Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΑιγαίοAttica Group: Οι δέκα δράσεις που τίθενται σε ψηφοφορία κι αφορούν κατοίκους...

Attica Group: Οι δέκα δράσεις που τίθενται σε ψηφοφορία κι αφορούν κατοίκους κυρίως του Νοτίου Αιγαίου

|

Δέκα δράσεις…

Που καλύπτουν ανάγκες στους κατοίκους που ζουν κυρίως στα μικρότερα νησιά του Αιγαίου. Από την Ηρακλειά και τη Σχοινούσα έως τις Οινούσσες, την Ανάφη και το Καστελόριζο.  Και οι Μικρές Κυκλάδες με την Αμοργό είναι στο προσκήνιο.

Μέσα από την Attica Group  και τις δράσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια.

Στη σελίδα της Blue Star Ferries, υπάρχει μία λίστα με δέκα (10) προτεινόμενες δράσεις που είτε υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια είτε είναι νέες και έχουν προκύψει μετά από αναγνώριση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών μέσα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο BLUE STAR FERRIES.

Και με την ψήφο μας (εδώ), μπορούμε να βοηθήσουμε στην επιλογή των 2 δράσεων που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2023 και ταυτόχρονα θα αξιολογηθεί το σύνολο των δράσεων κοινωνικής συνεισφοράς του Ομίλου.

Αυτές είναι οι δράσεις που μπήκαν σε ψηφοφορία  

1. Μαθήματα ξένων γλωσσών για τους κατοίκους των νησιών Δονούσας, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Λειψών και Καστελόριζου.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών αναγνωρίζεται ως πολύ σημαντική  από  τους κατοίκους των νησιών για τους οποίους ο τουρισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομίας του τόπου τους.  Η Attica Group, προτίθεται να οργανώσει διαδικτυακά μαθήματα με καθηγητές ή φοιτητές ξενόγλωσσων πτυχίων για τα νησιά τα οποία εξέφρασαν αυτή την ανάγκη και συγκεκριμένα στη Δονούσα, την Ηρακλειά, το Καστελλόριζο, του Λειψούς και τη Σχοινούσα. Τα μαθήματα που θα προσφέρονται, θα πραγματοποιούνται με στόχο τη συμμετοχή σε εξετάσεις και την απόκτηση πτυχίου.
2. Ενημερωτική ημερίδα σε Αμοργό και Ανάφη με θέμα: Σχολικός εκφοβισμός / Σεξουαλική αγωγή & προσανατολισμός/ Δράσεις για τη διαφορετικότητα. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών Αμοργού και Ανάφης εξέφρασαν την ανάγκη για ενημέρωση των κατοίκων σε κοινωνικά θέματα που απασχολούν έντονα την κοινωνία μας ή είναι σε έξαρση. Η υλοποίηση των ενημερωτικών σεμιναρίων μπορεί να είναι ετήσια, διαδικτυακή ή δια ζώσης,  βάσει πλάνου σε σειρά νησιών και θα πραγματοποιούνται από ειδικούς ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές ενηλίκων, ζεύγους, εφήβων και παιδιών, με διαφορετικό ή το ίδιο θέμα για κάθε νησί απευθυνόμενοι στις αντίστοιχες ηλικίες, αναλόγως την θεματική ενότητα.
3. Συλλογή βιβλίων για την ενίσχυση ή δημιουργία δανειστικών βιβλιοθηκών σε Δονούσα, Νίσυρο, Αμοργό, Ηρακλειά & Κάρπαθο.

Ως Όμιλος, θεωρούμε ότι στην αποστολή μας συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση να διευκολύνουμε την πρόσβαση στη γνώση, την ανάπτυξη φιλαναγνωσίας και την επικουρική συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σε αυτή τη  δράση της συλλογής βιβλίων θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της Attica Group δωρίζοντας βιβλία, είτε για παιδιά είτε για ενήλικες. Επίσης μέσα από τα επικοινωνιακά μας κανάλια, όπως social media, digital monitors εν πλω κ.α. θα παροτρύνουμε το επιβατικό κοινό και τους επισκέπτες των νησιών να χαρίσουν από ένα βιβλίο στην τοπική κοινότητα, για χρήση από την δανειστική δημοτική ή σχολική βιβλιοθήκη. Τα βιβλία θα συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου όπου θα γίνεται η διαλογή και η διανομή. Η δράση αρχικά θα έχει αποδέκτες τα νησιά Δονούσα, Νίσυρο, Αμοργό, Ηρακλειά & Κάρπαθο τα οποία και εξέφρασαν την ανάγκη για τη δημιουργία ή την ενίσχυση της τοπικής βιβλιοθήκης τους.
4. Δημιουργικό Εργαστήριο απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε Αμοργό,  Ηρακλειά.

Ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ή ομάδες εκτός Ομίλου Attica θα αναλάβουν σε τακτά χρονικά διαστήματα την υλοποίηση δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης π.χ. θεατρικού εργαστηρίου και οργάνωση παράστασης από τους συμμετέχοντες, ή εργαστήρια ζωγραφικής, κινηματογράφου, γλυπτικής με αντίστοιχες εκδηλώσεις μετά το πέρας των εργαστηρίων, κ.α. Η δράση αρχικά θα πραγματοποιηθεί στα νησιά της Αμοργού ή της Ηρακλειάς που εξέφρασαν αυτή την ανάγκη.
5.  Περιβαλλοντικές ΑποΔράσεις σε νησιά σε συνεργασία με την διεθνώς αναγνωρισμένη περιβαλλοντική οργάνωση AEGEAN REBREATH και με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων του Ομίλου Attica με σκοπό την πραγματοποίηση δράσεων υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών και  συλλογής μικροπλαστικών.

Περιβαλλοντικές ΑποΔράσεις σε νησιά σε συνεργασία με την AEGEAN REBREATH με τη συμμετοχή εθελοντών εργαζομένων του Ομίλου. Εθελοντές δύτες της Aegean Rebreath αλλά και της Attica Group συλλέγουν απορρίμματα από το βυθό συγκεκριμένων σημείων σε νησιά και με τη βοήθεια των εθελοντών γίνεται λεπτομερής ταξινόμηση αυτών καθώς προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα ερευνητικού ενδιαφέροντος από την καταγραφή των απορριμμάτων στο θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον. Με τις δράσεις αυτές, επιδιώκουμε πολλαπλά οφέλη, όπως να εμφυσήσουμε ακόμα περισσότερο την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους μας, να ευαισθητοποιήσουμε και να έρθουμε πιο κοντά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε και να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας.
6. ΜΚΟ ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ: Προσφορά γευμάτων σε καθημερινή βάση μέσω των πλοίων του Ομίλου.

Προσφορά σε καθημερινή βάση μέσω των πλοίων του ομίλου μερίδων φρεσκομαγειρεμένου φαγητού στη μη κερδοσκοπική οργάνωση ΦΑΡΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, η οποία στεγάζεται στην Καλλιθέα, περιοχή που αναγνωρίζουμε ως τοπική κοινωνία την οποία επηρεάζουμε με την λειτουργεία των γραφείων μας που έχει έδρα την Καλλιθέα. Η προσφορά σε μερίδες φαγητού ετησίως μπορεί να φτάσει και τις 12.000.
7. Σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Έκτακτων καταστάσεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων σε δύο νησιά ετησίως. 

Πραγματοποίηση του προγράμματος «Α’ Βοήθειες», με σεμινάρια παροχής Πρώτων Βοηθειών σε 2 νησιά ετησίως. Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι αφενός η μετάδοση πολύτιμων γνώσεων για την παροχή Α΄ Βοηθειών αλλά και η ενίσχυση της εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν τις δικές τους ομάδες αντιμετώπισης κρίσεων όπως έγινε στην Αμοργό και τη Σύμη, όπου μετά το πρόγραμμα της Attica Group δημιουργήθηκε η Ε.Δ.Ο.Κ. Αμοργού και Σύμης αντίστοιχα.
8. Bluestarino Festival: Παιδικό Φεστιβάλ στο Αιγαίο που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα.

Πραγματοποίηση του Παιδικού Φεστιβάλ στο Αιγαίο ‘Bluestarino Festival’ με  θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαστήρια και προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με σκοπό τα παιδιά των μικρών νησιών να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και τις επιστήμες, να ευαισθητοποιηθούν περαιτέρω για την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα βοηθά τους νέους να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.
9. Ελληνικές Κοινότητες Ιταλίας-Ταξίδι στα ελληνικά γράμματα: Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας δια ζώσης ή διαδικτυακά στις περιοχές της Καλαβρίας και της Μεσσήνας στη Σικελία σε πόλεις αμιγώς Ελληνικές.

