πέσει πιο χαμηλά”

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 "Η Φωνή του Αιγαίου"

EOES 2023: Τα παιδιά του ΓΕΛ Νάξου πήραν το πρώτο βραβείο και πάνε Λετονία

Η τριάδα των μαθητών της Νάξου (ΓΕΛ "Μανώλης Γλέζος") έκαναν το καθήκον τους, κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό (EOES 2023) και θα διεκδικήσουν το μετάλλιο στην Λετονία

Blue Star Ferries: Οι αλλαγές στα δρομολόγια του διημέρου 8-9 Φεβρουαρίου

Η 48ωρη απεργία αλλάζει τα δεδομένα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων - Τι προβλέπει η ανακοίνωση από την Blue Star Ferries

Πρέβελης: Στο δρόμο για την Μήλο και τον Πειραιά

Το επιβατικό πλοίο "Πρέβελης" ταξιδεύει προς Μήλο - Πειραιά - δεν μπόρεσε να πιάσει Κάσο

Η μάχη της ακτοπλοϊας, νέο πεδίο δράσης η γραμμή Πειραιάς – Κρήτη μέσω Κυκλάδων

Μπορεί να είμαστε στις αρχές του έτους, όμως ήδη φουντώνει ο ανταγωνισμός σε Κυκλάδες και Κρήτη - Νέα πλοία μπαίνουν στο «παιχνίδι», ανοίγουν καινούριες γραμμές και η Minoan Lines ετοιμάζεται για τουλάχιστον 20 δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες

Ερχεται η … έξυπνη μαρίνα στη Νάξο

Συνεργασία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου με την Εurobank... Ποιος είναι ο λόγος;

Γ. Βρούτσης: Από την Κυριακή ενεργοποιείται η γραμμή Νάξος (Αγία Αννα) – Πάρος (Πίσω Λιβάδι)”

Γ. Βρούτσης: “ Υπογράφτηκε και ξεκινάει άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου - Πίσω Λιβάδι Πάρου για τους Νεφροπαθείς Πάρου-Αντιπάρου” - Ποιο πλοίο αναλαμβάνει

Blue Star Naxos: Επιστρέφει στην … κανονικότητα και αναχωρεί για Μικρές Κυκλάδες

Το Blue Star Naxos αναχωρεί κανονικά το απόγευμα της Παρασκευής (27/01) για Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες και Αμοργό

Πάρος – Λαϊκή Συσπείρωση: Ανακοίνωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Πάρου

Ανακοίνωση εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου" με τίτλο "Λίγο ντροπή"... Ποιος είναι ο λόγος

Θεατρικός Όμιλος Νάξου “Ο Διόνυσος”: Νέο ξεκίνημα με πρόεδρο την Ελένη Ανδριανοπούλου

Νέο διοικητικό συμβούλιο για τον Θεατρικό Ομιλο Νάξου "Ο Διόνυσος"... Ποια και πότε η πρώτη κίνηση

Γιατί στη Νάξο είναι ωραία και τον χειμώνα

Επιλέγουμε τη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, που δεν χάνει την ζωντάνια του τον χειμώνα, για την πρώτη εξόρμηση-αστραπή του 2023