Πραγματοποίηση μαθημάτων Ελληνικής Γλώσσας δια ζώσης ή και διαδικτυακά στις περιοχές της Καλαβρίας και της Μεσσήνας στη Σικελία σε πόλεις αμιγώς Ελληνικές και παράλληλες δράσεις για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης  ΑΛΚΗ ΖΕΗ στη Μεσσήνα της Σικελίας και σε άλλες ελληνικές κοινότητες της Κάτω Ιταλίας. Σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η διατήρηση της «ενότητας» των δύο λαών μέσα από τη γλώσσα και τον πολιτισμό και η διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού.
10. Παροχή πρώτων υλών για την προσφορά γευμάτων αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών για την ενίσχυση  αδύναμων οικογενειών.

Υποστήριξη του έργου της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών η οποία φροντίζει για τη σίτιση αδύναμων οικογενειών. Η Attica Group φροντίζει να παρέχει πρώτες ύλες για την προσφορά γευμάτων αγάπης σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες των συγκεκριμένων νησιών. Η προσφορά σε μερίδες φαγητού ετησίως με τη συνδρομή της Attica Group μπορεί να φτάσει και τις 12.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υ.Π.ΕΝ.: “Παγώνουν” οι οικοδομικές άδειες στη Μύκονο

Με τρεις σημαντικές βελτιώσεις στο παρά πέντε - κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού - ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Επαρχείο Νάξου: Διανομή αύριο (22/03) προϊόντων ΤΕΒΑ

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου μέσα από τις δομές του Επαρχείου Νάξου … Ποιες οι προϋποθέσεις

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

Το Αιγαίο “πηγαίνει” Μέγαρο Μουσικής με τους Ματθαίο Γιαννούλη και Μάκη Ψαραδέλλη

Μουσικές «ΘΥΜΗΣΕΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Πότε θα γίνει η εκδήλωση και ποιοι συμμετέχουν

Σαντορίνη: Το πρωί της Τετάρτης το τελευταίο “αντίο” στον ηγούμενο του Προφήτη Ηλία

Την Κυριακή (19/03) έφυγε από τη ζωή ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία στη Σαντορινη - Το πρόγραμμα της εξόδιου ακολουθίας την Τετάρτη (22/03)

Στις Μέλανες η τελυταία κατοικία του πατέρα Νικόλαου Μετζητάκου

Την Κυριακή 19 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πατέρα Νικόλαου - Ποιοι τον αποχαιρέτησαν

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Δολοφονία Αλκη – Ιατροδικαστής: “Αργός και βασανιστικός ο θάνατός του”

Κατάθεση ιατροδικαστή στη Δίκη για τη δολοφονία του Αλκη "Καλύτερα να σε πυροβολήσουν, καλύτερα να πέσεις από το μπαλκόνι. Αυτό το ένα λεπτό ήταν μια αιωνιότητα για τον Αλκη"

Ανακάλυψη χαμένης … ηπείρου μετά από σχεδόν 400 χρόνια

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τη χαμένη ήπειρο μετά από 375 χρόνια

ΠΝΑι: Από τη Νάξο ξεκινάει η ενεργειακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων του Νοτίου Αιγαίου

Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου, του Νοσοκομείου Σύρου και τεσσάρων (4) ακόμα νοσοκομείων στο Ν. Αιγαίο

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

Απεργία – Blue Star Ferries: Βράδυ Πέμπτης (16/03) λύνει κάβους το Blue Star Naxos

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια της Blue Star Ferries με βάση την απεργία της 16ης Μαρτίου

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Δυνατότητα γυναικολογικών εξετάσεων (19-27 Μαρτίου) στο Νοσοκομείο Νάξου

Στο Νοσοκομείο της Νάξου έρχεται γατρός ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας - Το χρονικό διάστημα και ο τρόπος για ναεπικοινωνήσετε

Ελλείψεις στην ασφάλεια των αεροδρομίων και τα …γίδια στο διάδρομο της Νάξου

Συναγερμός για τα αεροδρόμια: Καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις – Η προειδοποίηση για… αιγοπρόβατα σε διαδρόμους προσγείωσης με σημείο αναφοράς τη Νάξο

Ο.ΝΑ.Σ.: Ερχεται 7ημερη εκδρομή σε Ουγγαρία – Αυστρία

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) διοργανώνει 7ημερη εκδρομή σε Βουδαπέστη και Βιέννη.. Δείτε ημερομηνίες

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

“Αξίζουμε Καλύτερα” – Μ. Πολυκρέτης: Κάλεσμα για συζήτηση σχετικά με την περιοχή της Ελλης

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τη περιοχή της "Ελλης" στη πόλη της Νάξου ανοίγει ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Πολυκρέτης - Που και πότε

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας